Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης: συζήτηση για την κάλυψη από την Digea των ορεινών περιοχών

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014 - 15:13

Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης: συζήτηση για την κάλυψη από την Digea των ορεινών περιοχών

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η τρίτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με έξι θέματα, εκ των οποίων δύο πολύ σημαντικά που αποτέλεσαν πηγή αντιπαράθεσης.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στην λήψη απόφασης για την κάλυψη όλων των περιοχών της ΑΜΘ με ψηφιακό σήμα τηλεόρασης από την εταιρία DIGEA A.E., μιας και παρατηρείται το φαινόμενο, περί το 40% της ΑΜΘ, κυρίως οι βόρειες και ορεινές περιοχές, να μην έχουν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια.

Τοποθετούμενος επί του θέματος ο συναγωνιστής Χρήστος Κιτσόπουλος, ανέφερε πως η Ελληνική Αυγή είναι θετική προς την πρόταση, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι και παλιότερα με το αναλογικό σήμα οι πολίτες στις εν λόγω περιοχές αντιμετώπιζαν προβλήματα με την λήψη του σήματος από τα ελληνικά κανάλια, την στιγμή που είχαν δωρεάν πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια γειτονικών χωρών, τα οποία μάλιστα εκφράζουν την αλητρωτική προπαγάνδα των χωρών αυτών

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει και τα φαινόμενα κλοπών και δολιοφθορών που είχαν παρατηρηθεί στους αναλογικούς αναμεταδότες στο παρελθόν, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για την φύλαξη του εξοπλισμού. 

Δεύτερο θέμα της συνεδρίασης ήταν η συγκρότηση ομάδας εργασίας υποβολής προτάσεων για την αναχαίτιση της φυγής των επιχειρήσεων της ΑΜΘ προς γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.τ.λ.) και την επιδίωξη επιστροφής τους. Ο περιφερειάρχης κ. Παυλίδης, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος, αναφέρθηκε πολύ γενικά κι αόριστα σε δέσμες μέτρων τοπικού χαρακτήρα ως ανάχωμα για την φυγή των επιχειρήσεων, χωρίς όμως να δώσει κανένα παράδειγμα ή εξήγηση περί του τι εννοεί.

Ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος ανέφερε πως η Ελληνική Αυγή είναι θετική στην πρόταση, αν και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν από το σύνολο των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών ήταν αυτές που έτρεψαν σε φυγή ανθρώπους και επιχειρήσεις, και πως αν δεν αλλάξει η γενική πολιτική το φαινόμενο θα συνεχιστεί