Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας... ημέρα πρώτη

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014 - 22:30

Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας... ημέρα πρώτη

Πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και οι διαδικασίες ήταν κυριολεκτικά για τα πανηγύρια.

Πρόβα τζενεράλε για τη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, που δείχνει να εξαπλώνεται προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία. Τα είχε όλα η πρώτη του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις παρεμβάσεις των συμβούλων της Ελληνικής Αυγής Ν. Χρυσομάλλη, Φ. Γραικού και Ν. Σιώη να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Η αρχή έγινε κατά τη συγκρότηση του Προεδρείου, όταν τα νέα “συνεταιράκια”, Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., επιχείρησαν ν’ αποκρύψουν τον αμοιβαίο έρωτα και κατά παράβαση της νομοθεσίας  να προτείνουν υποψηφίους κατόπιν «προφορικής συμφωνίας». Ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την προβλεπόμενη ψηφοφορία, ώστε να μην καταγραφεί η αλληλοϋποστήριξή τους, κάτι που δεν επέτρεψε η παρέμβαση του Ν. Χρυσομάλλη, ο οποίος απαίτησε και πέτυχε την ψηφοφορία. Το τελικό αποτέλεσμα με την επιλογή του Αντιπροέδρου προερχόμενου από την παράταξη Ιωαννίδη (Ν.Δ.) και του Γραμματέα από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αποκαλυπτικό της νέας συγκυβέρνησης που ετοιμάζεται.

Στη συνέχεια η ημερήσια διάταξη προέβλεπε την εκλογή μελών της οικονομικής επιτροπής με μια διαδικασία έωλη, στηριζόμενη σε υπουργική εγκύκλιο, κατά παράβαση του νόμου «Καλλικράτη». Τα ψέματα που ξεστόμισε δημόσια ο επικεφαλής της μειοψηφίας αποκαλύφθηκαν και η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με πιθανή την ακύρωση της ούτως ή άλλως παράτυπης διαδικασίας.

Άλλωστε όπως φαίνεται και από το βίντεο της συνεδρίασης η κυρία Χαραλαμπίδου (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) κόπτεται για να τονίσει στον πρόεδρο πως η αντιπολίτευση, πλην της Ελληνικής Αυγής, στηρίζει μόνο ΕΝΑΝ υποψήφιο, αυτόν της Νέας Δημοκρατίας. Έπειτα ο κύριος Τρεμόπουλος (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης των Οικολόγων Πράσινων) – γνωστός ανθέλληνας και υπερασπιστής των Σκοπίων στον γελοίο αγώνα τους για αναγνώριση σαν Μακεδονία – παίρνει το λόγο και ζητάει αυτή η ψηφοφορία να γίνει μυστική για να μην “εκτεθούν… και πραγματικά όλος αυτός ο πολιτικός συρφετός εκτίθεται στα μάτια του ελληνικού λαού, που τους βλέπει σαν εχθρούς μόνο μπροστά στους τηλεοπτικούς φακούς, ενώ πίσω από αυτούς να αγκαλιάζονται και να “μοιράζουν” την πίτα.

Έπειτα, ο πρόεδρος κάλεσε τους εκλεγμένους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να συνεδριάσουν σε άλλη αίθουσα για να αποφασίσουν τον υποψήφιο, και να παραδώσουν το όνομά του στους υπαλλήλους... στην αίθουσα, τηρώντας τη νόμιμη διαδικασία, βρέθηκε μόνο η Ελληνική Αυγή, ενώ όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις αποφάσισαν στο διάδρομο  τον υποψήφιο, χωρίς να γίνει η κατάθεση του ονόματος  κατά την προβλεπόμενη διαδικασία. Ο Ν. Χρυσομάλλης κατέθεσε ένσταση  για μη εγκυρότητα της διαδικασίας, που ενώ έγινε δεκτή, η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Οι δήθεν δημοκράτες δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο παρά μόνο για τον «πολιτικό αποκλεισμό» της Χρυσής Αυγής, αδιαφορώντας για τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που στηρίζουν τα ψηφοδέλτιά της σε όλη την Ελλάδα. Αδυνατούν ν’ αντιμετωπίσουν πολιτικά τον καθαρό και έντιμο λόγο. Προτιμούν να αερολογούν και να ψεύδονται. Η παρουσία των αιρετών της Χρυσής Αυγής τους χαλάει τα σχέδια. Οι Έλληνες Εθνικιστές, με σημαία την Πίστη και την Τιμή, είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του Λαού, ενάντια στα σκοτεινά σχέδια τους. Τους υποσχόμαστε πολλές δύσκολες μέρες, σαν τη σημερινή, στα συμβούλια που θ’ ακολουθήσουν.