Η «Ελληνική Αυγή για την Φυλή» στο πλευρό των κατοίκων του Πανοράματος

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018 - 15:37

Η «Ελληνική Αυγή για την Φυλή» στο πλευρό των κατοίκων του Πανοράματος

Στην Βουλή το θέμα της καταπάτησης δημόσιου χώρου στο Πανόραμα Φυλής – Ερώτηση στην αρμόδια υπουργό κατέθεσε ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός.

Ανταποκρινόμενοι στις καταγγελίες του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ» πως συγκεκριμένη δημοτική έκταση έχει καταπατηθεί από μέλος της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ρομά και από συγγενείς του, προωθήσαμε την υπόθεση στην Βουλή ώστε να κατατεθεί ερώτηση στην αρμόδια υπουργό, κ. Θ. Φωτίου.

Αν και ο ρομά ιδιοκτήτης είχε αποζημιωθεί ήδη από το έτος 2001 με το ποσόν των 60.000 ευρώ, χρήματα που εκταμιεύθηκαν εγκαίρως ώστε ο πολίτης να εξασφαλίσει την οικογένεια του, ο εν λόγω πολίτης, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, τους νόμους και τις επιπτώσεις, είχε παραμείνει στην έκταση στερώντας από το σύνολο των πολιτών έναν πολύτιμο χώρο αναψυχής.

Ιστορικό 

 • Ο Δήμος προέβη σε αγορά το 2001. 
 • Το 2015 βλέποντας την παραμονή του ιδιοκτήτη εντός της δημοτικής πλέον έκτασης, προέβη σε διοικητική αποβολή. 
 • Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου αρνήθηκε εκ νέου να αποχωρήσει και προσέβαλλε δικαστικά την απόφαση του Δήμου. 
 • Στην δικαστική διαμάχη που ακολούθησε, το 2016, η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη υπέρ του Δήμου Φυλής και διέταξε την εκ νέου εκκένωση του οικοπέδου. 
 • Τότε, κατόπιν γραπτής παρέμβασης της ΜΚΟ «Νέοι Κοινωνικοί Ορίζοντες» η Ειδική Γραμματέας για την ένταξη των ρομά, κ. Αικατερίνη Γάντσου, απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Φυλής με το οποίο ζητούσε – με την μορφή σύστασης – να ΜΗΝ εφαρμοστεί η νομιμότητα, θέση την οποία ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ΨΕΥΔΩΣ προέβαλλε στους κατοίκους ως επιτακτική. 

Οι κάτοικοι του Πανοράματος όλα αυτά τα χρόνια καταγγέλλουν στοχοποίηση και ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ περιστατικά βίας εις βάρος τους, με θύματα τους ίδιους, στα οποία περιλαμβάνονται: καύσεις ΙΧ αυτοκινήτων, ξυλοδαρμοί, καταλήψεις των γραφείων του συλλόγου τους, και απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας. 

Οι κάτοικοι, δέσμιοι της ολιγορίας του Δημάρχου και της ιδεοληψίας της Υπουργού, που παρακολουθούν ανήμποροι:

 • Tην γειτονιά που μεγάλωσαν να υποβαθμίζεται, 
 • Kάθε έννοια δικαιοσύνης να κουρελιάζεται, 
 • Κρατικές υπηρεσίες να παρέχουν άσυλο στους παραβάτες, 
 • Tην ασυδοσία μερίδας κατοίκων του Δήμου να γιγαντώνεται 
 • Την μεροληψία εις βάρος τους να διογκώνεται 

αποφάσισαν να στραφούν στην μόνη δύναμη που μπορεί και θέλει να λειτουργήσει ο δήμος κάτω από το καθεστώς του νόμου. 

Στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή, δηλώνουμε κατηγορηματικά πως στεκόμαστε στο πλάϊ των κατοίκων και των δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων τους.
 

 • Καλούμε τον Δήμαρχο Φυλής να πράξει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, δηλαδή να εφαρμόσει την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και να δώσει τέλος στην πολύχρονη ανομία. 
 • Ενημερώνουμε τον Δήμαρχο Φυλής, πως πάνω από δημάρχους, υπουργούς και ΜΚΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ και ο νόμος – αργά ή γρήγορα – πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί! 
 • Στην Ελληνική Αυγή για την Φυλή, δεν κάνουμε εκπτώσεις εμπρός στην νομιμότητα και δεν μας ενδιαφέρει πόσους και ποιους θα δυσαρεστήσουμε. 

Ήδη στο προσχέδιο προγράμματος που έχουμε καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση έχουμε δηλώσει πως η παράταξή μας στην διοίκηση του Δήμου Φυλής, θα επιδείξει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ σε κάθε μορφής παραβατικότητα από όπου και αν προέρχεται. Και σε αυτή μας την αρχή θα παραμείνουμε αμετακίνητοι.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ