Ανεξέλεγκτη η ανομία στα Βόρεια Προάστια και σε όλη την Αθήνα
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 17:05

Νόμος και Τάξη... πουθενά, τα μπάχαλα εξαπλώνονται σε όλο το λεκανοπέδιο

Πλήρης ανομία και αταξία ήταν τελικά ο "νόμος και η τάξη" που υποσχόταν προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, δεκάδες εμπρησμοί αυτοκινήτων χθες σε όλη την Αθήνα ενώ στα Βριλήσσια στις 31 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Ληστευθέντων Βριλησσιωτών

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Ιανουαρίου 2020, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ειδικότερα στα Βόρεια Προάστια, πραγματοποιήθηκε πάλι μπαράζ εμπρησμών αυτοκινήτων στερώντας τις πολύτιμες περιουσίες των συμπατριωτών μας.

Η καταστροφή του αυτοκινήτου ενός βιοπαλαιστή σημαίνει τεράστια ταλαιπωρία για την μετακίνηση του προς την εργασία του και δυστυχώς ορισμένες φορές τεράστιες οικονομικές ζημίες εάν το αυτοκίνητο ήταν επαγγελματικό.

Από τον τρόπο δράσης των εγκληματιών εμπρηστών ανάγεται το συμπέρασμα ότι πρόκειται για καταδρομικές επιχειρήσεις που είναι άριστα οργανωμένες. Αναλυτικά χθες υπήρξαν ακόμη περισσότεροι εμπρησμοί οχημάτων στο Μαρούσι, στην Αγία Παρασκευή, στο Λόφο Φιλοπάππου, στον Υμηττό και στην Κυψέλη.

"Ομάδα... Ληστευθέντων" δημιούργησαν κάτοικοι των Βριλησσίων!

Παράλληλα οι ληστείες και οι κλοπές έχουν εκτιναχθεί στα ύψη στα Βριλήσσια με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η πρώτη συνάντηση της Ομάδας Ληστευθέντων Βριλησσιωτών που θα λάβει μέρος στις 31 Ιανουάριου 2020 στις 18:00 στο ΤΥΠΕΤ (αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος»). Οι πολίτες, βάσει της ανακοίνωσης τους, θέλουν να πιέσουν την ανώτατη ηγεσία μέσα στη ΓΑΔΑ και στις κρατικές δομές έτσι ώστε να κάνουν κάτι επιτέλους δραστικό ώστε να εξαρθρωθεί η σπείρα που απροκάλυπτα λυμαίνεται τη περιοχή τους.

Όμως με την υπάρχουσα νομοθεσία ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αφήσει απείραχτη η ΝΔ, ακόμη και να πιαστούν αυτοί οι ληστές και εμπρηστές σε λίγο καιρό είναι πάλι έξω να συνεχίσουν την τρομοκρατία και τη λαφυραγωγία τους εις βάρος των νομοταγών πολιτών.

Η μόνη λύση για την πάταξη της εγκληματικότητας που βρίσκει τεράστια έξαρση επί Νέας Δημοκρατίας είναι η ψήφος στην Χρυσή Αυγή στις επόμενες εκλογές. Μόνο με εθνικιστές αιρετούς θα βρουν οι πολίτες ανθρώπους σαν κι αυτούς που να ενστερνίζονται το πρόβλημα τους και να θέλουν να κάνουν κάτι αποτελεσματικό για την πάταξη των εμπρησμών, των ληστειών και των κλοπών που μαστίζουν τα Βόρεια Προάστια και όλη την Αθήνα.

Νόμος και Τάξη... πουθενά, τα μπάχαλα εξαπλώνονται σε όλο το λεκανοπέδιο Πλήρης ανομία και αταξία ήταν τελικά ο "νόμος

Απόψε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στην Τ.Ο. Αθηνών
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 15:49

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Χρυσής Αυγής στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος (Δηλιγιάννη 50, Αθήνα)

Στα πλαίσια της εκδηλώσεως θα μιλήσει ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Ν.Γ. Μιχαλολιάκος ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Συναγωνιστές και μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:00, θα κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Χρυσής Αυγής στα κεντρικά γραφεία του

Βουλή χωρίς Χρυσή Αυγή, βουλή χωρίς αντιπολίτευση!
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 14:14

Με ευρύτατη πλειοψηφία 261 ψήφων εκλέχθηκε σήμερα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το προεδρικό αξίωμα της ελληνικής Δημοκρατίας. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας με την περαίωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έλαβε 261 θετικές ψήφους επί 294 παρόντων βουλευτών ενώ 33 βουλευτές δήλωσαν παρών.

Από την ψηφοφορία καθίσταται σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής στήριξε την πρόταση της κυβερνήσεως ΝΔ για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 33 βουλευτές - ανάμεσά τους, οι ανύπαρκτοι του κόμματος Βελόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε "αξιοσέβαστη" την νέα Πρόεδρο και πως "τιμά το πρόσωπό της", ψήφισαν παρόντες για την αριστερών καταβολών Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία κατά την θητεία της στο Συμβούλιο της Επικρατείας νομιμοποίησε όλα τα αντεθνικά νομοθετήματα της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, όπως την προδοσία της Μακεδονίας μας και την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Ουδεμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς Βουλή χωρίς Χρυσή Αυγή, είναι μια βουλή χωρίς αντιπολίτευση! Για τον λόγο αυτό, χιλιάδες εξαπατημένοι Έλληνες αναπολούν ήδη τις πολιτικές μάχες που έδωσε στην βουλή το Εθνικιστικό Κίνημα, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ. Και σύντομα θα στείλουν ξανά την Χρυσή Αυγή στην βουλή για να υπάρξει δυναμική εθνική αντιπολίτευση στην "ομοφωνία" του συστήματος της παρακμής.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 261 ψήφων εκλέχθηκε σήμερα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία γίνεται η πρώτη γυναίκα που

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ Εθνικής Αντίστασης στα νησιά του Β. Αιγαίου - Επιτέλους καθολική αντίδραση από τους Έλληνες
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 13:23

Οι κάτοικοι της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου κατέβηκαν ΜΑΖΙΚΑ στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την λαθρομετανάστευση και τον εποικισμό των νησιών του Β. Αιγαίου από δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες. “Θέλουμε πίσω τα νησιά μας - Θέλουμε πίσω τη ζωή μας” γράφουν τα φυλλάδια της γενικής απεργίας, με τους κατοίκους των νησιών να τονίζουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Γενική απεργία σήμερα, με καθολική συμμετοχή στα νησιά του βορείου Αιγαίου που πλήττονται από την πολιτική των "ανοιχτών συνόρων". Κάθε δραστηριότητα έχει νεκρώσει, κλειστά είναι έως και τα... περίπτερα, ενώ νωρίς το πρωί «σφραγίστηκε» το κτίριο της ΔΟΥ Μυτιλήνης.

Αύριο, οι δήμαρχοι του όλων των Αιγαιοπελαγιτών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου) θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο "Μεταναστευτικής πολιτικής" όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Επιτέλους καθολική αντίδραση από τους Έλληνες πολίτες που ζητούν τα αυτονόητα. Ποιος ξεχνάει άραγε την προπαγάνδα της "αλληλεγγύης", τα βραβεία... νόμπελ και τις λοιπές ανοησίες που έλεγαν στους συμπατριώτες μας για να αποδεχθούν την λαθρομεταναστευτική πολιτική; Στο κενό έπεσε η προπαγάνδα τους και ας καταλάβουν επιτέλους, ότι οι Έλληνες δεν θέλουν τον "πολυπολιτισμό" που θέλει να επιβάλει το Σύστημα. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, θέλουν κοινωνική ειρήνη και ασφάλεια, θέλουν όλα αυτά που τους έχει στερήσει η χούντα των "αντιρατσιστών"!

Οι κάτοικοι της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου κατέβηκαν ΜΑΖΙΚΑ στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την λαθρομετανάστευση και τον

Κυκλοφόρησε η εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αρ. φύλλου 1169
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 12:37

Κυκλοφόρησε ΣΗΜΕΡΑ το νέο φύλλο της Λαϊκής Εθνικιστικής Εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ζητήστε την στα περίπτερα και τα πρακτορεία Τύπου όλης της χώρας. Στο νέο μας φύλλο διαβάστε:

- ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - Πολιτικός Απατεώνας ο Μητσοτάκης

- STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Περίπου 1000 Έλληνες πατριώτες στην πλατεία Συντάγματος και ανάμεσά τους εκατοντάδες Χρυσαυγίτες και Εθνικιστές

- «Να σηκώσουμε τον Ήλιο πάνω από την Ελλάδα»

- Εν αμίλλαις πονηραίς αθλιώτερος ο νικήσας

- ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΙΣΑΑΚ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ «ΗΓΕΤΗ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

- MAΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ - ΑΔΙΚΟ ΕΧΟΥΝ;

- NTOKOYMENTO του 1998 / Πως αποφασίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η εξόντωση της «Χρυσής Αυγής»

- ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ... ΑΧΡΩΜΗ!
ΤΟ ΕΝΟΧΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η  ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

- ΝΔ και αναρχοσυμμορίτες: Μια μάχη εντυπώσεων

- ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ: Eξωτερική πολιτική «δι’ αντιπροσώπων» κάνει ο Μητσοτάκης

- Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ, Ο ΒΑΓΚΝΕΡ ΚΑΙ Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

- Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΥΝΑ

- ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΒΑΘΟΥΣ 500 ΜΕΤΡΩΝ

- Αν υπάρξει σύγκλιση μεταξύ Χαφτάρ και Σαράτζ, η κατάσταση θα δυσκολέψει πολύ για την Ελλάδα

- Επιβάλλοντας τις αμβλώσεις

- “ΕΣΤΙΑΔΕΣ” ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ: Τελευταία Ελπίδα Η Φλόγα της Εθνικιστικής Ιδέας
το κύριο άρθρο του Ν.Γ. Μιχαλολιάκου

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ - ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ".

Κυκλοφόρησε ΣΗΜΕΡΑ το νέο φύλλο της Λαϊκής Εθνικιστικής Εφημερίδας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ». Ζητήστε την στα περίπτερα και τα πρακτορεία Τύπου όλης

130.000 περισσότεροι άνεργοι με την Ν.Δ.
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 10:58

Ο Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά ότι μόλις θα πάρει την εξουσία αμέσως θα υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία γιατί η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας και θα έρθουν αμέσως επενδύσεις, θα μειωθεί η ανεργία και άλλα πολλά…

Η οικονομία όμως, παρά το καλό κλίμα που δημιούργησαν τα πουλημένα ΜΜΕ μετά τις εκλογές του Ιουλίου, που έλεγαν ότι έρχεται η… ανάπτυξη (!), δεν πάει καλά και αυτό το λένε όλοι οι βασικοί δείκτες, όπως ο δείκτης λιανικής και ο δείκτης της ανεργίας. Τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο και ακόμη περισσότερο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018 οι άνεργοι αυξήθηκαν.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε στα 1.064.526 άτομα, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας τον Δεκέμβριο του 2019, έναντι 1.018.503 ατόμων τον Νοέμβριο του 2019 ( αύξηση 4,52%) και 935.449 ατόμων τον Δεκέμβριο του 2018 ( αύξηση 13,80%).

Με την σκληρή γλώσσα των αριθμών, λοιπόν, από τον Δεκέμβριο του ’18, που κυβερνούσαν οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τον Δεκέμβριο του ’19, που κυβερνούσε ο Μητσοτάκης αυξήθηκαν κατά 130.000 οι άνεργοι! Και ο λαός που εξαπάτησαν, τον ψήφισε γιατί θα έφτιαχνε έλεγε την οικονομία, που δεν την έφτιαξε, για να μη μιλήσουμε για τα εθνικά θέματα, που συνεχίζει την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μητσοτάκης έλεγε προεκλογικά ότι μόλις θα πάρει την εξουσία αμέσως θα υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία γιατί η οικονομία είναι

Η «Ελληνική Αυγή για την κεντρική Μακεδονία» και η «Πατριωτική Δύναμη Καλαμαριάς» έκοψαν την παραδοσιακή βασιλόπιτα
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 09:37

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής για την κεντρική Μακεδονία» , στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , εκδήλωση κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας .

Εκλεγμένοι σύμβουλοι, στελέχη, συνεργάτες και φίλοι των αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Χρυσής Αυγής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον Δήμο Καλαμαριάς, παρευρέθηκαν τηρώντας τις παραδόσεις και ανταλλάσσοντας ευχές.

Την βασιλόπιτα έκοψαν ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την κεντρική Μακεδονία», περιφερειακός σύμβουλος Π.Κ.Μ., Νίκος Χρυσομάλλης και ο επικεφαλής της «Πατριωτικής Δύναμης Καλαμαριάς» και δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, Θεόδωρος Βολτσίδης. Παρευρέθησαν επίσης το μέλος της κεντρικής επιτροπής και πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Σερρών Απόστολος Αρβανίτης και Π.Ε.Θεσσαλονίκης Άγγελος Αγγελίδης.

Τυχερός της εκδήλωσης στον οποίο έπεσε το «φλουρί», υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συναγωνιστές μας, με μακρά διαδρομή στον εθνικιστικό χώρο, όντας μέλος στο εθνικιστικό κίνημα της «Τετάρτης Αυγούστου», ο συναγωνιστής Θεοδόσιος Τσιάντης, στον οποίο και δόθηκε αναμνηστικό δώρο.

Μεταξύ των παριστάμενων συναγωνιστών ήταν εμφανής η αισιοδοξία και η πίστη ότι το νέο έτος πρόκειται να είναι έτος δικαίωσης και αντεπίθεσης για την Χρυσή Αυγή, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!

Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της «Ελληνικής Αυγής για την κεντρική Μακεδονία» , στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής

Επιστροφή στην εθνική παραγωγή, η μόνη λύση!
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 07:54

Ανίκανες κυβερνήσεις, που έβλεπαν κοντόφθαλμα το στενό πολιτικό τους συμφέρον, κατέστρεψαν την εθνική μας οικονομία και έτσι φτάσαμε στο σημείο να μη παράγουμε τίποτε και να εισάγουμε σχεδόν τα πάντα. Πολλά μάλιστα από τα εισαγόμενα είναι από την Τουρκία και μάλιστα από επιχειρήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας! Οι Έλληνες, λοιπόν με τα χρήματά τους έτσι χρηματοδοτούν αυτούς που με τα όπλα τους σημαδεύουν την Ελλάδα! Την Ελλάδα, που πρέπει να επιστρέψει σε κάθε τομέα στην εθνική παραγωγή.

Στα χρόνια της 21ης Απριλίου, προβαλλότανε μάλιστα συνεχώς από τους τηλεοπτικούς σταθμούς μία διαφήμιση, η οποία έλεγε το αυτονόητο: Αγοράζετε ελληνικά προϊόντα, έτσι τα λεφτά ξαναγυρίζουν σε εσάς! Αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε επί του προκειμένου μία διαφήμιση περασμένων δεκαετιών που έλεγε επίσης το ίδιο με άλλο τρόπο για την καταναλωτική μανία των Ελλήνων να αγοράζουν ξένα προϊόντα:

Ανίκανες κυβερνήσεις, που έβλεπαν κοντόφθαλμα το στενό πολιτικό τους συμφέρον, κατέστρεψαν την εθνική μας οικονομία και έτσι φτάσαμε στο σημείο

“TA NEA”: “Ανέστησαν τη Χρυσή Αυγή: Βγάζει ξανά τάγματα εφόδου στους δρόμους”
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 00:36

Ανησυχούν μόνο και μόνο γιατί υπάρχουμε, γιατί αναπνέουμε και αυτοί που ανησυχούν δεν είναι μόνο το πολιτικό κατεστημένο των νεοφιλελεύθερων και των μαρξιστών, αλλά και κάποιοι δήθεν πατριώτες, που ηλιθιωδώς πίστεψαν ότι τέλειωσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πήγαν να πάρουν θέση στο πολιτικό στερέωμα, πιστεύοντας (οι βλάκες!) ότι ο λόγος που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα πολιτικά ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και όχι ότι ήταν, είναι και θα είναι ένα πολιτικό μηδέν.

Εκφράζοντας και αυτούς τους “πατριώτες” έγραψε τα παρακάτω συκοφαντικά, η φυλλάδα τα “ΝΕΑ”:

“H Χρυσή Αυγή «βγάζει ξανά τάγματα εφόδου στον δρόμο». Η ναζιστική οργάνωση από εκεί που φυλλορροούσε, επιχειρεί να ανακάμψει, εκμεταλλευόμενη και το προσφυγικό ζήτημα… Στην αισιοδοξία αυτή των Χρυσαυγιτών προφανώς παίζουν ρόλο και οι εξελίξεις στο προσφυγικό. Οι παλινωδίες της Ευρώπης και της κυβέρνησης, τα λάθη και η έλλειψη στρατηγικού σχεδίου, η εξάντληση των ανοχών και των αντοχών των τοπικών κοινωνιών που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού, σε συνδυασμό με δηλώσεις περί «αλλοίωσης του πληθυσμού» και αναγκαιότητας δημιουργίας κλειστών κέντρων-φυλακών και αποτροπής εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, δυστυχώς εξαγριώνουν τα πνεύματα, λειτουργώντας ενισχυτικά και για τους ακροδεξιούς και φασίστες. Οι αντιπροσφυγικές συγκεντρώσεις, όπως αυτής της Κυριακής, αποδεικνύουν ότι οι ακραίες ξενοφοβικές και ρατσιστικές επικίνδυνες αντιλήψεις έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και έχουν ριζώσει στα μυαλά μερίδας Ελλήνων -δυστυχώς όχι τόσο μικρής για να είναι ακίνδυνη.”

Ανησυχούν μόνο και μόνο γιατί υπάρχουμε, γιατί αναπνέουμε και αυτοί που ανησυχούν δεν είναι μόνο το πολιτικό κατεστημένο των νεοφιλελεύθερων

Ως «κάθαρμα» και «κατσαρίδα» χαρακτήρισε ο Γιακόμπι Έλληνα πολίτη που είχε το… θράσος να διαφωνήσει μαζί του! (Βίντεο)
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 23:17

Όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό, από αγνώστους, του Γερμανού δημοσιογράφου Τόμας Γιακόμπι την Κυριακή το πρωί στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης που διοργανώθηκε εναντίον της λαθρομετανάστευσης. Κανένα, όμως, απ’ αυτά δεν σχολίασε το παραμικρό για τα όσα εξίσου απαράδεκτα ο Γιακόμπι δήλωσε μπροστά στις κάμερες, χαρακτηρίζοντας ως «κάθαρμα» και «δειλή κατσαρίδα» έναν συμμετέχοντα στην εκδήλωση αυτή, επειδή διαφωνούσε μαζί του!

Για την ακρίβεια, όταν κάποιος από τους συγκεντρωμένους διαφώνησε με τα λεγόμενα του Γιακόμπι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο τελευταίος του είπε τα εξής «πολιτισμένα» και «αντιρατσιστικά»: «Δεν είσαι λαός, ένα κάθαρμα είσαι, μια κατσαρίδα είσαι, μια δειλή κατσαρίδα»! Μάλιστα, όταν ένας από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τον ρώτησε εάν έχει την άδεια των παρευρισκόμενων για να τους τραβάει με την κάμερα ο Γιακόμπι του απάντησε στον ίδιο ακριβώς τόνο λέγοντας ότι από τις κατσαρίδες δεν ζητάει άδεια!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Ένας Γερμανός ήρθε στην Ελλάδα, πήγε σε μία συγκέντρωση όπου και τράβηξε φωτογραφίες χωρίς την θέληση των συγκεντρωμένων (όπως τουλάχιστον καταγγέλθηκε) και όταν κάποιος στα όσα αυτός είπε περί «φασιστών» του απάντησε, επιστρέφοντάς του τον χαρακτηρισμό, ότι «εσύ είσαι ο φασίστας», ο Γιακόμπι χρησιμοποίησε τους άθλιους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς «κάθαρμα», «κατσαρίδα», «δειλή κατσαρίδα».

Αλήθεια, ο περιβόητος «αντιρατσιστικός νόμος» δεν ισχύει εδώ πέρα για τον Γερμανό υβριστή ενός Έλληνα πολίτη; Εάν ένας Έλληνας χαρακτήριζε κάποιον αλλοδαπό ως «κάθαρμα» και «κατσαρίδα» τι θα συνέβαινε; Ερώτημα ρητορικό, βεβαίως, γιατί σε αυτήν την περίπτωση ο Δημητράς και οι παρόμοιοί του θα αναλάμβαναν δράση. Τώρα; Απόλυτη σιωπή…

Αυτά, για να βλέπουμε την υποκρισία όλων εκείνων που παριστάνουν τους «αντιρατσιστές», αλλά όταν κάποιος προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο τους Έλληνες εκείνους που έχουν διαφορετική θέση από αυτόν τηρούν σιγή ιχθύος. Περιμένουμε, λοιπόν, απ’ τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους εκπροσώπους των κομμάτων που καταδίκασαν την επίθεση, από αγνώστους, κατά του Γιακόμπι να εκδώσουν και ανάλογη καταδικαστική ανακοίνωση για τα άθλια λεγόμενά του εναντίον Έλληνα πολίτη. Προφανώς, θα περιμένουμε για πάντα…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Όλα τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με τον απαράδεκτο ξυλοδαρμό, από αγνώστους, του Γερμανού δημοσιογράφου Τόμας Γιακόμπι την Κυριακή το πρωί στο

Ποιοι είναι τελικά οι “φασίστες” για την Ν.Δ.;
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 21:51

Πριν λίγες ημέρες έγινε μία παρακρατική επίθεση από τους αναρχοκομμουνιστές του Ρουβίκωνα κατά της εφημερίδας “δημοκρατία”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την επίθεση “φασιστική”!

Την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος δέχθηκε επίθεση ένας Γερμανός δημοσιογράφος από διαδηλωτές και η ανακοίνωση της κυβερνήσεως της Ν.Δ. είχε ως εξής: 

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την φασιστική επίθεση που δέχτηκε στο Σύνταγμα ο δημοσιογράφος Thomas Jacobi. Η ελευθερία του Τύπου και η προστασία των λειτουργών της αποτελεί καθήκον κάθε δημοκρατικής Πολιτείας. Η στάση της κυβέρνησης παραμένει αμείλικτη απέναντι στις δυνάμεις της βίας και των άκρων που εχθρεύονται την ελευθερία της έκφρασης, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία».

Γιατί αλήθεια η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν καταδίκασε ποτέ τις επιθέσεις κατά εθνικιστών, τους εμπρησμούς σε αυτοκίνητα, τους τραυματισμούς, τις καταστροφές πολιτικών γραφείων; Και επιτέλους, ακόμη και ο Ρουβίκωνας “φασίστες” είναι; Φοβάται να πει την λέξη κομμουνιστές; 

Υ.Γ. Στην εικόνα που συνοδεύει το κείμενο βλέπετε συμμορία παρακρατικών να καταστρέφει το βιβλιοπωλείο της Χρυσής Αυγής στο φως της ημέρας, επί της Λεωφόρου Μεσογείων... Μια από τις δεκάδες επιθέσεις κατά Εθνικιστών, που δεν καταδίκασε ποτέ το πολιτικό σύστημα της υποκρισίας...

Πριν λίγες ημέρες έγινε μία παρακρατική επίθεση από τους αναρχοκομμουνιστές του Ρουβίκωνα κατά της εφημερίδας “δημοκρατία”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε

Ηλίας Κασιδιάρης: Απάντηση στην στοχοποίηση του Εθνικιστικού Κινήματος
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 20:33

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντά στην στοχοποίηση από κανάλια και κόμματα: "Με έβαλαν σε...κόκκινο κύκλο ξεπερνώντας κάθε όριο αθλιότητας και κιτρινισμού. Αδιαφορώ για τα ψέματα, τις συκοφαντίες και την τρομοκρατία τους και παραμένω στην πρώτη γραμμή του νόμιμου Αγώνα των Ελλήνων ενάντια στη λαθρομετανάστευση"

"Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας! Καταδικάζουμε επίσης την παράνομη στοχοποίηση που επιχειρείται εις βάρος μας" - ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τις αμαρτωλές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Σόρος. Η πολυετής διαπλοκή τους με την οικογένεια Μητσοτάκη. Το πρόγραμμα "Curing the limbo" που προωθεί τον παράνομο εποικισμό της Ελλάδος... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απαντά στην στοχοποίηση από κανάλια και κόμματα: "Με έβαλαν σε...κόκκινο κύκλο ξεπερνώντας κάθε όριο αθλιότητας και κιτρινισμού.

Τα στυλιάρια των κομμουνιστών είναι… καλά!
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 19:10

Επεισόδια έγιναν σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος μεταξύ κομμουνιστών και Αστυνομίας. Στην διάρκεια των επεισοδίων έγιναν συμπλοκές σώμα με σώμα, ενώ δεν έλειψαν και τα δακρυγόνα και τα χημικά. Όσο για τους δήθεν επαναστάτες της αριστεράς, αυτοί χρησιμοποίησαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων τα γνωστά στυλιάρια με το κόκκινο σημαιάκι στην άκρη.

Όμως, για τα στυλιάρια αυτά δεν είπε κανείς λέξη… Εάν αντί για κόκκινη σημαία ήταν κανονικά κοντάρια και δεν ήταν στυλιάρια και είχαν Ελληνική Σημαία, τότε θα ήταν... όπλα και αυτοί που θα τα κρατούσαν θα ήταν… εγκληματική οργάνωση! Για τα στυλιάρια των κομμουνιστών τίποτε και αυτό δείχνει αυτό που έχουμε γράψει πολλές φορές ότι δηλαδή κυριαρχεί μία κόκκινη χούντα στα ΜΜΕ.

Για το θέμα έγραψε το εξής μήνυμα στο διαδίκτυο ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής:

“ Ξανάρχισαν τα παραμύθια για "Τάγματα Εφόδου". Καλά αυτοί δεν έλεγαν ότι τελειώσαμε, διαλυθήκαμε; Σήμερα κομμουνιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με στυλιάρια, αλλά γι' αυτούς δεν λένε τίποτε! Εάν ήταν Εθνικιστές θα ουρλιάζανε για "εγκληματική οργάνωση”!"

Επεισόδια έγιναν σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος μεταξύ κομμουνιστών και Αστυνομίας. Στην διάρκεια των επεισοδίων έγιναν συμπλοκές σώμα με

Νέες προκλήσεις αλβανών κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 18:22

Για μία ακόμη φορά, οι αλβανοί έδειξαν τις προθέσεις τους απέναντι στους Έλληνες της Βορείας Ηπείρου καταστρέφοντας δίγλωσσες πινακίδες στην περιοχή του Δήμου Φοινίκης. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Φοινίκης βανδαλίστηκαν οι Ελληνικές επιγραφές στις επίσημες δίγλωσσες πινακίδες που υπάρχουν στο τοπικό οδικό δίκτυο. Τα τοπωνύμια στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον νόμο 96/2017 «περί προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στην Αλβανική Δημοκρατία» πρέπει να επισημαίνονται στην αλβανική και την ελληνική γλώσσα.

Εκτός, όμως, από τους βανδαλισμούς των πινακίδων είναι και ΜΜΕ της Αλβανίας που εντείνουν την επιθετικότητα κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Στο εθνικής αλβανικής εμβέλειας κανάλι Top Channel υπήρξαν τέσσερις εκπομπές που άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προσβολή για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Παρά τις φωνές διαμαρτυρίας των Βορειοηπειρωτών και των θεσμικών φορέων τους, το (ανθ)ελληνικό κράτος των Αθηνών δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα όσα συμβαίνουν στην πανάρχαια αυτή Ελληνική Γη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Για μία ακόμη φορά, οι αλβανοί έδειξαν τις προθέσεις τους απέναντι στους Έλληνες της Βορείας Ηπείρου καταστρέφοντας δίγλωσσες πινακίδες στην

Αρχαιότης και μονιμότης του υποσαχάριου τζιχάντ
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 17:04

Μέρος 2

Με αφορμή το προσφάτως κορυφωθέν διπλωματικό δρώμενο στο εν εξελίξει «Λιβυκό ζήτημα» και τους πολυμόρφους κλυδωνισμούς στο Ισλάμ της Μεσανατολής, αποπειρώμεθα στην παρούσα σειρά άρθρων μια συνοπτική ιστορικογεωγραφική «βυθοσκόπηση» της Υποσαχαρίου Αφρικής και της γείτονός της μεταβατικής ζώνης του Σαχέλ, σε συσχετισμό με την τζιχαντιστική απειλή. Αυστηρός γνώμων αυτής μας της προσεγγίσεως είναι η θεμελιώδης παραδοχή πως η γεωστρατηγική ανάλυση έχει ως προαπαίτημα την εκτενή και βαθεία γνώση της ιστορίας και ανθρωπογεωγραφίας των πλανητικών «μακροπεριοχών».

Εκτός από την ιδιάζουσα γεωγραφία και την μοναδική της γεωμορφολογία, η απεραντοσύνη του αφρικανικού Σαχέλ υπήρξεν μονίμως μάρτυς της από αιώνων ισχυράς ριζοσπαστικής ισλαμικής παρουσίας. Αυτή δε η διάσταση του Ισλάμ, υπήρξεν ισχυρότατο άλλοθι για τον επεκτατισμό ορισμένων λαών, ένα είδους προπετάσματος που όπισθεν της θρησκευτικής του υφής δεν έπαυσε να αποκρύπτει οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα.

Έτσι, αναφέρεται χαρακτηριστικώς ότι, τον 11ον αιώνα, οπίσω από τις μεγάλες διακηρύξεις της (νέας τότε) «καθαρτηρίου» θρησκείας, ο τζιχάντ των Αλμοραβιδών Βερβέρων του Μαρόκου εστόχευε προς Νότον στον χρυσό της Γκάνας, αλλά συνάμα και στις πλούσιες μαροκινές εμπορικές πόλεις στον Βορρά. Αναλόγως, τον 17ον αιώνα, ο τζιχάντ των Φουλάνι (άλλως καλουμένων Φούλα ή Φουλμπέ) απεσκόπει πρωτίστως στην υποδούλωση των εγκατεστημένων οικιστών λαών, πρακτική στην οποίαν επεδόθησαν έκτοτε συστηματικώς αυτοί οι πολεμόχαροι ποιμενικοί λαοί.

Όσον αφορά στον Σουδανικό «Μαχντισμό» κατά τον 19ον αιώνα, η έκκλησή του για τζιχάντ - «ιερό πόλεμο», εκάλυψεν απλώς μια βαθυτέρα βούληση αντιμετωπίσεως του αιγυπτιακού ιμπεριαλισμού, ο οποίος απετέλει θανάσιμον κίνδυνο για το δουλεμπόριον της σουδανικής περιφερείας (καθώς είχεν επιβληθεί η τουρκοαιγυπτιακή κατάργηση του δουλεμπορίου, μίας από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος στο Σουδάν κατά την εποχήν εκείνη).

Στην δεκαετία του 1870, ένας Μουσουλμάνος κληρικός ονομαζόμενος Μουχάμαντ Αχμέντ εκήρυξεν την «ανανέωση της πίστεως» και την «απελευθέρωση της γης», ήρχισεν δε να προσελκύει οπαδούς. Ταχέως το κίνημά του μετετράπη σε μιαν ανοικτή εξέγερση κατά των Αιγυπτίων, ενώ ο Μουχάμαντ Αχμέντ, αυτανηγορεύθη σε «Μάχντι», (δηλαδή «υπάκουο αφοσιωμένο») λυτρωτή του ισλαμικού κόσμου. Πλην των διαφευγόντων κερδών εκ του παυθέντος δουλεμπορίου, πραγματικές αιτίες της εξεγέρσεως του Μάχντι ήσαν η σουδανική εθνοφυλετική οργή εναντίον των Οθωμανών ηγεμόνων, συνδεδυασμένη με την μουσουλμανική οργή εναντίον των χαλαρών τουρκικών θρησκευτικών προτύπων, την τουρκική προθυμία για χρηστικούς διορισμούς μη Μουσουλμάνων σε υψηλόβαθμες θέσεις, καθώς και την αντίσταση των ισλαμιστών μυστικιστιών ασκητών Σούφι του Σουδάν προς το ξηρό, «σχολαστικό» Ισλάμ της αιγυπτιακής διοικήσεως.

Στα τέλη του 18ου αιώνος και κατά το πρώτον ήμισυ του 19ου αιώνος, το πολιτικό τοπίο της σαχελιανής Δυτικής Αφρικής ανεσχηματίσθη σε μεγάλον βαθμό από τους εξισλαμισμένους Φουλάνι, ή συγγενείς τους λαούς, όπως οι Τουκουλέρ, οι οποίοι συνεκρότησαν κράτη και κρατίδια, κατόπιν πληθυσμιακών μετακινήσεων δικαιολογουμένων από τον τζιχάντ. Η κυρία αντίσταση κατά αυτής της επεκτάσεως προήλθεν από τους «ανιμιστές» – ψυχολάτρες Μπαμπάρα των βασιλείων Σέγκου και Καάρτα, στα οποία οι Φουλάνι προέβαιναν συχνάκις σε αφανιστικές δουλοθηρικές επιδρομές.

Οι κατακτήσεις του διαβοήτου Σεΐχη Ουσμάν (Οθμάν) νταν Φόντιο επραγματοποιήθησαν στην χώρα των Χάουσα το 1804, εκείνες του Μουσουλμάνου ιεροκήρυκος – Σέκου (Σεΐχη) Αχμάντου στην Μαασίνα του «εσωτερικού δέλτα» («βρόχο» ή «τόξου») του Νίγηρος (νυν Μάλι) το 1818, καθώς και εκείνες του Τουκουλέρ ηγέτη ελ Χατζ (Προσκυνητή) Ομάρ Σαΐντου Ταλ στην χώρα των Μπαμπάρα το 1852. Έτσι εγεννήθησαν τρία μεγάλα ισλαμικά χαλιφάτα : Το Σοκότο βορείως της Νιγηρίας, το Χαμνταλλαχί στην Μαασίνα, καθώς και εκείνο στον «βρόχο» του Νίγηρος.

Ανεφέρθη ήδη ότι από Δυσμών προς Ανατολάς, το Σαχέλ περιλαμβάνει -εξ ολοκλήρου ή εν μέρει- εννέα κράτη: Μαυριτανία, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Νίγηρα, Νιγηρία, Τσαντ, Βόρειον Σουδάν και ένα πολύ μικρόν τμήμα της Ερυθραίας. Σήμερον, οι τρεις κύριες γεωγραφικές ζώνες δραστηριοτήτων των ισλαμιστών –τζιχαντιστών είναι ακριβώς εκείνες του παρελθόντος: ο «βρόχος» του Νίγηρος, η Μαασίνα και η βόρειος Νιγηρία.

Οι προαναφερθέντες ανηλεείς τζιχάντ ήσαν το ηθικοθρησκευτικό προπέτασμα της δουλοθηρίας και του συνακολούθου δουλεμπορίου, των οποίων κυριότερα θύματα ήσαν οι Μπαμπάρα και οι Ντογκόν, (που ως ψυχολάτρες – ανιμιστές, είχαν ευχερέστατα ταξινομηθεί από το Ισλάμ ως ιδιαζόντως πρόσφοροι για δουλεία, καθώς η δουλοποίησή τους ήταν εκ των προτέρων «νομιμοποιημένη», «επιτρεπτή» και εν τέλει «επιβεβλημένη» από το ιερό Κοράνιο).

Αυτά τα επάλληλα ιστορικά επεισόδια τα οποία εχάραξαν βαθέως τους πληθυσμούς της περιοχής, αναμφισβητήτως αποτελούν σήμερον την βάση των συνεχών εθνο-θρησκευτικών αντιπαραθέσεων στην αφρικανική ήπειρο.

Γενικότερον, στους δύο αιώνες οι οποίοι επροηγήθησαν του «Λευκού εποικισμού» της «Μαύρης Ηπείρου», οι μόνιμοι οικιστές λαοί που έζων κατά μήκος του ποταμού Νίγηρος και στις προσχωσιγενείς πεδιάδες του, (Μπαμπάρα, Σονγκάϊ, Ντζέρμα, Γκουρμάντσε, Ντογκόν κλπ.) υπήρξαν τα μόνιμα θύματα – στόχοι της αρπακτικής αντιπαραθέσεως μεταξύ δύο εξόχως επιθετικών δυνάμεων, εκείνης των θρυλικών Τουαρέγκ στον Βορρά και εκείνης των Φουλάνι στον Νότο. Η διπλή θήρα των αδυνάτων από τους δύο «βουλιμικούς» κυριάρχους, οδήγησε στην λεηλασία και καταστροφή των χωρίων και στην φρενήρη απομάκρυνση - φυγή των κατοίκων τους, οι οποίοι κατέστησαν ευκόλως θύματα των δουλοκτητών και δουλεμπόρων Αράβων.

Στην περιοχήν του βρόχου του Νίγηρος, οι επιδρομές των Τουαρέγκ εξαπελύοντο από την έρημο βορείως του ποταμού, ενώ εκείνες των Φουλάνι από τρία εμιράτα, (το Νταλλόλ, το Λιπτάκο και το Γκβάντο στην περιοχή Σάϊ).

[Νταλλόλ: «κοιλάς» στη γλώσσα των Φουλάνι. Η περιοχή είναι όντως μια κοιλάς που κατά την εποχήν των βροχών διασχίζεται από ορμητικούς εποχιακούς χειμάρους.]

Αυτή η σκληρά ιστορική πραγματικότης εξηγεί σαφέστατα τον μηχανισμόν της γενικευμένης υποταγής σε ολόκληρο την κοιλάδα του Νίγηρος, διότι οι πληθυσμοί των μονίμων οικιστών – αγροκαλλιεργητών υπετάγησαν εκουσίως στις νομαδικές κυρίαρχες αρπακτικές ομάδες, ώστε να περισωθούν από τις διαρκείς δουλεμπορικές επιδρομές τους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προς Δυσμάς, οι Σονγκάϊ επέλεξαν να είναι υπήκοοι των Τουαρέγκ, ανταλλάσσοντες την αυτονομίαν τους ώστε να προστατευθούν από τις επιθέσεις των Φουλάνι, (κυρίως εκείνων εκ των εμιράτων Λιπτάκο και Γκβάντο). Με την πάροδον του χρόνου, μεταξύ των περιοχών Γκάο και Μένακα του νυν ανατολικού Μάλι, ορισμένοι από τους κλάδους των Σονγκάϊ υπετάγησαν αυτοβούλως στους Τουαρέγκ, κατόπιν δε συνεχωνεύθησαν και σχεδόν εξομοιώθησαν με τους προστάτες τους. Αναλόγως έπραξαν οι Ιμγάντ συγχωνευόμενοι με τους κυριάρχους τους και σχηματοποιούντες τους Τουαρέγκ Ιφόρα, αλλά και οι Νταουσσάκ σχηματοποιούντες τους Τουαρέγκ Κελλεμιντέν Κελ Αταράμ («εκείνους από την Δύση»). Καθώς η περιοχή ολοκλήρου της βορείας όχθης του Νίγηρος ήταν εξ ολοκλήρου υποτελής τους, οι Τουαρέγκ διενεργούσαν τις επιδρομές τους στην νοτία όχθη του ποταμού.

Ανατολικότερον, στην βορεία όχθη του Νίγηρος ποταμού, οι Ντζέρμα ευρίσκοντο στην ιδία κατάσταση με τους γείτονές τους Σονγκάϊ, αλλά, λόγω της εκεί διαφορετικής γεωγραφικής θέσεως των εγγύς αρπακτικών νομάδων, επέλεξαν δύο διαφορετικά συστήματα προστασίας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίον οι Ντζέρμα του Νότου κατέστησαν υποτελείς των Φουλάνι για να προστατευθούν από τους Τουαρέγκ, ενώ οι Ντζέρμα του Βορρά εζήτησαν από τους Τουαρέγκ να τους υπερασπισθούν εναντίον του Φουλάνι!

Η αρπακτικότης των Φουλάνι ήταν διαφορετική από εκείνην των Τουαρέγκ, διότι εδικαιολογείτο ψυχοδιανοητικώς από τον ισλαμισμό. Έτσι, όταν οι Φουλάνι του Νταλλόλ επετέθησαν κατά των Ντζέρμα, (που ήσαν ψυχολάτρες, διαρκώς λεηλατούμενοι και «δικαίως» πωλούμενοι ως δούλοι), το όλον δρώμενο ήταν παντελώς διαφορετικό από το να καθιστούν οι Φουλάνι τα θύματά τους απλώς υποτελείς, που έπρεπε να ελέγχονται και να κυβερνώνται. Διαφορετικές ήσαν οι επιδρομές των Τουαρέγκ, οι οποίες είχαν ως στόχο μόνον την λεηλασία και δεν εδικαιολογούντο από κανένα θρησκευτικό προτρεπτικό μήνυμα.

Στα τέλη του 19ου αιώνος, στην αρχή της αποικιακής περιόδου, ο γαλλικός στρατός παρημπόδισε επιτυχώς την επέκταση των αρπακτικών νομαδικών λαών και παγίωσε την πολιτικογεωγραφική κατάσταση. Ωστόσον, σε ολόκληρο το Δυτικό Σαχέλ, η γαλλική αποικιοκρατία είχε δύο αντιφατικές συνέπειες: Απελευθέρωσε μεν τους «νοτίους» από την «βορεία» αρπακτικότητα και καταστροφή, αλλά ταυτοχρόνως συνεκέντρωσε επιδρομείς και «επώασε» πολυάριθμες επιδρομές εντός των διοικητικών ορίων της «Γαλλικής Δυτικής Αφρικής» («Afrique Occidentale Française»). Με τις μεταπολεμικώς επελθούσες ανεξαρτησίες και τον εξοβελισμόν της Λευκής κυριαρχίας, τα εσωτερικά διοικητικά όρια αυτής της τεραστίας πληθυσμιακής ομάδος κατέστησαν τα σύνορα των κρατών εντός των οποίων, οι «νότιοι» καθώς ήσαν οι πλέον πολυάριθμοι, εκυριάρχησαν πολιτικώς επί των «βορείων», συμφώνως με τους νόμους των «εθνοτικών» εκλογικών μαθηματικών.

Η βαρυτέρα και πλέον παραταθείσα συνέπεια αυτής της ιδιαζούσης ανθρωπογεωγραφικής καταστάσεως ήταν ότι, στο Μάλι, στον Νίγηρα και στο Τσαντ, οι μαχητικοί και εμπειροπόλεμοι Tουαρέγκ και οι Τούμπου, ηρνήθησαν να καταστούν υποτελείς των νοτίων πρώην υποτακτικών τους και εξηγέρθησαν ενόπλως κατά των μετα-ανεξαρτησιακών κυβερνήσεων. Αυτό το γεγονός οδήγησε σε τέσσαρες δεκαετίες σφοδροτάτων και αιματηρών πολέμων (1963-2008): Εκείνους του Μάλι και του Νίγηρoς εξαπολυθέντες από τους Τουαρέγκ, καθώς και εκείνους του Τσαντ, εξαπολυθέντες από τους Τούμπου και τους συγγενείς τους Ζαχάβα ή Μπέρι (οι αρπακτικοί «Μαύροι Νομάδες» των παλαιών αραβικών κειμένων).

Το σαφέστατα διαφορετικό εθνοφυλετικό υπόβαθρο και το πολιτισμικό δυναμικό των διαφόρων εμπλεκομένων λαών και εθνικών ομάδων, πολλαπλασιαζόμενα «εκθετικώς» από την επίδραση της ισλαμικής μαχητικής θρησκείας, συνεχίζει να εκδηλούται ως αυξομειουμένη ανειρήνευτος και αιματηρά ρήξη πληθυσμών και συμφερόντων τους.

Η λεπτομερής εξέταση των ήδη γεγονότων, των νυν δρωμένων και των διαφαινομένων μελλοντικών τάσεων είναι κοπιώδης, οχληρά και ανιαρά. Ομοιάζει με την απραξία παθολογικού λογιωτατισμού, είναι όμως απαραίτητο βήμα της ορθής προπαρασκευής του αγώνος και δη των αποφάσεων Στρατηγικής – Εθνικής κλίμακος.

«…δεν επαινώ εκείνους που επικρίνουν το να κάνουμε πολλές συσκέψεις για πολύ σπουδαία ζητήματα. Νομίζω, αντίθετα, πως δυο πράγματα είναι τα πιο ενάντια στη φρόνηση, η βιασύνη κι η οργή, από τα οποία το πρώτο συντροφεύει, συνήθως, την ανοησία και το δεύτερο την απαιδευσία και τη στενοκεφαλιά» (Θουκυδίδου Ξυγγραφή – Γ’ 42 / «Δημηγορία Διοδότου»)

Αθανάσιος Κωνσταντίνου

Μέρος 2 Με αφορμή το προσφάτως κορυφωθέν διπλωματικό δρώμενο στο εν εξελίξει «Λιβυκό ζήτημα» και τους πολυμόρφους κλυδωνισμούς στο

Άδικα πανηγυρίζουν για τις δηλώσεις Πάιατ για τις υφαλοκρηπίδες των νήσων
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 15:37

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πάιατ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε:

«Τώρα έχουμε λάβει τα συγκεκριμένα κείμενα και έχουμε ολοκληρώσει τη νομική ανάλυση για το μνημόνιο της Τουρκίας και της Λιβύης. Η νομική άποψη των ΗΠΑ είναι ότι οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης για τις διεκδικήσεις των θαλάσσιων ζωνών και συγκεκριμένα για τις υφαλοκρηπίδες διαφέρουν από τη νομική μας ανάλυση και από τη νομική ανάλυση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που αφορά το καθεστώς των νησιών! Τα κατοικημένα νησιά ως ζήτημα του εθιμικού διεθνούς δικαίου δικαιούνται την ίδια μεταχείριση με τα ηπειρωτικά εδάφη»!

Για τις δηλώσεις αυτές του πρέσβη των ΗΠΑ, υπήρξε ικανοποίηση και πανηγυρισμοί και ελέχθη ότι καλύπτουν την ελληνική θέση! Στην πραγματικότητα ο Πάιατ επιμένει και δεν λέει λέξη για την υφαλοκρηπίδα των μη κατοικημένων νήσων και των βραχονησίδων και η παράλειψη αυτή αφήνει μεγάλα περιθώρια στην Τουρκία στο σχέδιό της ενάντια στην εθνική μας κυριαρχία! Επιπλέον, η δήλωσή του, για τα κατοικημένα νησιά, δεν λέει ότι είναι ζήτημα του διεθνούς δικαίου, αλλά του… εθιμικού διεθνούς δικαίου (τι σημαίνει εθιμικό δίκαιο και γιατί θα πρέπει η Τουρκία να το αποδεχθεί;…)!  Και αυτό λέει πολλά…

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Πάιατ μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Τώρα έχουμε λάβει τα συγκεκριμένα κείμενα και έχουμε

Για ποιον λόγο έχει φυλακιστεί στο Ιράν ο κατήγορος της Χρυσής Αυγής Τόμας Γιακόμπι;
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 14:43

Συνεχίζει να λασπολογεί ακατάπαυστα την Χρυσή Αυγή ο ανταποκριτής της Deutsche Welle (της… αγαπητής μας φράου Μέρκελ!) στην Ελλάδα, Τόμας Γιακόμπι, επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα, ελπίζοντας πως θα μπορέσει να επηρεάσει ακόμα και την επικείμενη δικαστική απόφαση στη Μεγάλη Δίκη.

Παρεμπιπτόντως, ρίχνοντας μια ματιά στο βιογραφικό του, αυτό που έχει γράψει ο ίδιος, διαβάζουμε σε κάποιο σημείο ότι κατά την διάρκεια του «δημοσιογραφικού» βίου του φυλακίστηκε στο Ιράν κατηγορούμενος ως...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Συνεχίζει να λασπολογεί ακατάπαυστα την Χρυσή Αυγή ο ανταποκριτής της Deutsche Welle (της… αγαπητής μας φράου Μέρκελ!) στην Ελλάδα, Τόμας

12.000 ευρώ για την κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο του Βορίδη - Η “αριστεία” θέλει καλοπέραση
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 13:15

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησαν πως το κόστος της εκδήλωσης ήταν τέτοιο καθώς προσκλήθηκαν... 750 εργαζόμενοι.  Απίστευτα πράγματα: Αντί να βάλει 200-300 ευρώ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ο υπουργός Μάκης Βορίδης, χρέωσε ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ το ποσό των 12.000 ευρώ για την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέτοια περιφρόνηση προς το δημόσιο χρήμα και τους Έλληνες φορολογούμενους, δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι ποσά διασπαθίζουν οι «άριστοι» της Νέας Δημοκρατίας για σοβαρότερες υποχρεώσεις... Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν στην Ευρώπη έχει παραιτηθεί υπουργός γιατί ξόδεψε λίγες εκατοντάδες ευρώ για αγορά κοστουμιών. Εδώ φαίνεται βρέχει χρήμα και δεν μας νοιάζει...

Πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησαν πως το κόστος της εκδήλωσης ήταν τέτοιο καθώς προσκλήθηκαν... 750 εργαζόμενοι. Απίστευτα πράγματα: Αντί

“Το πρώτο πλήγμα” και το F-35
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 12:28

Ασφαλώς και χρειάζεται η Πολεμική μας Αεροπορία να προμηθευτεί αεροσκάφος 5ης γενιάς και όπως έχει γίνει γνωστό τελευταία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το F-35. Tο F-35 δεν είναι σχεδιασμένο για αερομαχίες, αναχαιτίσεις και εμπλοκές και αυτό αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα, αλλά για το πρώτο «ΑΘΟΡΥΒΟ» πλήγμα και αυτό πράγματι αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα! Γιατί μόνο με ένα πρώτο πλήγμα που θα παρέλυε τον αντίπαλο, θα μπορούσε η Ελλάδα να κερδίσει έναν πόλεμο με την Τουρκία.

Διαβάζουμε σχετικά: “Π. Κονδύλης: “Το καίριο πρώτο πλήγμα”: «… Συνοψίσαμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει έναν πόλεμο εναντίον της Τουρκίας … Μόνον ότι, ΑΝ ένας εμπόλεμος διαθέτει επαρκή μέσα για ένα καίριο πρώτο πλήγμα, πρέπει να τα χρησιμοποιήσει, εφ’ όσον θέλει να κερδίσει έναν πόλεμο με δεδομένες τις σύγχρονες και υπερσύγχρονες τεχνολογικές συνθήκες …» («Θεωρία του Πολέμου»).”

Ο σκοπός του F-35 είναι να εξασφαλίσει μια επίθεση μέχρι ο εχθρός να το ανιχνεύσει. Αλλά, ενώ οι αμερικανικοί πύραυλοι θα πετάξουν προς την κατεύθυνση του Su-57, θα έχει αρκετό χρόνο για να ξεφύγει από το χτύπημα. Ακόμη, ένα νέο ραντάρ ικανό να εντοπίζει εκτοξεύσεις πυραύλων από μεγάλες αποστάσεις θα βοηθήσουν σε αυτό.

Το αντίστοιχο, λοιπόν, ρωσσικό αεροσκάφος, για πολλούς, είναι καλύτερο και επί πλέον η τιμή του είναι σχεδόν το εν τέταρτον του αμερικανικού και μας εξασφαλίζει και μία ανεξαρτησία από πλευράς εθνικής αμύνης! Θα πρέπει λοιπόν να μελετηθεί καλύτερα το ζήτημα και από πλευράς κόστους και από πλευράς χρόνου παραδόσεως.

Tο μεγάλο όπλο, όμως, που διαθέτει η Πολεμική μας Αεροπορία είναι το MIRAGE 2000-5 MK2, το καλύτερο μαχητικό για μικρά ύψη και μικρές ταχύτητες. Επιπλέον μπορούν και εκτοξεύουν τον φονικότερο σχεδόν στρατηγικό πύραυλο SCALP EG βεληνεκούς 500 χλμ.

Υ.Γ.: Εθνικό έγκλημα αποτελούσε η απόσυρση των πολεμικών αεροσκαφών Α-7, αεροσκαφών στρατηγικού χαρακτήρα, τα οποία έτρεμαν οι Τούρκοι από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 και το έγκλημα αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο από την στιγμή που δεν διέθετε τότε και δεν διαθέτει και σήμερα η Πολεμική μας Αεροπορία αεροσκάφη με ανάλογο στρατηγικό χαρακτήρα.

Ασφαλώς και χρειάζεται η Πολεμική μας Αεροπορία να προμηθευτεί αεροσκάφος 5ης γενιάς και όπως έχει γίνει γνωστό τελευταία, η κυβέρνηση

Κατακραυγή και νεοφιλελεύθερος κοινωνικός αποκλεισμός σε όποιον τολμά να μιλήσει κατά των εκτρώσεων
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 - 11:14

Η προπαγάνδα υπέρ του αφανισμού του Έθνους και ενάντια στην δημογραφική του άνθιση καλά κρατεί από τον μαρξιστικό και νεοφιλελεύθερο συρφετό. Οποιοσδήποτε τολμήσει να εκφράσει άποψη κατά των εκτρώσεων και υπέρ της ζωής υφίσταται κατακραυγή και κοινωνικό αποκλεισμό.

Πάλι καλά που δεν έχει ποινικοποιηθεί ακόμα η έκφραση και δεν έχουν οδηγηθεί αυτοί που έβαλαν τις αφίσες ή μιλούν στο διαδίκτυο κατά των αμβλώσεων στην φυλακή.

Τελευταίο παράδειγμα αυτό με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, όπου η παρουσιάστρια έκανε το "έγκλημα" να καταδικάσει άποψη γυναίκας, η οποία ήθελε να προχωρήσει σε έκτρωση για να εκδικηθεί τον σύντροφό της.

Ανεξαρτήτως αν το τηλέφωνο ήταν πραγματικό ή στημένο, η παρουσιάστρια εξέφρασε μια σωστή άποψη υπέρ της ζωής και γι΄ αυτό δέχτηκε επίθεση από το σύνολο των μαρξιστικών και νεοφιλελεύθερων διαμορφωτών κοινής γνώμης. 

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής παραμένει η επίλυση του μείζονος δημογραφικού με τις εξής προτάσεις: 

- Φορολογικές ελαφρύνσεις για όλα τα ζευγάρια που αποκτούν παιδί. Δυστυχώς τα νέα φορολογικά μέτρα της συγκυβέρνησης χτυπούν την οικογένεια, αντί να την ενισχύουν, απτή απόδειξη του εθνομηδενισμού του πολιτικού συστήματος.

- Εφάπαξ απόδοση χρηματικής βοήθειας σε κάθε νέο Έλληνα που γεννιέται. Η πρόταση αυτή έγινε πιο συγκεκριμένη εντός της βουλής. Η Χρυσή Αυγή συνέταξε σχέδιο νόμου για μείωση κατά 80% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την ενέργεια αυτή να μοιραστούν στα νέα ελληνόπουλα. Μόνο για το 2013 το κράτος θα εξοικονομούσε 50 εκατομμύρια ευρώ.   

- Επιδότηση της μητρότητας και γενναία ενίσχυση των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Προστασία της ανύπαντρης μητέρας και απαγόρευση των αμβλώσεων. Το Εθνικό Κράτος οφείλει πρώτα απ’ όλα να επενδύει στο μέλλον του, δηλαδή στις νέες γενιές Ελλήνων.

Η προπαγάνδα υπέρ του αφανισμού του Έθνους και ενάντια στην δημογραφική του άνθιση καλά κρατεί από τον μαρξιστικό και νεοφιλελεύθερο

Παλαιότερες ΚαταχωρήσειςΠεριοδικό ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ