Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη: Αποκαλύφθηκε το μέγεθος της αποτυχίας του Μπουτάρη ως δημάρχου

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017 - 14:30

Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα στις 31 Οκτωβρίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2016 ανέδειξε για πολλοστή φορά το αυτονόητο: το μέγεθος της αποτυχίας του Μπουτάρη ως δημάρχου.

Η τακτική της... επιτυχίας είναι η πλέον γνωστή: «πλεονάσματα» που προκύπτουν από αμφισβητούμενες λογιστικές εγγραφές, μαθηματικά τρικ, δάνεια και υποχρεώσεις που δεν συνυπολογίζονται στην συνολική οικονομική μελέτη και, τέλος, μια στρεβλωμένη απεικόνιση των οικονομικών του Δήμου που υποτίθεται ότι είναι πάντοτε άμεσα διαθέσιμα για να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα της πόλης χωρίς καθυστερήσεις και με αποτελεσματικότητα.

Ας θυμηθούμε την αποτελεσματικότητα του Δήμου κατά τις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν, με αφορμή ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, ο δήμαρχος το «έριξε» στα ανέκδοτα και την πλάκα, επιρρίπτοντας ευθύνες στον καιρό και στο... αλάτι, αρνούμενος να παραδεχτεί το πόσο ελλιπής και απροετοίμαστος είναι για την πόλη και τα προβλήματα της.

Ας θυμηθούμε τα περσινά ταμειακά πλεονάσματα, που υποτίθεται ότι προέκυψαν από το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του Δήμου, τα οποία όμως τόσο επιβαρύνονται από νέες συνάψεις δανείων με δυσμενείς όρους και ορίζοντα αποπληρωμής που ξεπερνά κατά δεκαετίες τη προβλεπόμενη λήξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Ας θυμηθούμε, τέλος, την βολική διαβεβαίωση ότι «όλα βαίνουν καλώς» από μια παράταξη της οποίας η αξιοπιστία φθίνει μέχρι εξαλείψεως, από την αδυναμία επιβολής ενότητας και τάξης στο εσωτερικό της, μια παράταξη που επικαλείται το μακρινό παρελθόν για να μη φανεί η παντελή της αδιαφορία για το παρόν και το μέλλον.

Για όλα τα παραπάνω η Ελληνική Αυγή καταψηφίζει τον ισολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης και καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του «φυγά» δημάρχου, που προσέφυγε για πολλοστή φορά στην εύκολη λύση της απουσίας από τη συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αφήνοντας στους τελευταίους πιστούς του να κάνουν γι’ αυτόν όλη τη βρόμικη δουλειά. Φαίνεται πως η επίκληση σε «σοβαρούς προσωπικούς λόγους» καθιερώνεται ως μόδα, κάθε φορά που η πόλη καλείται να γιορτάσει την ιστορία της, να κάνει τον απολογισμό της ή να χαράξει τη στρατηγική της για το μέλλον.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ματθαιόπουλος Αρτέμης