Περιφερειακό Συμβούλιο. Ημέρα δεύτερη ... τα κουμπαράκια

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014 - 13:45

Περιφερειακό Συμβούλιο. Ημέρα δεύτερη ... τα κουμπαράκια

Στις  8 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Για μια ακόμη φορά βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές και απολαύσαμε την πλέρια δημοκρατία του περιώνυμου τόξου. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, τόσο στον 3852/2010 (νόμος Καλλικράτη), όσο και στην υπουργική Εγκύκλιο 46, η εκπροσώπηση στη Μητροπολιτική Επιτροπή είναι αναλογική και η κατά το νόμο κατανομή έδινε στην Ελληνική Αυγή μία έδρα.

Από ότι φαίνεται ο πανικός του συστήματος είναι πλέον εκτός ελέγχου. Η σύμπραξη Ιωαννίδη (ΝΔ), Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ), Μπόλαρη (σχεδόν ΠΑΣΟΚ, όπως δηλώνει ο ίδιος) και Ζιώγα (ΚΚΕ) ίσως να ξαφνιάζει όσους δεν γνωρίζουν, αλλά είναι μια απτή πραγματικότητα. Όλοι αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, αδυνατώντας να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, κρύβονται πίσω από γελοίους αφορισμούς - καραμέλες και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τη νομιμότητα και τη βούληση των πολιτών.

Η άψογη στάση των περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής, Ν. Χρυσομάλλη και Φ. Γραικού, τους αποκάλυψε για μια ακόμη φορά, αναγκάζοντάς τους να παραδεχτούν δημόσια τις παρανομίες τους, τις οποίες, αν και επισήμανε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν έκανε τίποτε για να τις σταματήσει. Είναι πράγματι ανεξήγητη η αποδοχή, από μέρους του προεδρείου, της κατανομής, που δίνει έδρα σε συνδυασμούς με έναν ή δύο συμβούλους και αποκλείει κάποιον με τρεις, αλλά μάλλον θα φταίει η κουμπαριά...

Φυσικά κατατέθηκαν οι ανάλογες ενστάσεις και η υπόθεση θα διευθετηθεί δικαστικά. Το μείζον όμως παραμένει και είναι η νόθευση της λαϊκής βούλησης με τις αθλιότερες μεθοδεύσεις ετσιθελικού τύπου.

Από τη μεριά μας διαβεβαιώνουμε τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους και θα είμαστε παρόντες, ώστε να μην επιτρέψουμε στην πολιτική αθλιότητα να κυριαρχήσει.