Παρέμβαση της “Ελληνικής Αυγής για την Αττική” για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 - 13:37

Με πρωτοβουλία της "Ελληνικής Αυγής για την Αττική" διεξήχθη συζήτηση στην 21η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής σχετικά με το μείζον ζήτημα του ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής και τα προβλήματα που προέκυψαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων και κατά συνέπεια στην δημόσια υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής.

Την παράταξη μας εκπροσώπησε ο επικεφαλής και βουλευτής Β' Αθηνών, Παναγιώταρος Ηλίας, ο οποίος αρχικά υπενθύμισε τις ψεύτικες προεκλογικές εξαγγελίες της κυρίας Δούρου και την εξαπάτηση που υπέστησαν οι συμπολίτες μας.

Κατήγγειλε την ολιγωρία της διοίκησης για το θέμα αυτό και την ανυπαρξία στοιχειώδους σχεδιασμού για την διαχείριση των απορριμμάτων, όπου σε άλλες χώρες κυριολεκτικά θεωρούνται χρυσός και αποτελούν πολύ σημαντικό έσοδο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος επανέλαβε τις βασικές θέσεις της "Ελληνικής Αυγής" για την διαχείριση  των απορριμάτων αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία του προγράμματος μας.

Επισυνάπτεται δελτίο Tύπου και σχετικό έγγραφο της χθεσινής συνεδρίασης:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί συζήτηση – ενημέρωση (έπειτα από έγγραφο αίτημα της παράταξης μας) για το ρήγμα στον ΧΥΤΑ Φυλής και τα τεράστια προβλήματα που κατά συνέπεια προέκυψαν.

Και λέμε επρόκειτο διότι αυτό που τελικά διεξήχθη ήταν μία συνεδρίαση παρωδία, με μεταφερόμενους οπαδούς συγκεκριμένης παράταξης και την διοίκηση όχι μόνο να μην δίνει καμία εξήγηση για το πώς φτάσαμε ως εδώ αλλά ούτε καν να έχει μία στοιχειώδη απάντηση στα ερωτήματα που της τέθηκαν.

Για σοβαρό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων ή έστω εναλλακτικό σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων καλύτερα ας μην γίνεται λόγος, η καταστροφική μέχρι στιγμής τετραετία της κυρίας Δούρου μιλάει από μόνη της...

Το δυστύχημα παραμένει όμως ότι τις ιδεοληψίες και την ανικανότητα της διοικούσας παράταξης δεν την πληρώνει μόνο η «Δύναμη ζωής» αλλά το σύνολο των πολιτών του λεκανοπεδίου Αττικής.

Καταγγέλλουμε επίσης την διοίκηση της περιφέρειας Αττικής διότι για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την δημόσια υγεία, μας είχε αφήσει στο σκοτάδι για δύο εβδομάδες αποδεικνύοντας ξανά πως όταν υπάρχει πολιτικό κόστος ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη και όλα αυτά που καταχρηστικά  αυτοδιαφημίζουν ως «αριστερά» χαρακτηριστικά πάνε περίπατο.

Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία κρίση που καλείται να διαχειριστεί η «Δύναμη Ζωής» διότι ο τρόπος διοίκησης της περιφέρειας Αττικής αποτελεί όχι πλέον σημείο αναφοράς περί ανικανότητας αλλά κυριολεκτικά μνημείο επικινδυνότητας και αναλγησίας.

«Ελληνική Αυγή για την Αττική»