Όχι στον πανικό: Αυξάνονται τα τεστ, αυξάνονται και τα κρούσματα - Ελάχιστοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 22:33

Είναι εμφανές ότι δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες ένα δραματικό κλίμα για το «δεύτερο κύμα» της επιδημίας του κορονοϊού. ΜΜΕ και κυβέρνηση δίνουν τα ρέστα τους στην αναζωπύρωση της προπαγάνδας του φόβου και οι πολίτες βομβαρδίζονται ξανά από τα δελτία ειδήσεων και το ίντερνετ με ρεπορτάζ για την «ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων»…

Είναι πράγματι έτσι τα πράγματα; Ας δούμε τα γεγονότα με ψυχραιμία. Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί νέα κρούσματα και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί. Εκείνο που τα ΜΜΕ «ξεχνάνε» να αναφέρουν, είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους ΜΗΝΕΣ τα σοβαρά περιστατικά διασωληνωμένων ασθενών, μετρούνται στα δάχτυλα των δύο χεριών! Όχι τον Αύγουστο, αλλά όλους τους θερινούς μήνες!

Επειδή εμείς είμαστε… συνωμοσιολόγοι και… ανεύθυνοι, πάμε να δούμε ένα δημοσίευμα που αλιεύσαμε από ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ site που εξηγεί ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ που καταγράφονται μέσα στο καλοκαίρι «περισσότερα» κρούσματα. Αναφέρει λοιπόν το δημοσίευμα:

«Τι συνέβη, λοιπόν, και φτάσαμε σε τέτοιους επικίνδυνους αριθμούς;

Πολλοί στέκονται στο γεγονός πως άνοιξαν τα σύνορα και επετράπη η είσοδος στην Ελλάδα σε τουρίστες από χώρες που πλήττονται πολύ βαριά από τον κορωνοϊό, ενώ άλλοι στην υπερβολική χαλαρότητα των Ελλήνων που δεν τηρούν τα μέτρα υγιεινής και το social distancing.

Και οι δύο εξηγήσεις είναι σωστές, όμως ουδείς αναφέρει το πιο προφανές εξ όλων: το γεγονός, δηλαδή, πως το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τεστ που γίνονται για τον Covid-19.

Την περίοδο του πρώτου κύματος οι ειδήμονες έκαναν 500-1000 τεστ ημερησίως, με το νούμερο ν’ ανεβαίνει σταδιακά. Για να καταλάβει κανείς τη διαφορά, το τελευταίο διήμερο σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν περίπου 10.000 τεστ και καταγράφηκαν 78 και 110 κρούσματα αντίστοιχα.

Κάπως έτσι, αποδεικνύεται αυτό που αποτελεί κοινό μυστικό από την πρώτη στιγμή: τα λίγα κρούσματα στις αρχές είχαν να κάνουν τόσο με την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και με τα ελάχιστα τεστ που διενεργούντο.

Με το που αυξήθηκαν οι έλεγχοι, αυξήθηκε και ο αριθμός αυτών που (επισήμως, πια) φέρουν τον ιό…»

Καταλάβατε τώρα πως διαχειρίζεται το σύστημα τους αριθμούς για τα «αυξημένα κρούσματα»;

Είναι εμφανές ότι δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες ένα δραματικό κλίμα για το «δεύτερο κύμα» της επιδημίας του κορονοϊού. ΜΜΕ και

Ιστορικό Αφιέρωμα στην 4η Αυγούστου 1936 και στον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 21:19

Τον Απρίλιο του 1936 πεθαίνει ο πρωθυπουργός Δεμερτζής και ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ι. Μεταξάς, με πεντάμηνη θητεία. Εν τω μεταξύ, ξεσπούν κοινωνικές ταραχές, προετοιμασμένες μεθοδικά από το ΚΚΕ, με σκοπό την πρόκληση εμφυλίου πολέμου. Ήδη, έχει ξεσπάσει όμοια σύγκρουση στην Ισπανία. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Το ΚΚΕ ρίχνει το γάντι στην κυβέρνηση Μεταξά και προκηρύσσει γενική απεργία για τις 5 Αυγούστου 1936. Θα είναι η μέρα αυτή η αρχή ενός αιματηρού ελληνικού εμφυλίου πολέμου;

Ο Ι. Μεταξάς, αντιλαμβάνεται αμέσως τον κίνδυνο και γράφει στο ημερολόγιό του: «Δι’ ημάς τους Έλληνας, το πρόβλημα δεν είναι πως θα μείνομεν στον κοινοβουλευτισμόν, αλλά δια ποιας θύρας θα εξέλθομεν αυτού. Δια της θύρας του κομμουνισμού ή δια της θύρας του Εθνικού Κράτους; Ας εκλέξομεν». Ο Ι. Μεταξάς δεν έχει κανένα δίλημμα και την 4η Αυγούστου προλαβαίνει τους κομμουνιστάς και επιβάλλει τον δεύτερο δρόμο της εξόδου από τον κοινοβουλευτισμό: το Εθνικό Κράτος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Τον Απρίλιο του 1936 πεθαίνει ο πρωθυπουργός Δεμερτζής και ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ι. Μεταξάς, με πεντάμηνη θητεία. Εν τω μεταξύ,

Ανεξάρτητοι επιστήμονες: H εμμονή με τον Sars-Cov.19 μας πάει δεκαετίες πίσω στην αντιμετώπιση άλλων ασθενειών
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 20:01

Ασθένειες που σκοτώνουν εκατομμύρια κάθε χρόνο έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν παρά τις μακροχρόνιες προσπάθειες να περιορισθούν. Φυματίωση, ελονοσία, HIV αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους, ενώ όλοι ασχολούνται με το sars-cov 19.

H φυματίωση σκοτώνει 1,5 εκατομμύριο κάθε χρόνο και από πίσω ακολουθούν ελονοσία με 700.000 θανάτους και HIV με 1.000.000. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει για τις 2 πρώτες υπάρχουν φάρμακα, αλλά σκοτώνουν, ενώ για τον RNA ιό HIV δεν έχει βρεθεί εμβόλιο παρά τις προσπάθειες των τελευταίων 38 ετών. Να σημειώσω ότι και ο sars-cov 19 όπως οι ιοί της γρίπης είναι RNA ιοί.

Τι φταίει για αυτή την αναζωπύρωση τόσο θανατηφόρων ασθενειών; Οι ίδιοι που σου λένε φόρα μάσκα (ΠΟΥ) δηλώνουν ότι η εστίαση στον νέο ιό μας έχει πάει 20 χρόνια πίσω για τις άλλες ασθένειες.

Επίσης δεκάδες υγειονομικοί παγκοσμίως αναφέρουν ότι δεν φταίει μόνο η αποκλειστική ενασχόληση με τον νέο ιό αλλά και τα lockdown σε λατινική Αμερική, Ασία και Αφρική. Χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να ταξιδέψουν για διάγνωση και λήψη φαρμάκων.

Το κλείσιμο των κλινικών με πρόσχημα να μην επεκταθεί ο sars-cov 19 έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ασθενείς με HIV, φυματίωση και ελονοσία. Το 80% αυτών των ασθενών αναφέρουν δυσκολία στο να βρουν ιατρική βοήθεια, ενώ 1 στους 4 με HIV δυσκολεύεται να βρει την αγωγή του. Η καθυστέρηση ή η διακοπή στην αγωγή οδηγεί σε αντίσταση κατά αυτής.

Μπορεί να αναφέρεται ότι από την αρχή της επιδημίας του νέου ιού έχουν πεθάνει 650.000 στην υφήλιο. Αλλά το 3μηνο παγκόσμιο lockdown θα επιφέρει στους επόμενους 10 μήνες επιπρόσθετα 6.300.000 νέες μολύνσεις από φυματίωση και 1.400.000 θανάτους. Η διακοπή στην θεραπεία για HIV θα επιβαρύνει με 500,000 επιπλέον ασθενείς, ενώ αναμένεται διπλασιασμός των 770.000 θανάτων από ελονοσία.

Οι μη κρατικοδίαιτοι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι αν ρίξουμε όλο το βάρος στον sars-cov 19 θα πάμε δεκαετίες πίσω στην πρόοδο αντιμετώπισης του HIV, φυματίωσης και ελονοσίας. Το κόστος της παλινδρόμισης αυτής υπολογίζεται σε 28,5 δισεκατομύρια δολάρια.

Εμείς και με την είσοδο χιλιάδων λαθρομεταναστών, πιθανών φορέων HIV-ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ-ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ πόσο ασφαλείς είμαστε;

Π. Κελεπούρης (πηγή: Νew York Times)

Ασθένειες που σκοτώνουν εκατομμύρια κάθε χρόνο έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν παρά τις μακροχρόνιες προσπάθειες να περιορισθούν. Φυματίωση, ελονοσία, HIV αρχίζουν

Κόμμα 4ης Αυγούστου - Το “Κρυφό Σχολειό” του Εθνικισμού στην Ελλάδα του Μεταπολέμου (γράφει ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος)
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 18:13

4η Αυγούστου σήμερα και όλοι θα θυμηθούν την 4η Αυγούστου του 1936 όταν ο Ιωάννης Μεταξάς έγινε ο Εθνικός κυβερνήτης της χώρας, την οποία και οδήγησε σε πρόοδο και σε μία χρυσή σελίδα δόξας! Όμως εγώ δεν θα θυμηθώ αυτήν την 4η Αυγούστου, την 4η Αυγούστου μιας αλησμόνητης εφηβείας γεμάτης αγώνες, Ιδανικά και διώξεις. 

Μια παλιά ασπρόμαυρη φωτογραφία θυμίζει μια υπέροχη προσπάθεια κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’60 όταν κάποιοι ξεχωριστοί νέοι, όντας εκλεκτοί, οργισμένοι από την συνεχιζόμενη παρακμή και την σαπίλα ενός ολόκληρου Έθνους, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έναν πολιτικό σχηματισμό με την ονομασία κόμμα 4ης Αυγούστου και σύμβολο τον Μαίανδρο. 

Στην πραγματικότητα, από όσα έχω μάθει οι δύο αρχικές ομάδες, οι οποίες ενώθηκαν και συγκρότησαν το κόμμα της 4ης Αυγούστου ήταν αυτή του Κωνσταντίνου Πλεύρη και του εξαίρετου και αγνού αγωνιστή Τηλέμαχου Κόμπη και η ομάδα του Πολυτεχνείου με τον αείμνηστο Δημήτρη Δημόπουλο και τον αγαπημένο Συναγωνιστή και πάντα έφηβο στην ψυχή Γεώργιο Π., εξαίρετο μηχανικό και πάντα συνεπή στις Ιδέες του. Πολύ σύντομα και άλλοι εκλεκτοί Έλληνες νέοι πύκνωσαν τις τάξεις αυτού του πρωτοπόρου Κινήματος.

Πρώτος απ’ όλους ένας ξεχωριστός διανοούμενος, που άφησε την σφραγίδα του στο εθνικιστικό Κίνημα και που βέβαια όλοι οι πρόσφατα “εθνικιστές” αγνοούν και αναφέρομαι στον Ανδρέα Δενδρινό, έναν πραγματικό αριστοκράτη και ευγενή. Δεν θα λησμονήσω τον αγαπημένο μου συμπατριώτη, που έφυγε νωρίς χωρίς να δει την Χρυσή Αυγή, που τόσο πολύ αγάπησε, να θριαμβεύει τον Παναγιώτη Κουτράκο και κοντά σε αυτόν βεβαίως τον Μιχάλη Αρβανίτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, τον Σπύρο Μανωλόπουλο, τον Νίκο Βασιλόπουλο και πολλούς άλλους, που ίσως η αναφορά των ονομάτων τους να τους έφερνε σε δύσκολη θέση και δεν το κάνω…

Ήταν θέρος του 1973 όταν πέρασα το κατώφλι του βιβλιοπωλείου “Κόκκινη μηλιά” στην οδό Θεμιστοκλέους και ύστερα τα γραφεία του Κ4Α στην οδό Μπουμπουλίνας και τότε φανερώθηκε μπροστά μου ένας ολόκληρος κόσμος, ένας κόσμος που γνώριζα από πάντα, ο κόσμος μου. Βιβλία ξεχωριστά: “Αντιδημοκράτης”, αποκάλυψη ολόκληρη “Η Νέα Τάξις”, του Δημήτρη Δημόπουλου, οι μελέτες του Ανδρέα Δενδρινού, “Η κοσμοθεωρία του εθνικισμού” και πολλά άλλα.

Δεν είμαι εγώ αυτός που θα γράψω την Ιστορία του κόμματος της 4ης Αυγούστου. Άλλοι πρέπει να το κάνουν. Σήμερα όμως 4η Αυγούστου, θέλω να τιμήσω το Κόμμα της 4ης Αυγούστου, αυτούς τους ξεχωριστούς πρωτοπόρους του Ελληνικού Εθνικιστικού Κινήματος, που μέσα σε ένα ασφυκτικό καθεστώς, που δεν ήθελε Ιδεολογίες, ένα καθεστώς γέννημα του ψυχρού πολέμου και ενός στείρου αντικομμουνισμού, δημιούργησαν κυριολεκτικά το “Κρυφό Σχολειό” των Ελλήνων Εθνικιστών της Ελλάδας του μεταπολέμου.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 

4η Αυγούστου σήμερα και όλοι θα θυμηθούν την 4η Αυγούστου του 1936 όταν ο Ιωάννης Μεταξάς έγινε ο Εθνικός κυβερνήτης

Θα στέλνουν στον Εισαγγελέα τους πολίτες που δημοσιεύουν αναρτήσεις με διαφορετική άποψη για τον κορονοϊό!
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 16:30

Η δημοκρατία τους… ποινικοποιεί την ελευθερία της σκέψης!

Μέχρι πρόσφατα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα καυτηρίαζαν τις αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις κυβερνήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστική περίπτωση η Τουρκία…

Τώρα ήρθε η ώρα για διώξεις κατά Ελλήνων πολιτών που εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για τον κορονοϊό, καθώς με απόφαση Χρυσοχοΐδη, θα παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη όσοι αναρτούν στο διαδίκτυο… «θεωρίες συνωμοσίας», όπου έτσι θα χαρακτηρίζεται στο εξής κάθε διαφορετική άποψη ή κριτική σκέψη απέναντι στον πανικό και στον τρόμο που θέλει να συντηρεί το σύστημα.

«Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για θεωρίες συνομωσίας, θα πάρουμε όλα τα μέτρα να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έδωσε εντολή στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Καλώς ήρθατε στο «1984»…

Η δημοκρατία τους… ποινικοποιεί την ελευθερία της σκέψης! Μέχρι πρόσφατα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα καυτηρίαζαν τις αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις κυβερνήσεων

“Αλλάχ Ακμπάρ” μέσα στην Αγιά Σοφιά από Αφγανούς υποστηρικτές των Ταλιμπάν
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 15:09

Φανατικοί ισλαμιστές από το Αφγανιστάν φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» μέσα στην Αγιά Σοφιά και ξεδιπλώνουν ένα πανό με μήνυμα στα αραβικά.

Σύμφωνα με πηγές στο διαδίκτυο, η εν λόγω ομάδα υποστηρίζει τους Ταλιμπάν και όπως εξηγεί ο Noor Dahri, ειδικός σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας «η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί έστειλε ενθαρρυντικό μήνυμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στους ισλαμιστές εξτρεμιστές όλου του κόσμου.»

Δεν αργεί όπως όλα δείχνουν η ώρα, που εντός του μεγαλοπρεπούς Ορθοδόξου Ναού θα υψώνονται λάβαρα του Ισλαμικού Κράτους…

Φανατικοί ισλαμιστές από το Αφγανιστάν φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ» μέσα στην Αγιά Σοφιά και ξεδιπλώνουν ένα πανό με μήνυμα στα αραβικά.

«Υπερηχητική» η άνοδος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ως το τέλος του έτους!
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 14:02

Πάνω από το 200% (!) αναμένεται να αυξηθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έως το τέλος του έτους, αφού τα επίσημα στοιχεία για την πορεία που ακολούθησε κατά τους πρώτους μήνες του 2020 είναι άκρως απογοητευτικά.

Με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών, στη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2020 το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά περίπου 5,3 δισ. ευρώ ή κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το ύψος του ακαθάριστου δημόσιου χρέους της Ελλάδας έως και τα τέλη του Μαΐου είχε φτάσει στο ποσό των 361,29 δισ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους το δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 356,02 δισ. ευρώ.

Οπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η εξέλιξη αυτή συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού -και- στην ελληνική οικονομία. Για τον ίδιο λόγο και με δεδομένο ότι η οικονομία ήταν σε αρνητική πορεία από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ο Κρατικός Προϋπολογισμός ήδη εμφανίζει υψηλά πρωτογενή ελλείμματα σε σχέση με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που είχε, κατά μέσο όρο, πέρυσι.

[πηγή: Newsbreak.gr]

Πάνω από το 200% (!) αναμένεται να αυξηθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έως το τέλος του έτους, αφού τα

Ο μνημονιακός ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Η περίπτωση Σκυλακάκη
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 12:40

Καμία αλλαγή στους Υπουργούς από τον πρωθυπουργό - Πιστεύει ότι έχει το... τέλειο κυβερνητικό σχήμα.

Ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα ο μικρός "βελτιωτικός" ανασχηματισμός της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, για τον οποίο ακούγαμε από τον Ιούνιο. Στην πραγματικότητα υπήρξαν μόλις πέντε αλλαγές σε θέσεις Υφυπουργών και βεβαίως εκείνη που ξεχωρίζει είναι η αναβάθμιση του Υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, σε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

Ο Θ. Σκυλακάκης είχε διαγραφεί από το κόμμα της ΝΔ το 2010 γιατί είχε εκφράσει ακραιφνή μνημονιακή γραμμή, όταν ακόμα η ΝΔ με τα «Ζάππεια» του Αντώνη Σαμαρά, πωλούσε… αντιμνημόνιο στους ψηφοφόρους της.

Ο τότε ευρωβουλευτής της ΝΔ Σκυλακάκης, χαρακτήρισε «αυτοπυροβολισμό» την ανακοπή της εφαρμογής του μνημονίου. Επίσης είχε δηλώσει ότι «όταν έχουμε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, το μνημόνιο είναι το σχοινί για να πιαστούμε έστω και χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Μετά την διαγραφή του, αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία, από την οποία αποχώρησε στις 21 Μαΐου 2012, διαφωνώντας με την εκλογική συνεργασία του κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία. Όμως τον Νοέμβριο του 2012 προσχώρησε στο κόμμα της Δράσης, το οποίο λίγα χρόνια μετά ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Νέα Δημοκρατία!

Οι κυβιστήσεις αυτές είναι καθιερωμένες στην νεοφιλελεύθερη παράταξη, όμως το γεγονός είναι πως ο Θ. Σκυλακάκης υπήρξε και είναι ένας θερμός υποστηρικτής των μνημονίων, τα οποία δεν ήταν «το σχοινί για να πιαστούμε» αλλά το σχοινί για να… κρεμαστούμε!

Πλέον, με τον αναβαθμισμένο ρόλο του θα μπορέσει να συμβάλλει στο νέο μνημόνιο που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο στην ελληνική οικονομία.

Υ.Γ. Η παραμονή των υπουργών σε κρίσιμες θέσεις όπως στο "μεταναστευτικό" (Μηταράκης) και στην εξωτερική πολιτική (Δένδιας) δείχνει ότι ο πρωθυπουργός είναι... ικανοποιημένος από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα...

Καμία αλλαγή στους Υπουργούς από τον πρωθυπουργό - Πιστεύει ότι έχει το... τέλειο κυβερνητικό σχήμα. Ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα

Γιατί οι δημοκράτες μισούν τον Ιωάννη Μεταξά και την 4η Αυγούστου;
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 11:16

Πόσοι θα θυμηθούν άραγε, στο καιρό της πολυετούς οικονομικής κρίσης, ότι όλα αυτά, που τους στερούν με το έτσι θέλω κάποιοι ξενόδουλοι εξουσιαστές, ήταν έργο του λαϊκού και κοινωνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου;

Δεν τους συμφέρει τους μεγάλους δημοκράτες να το θυμηθούν και προπαντός δεν τους συμφέρει να το θυμηθεί ο λαός… Επί του «φασιστικού» καθεστώτος της 4ης Αυγούστου έγινε το ΙΚΑ, το οκτάωρο, δόθηκαν οι πρώτες άδειες σε εργαζομένους, έγινε ο σταθμός των Πρώτων Βοηθειών, ιδρύθηκε ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός στην χώρα και πολλά άλλα…

Η Ιστορία της Ελλάδος, η πραγματική ιστορία της Ελλάδος, δεν έχει γραφεί ακόμα. Δείγμα αυτής της διαστρέβλωσης, που επιβάλουν οι πολιτικές σκοπιμότητες, είναι ότι κάθε 28η Οκτωβρίου δεν αναφέρεται καν σε πολλές περιπτώσεις το όνομα του Ιωάννου Μεταξά. Το πώς φτάσαμε στην 28η Οκτωβρίου είναι μια άλλη ιστορία για την οποία επίσης δεν έχουμε μάθει την αλήθεια. Όμως, αυτό που είναι γεγονός είναι ότι μπόρεσε το Έθνος και αντιμετώπισε μία ολόκληρη αυτοκρατορία το 1940 γιατί ήταν ενωμένο μέσα στα πλαίσια ενός εθνικού καθεστώτος, του εθνικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

Ήταν η εποχή, που ο άνεμος της Λαϊκής Εθνικιστικής Ιδέας φυσούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη και η Ελλάς ακολούθησε τα σημεία των καιρών.

Ο Ιωάννης Μεταξάς έδωσε ένα νέο ιδανικό στον λαό, τον 3ο Ελληνικό Πολιτισμό. Οργάνωσε την νεολαία σε πρότυπα στρατιωτικά από αυτά που σήμερα οι «προοδευτικοί» αποκαλούν φασιστικά, δημιούργησε ένα κράτος αληθινά λαϊκό. Ο Ιωάννης Μεταξάς έφτιαξε ένα κράτος ΕΘΝΙΚΟ. Γι’ αυτό το λόγο ακόμη και σήμερα οι εξουσιαστές του λαού μας τον μισούν.

Πόσοι θα θυμηθούν άραγε, στο καιρό της πολυετούς οικονομικής κρίσης, ότι όλα αυτά, που τους στερούν με το έτσι θέλω

Η ανεκτίμητη προσφορά του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου στην Πατρίδα
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 09:53

Η κατάσταση της Ελλάδος το 1936 δεν ήταν ευχάριστη. Η γύμνια της στρατιωτικής ετοιμότητας της Χώρας ήταν απελπιστική.

Το στράτευμα είχε φτάσει σε επικίνδυνο σημείο αποδιοργάνωσης και παροπλισμού. Η εσωτερική πολιτική κατάσταση κάθε άλλο παρά ρόδινη ήταν. Η πολιτική ηγεσία στάθηκε ανίκανη να αναχαιτίσει το προοδευτικό ξέφτισμα των κομμάτων, που, ιδίως στη συνείδηση των νέων, είχαν γίνει αναξιόπιστα, ίσως και φαιδρά. Η κατάσταση του εθνικού διχασμού εξακολουθούσε να χωρίζει τα εθνικά κόμματα σε δυο ασυμφιλίωτα αντιμαχόμενα στρατόπεδα.

Το κακό επιδεινωνόταν με τα κηρύγματα του ταξικού μίσους και την προδοτική συνθηματολογία του ΚΚΕ, που τον καιρό εκείνο σαγήνευε πολλούς νέους, χρησίμευε δε σαν καταφύγιο σε πλήθος απογοητευμένων ανθρώπων, τους οποίους κατόρθωνε να παραπλανεί τάζοντας μελλοντικές επαγγελίες δήθεν σοσιαλιστικών παραδείσων.

Οι εκλογές του 1936 δεν έλυσαν το πολιτικό αδιέξοδο. Η ακυβερνησία έμοιαζε να είναι μόνιμο αποτέλεσμα της πολιτικής κατάστασης. Το εθνικό εισόδημα ήταν πενιχρό. Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι λιγοστοί, με περιορισμένη ανάπτυξη. Η φτώχεια, η αρρώστια, η κακομοιριά, η αμορφωσιά, παίδευαν τον Τόπο.

Τα κηρύγματα του Ίωνα Δραγούμη, του Περικλή Γιαννόπουλου, η παρακαταθήκη του Μακρυγιάννη, του Σολωμού, του Κάλβου και του Παλαμά, του Σικελιανού και του Καβάφη είχαν παραμεριστεί. Αποξένωση και αδιαφορία απέναντι στις προαιώνιες ρίζες μας, διέκριναν την εποχή.

Μέσα λοιπόν σ΄αυτή την υποτονική μετριοκρατία, στο ψυχικό κενό και την πλαδαρή ασυναρτησία του 1936, που απεργαζόταν και τη γενική αποδιοργάνωση και ανεπάρκεια, η 4η Αυγούστου εμφανίστηκε, γεννημένη από τη χρεωκοπία του κατεστημένου και την κομμουνιστική απειλή, ως η πλέον ενδεδειγμένη διέξοδος. Με ρωμαλεότητα, σύνεση και πνοή. Γι αυτό και ήταν πολλοί εκείνοι που, παρά τις επιφυλάξεις τους ή τις διαφορετικές πολιτικές τους τοποθετήσεις, την δέχτηκαν σαν αναγκαία διαδικασία και μοναδικό διορθωτικό της μόνιμης κακοδαιμονίας. Και ήταν πάρα πολλοί οι πολίτες που ένιωσαν ανακούφιση.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι για να μπορέσει να πραγματωθεί το έπος της 28ης Οκτωβρίου συντελέστηκαν τότε, όσο το επέτρεπαν ο διαθέσιμος χρόνος, οι διαθέσιμες δυνάμεις και οι υφιστάμενες συγκυρίες, ορισμένα πραγματικά επιτεύγματα, μεταξύ των οποίων και τα εξής:

- Η αποκατάσταση της Ελληνικής Ιδέας στη συνείδηση των Ελλήνων, ως σταθερό σημείο αναφοράς.

- Η συστηματική καλλιέργεια υψηλού εθνικού φρονήματος και η τόνωση της εμπιστοσύνης του Έθνους στις δυνατότητες της σύγχρονης Ελλάδος. Η επανάκτηση της πίστεως στην αξιοσύνη του Έθνους και την αξία των ιδανικών του.

- Η κάτω από στιβαρή ηγεσία ανασύνταξη και απόδοση του κρατικού μηχανισμού και η εξυγίανση της δημόσιας διοικήσεως.

- Η εμπιστοσύνη του απλού πολίτη προς το Εθνικό Κράτος και ο ταυτισμός του με αυτό, σε αντίθεση προς την νοοτροπία που έβλεπε (δικαιολογημένα πολλές φορές) το Κράτος σαν εχθρό του πολίτη.

- Η ανταπόκριση σε βασικά αιτήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και η ενεργή συμπαράσταση της Πολιτείας προς τον αγρότη και τον εργάτη με μια ευρύτητα σκέψης αξιοσημείωτη για την εποχή.

- Η συστηματική ανάπτυξη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας και η διαχείριση των πόρων της κατά τρόπο υπεύθυνο, τίμιο και ικανό να στηρίξει την πολεμική προετοιμασία στο μέτρο του δυνατού.

- Η κατά το εφικτό αρτιότερη στρατιωτική προπαρασκευή και η δημιουργία αξιόμαχου Στρατεύματος, απαλλαγμένου από τις τραγικές αδυναμίες που και άλλοτε είχαν υπονομεύσει την πολεμική προσπάθεια, την αποδοτικότητα και τη δύναμη των ενόπλων μας δυνάμεων, οι οποίες το 1936 ουσιαστικά βρίσκονταν σε διάλυση.

- Η διακήρυξη της κοσμοϊστορικής αποστολής του νέου Ελληνισμού σαν θεματοφύλακα και συνεχιστή της ελληνοχριστιανικής πολιτιστικής παράδοσης για να έχει νόημα η ιστορική του πορεία.

Αυτή συνοπτικά υπήρξε η αναντίρρητη προσφορά του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου στην ηθική και υλική προετοιμασία της Ελλάδος για τον υπέρ πάντων αγώνα της, η συμβολή της στον ηθικό και υλικό επανεξοπλισμό της. Μέσα από αυτήν την μέγιστη προσφορά, ο Ελληνισμός επιβεβαίωσε και πάλι το αδιάκοπο της συνέχειας του.

ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ

Η κατάσταση της Ελλάδος το 1936 δεν ήταν ευχάριστη. Η γύμνια της στρατιωτικής ετοιμότητας της Χώρας ήταν απελπιστική. Το

Π. Κονδύλης - Θεωρία του πολέμου: Να γιατί δεν πρόκειται να κάνουν πόλεμο με τους τούρκους οι πολιτικοί
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 08:37

“Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα…

Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, εφ' όσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός.”

“Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες, που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης και τέτοιου βάθους, ίσως να καταρρεύσουν ακόμα και στην περίπτωση όπου θα βρεθούν μπροστά στη μεγάλη απόφαση να διεξαγάγουν έναν πόλεμο γιατί, αν ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής, ποιος πόλεμος θα συνεχίσει μια σπασμωδική πολιτική;”
 

“Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα… Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός

Ιωάννης Μεταξάς: «Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία»!
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 - 01:07

«Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία. Δεν υπάρχει δια σε άλλη πραγματικότης παρά η ελληνική πατρίς, μόνον εκεί θα επανεύρεις τον εαυτόν σου. Μόνον μέσα εις τας εθνικάς παραδόσεις θα επανεύρης τον προορισμόν σου. Μόνον μέσα εις τον ελληνικόν πολιτισμόν θα επανεύρης τα ιδανικά σου και τα όνειρά σου. Χωρίς αυτά δεν ημπορείς να ζήσης, ελληνική νεολαία. Μόνον εκείνα τα οποία σου εδημιούργησεν η ελληνική ιστορία αποτελούν το σώμα σου και την ψυχή σου...»

IΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

«Σήκω επάνω, ελληνική νεολαία. Δεν υπάρχει δια σε άλλη πραγματικότης παρά η ελληνική πατρίς, μόνον εκεί θα επανεύρεις τον εαυτόν

Η εργαλειοποίηση ενός ιού, η υποχρεωτική χρήση μάσκας και ένα μέλλον χωρίς ελευθερίες
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 23:59

Από την αυγή των ανθρώπινων κοινωνιών κάποιοι προσπαθούσαν να επιβληθούν  με την βία. Η βία όμως φέρνει αντίδραση κι άλλη βία.

Έτσι ανακάλυψαν ότι για να καθοδηγείς ομάδες ανθρώπων το καλύτερο εργαλείο είναι ο φόβος. Να φοβάστε τον φόβο είπε ο Επίκτητος.

Ο φοβισμένος υπακούει τυφλά και  δεν αντιδρά. Τον φόβο τον δημιουργείς έντεχνα μία φορά. Το δύσκολο είναι να τον συντηρείς. Η πρώτη αίσθηση του ανθρώπου είναι η όραση. Όταν ο φόβος πάρει μορφή, είναι ορατός συνέχεια και συντηρείται η ύπαρξή του.

Μετά από χιλιάδες χρόνια που οι άνθρωποι αρρωσταίνουν από διάφορους λοιμώδεις παράγοντες και  δυστυχώς πεθαίνουν οι  πιο επιβαρυμένοι, ανακαλύψαμε έναν ιό φονιά.

Μιλάμε για πανδημία και ενόψη εύρεσης εμβολίου η λύση είναι η χρήση μάσκας από όλους ανεξαιρέτως.

Όποιος επιστήμονας υποστηρίζει ότι θα βρεθεί εμβόλιο και τελειώσαμε αλλά μέχρι τότε μασκοφορεθείτε για να σωθούμε πρέπει να του παίρνουν το πτυχίο τουλάχιστον.

Εμβόλιο σε ένα ιό με γενετικό υλικό RNA ο οποίος μεταλλάσσεται συνεχώς δεν γίνεται να λειτουργήσει. Ακόμα και το εμβόλιο για την γρίπη, που κάθε χρόνο μαντεύει τις μεταλλάξεις, είναι κατά 40-60% αποτελεσματικό. Π.χ. Φέτος δεν κάλυψε καθόλου  τον Η1Ν1 τύπου A.

Γι΄αυτό και κάθε  χρόνο έχουμε χιλιάδες θανάτους από γρίπη παγκοσμίως, παρόλο τον γενικό εμβολιασμό. 

Επίσης, όσοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι  η χρήση μάσκας καθημερινά από όλους είναι η λύση, εύχομαι να υπάρχουν υστερόβουλες σκέψεις, αλλιώς τα πανεπιστήμια απέτυχαν.

Από φοιτητές ιατροί μαθαίναμε ότι μάσκα φοράνε όσοι εκτελούν χειρουργικές πράξεις για να μην μεταφέρουν τα στοματικά τους υγρά στο αποστειρωμένο χειρουργικό πεδίο και οι πάσχοντες από λοίμωξη για να μην την  μεταδώσουν σε άλλους αν έπρεπε και  μόνο τότε να συναναστραφούν με άλλους ανθρώπους. Τελεία και παύλα!

Αυτή είναι η χρήση μάσκας που  χρόνια τώρα διδάσκεται και εφαρμόζεται στις ιατρικές πανεπιστημιακές σχολές.

Και βγαίνουν τώρα και υποχρεώνουν τον λαό να φοράει μάσκα καθημερινά, ακόμα και τα  μικρά παιδιά.

Φοιτητές όταν ήμασταν ερχόμασταν σε επαφή με χρόνιους πάσχοντες από λοιμώδη νοσήματα όπως η φυματίωση. Κανείς μας δεν φορούσε μάσκα ούτε οι ασθενείς καθώς αυτό δεν ενδείκνυται.

Αν η φύση το θεωρούσε σκόπιμο θα μας έβαζε ή ίδια μάσκα μέσω της φυσικής επιλογής. Το αναπνευστικό μας σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να επικοινωνεί ελεύθερα με την ατμόσφαιρα για να προσλαμβάνει οξυγόνο και να αποβάλει διοξείδιο του άνθρακα. Διαθέτει πλειάδα προστατευτικών μέτρων ώστε παθογόνοι οργανισμοί να μην μπορούν να εισέλθουν.

Δεκάδες μελέτες που  έχουν γίνει για την γενική  χρήση μάσκας την προηγούμενη  5ετία και  πιο πίσω έχουν καταδείξει το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση της από τον γενικό πληθυσμό επί  καθημερινής βάσης. Στα παιδιά ιδιαίτερα η απαγόρευση χρήσης μάσκας είναι απόλυτη.

Εν ολίγης η χρήση  μάσκας από τον οποιοδήποτε είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Ως ιατρός σέβομαι την ζωή, αλλά δεν μπορώ να καταπιώ τα παραμύθια τους. Οι ιοί έχουν μεγεθος 0,1μm. H πιο εξελιγμένη μάσκα έχει πλέγμα 0,3μm. Και σίγουρα αυτές που κυκλοφορούν δεν είναι οι πιο εξελιγμένες. Είναι σαν ένας άνθρωπός να αναγκαστεί να περάσει  από ένα τούνελ 4,5-5 μέτρα ύψος. Περνάει άνετα δηλαδή.

Αν κάποιος ξέρει να ψάξει θα δει ότι μελέτες 20ετίας μέχρι και πριν 2 χρόνια υποστηρίζουν την μη χρήση μάσκας. Απεναντίας μελέτες που βγήκαν παράλληλα με την έξαρση της ίωσης αναφέρουν την χρησιμότητά της. Αυτό για εμένα είναι πολύ ύποπτο δεδομένου και της χειραγώγησης  των επιστημόνων από τους διεθνιστές.

Συγκεντρωτικά οι παλαιότερες μελέτες και αυτό που μάθαμε στο πανεπιστήμιο λένε ότι η χρήση μάσκας από τον οποιονδήποτε είναι επικίνδυνη για τους εξής λόγους:


1. Η ίδια η μάσκα γίνεται πηγή μόλυνσης από εισπνεόμενους από έξω, σχετικά ακίνδυνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι συναντούνται στην μάσκα με εκπνεόμενους από τον άνθρωπο σαπρόφυτους μικροοργανισμούς της πανίδας της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας, που είναι απαραίτητη για την υγιεινή λειτουργία του στόματος & του ρινοφάρυγγα. 

Η συσσώρευση μικροοργανισμών καθιστά την μάσκα πηγή μόλυνσης που θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες μολύνσεις του αναπνευστικού, καθώς εξασθενείται ο μηχανισμός των φυσικών φίλτρων του ρινοφάρυγγα.

Είναι δηλαδή σαν να βάζει κάποιος ένα χέρι στον γύψο προληπτικά για να μην σπάσει, προκαλώντας ατροφία των μυών & κάνοντας το οστό περισσότερο ευάλωτο στο σπάσιμο.

2. Εμποδίζεται ο καλός αερισμός της φυσιολογικής πανίδας του στόματος και του ρινοφάρυγγα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει απρόβλεπτες παθογόνες καταστάσεις

3. Εμποδίζεται και πάλι, η ανοσία του πληθυσμού και η ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων υγειών μικροβιοφόρων, ή ελαφρά νοσούντων.

4. Εμποδίζεται η επαρκής ανταλλαγή αερίων τόσο του εισπνεόμενου οξυγόνου, όσο και του εκπνεόμενου διοξειδίου του άνθρακα, περιορίζοντας την ζωτική χωρητικότητα των πνευμόνων, κάτι που μακροχρόνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η γνωστή πάθηση των καπνιστών.

5. Η συνεχής χρήση της χωρίς λόγο, θα μπορούσε να δημιουργήσει κρίση άσθματος ψυχογενούς αιτιολογίας πανικού, αλλά και  οργανικής, ειδικά σε άτομα με κάποια προδιάθεση.

6. Εξασθενείται το ανοσοποιητικό σύστημα, σε βάρος της φυσιολογικής αντίστασης κατά των λοιμώξεων.

7. Η πλειονότητα του πληθυσμού δεν ξέρει πως να την φορά ή να την διατηρεί ή να την αφαιρεί χωρίς να την επιμολύνει. Τα παιδιά δε είναι τα πλέον ακατάλληλα διότι δεν συμμορφώνονται με την σωστή χρήση.

 Τέλος το όλο αφήγημα, αποτελεί προσβολή και γελοιοποίηση του ανθρωπίνου προσώπου, με «απαγόρευση» χειραψίας, της αίσθησης της αφής, της εγκαρδιότητας, της τρυφερότητας, και της διοχέτευσης ενέργειας από άνθρωπο σε άνθρωπο, που είναι γνωστό σε όλους ότι μεταφέρεται με τα χέρια, και αποτελεί βασικό στοιχείο κοινωνικότητας των ανθρώπων, την οποία αντικατάστησαν με γελοίες αγκωνιές.

Η Ιατρική κοινότητα έχει τεράστιες ευθύνες, που δεν μιλάει και δεν καταγγέλει το φιάσκο, αλλά συνεργάζεται με το καθεστός, είτε από φόβο είτε από ιδιοτελή κίνητρα.

Για την καταγραφή των μελετών

Π. Κελεπούρης

Από την αυγή των ανθρώπινων κοινωνιών κάποιοι προσπαθούσαν να επιβληθούν με την βία. Η βία όμως φέρνει αντίδραση κι άλλη

“ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, Αθανάσιος Έλλις: “Η Ελλάδα έχει ρατσισμό”
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 22:24


Με αφορμή τις δηλώσεις του Σίνα-Ούγκο Αντεντοκούμπο, που τον λένε και Γιάννη, ο γνωστός αρθρογράφος της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”, της εφημερίδας του Αλαφούζου, των ΜΚΟ και του Μπογδάνου, έγραψε άρθρο με τίτλο “ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΜΠΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ”, το οποίο αρχίζει ως εξής:

“Η Ελλάδα έχει ρατσισμό. Είναι τόσο απλό. Στις περισσότερες γειτονιές ένας μαύρος αντιμετωπίζει διακρίσεις, αρνητισμό, απόρριψη, συχνά καταπίεση. Δεν είναι εύκολη η ζωή στην Ελλάδα για έναν έγχρωμο”.
 
Το μόνο που δεν μας είπε ο Αθανάσιος Έλλις είναι ότι περιδιαβαίνοντας κανείς την Κυψέλη, τα Σεπόλια και το Παγκράτι βλέπει “κακούς” Έλληνες να μαστιγώνουν μαύρους! Που τα είδε αλήθεια όλα αυτά; Φυσικά και δεν υπάρχουν και αντίθετα η Ελλάδα έχει υποστεί μία δημογραφική αλλοίωση χωρίς ποτέ κανείς να ρωτήσει γι’ αυτό τον Ελληνικό λαό.
 
Γειτονιές καταστράφηκαν, καταστήματα έκλεισαν, περιουσίες χάθηκαν και όλα αυτά γιατί κάποιοι ήθελαν να παριστάνουν τους “αντιρατσιστές” στις πλάτες των πτωχών κατοίκων των κεντρικών συνοικιών! Γιατί βέβαια δεν είδαμε ποτέ να υπάρχει γκέτο αλλοδαπών ούτε στην Εκάλη, ούτε στην Γλυφάδα, ούτε στην Κηφισιά, ούτε στο Παλαιό Φάληρο.
 
Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες για τον Αθανάσιο Έλλις και την “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, που υπερασπίζεται την παράλογη άποψη του Αντεντοκούμπο ότι πέρασε όσα πέρασε, που πέρασε μια χαρά και δεν έπαθε τίποτε, γιατί η Ελλάδα είναι χώρα λευκών! 
 

Με αφορμή τις δηλώσεις του Σίνα-Ούγκο Αντεντοκούμπο, που τον λένε και Γιάννη, ο γνωστός αρθρογράφος της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ”, της εφημερίδας του

Μνήμες Αυγούστου του 1978 στις Στρατιωτικές Φυλακές Αυλώνος
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 20:47

Στο παρελθόν είχα γράψει στην εφημερίδα “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ένα άρθρο με τίτλο “Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΜΗΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ”, άρθρο το οποίο ανεφέρετο στην Ιστορία του Έθνους μας στον 20ο αιώνα και στις δύο μεγάλες εθνικές καταστροφές, εκείνην του 1922 και εκείνην του 1974, με τον Αττίλα 2 και την προέλαση των τουρκικών στρατευμάτων στην Ελληνική μεγαλόνησο Κύπρο, που ακόμη παραμένει κατά μεγάλο μέρος υπόδουλη στον Αττίλα.

Με αφορμή το δημοσίευμα σε Κυριακάτικη εφημερίδα ενός πληρωμένου κονδυλοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ και φανατικού μπολσεβίκου, το οποίο αναφερότανε στον Ιούλιο του 1978 θυμήθηκα εκείνες τις ημέρες.
Όλοι μας έχουμε μία Ιστορία, ο καθένας την δική του. Των περισσοτέρων είναι σελίδες λευκές, αλλά κάποιων σίγουρα περιέχουν πολλά…

24 Ιουλίου του 1978, τέταρτη επέτειος της μεταπολιτεύσεως και εκρήξεις συγκλονίζουν την Αθήνα.

Στις 28 Ιουλίου συλλαμβάνομαι στην Μυτιλήνη, όπου υπηρετούσα ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού. Συλλαμβάνομαι και μεταφέρομαι με συνοδεία Αξιωματικών αεροπορικώς στην Αθήνα, όπου με αναμένει μία “vip” υποδοχή στο Ελληνικό και με παραλαμβάνει αυτοκίνητο με ένοπλη συνοδεία από τον αεροδιάδρομο.

Από εκεί παράνομα και αντισυνταγματικά με εντολή του “εθνάρχη” Καραμανλή και του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Ευαγγέλου Αβέρωφ, μεταφέρομαι για ανάκριση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, η οποία ευρίσκετο τότε σε ένα παμπάλαιο κτίριο στην οδό Μεσογείων.

Σαν Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού ήταν ξεκάθαρο ότι απαγορευόταν να ανακριθώ από την Αστυνομία, αφού ανήκα στην δικαιοδοσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μαζί μου είχα μία μικρή αποσκευή με ελάχιστα προσωπικά είδη, ξυριστικά για να ξυρίζομαι κάθε μέρα σαν Αξιωματικός και να μη βλέπουν καμία κούραση στο πρόσωπό μου οι ανακριτές του αντεθνικού καθεστώτος.

Και ένα βιβλίο με ποίηση (την ποιητική ανθολογία, εκδόσεις Πάπυρος σε μέγεθος Βίπερ), γιατί η ποίηση είναι η μεγαλύτερη δύναμη κάθε Ιδεολογίας, γιατί οι στίχοι γκρεμίζουν τείχη, γιατί η Ιδεολογία μας δεν είναι τίποτε άλλο από αυτήν την ίδια την ποίηση του 20ου αιώνα.

Με κατηγορούν άδικα για τις βόμβες της 24ης Ιουλίου του 1978 παρ’ όλο το γεγονός ότι αποδεδειγμένα την 24η Ιουλίου εγώ ευρισκόμουν στην πόλη της Μυτιλήνης, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα!

Κατηγορούν γι’ αυτή την υπόθεση δώδεκα άτομα. Με βούλευμα απαλλάσσονται τους επόμενους μήνες τα οκτώ.

Τελικώς, δικαζόμαστε τέσσερις και καταδικαζόμαστε δύο και ο μόνος που πηγαίνει φυλακή είμαι εγώ με μία ποινή ακριβώς για να πάω φυλακή και συγκεκριμένα 13 μήνες… Τότε το ανώτατο όριο εξαγοράσιμης φυλακής ήταν δώδεκα μήνες και όχι τα πέντε χρόνια που είναι σήμερα.

Ο Αύγουστος με βρήκε στις Στρατιωτικές φυλακές Αυλώνος, όπου έλαβα και την διαταγή καθαιρέσεως από Αξιωματικός για καθαρά πολιτικούς λόγους με εντολή του κράτους της Νέας Δημοκρατίας.

Ελάχιστους μήνες μετά με μεταφέρουν στο κάτεργο της Αίγινας, σε φυλακές που σήμερα έχουν καταργηθεί. Στην συνέχεια στον Κορυδαλλό, από όπου και αποφυλακίστηκα το 1979.

Αύγουστος του 1978 υπόδικος. Αύγουστος του 2020 και πάλι υπόδικος! 42 χρόνια μια στιγμή, αλλά η Σημαία παραμένει ίδια, η Πίστη πάντα δυνατή.

42 χρόνια μια στιγμή, μια στιγμή γεμάτη υπέροχους αγωνιστές, αλλά και πολλούς λιποτάκτες, πολλούς προδότες και μια Πατρίδα ακόμη σκλαβωμένη, να περιμένει την στιγμή να ηχήσουν οι σάλπιγγες και το Έθνος να ξαναβρεί και πάλι την χαμένη του Αξιοπρέπεια.

Στο παρελθόν είχα γράψει στην εφημερίδα “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ένα άρθρο με τίτλο“Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΜΗΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ”,άρθρο το οποίο ανεφέρετο στην Ιστορία

Και ο “Ρουβίκωνας” υμνεί τα μέτρα Μητσοτάκη!
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 19:03

«Το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις», λέει η σοφή παροιμία. Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, με την περίπτωση των παρακρατικών γκρουπούσκουλων του Ρουβίκωνα, που σιτίζονται από το ψευδοκράτος;

Έτσι, με ανάρτησή του στο Twitter, ο αρχιγκρουπούσκουλος Σπύρος Δαπέργολας εξύμνησε τα «σωστά μέτρα» του Μωυσή-Μητσοτάκη και απάλλαξε τη χούντα από την ευθύνη για το επερχόμενο μπουντρούμιασμα και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με πρόφαση τον κοροϊδοϊό – τον οποίο ο… επαναστάταρος αποκαλεί «πανδημία», σύμφωνα με τους νόμους της διεθνούς καθεστωτικής υγειονομικής ορθότητας! Καμαρώστε έναν… επαναστάτη: 

«Η ΝΔ ΔΕΝ φταίει αν επιστρέψει η πανδημία, ούτε μπορούσε να...

Διαβάστε περισσότερα στο: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

«Το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις», λέει η σοφή παροιμία. Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, με

Τουρκία προς Έλληνες: Μη διαμαρτύρεστε για την Αγία Σοφία, δεν έχετε καμία σχέση με Βυζάντιο και Αρχαία Ελλάδα
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 17:38


Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια, αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίνε και οι εθνομηδενιστές φιλελεύθεροι και μαρξιστές, που αρνούνται την φυλετική συνέχεια των Ελλήνων και ανάμεσα σε αυτούς και αυτοί βεβαίως, που λένε ότι η εθνική συνείδηση δημιουργήθηκε τον… 19ο αιώνα!

Εάν ισχύει αυτό, τότε πράγματι οι Τούρκοι έχουν δίκιο και η γραμμή όλων αυτών των αντεθνικώς δρώντων ψευτοιστορικών είναι απόλυτα ταυτισμένη με τα σχέδια του Ερντογάν…

Όμως, εάν υπήρχε κυρίαρχη εθνική σκέψη στην Ελλάδα, δεν θα τολμούσαν οι Τούρκοι να λένε τα όσα λένε γιατί είναι δεδομένο ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Τουρκίας έχουν μόνο μία μικρή μειοψηφία Τούρκων και οι υπόλοιποι δεν είναι τίποτε άλλο από λευκοί ευρωπαϊκοί λαοί της Μικράς Ασίας εξισλαμισμένοι, ανάμεσα στους οποίους βεβαίως κυρίαρχο στοιχείο ήταν οι Έλληνες. Ακόμη και για τον ίδιο τον Ερντογάν έχουν γράψει και μάλιστα με στοιχεία, ότι είναι ελληνικής καταγωγής.

Οι Τούρκοι όμως την προπαγάνδα τους και έτσι ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σε συνέντευξή του στο CNN Turk υποστήριξε πως οι σύγχρονοι Έλληνες δεν έχουν σχέση με το Βυζάντιο και τους αρχαίους Έλληνες! Συγκεκριμένα  σε ερώτηση για την Αγία Σοφία και τις διαμαρτυρίες της Ελλάδας απάντησε:

«Πρέπει να εξετάσουμε το κατά πόσο οι Έλληνες σήμερα έχουν σχέση με τους Έλληνες του παρελθόντος. Κατά πόσο η Ελλάδα που έβγαλε τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη έχει σχέση με τους Έλληνες της σύγχρονης εποχής».

Καμία απάντηση από τον ελληνικό (;) πολιτικό κόσμο, ούτε από τους Ιστορικούς μας. Βλέπετε φοβούνται να μην τους πουν “ρατσιστές”.

Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια, αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί, φταίνε και οι εθνομηδενιστές φιλελεύθεροι και μαρξιστές, που

Ακλόνητοι στις επάλξεις
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 16:04

Στις 26 Ιουλίου η καρδιά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ χτυπούσε στα Ίσθμια. Πελοποννήσιοι και  Αιτωλοακαρνάνες εθνικιστές, αμετακίνητοι και ακλόνητοι μαχητές επί των επάλξεων του Χρυσαυγίτικου Κάστρου διετράνωσαν την Πίστη τους στον Αρχηγό και την αμετακίνητη απόφασή τους ν’ αγωνισθούν με αυταπάρνηση για την τελική Νίκη και τη συντριβή των προδοτών. Των προδοτών της Πατρίδος, των πάσης μορφής και προελεύσεως πεμπτοφαλαγγιτών και όσων λιποτάκτησαν από τις τάξεις μας, κινούμενοι από ταπεινά ελατήρια: Αγνώμονες, φιλάργυροι και υπερφίαλοι ιππείς καλάμων.

Καταδείχθηκε, ότι το Κάστρο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι άτρωτο και απόρθητο. Δέχθηκε και δέχεται πλήγματα από τους βοθροδίαιτους των κομμάτων του Εθνικού ολέθρου, γιατί είναι το πολιτικό κάστρο του Ελληνισμού.

Να γνωρίζουν οι πολυπολιτισμικοί… νεοπατριώτες του κ.λου και της προδοσίας και τα δειλά τυφλοκούταβα που τους ακολουθούν, είτε για λίγα ψίχουλα, είτε από ηλιθιότητα βαρειάς μορφής, ότι με την Πατρίδα δεν παίζουν, γιατί κρατάει Σπαθί με κόψη τρομερή.

Να γνωρίζουν επίσης αυτοί που στερούνται Τιμής και Πατρίδος ότι ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ δεν υποτασσόμαστε, ούτε υποχωρούμε, ούτε συμβιβαζόμαστε, γιατί το επιτάσσουν ο Κώδικας της Τιμής, ο Υπέρτατος Νόμος της Πατρίδος και το Αίμα της Φυλής.

Όταν οι Έλληνες ξυπνήσουν από τη νάρκωση και αντιδράσουν, απελευθερωμένοι από τα δεσμά της κομματικής τυραννίας, τότε θα σημάνει η Ώρα της Δικαιοσύνης και της σκληρής τιμωρίας, γι’ αυτά τα ερπετά του κακού, της αδικίας και της Εθνικής Προδοσίας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπομένει, αγωνίζεται, αγρυπνεί και βρίσκεται δίπλα σ’ όλους τους συνειδητούς Έλληνες.

Μιχάλης Αρβανίτης

Υ.Γ. Όσο για τα «ρεύματα», καλά θα κάνουν κάποιοι να τα αποφεύγουν, γιατί και οι φυσικοί νόμοι και οι πολιτικοί διδάσκουν, ότι είναι επικίνδυνα, τόσο για τη σωματική, όσο και για την πολιτική υγεία.

Στις 26 Ιουλίου η καρδιά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ χτυπούσε στα Ίσθμια. Πελοποννήσιοι και Αιτωλοακαρνάνες εθνικιστές, αμετακίνητοι και ακλόνητοι μαχητές επί

Περί συμμάχων ή αντιπάλων συνέχεια
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 14:49

Κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, από της ενημερώσεως της 31/7/20 μέχρι το πρωί τις 2/8/20 συνέβησαν τα εξής:

Η Χρυσή Αυγή ενημέρωσε ότι, για την κυβέρνηση, το θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι διαφορά ελληνοτουρκική πρόσθεσε δε ότι, άλλο Ελλάδα και άλλο Κύπρος και προέβλεψε ότι, ότι το επόμενο βήμα του Ερντογάν είναι η δυτική Θράκη , ενώ, οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί , ο Αρχηγός υπενθύμισε ποια είναι η δική μας Ευρώπη καθώς και ότι, για εμάς η Κύπρος είναι κοντά .

Η κρατική τηλεόραση εξαφάνισε κάθε είδηση για την λαθρομετανάστευση και την κυκλοφορία των τουρκικών ερευνητικών σκαφών και ενημέρωσε το κοινό ότι ο Τούρκος ηγέτης έχασε το auto que, υποτιμώντας τον αντίπαλο.

Το Barbaros, όμως, συνεχίζει τις έρευνες, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, και γι’ αυτό δεν υπήρξε καμμία ενημέρωση, αντιθέτως το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από τον κορονοϊό και τα διεθνή θέματα της παγκοσμιοποίησης, που έρχεται στην χώρα μας.

Η Τουρκία θεωρεί ότι πρέπει να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των Τούρκων στην Κύπρο, παραβλέποντας ότι αυτοί είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες στην καταγωγή και εισβολείς από το παρελθόν, με την αδράνεια των κυβερνώντων  και των δήθεν συμμάχων μας. Για όλα αυτά τονίζεται ότι πρέπει να ενεργήσουμε σαν να έχουν μπει ξένοι στην αυλή της μικρής μας αδελφής και είναι ανάγκη να την υπερασπισθούμε άμεσα.

Η Χρυσή Αυγή, με επικεφαλής τον Αρχηγό μας, συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δίκαια του Έθνους, με όσα μέσα διαθέτει και καλεί τους Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού σε συστράτευση.

Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Κατά το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα, από της ενημερώσεως της 31/7/20μέχρι το πρωί τις 2/8/20 συνέβησαν τα εξής: Η Χρυσή

Κόκκινες γραμμές για την Τουρκία: Το Μνημόνιο με την Λιβύη και η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020 - 13:15


Ολοταχώς για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης βαδίζει η Τουρκία και θέτει ευθέως το ζήτημα της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Λιβύη και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουράτ Οκτάι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλλιέτ» έθεσε τις «κόκκινες γραμμές» της Τουρκίας για έναν διάλογο με την Ελλάδα τονίζοντας ότι η Άγκυρα απαιτεί από την Αθήνα διατήρηση του τουρκολιβυκού μνημονίου και αποστρατικοποίηση των νησιών του ΝΑ Αιγαίου.

Mιλώντας για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της Άγκυρας, ο Φουάτο Οκτάι δήλωσε: «Κόκκινη γραμμή για μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη για την ΑΟΖ. Και η γραμμή που δημιουργήσαμε εκεί είναι κόκκινη γραμμή μας. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ μα ποτέ να παραβιαστεί», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο Αιγαίο υποστήριξε ότι το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών είναι επίσης «κόκκινη γραμμή»: «Αφορά την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου που πηγάζει από τις συμφωνίες που υπογράφηκαν πριν από 100 χρόνια. Δηλαδή αν κοιτάξουμε, αντίθετα με τι συμφωνίες τα νησιά του Αιγαίου έχουν στρατιωτικοποιηθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο για την Τουρκία.»

Εάν δεχτούμε αυτά τα πράγματα γινόμαστε επαρχία της Τουρκίας κυριολεκτικά, αφού το μνημόνιο με την Λιβύη καταργεί την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Κρήτης, μιας μεγαλονήσου της Μεσογείου! Και όσο για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, με τα τουρκικά στρατεύματα στην απέναντι ακτή σε απόσταση αναπνοής, αφήνουμε όμηρο της Τουρκίας ένα τμήμα της Ελλάδος και παραιτούμεθα οριστικά από την εθνική μας κυριαρχία στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Με απλά λόγια, Χάγη και διαπραγματεύσεις με αυτούς τους όρους σημαίνει παράδοση και μάλιστα χωρίς πόλεμο.
 

Ολοταχώς για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης βαδίζει η Τουρκία και θέτει ευθέως το ζήτημα της συμφωνίας για ΑΟΖ με

Παλαιότερες ΚαταχωρήσειςΠεριοδικό ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ