Εκλογή συναγωνιστή Κιτσόπουλου στην ΕΝ.Π.Ε.

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 - 15:49

Εκλογή συναγωνιστή Κιτσόπουλου στην ΕΝ.Π.Ε.

Την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η δεύτερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία είχε τέσσερα θέματα, μεταξύ των οποίων και την ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). 

Η συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου είχε ως θέματα την συζήτηση για την σύσταση δύο επιτροπών, α) Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, β) Ανάπτυξης. 

Επίσης, τον "ορισμό Περιφερειακών συμβούλων στα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων", καθώς και τον ορισμό εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον αναπληρωτή του για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων» για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Η τελευταία διαδικασία αφορούσε την ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροσώπων στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Αναφορικά με την σύσταση των δύο επιτροπών, ο επικεφαλής της παράταξης Ελληνική Αυγή για την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, συναγωνιστής Χρήστος Κιτσόπουλος, έλαβε τον λόγο και τοποθετήθηκε επί του θέματος. Πιο συγκεκριμένα, ο συναγωνιστής ανέφερε πως ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται τα μέλη των επιτροπών δεν παρέχουν καμία δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης-μειοψηφίας να ασκήσουν κριτική και να έχουν λόγο στις αποφάσεις, αλλά έχουν ρόλο καθαρά διακοσμητικό.

Τέλος, στην μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε για την εκλογή αντιπροσώπων για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η Ελληνική Αυγή εξέλεξε έναν ακόμη αντιπρόσωπο, τον συναγωνιστή Χρήστο Κιτσόπουλο.