Έρχονται συνεχώς νέοι λαθρομετανάστες στα νησιά μας, δεν τους ελέγχει κανένας και κάνουν… ελεύθερο κάμπινγκ στην ύπαιθρο
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 23:08

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παλεύει να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι ξαφνικά λειτουργούν οι κρατικοί μηχανισμοί και στην χώρα επικρατεί ο νόμος και η τάξη. Είναι έτσι τα πράγματα ή έτσι θέλουν να τα παρουσιάζουν οι παπαγάλοι των δελτίων των 8:00;

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε από την πρωινή εκπομπή Ώρα Ελλάδας του Open, ένας δημοσιογράφος από την Λέσβο μεταφέρει την πραγματική εικόνα του νησιού με τους λαθρομετανάστες και σε σχέση με την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Είναι πράγματι απορίας άξιον, εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία όλων μας, όταν επιτρέπει την διαμονή δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας με αμφιβόλου ποιότητας μέτρα υγιεινής και μάλιστα με την ελεύθερη μετακίνηση των αλλοδαπών, όταν οι Έλληνες πολίτες για να βγουν από το σπίτι τους, συμπληρώνουν το ειδικό… «εξοδόχαρτο»!

Επίσης η μαρτυρία του δημοσιογράφου για τις συνεχιζόμενες ροές λαθρομεταναστών που κάθονται στην ύπαιθρο γιατί κανένας δεν τους οδηγεί κάπου (και που να τους πάνε δηλαδή;), ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ την προπαγάνδα της ΝΔ περί «σφραγίσματος των συνόρων»!

Με απλά λόγια, νέοι λαθρομετανάστες έρχονται συνεχώς στα νησιά μας, δεν τους ελέγχει κανένας ούτε στην είσοδο της χώρας ούτε στην έξοδο από τα hotspot και όλα αυτά εν μέσω μιας πανδημίας από την οποία όπως μας λένε, κινδυνεύουν οι ζωές μας και πρέπει όλοι να μείνουμε ΟΛΟΙ στα σπίτια μας.

Σας φαίνονται λογικά όλα αυτά;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παλεύει να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι ξαφνικά λειτουργούν οι κρατικοί μηχανισμοί και στην χώρα επικρατεί

Νέα ανακοίνωση τρόμου: Θα είχαμε 2.265 νεκρούς, εάν...
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 22:12

...Εάν δεν είχαμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και Αρχίατρο της χώρας τον κ. Τσιόδρα!

Αυτό ακούσαμε πάλι από τα δελτία ειδήσεων σαν κύριο τίτλο! Και βεβαίως, ο κ. Τσιόδρας δεν είπε ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος, είπε ότι “αν ακολουθούσαμε το μοντέλο της Ισπανίας θα είχαμε 2.265 νεκρούς”. Πράγμα εντελώς διαφορετικό από τους τίτλους των καναλιών, αλλά δεν πειράζει το είπε και ο πρώην ΠΑΣΟΚος υπουργός Χρυσοχοΐδης, δεν πειράζει να λένε τα κανάλια ψέματα, δεν πειράζει να βάζουν ακόμη και ψεύτικες εικόνες, γιατί πρέπει ο λαός να πειθαρχήσει και βεβαίως όλα αυτά μέσα σε ένα πρωτοφανές σκηνικό, το οποίο θυμίζει ταινία τρόμου του Χόλιγουντ.

Γιατί ο φόβος επικρατεί παντού και είναι φόβος ύπουλος, πολύ χειρότερος ακόμη από το να φοβάσαι ότι θα σε πυροβολήσουν. Φόβος αόρατος, ο κορωνοϊός, που ζει άλλοι μας λένε 14 ημέρες, άλλοι 28, που μένει στις επιφάνειες για εβδομάδες ολόκληρες, υπερβολές χωρίς αρχή και τέλος, εικασίες αναπόδεικτες χωρίς στοιχεία επιστημονικά και βεβαίως υπάρχει και η άλλη πλευρά του λόφου. Υπάρχουν και χώρες με λιγότερους νεκρούς από την Ελλάδα και με μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, όπως η Ρωσία, όπως η Σερβία που είναι δίπλα μας και όχι στην άλλη άκρη της Ευρώπης όπως η Ισπανία!

Μέσα σε αυτό το βασίλειο του φόβου διαμορφώνεται ένα κλίμα πολιτικό, κλίμα αρρωστημένο, γέννημα μιας αρρώστιας στην κυριολεξία, που πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι θα κρατήσει όσο θα κρατήσει και ο κορωνοϊός γιατί όταν θα τελειώσει η επιδημία, που δόξα τω Θεώ θα τελειώσει, όλα θα είναι διαφορετικά και τότε ίσως οι σημερινοί “μεσσίες” και “σωτήρες” θα καταλάβουν πως ο κορωνοϊός “ήταν γι’ αυτούς μια κάποια λύση”…

...Εάν δεν είχαμε πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και Αρχίατρο της χώρας τον κ. Τσιόδρα! Αυτό ακούσαμε πάλι από τα

Αφήνουν άοπλη την Ελλάδα λόγω... κορωνοϊού;
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 21:40

Θα είναι εθνικό έγκλημα να ανασταλούν τα εξοπλιστικά προγράμματα για λόγους λιτότητος!

Δεν έφταναν οι περικοπές των δέκα ολόκληρων χρόνων των Μνημονίων, έρχονται και άλλες λόγω κορωνοϊού. Ιδιαίτερα ανησυχητική για την Εθνική μας Άμυνα η πιθανότητα να ακυρωθεί το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικές πηγές, «παγώνουν» όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων και αυτό όταν στην Τουρκία έχουμε κυριολεκτικά μια πλημμύρα εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όλα τα προγράμματα θα επαναξιολογηθούν στο πλαίσιο επανακατάρτισης του προϋπολογισμού του υπουργείου, το οποίο με την σειρά του θα ακολουθήσει το νέο κρατικό προϋπολογισμό που θα αναθεωρηθεί και αυτός μόλις λάβει τέλος η κρίση του κορωνοϊού.

Το ΚΥΣΕΑ που θα έπαιρνε τις απόλυτα απαραίτητες αποφάσεις για το ΠΝ (πλαίσιο εκσυγχρονισμού για τις φρεγάτες ΜΕΚΟ-200ΗΝ, αποφάσεις για τις τορπίλες και τα αντίμετρα τορπιλών υποβρυχίων και η αγορά για 4 ελικόπτερα MH-60R), θα γινόταν μέσα στα μέσα Μαΐου. Είναι αμφίβολο αν θα γίνει εντός του 2020. Σε ότι αφορά τις φρεγάτες η σύμβαση που επρόκειτο να υπογραφεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού με την Γαλλία, είναι πλέον αβέβαιη. Το ΥΠΟΙΚ ήδη έχει ενημερώσει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ότι «παγώνουν» τα πάντα, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητοι πόροι για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες δαπάνες.

Η θέση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ξεκάθαρη: “Περισσότερα κανόνια και λιγότερο βούτυρο”! Δεν πρέπει να γίνει καμία περικοπή στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που είναι όχι απλά η ισχύς, αλλά αυτή η ίδια η Ψυχή του Έθνους μας.

Θα είναι εθνικό έγκλημα να ανασταλούν τα εξοπλιστικά προγράμματα για λόγους λιτότητος! Δεν έφταναν οι περικοπές των δέκα ολόκληρων

Γιατί δεν δίνει την κομματική επιχορήγηση της ΝΔ ο Μητσοτάκης που παριστάνει τον κοινωνικά ευαίσθητο;
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 20:47

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σε βουλευτές και υπουργούς να δώσουν το 50% της αποζημίωσής τους για τις ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολλή “πιασάρικη” η πρότασή του και έσπευσαν να τον αποθεώσουν όλα τα κανάλια και οι φυλλάδες της διαπλοκής που με αφορμή την διαφημιστική εκστρατεία του περίφημου “μένουμε σπίτι” έχουν γεμίσει λεφτά!

Ακόμη και εάν δώσουν όλοι οι βουλευτές το 50% του μισθού τους, που αρκετοί δήλωσαν ότι δεν θα το δώσουν, το ποσό που μαζεύεται θα είναι πάνω κάτω ένα εκατομμύριο ευρώ. Ποσόν ασφαλώς πολύ μικρότερο από τα 11 εκατομμύρια ευρώ που πήραν τα κανάλια για την διαφήμιση της καραντίνας και ασφαλώς ακόμη περισσότερο μικρό από την χρηματοδότηση που πήραν μέσα στην κρίση τα κόμματα που ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια ευρώ!

Για αυτά όμως δεν είπε κανείς λέξη ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε τα κόμματα…

Ειδικότερα δε η Νέα Δημοκρατία πήρε 4.229.819,42 ευρώ για το κόμμα και 845.963,89 ευρώ για επιμορφωτικούς λόγους. Για αυτά τα πέντε και πλέον εκατομμύρια που πήγανε μέσα στην κρίση στα ταμεία του κόμματός του δεν είπε τίποτε ο Μητσοτάκης. Ας σταματήσει λοιπόν η υποκρισία και αν θέλει να μιλάει κατά του λαϊκισμού ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σε βουλευτές και υπουργούς να δώσουν το 50% της αποζημίωσής τους για τις ανάγκες που έχουν

Συνελήφθη Ιερέας γιατί προσέφερε Θεία Κοινωνία σε πιστό
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 20:12

Μόνο στην εποχή του «πατερούλη» Στάλιν συνέβαιναν τέτοια αίσχη – που επαναλαμβάνονται τώρα στην εποχή του «πατερούλη» Κούλη!  Στη σύλληψη ενός ιερέα στο χωριό Πούρνος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, προχώρησε η Αστυνομία, μετά από καταγγελία ανώνυμου ρουφιάνου του Μητσοτάκη (στην τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 112!!!), ό,τι πρόσφερε Θεία Κοινωνία σε πιστό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Μόνο στην εποχή του «πατερούλη» Στάλιν συνέβαιναν τέτοια αίσχη – που επαναλαμβάνονται τώρα στην εποχή του «πατερούλη» Κούλη! Στη σύλληψη

Συνεχίζεται το κυνήγι μαγισσών για τα επεισόδια με τα ΜΑΤ στα νησιά του Αιγαίου
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 19:09

Νέα δίωξη εναντίον κατοίκου της Μυτιλήνης 

Ποιος θυμάται αλήθεια τα επεισόδια σε Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη όταν οι κάτοικοι αντιδρώντας στα σχέδια της κυβερνήσεως Μητσοτάκη για τους λαθρομετανάστες, έκαναν μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις, κρατώντας Ελληνικές Σημαίες;  Και πως να τα θυμάται, με την προπαγάνδα των ΜΜΕ, την πλύση εγκεφάλου που γίνεται και τα όσα ακολούθησαν; 

Κάποιοι όμως τα θυμούνται και συνεχίζουν τις διώξεις κατά των Ελλήνων και την ίδια ώρα που οι λαθρομετανάστες εγκαθίστανται σε όλη την χώρα, αυτοί συνεχίζουν να φτιάχνουν κατηγορητήρια και ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία και παραπέμπεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης κάτοικος της Λέσβου που φέρεται ότι συμμετείχε στα επεισόδια στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι είχαν φτάσει στο νησί στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ας σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα έχουν συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου τρία άτομα και έχουν ταυτοποιηθεί άλλα δυο. Στο σύνολό τους κατά περίπτωση κατηγορούνται για τις πράξεις της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και της φθοράς ξένης περιουσίας.

Νέα δίωξη εναντίον κατοίκου της Μυτιλήνης Ποιος θυμάται αλήθεια τα επεισόδια σε Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη όταν οι κάτοικοι

«Μαγκιά» της ΝΔ απέναντι στους Έλληνες και την Εκκλησία, «σούζα» απέναντι στις τράπεζες
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 17:36

Φαίνεται ότι η «μαγκιά» και ο «τσαμπουκάς» της κυβέρνησης της ΝΔ εξαντλείται στους Έλληνες πολίτες και την Εκκλησία, την ίδια στιγμή που ουσιαστικά «κάθεται σούζα» απέναντι στις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είπε ότι η κυβέρνηση κάνει συνεχώς προσπάθειες – σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών – να μειωθούν οι προμήθειες, ιδίως την στιγμή που γίνεται προσπάθεια από τις τράπεζες να στρέψουν τον κόσμο προς τα ΑΤΜ. Παρόλο που η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για κάθε σκοπό, φαίνεται ότι οι τράπεζες – που έχουν διασωθεί με τους φόρους του Ελληνικού Λαού τόσες φορές – αποτελούν κάποιου είδους «τοτέμ».

Τι ακριβώς σημαίνει «προσπαθούμε»; Μήπως ότι η κυβέρνηση αφήνει περιθώρια περαιτέρω κερδοφορίας εις βάρος των ίδιων των επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν αυτές τις τόσο δύσκολες ημέρες; Και πότε θα ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια; Όταν θα επιστρέψουμε «στην κανονικότητα»; Η κυβέρνηση που με άνεση μπόρεσε και έκλεισε τις Εκκλησίες δεν μπορεί ή δεν θέλει να ρυθμίσει τις προμήθειες των τραπεζών;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωρίζει καλύτερα από καθέναν ότι μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τις προσπάθειές της, αλλά από τι τελικά πετυχαίνει. Και σε μια εποχή που η οικονομία έχει πραγματικά ισοπεδωθεί, απαραίτητο και υποχρεωτικό θα ήταν να μην υπάρχει τόσο προκλητικά διαφορετική συμπεριφορά έναντι των τραπεζών.

Όμως, όπως αναφέραμε και στην αρχή, η αυστηρότητα της κυβέρνησης εξαντλείται στον Ελληνικό Λαό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τις τράπεζες να συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Φαίνεται ότι η «μαγκιά» και ο «τσαμπουκάς» της κυβέρνησης της ΝΔ εξαντλείται στους Έλληνες πολίτες και την Εκκλησία, την ίδια

Χρυσοχοΐδης: Καλά κάνουν τα ΜΜΕ που παραπληροφορούν – Η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη...
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 16:11

Oμολόγησε την χειραγώγηση των καναλιών και των πολιτών... Άλλωστε 11 εκ. ευρώ δαπάνησε η κυβέρνηση για την προπαγάνδα του τρόμου! Μην πάνε… χαμένα αυτά τα λεφτά.

Ο τίτλος δεν είναι υπερβολικός. Είναι ακριβέστατος. Με δήλωσή του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παραδέχτηκε πως τα κανάλια «μεγέθυναν» τις συμπεριφορές ελάχιστων πολιτών, αναφερόμενος στα fake news για τους «εκατοντάδες Θεσσαλονικείς» στην παραλία της πόλης!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση» και μάλιστα επικρότησε αυτή την τακτική: «Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν».

Είναι «ζήτημα πειθαρχίας» λοιπόν, να μεταδίδουν fake news και προπαγάνδα του τρόμου, τα κανάλια η οποία μάλιστα έχει χρηματοδοτηθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Θυμίζουμε ότι τα ίδια «έγκυρα» ΜΜΕ που έδειχναν δήθεν «ουρές στα διόδια» και «πλήθος κόσμου στις παραλίες», με πλάνα άλλων ημερομηνιών (!) είναι εκείνα που καθυβρίζουν εδώ και χρόνια την Χρυσή Αυγή…

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ» ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Oμολόγησε την χειραγώγηση των καναλιών και των πολιτών... Άλλωστε 11 εκ. ευρώ δαπάνησε η κυβέρνηση για την προπαγάνδα του τρόμου!

Είναι ο Covid-19 βιοόπλο;
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 15:18

Aπό την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί

Ο ταχέως κινούμενος νέος κορωναϊός συνεχίζει την αδυσώπητη εξάπλωση του σε όλο τον κόσμο, αναδιαμορφώνοντας την ζωή όπως την ξέρουμε και δημιουργώντας ένα έδαφος αναπαραγωγής για παραπληροφόρηση. Ορισμένες φήμες είναι ακίνδυνες, ενώ άλλες μπορεί να είναι επικίνδυνες, να προκαλέσουν φόβο και να απειλήσουν την δημόσια υγεία. Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα πλέον εξειδικευμένα ινστιτούτα και πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Johns Hopkins University και Imperial College, δεν υπάρχουν γενετικές ενδείξεις για κάτι άλλο πέραν από το ότι ο κορωναϊός είναι ένας φυσικός ιός. Από τις αναλύσεις που έχουν γίνει δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Covid-19 έχει κατασκευαστεί ή είναι διαφορετικός από κάτι που βρίσκεται στην φύση.

Στον 20 αιώνα έχουμε δει έναν αμέτρητο αριθμό στρατιωτικών συγκρούσεων, που κυμαίνονται από τους δυο παγκόσμιους πολέμους έως τοπικές συγκρούσεις φυλάρχων. Στον ίδιο αιώνα μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής (Weapons of Mass destruction, WMD). Όλα αυτά τα όπλα (πυρηνικά, χημικά και βακτηριακά) αρχικά θεωρήθηκαν πολύ αποτελεσματικά και τρομακτικά, αλλά χρησιμοποιήθηκαν μόνο σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις.

Ο λόγος για την περιορισμένη χρήση τους είναι απλός. Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν μεν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ατιμωρητί την Ιαπωνία με δυο πυρηνικές βόμβες, ποτέ όμως δεν τόλμησαν να το πράξουν έκτοτε εναντίον του αντιπάλου, καθώς αυτός είχε αποκτήσει αντίστοιχα όπλα μαζικής καταστροφής. Εξ άλλου σε όλα τα εγχειρίδια στρατηγικής ανάλυσης των μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση/Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία), ακόμη και στα απόρρητα έγγραφα, η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής προβλέπεται μόνο στην περίπτωση που τα χρησιμοποιήσει πρώτος ο αντίπαλος.

Είναι βέβαιο ότι η «μη πρώτη χρήση» δεν οφείλεται σε κάποιο είδος πολιτικής ορθότητας ή επειδή κάποιοι θέλουν να εμφανιστούν ως καλοί και αγαθοί. Οφείλεται στο γεγονός ότι όταν χρησιμοποιούνται τα όπλα μαζικής καταστροφής μπορεί να οδηγήσουν σε κατακλυσμιαίες πολιτικές συνέπειες, πέραν των ανεπανόρθωτων καταστροφών. Ας θυμηθούμε τις τελείως αβάσιμες αναφορές για την κυβέρνηση του Άσαντ που δήθεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον των ισλαμοσυμμοριτών-μισθοφόρων της Δύσης. Ουδείς σοβαρός στρατιωτικός αναλυτής έλαβε σοβαρά υπόψη του αυτές τις ψευδείς αναφορές, καθώς όλοι γνώριζαν ότι η χρήση χημικών όπλων δεν έφερε κανένα πλεονέκτημα στην Δαμασκό, αφού οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα εκμεταλλευόταν αυτό το πρόσχημα για να χτυπήσουν άμεσα την Συρία.

Θυμηθείτε τον Σαντάμ Χουσεΐν ο οποίος χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον των εσωτερικών αντιπάλων του (Κούρδοι) και των Ιρανών στον πόλεμο της δεκαετίας 1980-1988, όμως τότε επειδή ήταν σύμμαχος της Δύσης δεν υπήρξε αντίδραση. Όταν η Δύση έπαψε να είναι σύμμαχος του και του επιτέθηκε, ο Σαντάμ δεν τόλμησε να χρησιμοποιήσει το χημικό οπλοστάσιο του εναντίον κανενός, καθώς το είχε ήδη οικειοθελώς καταστρέψει. Διότι γνώριζε ότι τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν θα τις σταματούσε η χρήση χημικών όπλων από τον ιρακινό στρατό, απ’ εναντίας κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων εναντίον της χώρας του.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολύ ολίγα στρατιωτικά σενάρια όπου η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής έχει νόημα, αυτό ισχύει για τα πυρηνικά και χημικά, πολύ δε περισσότερο ισχύει για τα βιολογικά, διότι ιδιαίτερα αυτά είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν. Η θεωρία του πολέμου και της στρατηγικής από την εποχή του Μακιαβέλλι έως σήμερα μας διδάσκει ότι ο πόλεμος δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο προς το τέλος, αυτό το τέλος είναι πάντα «πολιτικό». Τουτέστιν η ολική καταστροφή μιας χώρας με πυρηνικά ή άλλα όπλα μαζικής καταστροφής δεν χαρακτηρίζεται ως πολιτικός στόχος, ο πολιτικός στόχος είναι αυτό που πρέπει να οριστεί ως «νίκη». Η ολική καταστροφή μιας χώρας, η επιστροφή της στην λίθινη εποχή ή στην εποχή του σιδήρου, δεν είναι «νίκη».

Στον κόσμο υπάρχουν πολλές χώρες που είναι ικανές να κατασκευάσουν βιολογικά όπλα. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα βιολογικά εργαστήρια θα μπορούσαν να κατασκευάσουν ένα απλό βιοόπλο, χρησιμοποιώντας συνδυασμούς κοινών βακτηρίων. Όμως μια τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνο στο επίπεδο εθνικών κέντρων διοίκησης και μόνο μετά την σύμφωνη γνώμη στρατιωτικών και επιστημονικών ειδημόνων. Καμία κυβέρνηση έχουσα σώας τας φρένας δεν θα διέταζε την χρήση όπλων μαζικής καταστροφής όταν υπάρχει κίνδυνος άμεσων αντιποίνων, τόσο στρατιωτικών όσο και πολιτικών.

Στην περίπτωση του Covid-19 έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση πανδημίας, η λοίμωξη διασπείρεται ταχέως σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξ όσων είναι γνωστό, κανένας ιός δεν μπορεί να αναπτυχθεί με επιτυχία εναντίον ενός συγκεκριμένου στόχου και έπειτα να παραμείνει περιορισμένος σε αυτό τον στόχο. Υπό απλή μαθηματική έννοια, ο κίνδυνος «παράπλευρων απωλειών» από βιοόπλα τείνει προς το άπειρο. Θεωρητικά μια χώρα θα μπορούσε να αναπτύξει βιοόπλο, να το χρησιμοποιήσει και στην συνέχεια να αναπτύξει ένα εμβόλιο (ή να το έχει ήδη στο οπλοστάσιο της) και να εμβολιάσει τις ένοπλες δυνάμεις της και ολόκληρο τον πληθυσμό της. Αλλά κάτι τέτοιο θα έκανε οφθαλμοφανές ποιος ευθύνεται για την χρήση του, ουσιαστικά θα ήταν πολιτική και στρατιωτική αυτοκτονία. Προφανώς είναι δικαιολογημένο να πιστεύουμε, ή έστω κάποιοι εξ ημών, ότι υπάρχουν αρκετοί ηγέτες στην αμερικανοσιωνιστική Δύση που πιθανόν να είναι αρκετά παράλογοι για να αποτολμήσουν την εξύφανση ενός σχεδίου βιολογικού πολέμου. Όμως το «πιθανό» είναι δραματικά διαφορετικό από το «πραγματικό».

Συμπερασματικά πρέπει να ειπωθεί ότι πρώτον, η χρήση οποιουδήποτε βιοόπλου είναι τρομακτικά επικίνδυνη πολιτικά και στρατιωτικά, δεύτερον, δεν υπάρχουν σύγχρονες περιπτώσεις επιτυχούς επίθεσης με βιολογικά όπλα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει στον κόσμο κυβέρνηση που θα ήθελε να κατηγορηθεί για την τρέχουσα θανατηφόρα εξάπλωση του Covid-19, ούτε καν η κάστα των πλουτοκρατών του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού, ασχέτως αν εκ μέρους των εν μέσω οικονομικής ύφεσης γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης με στόχο την αναδιανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω και την εγκαθίδρυση παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Aπό την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή" που κυκλοφορεί Ο ταχέως κινούμενος νέος κορωναϊός συνεχίζει την αδυσώπητη εξάπλωση του σε όλο

Μητσοτάκης ΧΘΕΣ στο CNN: Υπάρχει μόνο ένα κρούσμα σε καταυλισμό – ΣΗΜΕΡΑ: Σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα - 20 κρούσματα κορωνοϊού!
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 13:42

«Γουρλής» ακόμα μια φορά ο Μητσοτάκης – Και λίγα είναι τα 20 κρούσματα (όλα χωρίς συμπτώματα!) καθώς αυτά αποκαλύφθηκαν τυχαία με την υπόθεση της εγκυμονούσας από το Καμερούν στο Αλεξάνδρα!

Συνέντευξη στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως στην Ελλάδα η τάση όσον αφορά την εξέλιξη της κρίσης με τον κορωνοϊό είναι ενθαρρυντική σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αναφερόμενος στους φόβους για πανδημία του κορωνοϊού στη Μόρια, αλλά και γενικότερα στις δομές «φιλοξενίας», ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε το θεό που δεν έχουμε μέχρι στιγμής κρούσματα στη Λέσβο ή σε άλλο νησί. Έχουμε μόνο ένα κρούσμα σε προσφυγικό καταυλισμό.»

Δεν πέρασαν ούτε 12 ώρες από την συνέντευξη αυτή και σήμερα επισήμως τέθηκε σε καραντίνα ολόκληρη η δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα με 20 κρούσματα κορωνοϊού. Στο συγκεκριμένο hotspot να θυμίσουμε ότι μένουν περίπου 3.000 λαθρομετανάστες, οπότε βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το πόσοι ακόμα μπορεί να έχουν νοσήσει, ανάμεσα στους "πρόσφυγες" αλλά και στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής...

Ο πρωθυπουργός όμως στο CNN τόνισε ότι στα νησιά δεν υπάρχουν κρούσματα. Από πού προκύπτει αυτή η σιγουριά; Μήπως έχουν εξετάσει τους δεκάδες χιλιάδες «πρόσφυγες» που μένουν σε αυτά; Όχι βέβαια! Άρα δεν υπάρχει επιστημονικά ολοκληρωμένη εικόνα, όπως δεν υπάρχει γενικότερα για τον πληθυσμό στην Ελλάδα.

Και πως μάθαμε για τους 20 φορείς του ιού στην Ριτσώνα; Επειδή μια αφρικανικής καταγωγής γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό όταν γέννησε στο Αλεξάνδρα! Δηλαδή από καθαρή τύχη! Αυτή όμως δεν είναι εικόνα οργανωμένου κράτους…

Υ.Γ. Ο αστείος Μηταράκης είχε δηλώσει προχθές, ότι η γυναίκα από το Καμερούν που γέννησε στο Αλεξάνδρα, μάλλον κόλλησε τον ιό στο… μαιευτήριο και όχι στο hotspot…

«Γουρλής» ακόμα μια φορά ο Μητσοτάκης – Και λίγα είναι τα 20 κρούσματα (όλα χωρίς συμπτώματα!) καθώς αυτά αποκαλύφθηκαν τυχαία

Καθόλου τυχαία η επιλογή Τσιόδρα: Φανατικός υποστηρικτής της πολυπολιτισμικότητας και της λαθρομετανάστευσης
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 12:37

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 04-10-2019 τάχθηκε ανοικτά υπέρ του «μπολιάσματος» της ελληνικής κοινωνίας με πρόσφυγες.

Δεν μπορεί συνεπώς να θεωρηθεί τυχαία η απόφασή του να επιλέξει ως «βιτρίνα» της προπαγανδιστικής του εκστρατείας για το ζήτημα του κορονοϊού τον γνωστό, πλέον, τοις πάσι, Σωτήριο Τσιόδρα.

Ήδη από το 2017 ο εν λόγω καθηγητής είχε εκπεφρασμένη άποψη υπέρ της λαθρομετανάστευσης!

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συνέντευξης που παραχώρησε κατά τη διάρκεια του 27ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (22 έως 25 Απριλίου 2017, Βιέννη), δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο σημερινός μας καλεσμένος πραγματοποίησε μία από τις εντυπωσιακές εισηγήσεις στο Συνέδριο σχετικά με την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην πατρίδα του, την Ελλάδα. Ο καθηγητής Σωτήριος Τσιόδρας είναι σήμερα μαζί μας. Κύριε καθηγητά, ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά σας. Το θέμα της παροχής ιατρικής φροντίδας στους πρόσφυγες είναι αμφιλεγόμενο όσο και -σύμφωνα με την άποψή σας-ουσιώδες.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το ζήτημα της παροχής ιατρικής περίθαλψης στους πρόσφυγες είναι απόλυτα ουσιώδες για εμάς. Θεωρούμε ότι είναι άνθρωποι σαν εμάς, τους δίνουμε πρόσβαση σε δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια περίθαλψη υγείας. Αυτό θεσπίστηκε με νόμο της Κυβέρνησης στην χώρα μας το 2016. Είχαμε πολύ μεγάλη βοήθεια από εγχώριες και διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης μέσα στα Κέντρα Υποδοχής, ιδίως στα νησιά που είναι υπερπλήρη αυτή τη στιγμή, καθώς επίσης και στην ενδοχώρα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Παρείχατε ακόμα και πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας σας στους ανήλικους πρόσφυγες.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύουμε ότι γίνονται τμήμα της κοινωνίας μας, τους δεχόμαστε στα σχολεία μας και τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μόρφωση, να πηγαίνουν στο σχολείο, περί αυτού πρόκειται δηλαδή, πρέπει να ενσωματωθούν στην χώρα μας. Και θεωρώ ότι η πολυπολιτισμικότητα την οποία βλέπουμε είναι κάτι καταπληκτικό. Οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι, είναι κάτι εκπληκτικό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα, στα πλαίσια της παροχής αυτής της ιατρικής περίθαλψης, στα πλαίσια των καθηκόντων σας εκεί, έχετε διαπιστώσει την ύπαρξη λοιμωδών νοσημάτων στους μετανάστες, τα οποία να μην είναι κοινά με αυτά που ήδη παρατηρούνται στις Ευρωπαϊκές χώρες;

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δεν υπάρχουν σοβαροί υγειονομικοί κίνδυνοι, μόνο ελάχιστα περιστατικά κοινών ασθενειών όπως οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού με πυρετό, γρίπη ή διάρροια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα, τίποτε πέραν του φυσιολογικού…Θαυμάζω εσάς και τον οργανισμό σας και την χώρα σας, ευχαριστώ για την καλή δουλειά που κάνετε κύρια καθηγητά και ευχαριστώ που ήσασταν μαζί μας σήμερα στο στούντιο.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ευχαριστώ».

Αξίζει να προσέξει κανείς τον ενθουσιασμό του Τσιόδρα όταν μιλάει για την προοπτική της ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών στην ελληνική κοινωνία, για τον ρόλο των ΜΚΟ, καθώς επίσης και ότι στηρίζει απολύτως τον νόμο της Κυβέρνησης Τσίπρα για παροχή δωρεάν περίθαλψης στους λαθρομετανάστες.

Δεν πρέπει συνεπώς να μας παραξενεύει το γεγονός ότι ακόμα και πρώην Συριζαίοι Υπουργοί βγήκαν και στήριξαν την απόφαση Μητσοτάκη να του δώσει ένα πολύ σημαντικό πόστο.

Το κυριότερο όμως-και απόλυτα συνυφασμένο με την επικαιρότητα-είναι ότι το 2017 ο Τσιόδρας δήλωνε πως οι ποικίλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού τις οποίες έφερναν μαζί τους οι προερχόμενοι από την Ασία λαθρομετανάστες δεν μπορούσαν να αποτελέσουν σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο για την χώρα μας.

Εν έτει 2020 όμως, λόγω ενός τέτοιου ιού που επίσης προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού (βλ. κορονοϊός), εισηγήθηκε την επιβολή πολύ σκληρών περιορισμών στους Έλληνες πολίτες και την στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων τους (εργασία, ελεύθερη μετακίνηση, συνάθροιση, θρησκευτική ελευθερία, προστασία προσωπικών δεδομένων κλπ.)!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 04-10-2019 τάχθηκε ανοικτά υπέρ του «μπολιάσματος» της ελληνικής κοινωνίας με πρόσφυγες. Δεν μπορεί συνεπώς να

Διαγραφή χρεών μετά την οικονομική κρίση;
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 11:32

Τι θα σημαίνει αυτό για την οικονομία των ΗΠΑ;

Όλα δείχνουν ότι με αφορμή την επιδημία αυτοί που κατέχουν παγκοσμίως τα σκήπτρα στο χρήμα σκέπτονται να προβούν σε μία τεράστια αλλαγή, που σίγουρα δεν θα είναι για το καλό των λαών, αλλά προς το συμφέρον των ολίγων.

Έτσι λοιπόν, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ντάγκι προχώρησε σε μια περίεργη πρόταση με την οποία ζήτησε την διαγραφή των τεράστιων ιδιωτικών χρεών καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πάρει μπροστά η ευρωπαϊκή οικονομία. Ο Μάριο Ντράγκι θεωρεί ότι όλος ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες μιας οικονομικής κατάρρευσης που μόνο με μία επιθετική τακτική μπορούν να αντιμετωπισθούν. Προτείνει λοιπόν, ως μόνη ουσιαστική λύση για τα προβλήματα της ανθρωπότητας, μια παγκόσμια διαγραφή όλων των χρεών και ένα «restart».

Σαν πρώτο άκουσμα αυτό ακούγεται πολύ καλό. Θα διαγραφούν όμως τα χρέη όλων ή μόνο των κρατών;

Και ας δούμε ποιο είναι το χρέος των ΗΠΑ: “Το «φράγμα» των 23 τρισ. δολαρίων έσπασε το ακαθάριστο χρέος των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, μέσα ένα χρόνο το χρέος των ΗΠΑ κατάφερε να ανέλθει κατά 1,33 τρισ. δολάρια, στα 23,01 τρισ. δολάρια, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου του 2019 ξεπέρασε τα 22 τρισ. δολάρια.”

Σημειώνεται επιπλέον ότι οι ΗΠΑ χρωστούν στην Κίνα περισσότερα από 4 τρισ. δολάρια! 

Τι θα σημαίνει αυτό για την οικονομία των ΗΠΑ; Όλα δείχνουν ότι με αφορμή την επιδημία αυτοί που κατέχουν

Πλήρης αδιαφορία της ΕΕ για την δραματική κατάσταση στην Ισπανία, την ώρα που ο Γεωργιάδης και η ΝΔ την αποθεώνουν
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 10:10

Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί μια ακόμη θλιβερή απόδειξη του ανύπαρκτου εσωτερικού περιεχομένου της ΕΕ, η οποία είναι προορισμένη να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Η λέξη (και πολύ περισσότερο η έννοια) «αλληλεγγύη» είναι εντελώς άγνωστη και ανύπαρκτη στους επικεφαλής αυτού του τεχνητού κατασκευάσματος, που δημιουργήθηκε με σαφή οικονομικά κριτήρια κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μια τέτοια θλιβερή απόδειξη αποτελούν και οι αγωνιώδεις εκκλήσεις για ουσιαστική αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19 που απευθύνει διαρκώς τα τελευταία 24ωρα η Μαδρίτη, την ώρα, όμως, που οι Βρυξέλλες επιμένουν – με γερμανική εντολή – να… κωφεύουν στο ισπανικό αίτημα. Αυτά συμβαίνουν ενώ η χώρα της Ιβηρικής βρίσκεται πια για τα καλά στην «δίνη του κυκλώνα» της πανδημίας.

Μετά την Ιταλία, λοιπόν, και η Ισπανία δεν δέχεται την παραμικρή βοήθεια από την ΕΕ, παρότι η κατάσταση είναι απίστευτα τραγική και στις δύο αυτές χώρες.

Μπορείτε άνετα να φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα ήταν στην ίδια κατάσταση με την Ιταλία και την Ισπανία. Η ΕΕ θα κώφευε χαρακτηριστικά. Κι όμως, ο γυμνοσάλιαγκας της κυβέρνησης της ΝΔ Σπύρος-Άδωνις Γεωργιάδης, με τον γνωστό ανάλγητο τρόπο έκφρασης που τον διέπει και εντελώς ανερυθρίαστα, «γλείφει» την ΕΕ με κάθε ευκαιρία που του δίνεται, παρά το γεγονός ότι δεν έχει δώσει την παραμικρή βοήθεια στην Χώρα μας. Αυτή είναι η «πατριωτική» κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία φέρεται ως πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της Μέρκελ και της ΕΕ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί μια ακόμη θλιβερή απόδειξη του ανύπαρκτου εσωτερικού περιεχομένου της ΕΕ, η οποία είναι προορισμένη να

Via Dolorosa Europae Orientalis (Μέρος 1)
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 08:27

Με την πάροδον του χρόνου, γύρω από το πελώριον ζήτημα του Β΄ Μεγάλου Πολέμου, των αποτελεσμάτων και των παρενεργειών του, συσσωρεύονται πλην της (ευλόγου) προπαγανδιστικής προσεγγίσεως, η ημιμάθεια και η γενικευμένη αμνησία, ώστε σχηματίζονται πολυάριθμα λογικοφανή και παντελώς σφαλερά συμπεράσματα.

Επί παραδείγματι: oι Δυτικοευρωπαίοι και οι Αμερικανοί ουδέποτε ήσαν αδιάφοροι προς τον σοβιετικό κομμουνισμό, ούτε πριν από τον πόλεμον, ούτε βεβαίως αργότερον. Στις περισσότερες δυτικές πρωτεύουσες, πολύ πριν από το 1945, είχαν προκύψει πολυάριθμες σοβαρές συζητήσεις γύρω από την φύση του τότε νέου μπολσεβικικού καθεστώτος και γενικότερον για τον κομμουνισμό. Ήδη από του 1918 οι αμερικανικές εφημερίδες έγραφαν συχνάκις ζωηρά άρθρα περί του «Ερυθρού Κινδύνου». Στην Ουάσινγκτον, στο Λονδίνο και στο Παρίσι, μέγα μέρος των δημοσίων συζητήσεων κατά τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 ήταν αφιερωμένο στην κομμουνιστικήν απειλή κατά της φιλελευθέρας αστικής δημοκρατίας.

Ακόμα και κατά την διάρκειαν της πολεμικής συμμαχίας με τον Στάλιν, η πλειοψηφία των Βρετανών και Αμερικανών πολιτικών οι οποίοι ησχολούντο αμέσως με την Σοβιετικήν Ένωση είχε πολλές αμφιβολίες ως προς τις μεταπολεμικές της προθέσεις και διετήρει εξόχως σαφή κατανόηση της φύσεως του καθεστώτος της. «Αλίμονον, οι γερμανικές αποκαλύψεις είναι μάλλον αλήθεια.

Οι Μπολσεβίκοι ημπορούν να είναι πολύ σκληροί !», εδήλωσεν με απαθή κυνισμό στους συντετριμμένους εξορίστους Πολωνούς ηγέτες ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, όταν οι Γερμανοί απεκάλυψαν τα φρικώδη υπολείμματα χιλιάδων αιχμαλώτων Πολωνών αξιωματικών, θαμμένων στο δάσος του Κατύν, όπου είχαν δολοφονηθεί κτηνωδώς από την σοβιετική μυστική αστυνομία NKVD. [Διάλεξη του Καθηγητή Martin Gilbert, με θέμα «Τσώρτσιλ και Πολωνία», δοθείσα στο Πανεπιστήμιον της Βαρσοβίας, την 16η Φεβρουαρίου 2010. (Anne Applebaum, «Σιδηρούν παραπέτασμα-Η συντριβή της Ανατολικής Ευρώπης, 1944-1956», εκδόσεις Doubleday, 2012, σημείωση 49)]

[Ο Sir Μάρτιν Τζων Γκίλμπερτ (Martin John Gilbert, 1936 -2015) ήταν Βρετανός ιστορικός, καθηγητής και ισόβιος συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Υπήρξεν συντάκτης ογδόντα οκτώ βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων έργων για τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον 20ον αιώνα, και την εβραϊκή ιστορία (περιλαμβανομένου του Ολοκαυτώματος). Ο Γκίλμπερτ εγεννήθη στο Λονδίνο, ως πρώτον παιδί του Πήτερ Γκίλμπερτ, κοσμηματοπώλη του βορείου Λονδίνου και της συζύγου του Μύριαμ. Το αρχικόν όνομα της οικογενείας ήταν Γκόλντμπεργκ. Και οι τέσσαρες παππούδες του είχαν γεννηθεί στην Ζώνη Περιορισμού των Εβραίων στην τσαρική Ρωσία (σημερινή Πολωνία και Λιθουανία). Ο ίδιος ο καθηγητής εδήλωσεν ότι ενδιεφέρθη για «εβραϊκά πράγματα» από νεαράς ηλικίας, επισημαίνων μάλιστα ότι στο σχολείον «μία ή δύο φορές αντιμετώπισα προβλήματα για τις σιωνιστικές μου δραστηριότητες». Στην συνέχεια των σπουδών του ολοκλήρωσε δύο της στρατιωτικής του θητείας στο…. Σώμα Πληροφοριών. Ήταν μέλος της διαβοήτου «Ερεύνης Τσίλκοτ» (Chilcot Inquiry) σχετικώς με τον ρόλον του Ηνωμένου Βασιλείου στον πόλεμο του Ιράκ, στην οποίαν συμμετείχαν ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί και μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας.

Για να καταστεί αντιληπτόν το μέγεθος και το βάρος αυτού του δρωμένου, επισημαίνεται πως η εν λόγω έρευνα ανεκοινώθη το 2009 από τον Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν (Gordon Brown) και εδημοσιεύθη το 2016 με δημοσία δήλωση του προέδρου της Sir Τζων Άντονυ Τσίλκοτ (John Anthony Chilcot). Στις 6 Ιουλίου 2016, ο Τσίλκοτ ανεκοίνωσεν την δημοσίευση της εκθέσεως, περισσότερον από επτά έτη μετά την ανακοίνωση της ερεύνης. Συνήθως αναφέρεται από τα ΜΜΕ ως «Έκθεση Τσίλκοτ». Το καταληκτικόν έγγραφον ανέφερεν ότι, κατά την στιγμή της εισβολής στο Ιράκ το 2003, ο Σαντάμ Χουσεΐν δεν απετέλει επείγουσα απειλή για τα βρετανικά συμφέροντα, ότι οι πληροφορίες σχετικώς με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ επαρουσιάσθησαν με ανεξακρίβωτον βεβαιότητα, ότι δεν είχαν εξαντληθεί ειρηνικές εναλλακτικές λύσεις του πολέμου, ότι το Ηνωμένον Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υπονομεύσει την εξουσίαν του «Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ότι η διαδικασία προσδιορισμού της νομικής βάσεως για παρέμβαση ήταν «μακράν της ικανοποιητικής» και ότι εν τέλει ο πόλεμος ήταν περιττός!] -Προφανώς ο καθηγητής Γκίλμπερτ δεν ημπορεί να κατηγορηθεί ως …. «φασίστας» ή να θεωρηθεί ως ασήμαντος και αβαρής-.

Ο Τζορτζ Φροστ Κέναν (George Frost Kennan, 1904-2005), ο Αμερικανός διπλωμάτης ο οποίος διεμόρφωσεν την μεταπολεμική πολιτική της Αμερικής έναντι της ΕΣΣΔ, έζησε προ του Β’ Μεγάλου Πολέμου πολέμου επί αρκετά έτη στην Μόσχα, απ’ όπου όπως αναφέρει χαρακτηριστικώς ο Αυστραλός δημοσιογράφος και ιστορικός συγγραφεύς Πίτερ Γκρος (Peter Grose), [στο βιβλίον του «Επιχείρηση “Αναδίπλωση” – O μυστικός πόλεμος της Αμερικής όπισθεν του Σιδηρού Παραπετάσματος» (Νέα Υόρκη, 2000), σελίς 2] «….εβομβάρδιζε τα χαμηλότερα επίπεδα της γραφειοκρατίας της Ουάσινγκτον με αναλύσεις του κομμουνιστικού κακού». Είχε δηλαδή ο Κέναν σαφή αντίληψη περί της σοβιετικής απειλής. Απλώς δεν έγινε εγκαίρως παραδεκτός από τους προϊσταμένους του («χρησίμους ηλιθίους» ή αγοραίους συνοδοιπόρους των μπολσεβίκων).

Ο Ντιν Άτσεσον (Dean Acheson, 1893-1971), τότε Υφυπουργός Εξωτερικών, συνέκρινε χαρακτηριστικώς και ειρωνικώς τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις με τους Σοβιετικούς αντιπροσώπους το θέρος του 1944, με «συνδιαλλαγή προς έναν αυτόματο πωλητή παλαιάς κοπής ... Κάποιες φορές θα ημπορούσε κανείς να επιταχύνει την διαδικασία σείων το μηχάνημα, αλλά ήταν άχρηστο να του ομιλεί» [στο βιβλίον απομνημονευμάτων του ιδίου : «Παρών κατά την Δημιουργία – Τα χρόνια μου στο Υπουργείον Εξωτερικών», Νέα Υόρκη, 1987, σελίς 85, κεφάλαιον «Διαπραγματεύσεις Δανεισμού – Εκμισθώσεως με την Μόσχα»].

Όχι βεβαίως ότι οι διαπιστώσεις των «αφυπνισμένων» αντικομμουνιστών παρατηρητών είχαν πράγματι σημασία υπό τις τότε εξελισσόμενες περιστάσεις. Στα απομνημονεύματά του, ο Άτσεσον συνόψισε τις παρατηρήσεις του σχετικώς με τις διαπραγματεύσεις, παρατηρών ότι «Για εμάς εντός του Κράτους, αυτό το απογοητευτικό ρωσικό διάλειμμα συντόμως ελησμονήθη εν μέσω των μεγαλυτέρων γεγονότων που επέκειντο». Στην πραγματικότητα, κατά την διάρκειαν του πολέμου η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο είχαν σχεδόν πάντοτε κάποια «μεγαλύτερα γεγονότα» για να ανησυχούν, τουλάχιστον δε μέχρι το 1945 εσυνέχισαν να θωπεύουν τους «ενδόξους Σοβιετικούς συμμάχους». Μέχρις του τέλους του πολέμου, η τερατώδης σοβιετική συμπεριφορά στην Ανατολική Ευρώπη ήταν πάντοτε ένα θέμα δευτερευούσης σημασίας.

Αυτό πουθενά δεν είναι σαφέστερον από ό,τι στις επίσημες και ανεπίσημες αναφορές των διασκέψεων της Τεχεράνης και της Γιάλτας (28 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου του 1943 και τον Φεβρουάριον του 1945 αντιστοίχως), όπου ο Στάλιν, ο Ρούσβελτ και ο Τσώρτσιλ απεφάσισαν γιά την τύχην ολοκλήρων ευρωπαϊκών εθνών και χωρών με εκπληκτικήν αδιαφορία και άνεση.

Όταν από την πρώτην συνάντηση των «Τριών Μεγάλων» Συμμάχων στην Τεχεράνη προέκυψεν το θέμα των συνόρων της Πολωνίας, ο Τσώρτσιλ είπε στον Στάλιν ότι θα ημπορούσε να κρατήσει το τμήμα της ανατολικής Πολωνίας που είχε κατακτήσει το 1939 (!) και ότι η Πολωνία, ως ανταποδοτικήν αμοιβήν της, ημπορούσε να «μετακινηθεί προς Δυσμάς, όπως οι στρατιώτες εκτελούντες “δύο βήματα αριστερά”». Στην συνέχειαν «απέδειξε με την βοήθεια τριών... σπιρτοξύλων την ιδέα του περί μιας Πολωνίας μετακινουμένης προς Δυσμάς». [Και πάλιν «Τσώρτσιλ και Πολωνία» του Gilbert].

Στην Γιάλτα, ο Ρούσβελτ ανέφερεν ότι τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας ημπορεί να συμπεριλάβουν την πόλη του Λβοφ και τα πετρελαϊκά πεδία γύρω από αυτήν. Ο Στάλιν εφάνη κατ΄αρχήν προσηνής, αλλά περιέργως ουδείς επέμεινε περαιτέρω επί του θέματος και η εν λόγω ιδέα εξέπεσεν. Έτσι, απεφασίσθησαν οι εθνικές ταυτότητες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων !

Η αμερικανική μεταπολεμική (και ιδίως μεταψυχροπολεμική) εξήγηση είναι πως κανένα από αυτά τα δρώμενα δεν ήταν αντανάκλαση κακοβουλίας προς την ανατολικοευρωπαϊκή περιοχή ή βλακώδους αγνοίας της, απλώς η Ουάσινγκτον είχε «διαφορετικές προτεραιότητες». Το κύριον μέλημα του … ευαισθήτου φιλανθρώπου Ρούσβελτ στην Γιάλτα ήταν το σχήμα των νέων «Ηνωμένων Εθνών», το οποίον εθεώρησεν ως μόρφωμα ικανόν να εμποδίσει τον πόλεμο στο μέλλον, εχρειάζετο δε την σοβιετικήν συνεργασία για να κατασκευάσει αυτό το νέο και σωτήριον διεθνές σύστημα. Ήθελεν επίσης την σοβιετικήν βοήθεια για εισβολή στην Μαντζουρία, καθώς και την χρήση των ρωσικών βάσεων στην Άπω Ανατολή.

Αυτές οι ανησυχίες ήσαν βεβαίως σημαντικότερες για αυτόν απ' ό,τι ήταν η μοίρα της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας, ενώ υπήρχαν και άλλα ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντός του, όπως η λήξη της ιταλικής μοναρχίας και η αναδιανομή των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής. Παρ’ όλον που για τα μεταπολεμικά σχέδια του Στάλιν η Ανατολική Ευρώπη είχε κομβικόν ρόλο, για τον Αμερικανό πρόεδρο είχε μόνον δευτερεύον περιθωριακόν ενδιαφέρον. [Υφίσταται μια ενδελεχής ανάλυση αυτής της ιστορικοπολιτικής πτυχής στο πόνημα των Άντονι Καμίνσκι (Antoni Kamiński) καθηγητή κοινωνιολογίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών και Μπαρτλομέϊ Καμίνσκι (Bartłomiej Kamiński) καθηγητή πολιτειολογίας στο Πανεπιστήμιον του Μέρυλαντ, «Ο δρόμος προς την “λαϊκή Πολωνία” : Η κατάκτηση του Στάλιν επανεξετασθείσα». Το κείμενον αποτελεί αυτοτελές κεφάλαιον στο συλλογικόν έργον: «Ο σταλινισμός επανεξετασθείς: Η εγκαθίδρυση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην ανατολική κεντρική Ευρώπη και η δυναμική του σοβιετικού μπλοκ», έκδοση μερίμνη του Βλαντιμίρ Τισμανεάνου (Vladimir Tismaneanu) καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιον του Μέρυλαντ του (Νέα Υόρκη & Βουδαπέστη, 2009), σελίδες 205-11]

Μέχρι την επoμένη μεγάλην τριμερή σύνοδον κορυφής στην Γιάλτα (Φεβρουάριος 1945), η Πολωνία ευρίσκετο ήδη υπό σοβιετικόν έλεγχο. Κατά το χρονικόν διάστημα από 4 έως 11 Φεβρουαρίου του 1945 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρούζβελτ, ο ηγέτης της ΕΣΣΔ Στάλιν και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τσώρτσιλ, συνηντήθησαν στην Γιάλτα της Ρωσίας για την πραγματοποίηση της δευτέρας συνόδου κορυφής. Εκεί συνεφώνησαν από κοινού στις «κατευθυντήριες αρχές», (οι οποίες θα ετηρούντο και στην επομένη διάσκεψη του Πότσνταμ) για τον καθορισμόν της νέας συστηματικής περιφερειακής και οικονομικής αναδιατάξεως του μεταπολεμικού κόσμου. Ή τουλάχιστον τέτοια είναι η άποψη η παρατιθέμενη στα βιβλία ιστορίας που απολαμβάνουν την ευαρέσκεια των παγκοσμίων καθεστωτικών δυνάμεων, (δηλαδή στα μόνα επιτρεπτά στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους ακαδημαϊκούς κύκλους και στις βιβλιοθήκες). Σε αυτά καταγράφεται ότι, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην συνέχεια από τους νικητές, ήσαν εμπνευσμένες από το «καλό της ανθρωπότητος» και βεβαίως απεσκόπουν στην εξασφάλιση ενός «μέλλοντος ειρήνης και ευημερίας για ολόκληρο τον κόσμο» !

Κατά την «Διάσκεψη της Γιάλτας» η οποία επραγματοποιήθη στο ανάκτορον Livadia, εγγύς της πόλεως της Γιάλτας τα θέματα που διεπραγματεύθησαν οι «Τρεις Μεγάλοι» εσχετίζοντο με την μεταπολεμική πολιτική στις κατεχόμενες από την Γερμανία χώρες, αλλά και με την τύχη των χωρών - συμμάχων της. Όντως, επί επτά ημέρες οι αρχηγοί των νικητών εκαθόρισαν εκεί την μορφή που θα είχεν ο μεταπολεμικός κόσμος.

Αθανάσιος Κωνσταντίνου

Με την πάροδον του χρόνου, γύρω από το πελώριον ζήτημα του Β΄ Μεγάλου Πολέμου, των αποτελεσμάτων και των παρενεργειών του,

Η προπαγάνδα του τρόμου συνεχίζεται…
Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 - 00:47

Με τον τρόπο που εφαρμόζεται η περίφημη “καραντίνα” και τα μέτρα της κυβερνήσεως θα έπρεπε να θρηνούσαμε χιλιάδες νεκρούς. Ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει και η Ελλάδα ακόμη καλά κρατεί.

Μας κάνει εντύπωση όμως, ότι δεν υπήρξε καμία οργή και κανένα μέτρο για τις ουρές που σχηματίστηκαν στις Τράπεζες! Δεν έγινε καμία σύλληψη, δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο… Τους ενόχλησε η εικόνα μόνο με τον λαό που είχε βγει στον ήλιο στην παραλία της Θεσσαλονίκης και μάλιστα λένε ότι οι φωτογραφίες που δείξανε σε τηλεοράσεις και διαδίκτυο ήταν φωτογραφίες αρχείου και όχι από την χθεσινή ημέρα…

Με αφορμή τις εικόνες αυτές όμως, είχαμε οργισμένες αντιδράσεις και ένα πρωτοφανές μέτρο να αποφασίσουν να κλείσουν όλη την παραλία της Θεσσαλονίκης για μέτρα… προστασίας! Είναι φανερό ότι θέλουν τον λαό φοβισμένο και προσκυνημένο και δεν το κρύβουν! 

Με τον τρόπο που εφαρμόζεται η περίφημη “καραντίνα” και τα μέτρα της κυβερνήσεως θα έπρεπε να θρηνούσαμε χιλιάδες νεκρούς. Ευτυχώς

Οι Ήρωες της Αγχόνης
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 23:33

Στα Φυλακισμένα μνήματα βρίσκονται θαμμένοι δεκατρείς ήρωες της ΕΟΚΑ. Οι εννέα εξ αυτών εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού και οι υπόλοιποι τέσσερις σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών.

Στην αγχόνη οδηγήθηκαν ο Μιχαήλ Καραολής, ο Ανδρέας Ζάκος, ο Ιάκωβος Πατάτσος, ο Χαρίλαος Μιχαήλ, ο Μιχαήλ Κουτσόφτας, ο Στέλιος Μαυρομάτης, ο Ανδρέας Παναγίδης και τελευταίος ο 18χρονος ήρωας και ποιητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Στον ιερό εκείνο τόπο αναπαύονται ακόμη τέσσερις ήρωες. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου, ο Μάρκος  Δράκος, ο Στυλιανός Λένας και ο Κυριάκος Μάτσης. Όλοι τους θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση και την  Ένωση της Κύπρου με την μάνα Ελλάδα.

Στο παρόν άρθρο θα  παραθέσω μερικά λόγια τα οποία ειπώθηκαν από τους απαγχονισθέντες αγωνιστές κατά την διάρκεια της κράτησης τους στα κελιά των κεντρικών φυλακών, ώστε να αναδείξω  την ηρωική ιδιοσυγκρασία των γενναίων αυτών παλληκαριών.

«Εμένα δεν πρέπει να με λυπάστε, αφού εγώ δεν βρίσκω λόγο για να με κλαίω, ούτε οι συγγενείς μου πρέπει να με κλαίνε». Τα λόγια αυτά λέχθηκαν από τον ήρωα Μιχαλάκη Καραολή κατά την διάρκεια της κράτησης του στα κελιά των Κεντρικών Φυλακών. Με αυτά τα λόγια ο ήρωας ήθελε να επισημάνει σε συγγενείς και γνωστούς πως δεν πρέπει να θλίβονται για το γεγονός ότι θα οδηγηθεί στην αγχόνη. Ο ίδιος πίστευε  πως όταν ένας άνθρωπος θυσιάζεται για την ελευθερία της πατρίδας του, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος οι φίλοι, γονείς και συγγενείς του, να μαραζώνουν για τον χαμό του. Αντιθέτως πρέπει να νιώθουν περήφανοι για αυτόν. Σε ένα γράμμα προς τους φίλους του αναφέρει τα εξής: «Τα Ελληνόπουλα δεν ξέρουν μόνο πως πρέπει να ζουν. Ξέρουν και πώς να πεθαίνουν. Kαι πως την πατρίδα να τιμούν.»

Ο Ανδρέας Παναγίδης είναι ο μοναδικός πατέρας της αγχόνης. Με τον θάνατο του άφησε ορφανά τα τρία ανήλικα παιδιά του. Μια μέρα οι Άγγλοι αποικιοκράτες οδήγησαν τον Παναγίδη στο κελί των βασανιστηρίων. Εκεί ένας Άγγλος αξιωματούχος, λέει στον Ανδρέα Παναγίδη:«Το μόνο που θέλουμε από εσένα, είναι τρία ονόματα, τρία ονόματα συναγωνιστών σου. Αν για κάθε σου παιδί μας πεις ένα όνομα συναγωνιστή σου, παίρνουμε εσένα και την τσάντα με τα χρήματα από τις φυλακές, την γυναίκα σου και τα παιδιά σου από το χωριό σου και σας πάμε στο Λονδίνο. Εκεί θα σου βρούμε δουλειά, θα σου δώσουμε τα λεφτά, η Αγγλική κυβέρνηση θα αναλάβει να μορφώσει τα παιδιά σου και τα παιδιά σου θα ζήσουν ευτυχισμένα.».

Ο Παναγίδης μετά από αυτά που άκουσε θύμωσε πολύ και κτύπησε με το χέρι του την τσάντα με τα χρήματα ρίχνοντας την στο πάτωμα. Η απάντηση του ήρωα προς στον Άγγλο αποικιοκράτη ήταν η εξής: «Μεν βάλλεις μπροστά τα μωρά μου για να με κάμεις προδότη της πατρίδας μου. Ούτε για το χατίρι των μωρών μου εγώ δεν μπορώ να προδώσω την πατρίδα μου.». Ο Ανδρέας Παναγίδης είχε την ευκαιρία να πάρει την τσάντα με τα χρήματα και μαζί με την οικογένεια του να ζήσει μια άνετη και πλούσια ζωή στο Λονδίνο. Παρ’όλα αυτά, διάλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της αρετής, της αξιοπρέπειας και της τιμής.

Ο Χαρίλαος Μιχαήλ λίγες ώρες πριν από τον απαγχονισμό του στις κεντρικές φυλακές, δέχτηκε επίσκεψη από τον πατέρα και την μητέρα του. Με τα εξής λόγια αποχαιρέτησε τους γονείς του ο Χαρίλαος: «Έχω το θάρρος να πατήσω την αγχόνη, πατέρα. Εσύ, μάνα, να το έχεις ευχαρίστηση και να το κρατείς καύχημα που πεθαίνω για την πατρίδα.» Ο Χαρίλαος παρότρυνε τους γονείς του να αντιμετωπίσουν τον θάνατο του με θάρρος και αξιοπρέπεια. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση του, όταν ένας Άγγλος αξιωματικός επιχείρησε να του πει κάτι, ο Χαρίλαος τον διέκοψε λέγοντας του: «Έννοια σας, οι Έλληνες ξέρουν να πεθαίνουν.”

«Εγώ είμαι υπερήφανος που πεθαίνω για την πατρίδα. Το ίδιο να είστε και εσείς και να μη μαραζώνετε. Μάνα, αν είσαι Ελληνίδα, μην κλάψεις, γιατί ο γιος σου δεν είναι για κλάματα. Ο γιος σου τραβάει για τη δόξα και την τιμή.» Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του ήρωα Μιχαήλ Κουτσόφτα προς τους συγγενείς του, λίγο πριν την εκτέλεση του. Ο Κουτσόφτας δεν λιγοψύχησε όταν έφτασε η στιγμή της εκτέλεσης του. Αντιμετώπισε την μοίρα του με γενναιότητα και απαράμιλλο θάρρος.

Γράφει στο τελευταίο του γράμμα προς του γονείς του, ο Στέλιος Μαυρομάτης: «Η τελευταία μου επιθυμία που ζητώ από σας είναι: Να σταθείτε ψύχραιμοι μέχρι τέλους και να προσεύχεστε για μένα. Δεν θέλω ούτε μοιρολόγια ούτε θρήνους, παρά μόνο να ευχαριστείτε και να δοξάζετε το Θεό που με αγάπησε και θέλησε να με πάρει κοντά του. Θέλω να ξέρετε πως ο υιός και αδελφός σας πέθανε με το χαμόγελο στα χείλη, γιατί κράτησε μέχρι τέλους τον ιερόν όρκον που έδωσε να θυσιαστή χάριν της ελευθερίας της Κύπρου». Ο Στέλιος Μαυρομάτης αγωνίστηκε για την πατρίδα με σθένος, αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση θυσιάζοντας εν τέλει, την ίδια τη ζωή του. Ο ίδιος πίστευε πως είναι θείο δώρο η θυσία του προς την πατρίδα.

Ευαγόρας Παλληκαρίδης. Το αμούστακο παλληκάρι από την Τσάδα της Πάφου.Ο ήρωας ποιητής, ο οποίος σε ηλικία μόλις 17 ετών εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στις αντάρτικες ομάδες της ΕΟΚΑ. Οι στίχοι των ποιημάτων του, έγιναν ύμνος για κάθε απροσκύνητο Έλληνα, που αντιστέκεται στον επιχειρούμενο αφελληνισμό της πατρίδα μας. «Θα πάρω μιαν ανηφοριά θα πάρω μονοπάτια, να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη Λευτεριά.». Στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει: «Θ’ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ‘ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το καθετί. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα, τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.»

«Το μόνο που λυπούμαι είναι που δεν θα προλάβω να δω την Κύπρο μας ελεύθερη». Αυτα ήταν τα τελευταία λόγια του απαγχονισθέντα αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Δημητρίου προς την μητέρα του, λίγες ώρες πριν από τον απαγχονισμό του.

Γράφει στο τελευταίο του γράμμα προς τον αδελφό του ο ήρωας Ανδρέας Ζάκος: «Αγαπητέ αδελφέ. Όταν πάρεις αυτό το γράμμα μου, θα έχω φύγει για πάντα. Η ώρα του θανάτου πλησιάζει, μα στη ψυχή μας φωλιάζει η ηρεμία. Τη στιγμή αυτή ακούμε την Ηρωική Συμφωνία του Μπετόβεν. Στη θέση που βρισκόμαστε τώρα, ούτε με το μικροσκόπιο δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε που υπάρχει τραγωδία στο θάνατο. Τότε μόνο θα αισθανόμουνα λύπη, αν ήξερα ότι θα μπορούσα να μείνω για πάντα νέος και αθάνατος, αν απέφευγα την εκτέλεση θα μπορέσω να μείνω πάντα νέος και αθάνατος. Πρώτα ή ύστερα θα έπρεπε να διαθέσω τη ζωή μου. Δεν βλέπω πιο κατάλληλη περίσταση από την τωρινή, για να το κάνω. Δίνε θάρρος στην οικογένεια. Προσπάθησε να παρηγορήσεις τη μητέρα μας. Ο πρώτος γιος από τώρα και στο εξής, θα είσαι εσύ και όχι εγώ. Σε φιλώ Ο αδελφός σου, Αντρέας. »

«Μάνα μου δεν θέλω να λυπηθείς που θα με στερηθείς. Να σαι περήφανη και να ξέρεις πως θα βαδίσω στην αγχόνη ψύχραιμα σαν αληθινός Έλληνας. Ο Θεός είναι μεγάλος». Ιάκωβος Πατάτσος.

Οι ασυμβίβαστοι απαγχονισθέντες ήρωες της ΕΟΚΑ, μας δίδαξαν με την θυσία τους πως η λευτεριά δεν κερδίζεται με οδυνηρούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, αλλά κατακτιέται με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Έχουμε χρέος απέναντι στα λεβεντόπαιδα της ΕΟΚΑ να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση της πατρίδας μας. Οι ήρωες της αγχόνης δεν λιγοψύχησαν μπροστά στο ικρίωμα. Δεν προσκύνησαν τον κατακτητή, ούτε πτοήθηκε το φρόνημα τους με τα βασανιστήρια και τις κακουχίες που υπέστησαν. Οι Εθνικιστές του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ, θα βρίσκονται πάντοτε μπροστάρηδες στις επάλξεις του εθνικού αγώνα. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική.

Σωτήρης Παπακυριακού

Στα Φυλακισμένα μνήματα βρίσκονται θαμμένοι δεκατρείς ήρωες της ΕΟΚΑ. Οι εννέα εξ αυτών εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού και οι υπόλοιποι τέσσερις

Η κυβέρνηση των “θαυμάτων”: Μένουμε σπίτι αλλά πληρώνουμε διόδια!
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 22:41

Αν σας ρωτήσουν αν γίνεται τώρα που «Μένουμε Σπίτι», να πληρώνουμε… διόδια στους «νταβατζήδες» εργολάβους των εθνικών οδών, μην το θεωρήσετε βλακώδες! Ναι, πληρώνουμε!

Επιδότηση 11 εκατομμυρίων ευρώ, λοιπόν, θα λάβει ο ιδιοκτήτης του «Μορέα» (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη) από το αθάνατο ελληνικό δημόσιο (δηλαδή από το υστέρημα των αιώνιων κορόιδων, των Ελλήνων φορολογουμένων), για τα… διαφυγόντα κέρδη από την κατώτερη των προσδοκιών κυκλοφορία των οχημάτων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Αν σας ρωτήσουν αν γίνεται τώρα που «Μένουμε Σπίτι», να πληρώνουμε… διόδια στους «νταβατζήδες» εργολάβους των εθνικών οδών, μην το

1.280 λαθρομετανάστες ήλθαν τον Μάρτιο στα νησιά! Ούτε ένας δεν επέστρεψε στην Πατρίδα του
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 21:26

Γέμισε ψέματα τον λαό η Ν.Δ. - Μέσα σε καθεστώς σιωπής από τα ΜΜΕ συνεχίζουν να έρχονται οι λαθρομετανάστες στα νησιά. 

Βγήκε η κυβέρνηση αρχές Μαρτίου και είπε ότι καταργεί τις αιτήσεις ασύλου. Και τι σημασία έχει αυτό; Καμία! Καμία γιατί ούτε ένας δεν επαναπροωθήθηκε, όπως μας έλεγαν οι ψεύτες του Μητσοτάκη τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι χρυσοκάνθαροι προπαγανδιστές των καναλιών.

Έτσι 1η του μηνός Απριλίου, βάρκα με 39 λαθρομετανάστες αφγανικής και αφρικανικής καταγωγής έφτασε στην Λέσβο. Μεταφέρθηκαν σε ένα παρεκκλήσι έξω από το χωριό, όπου και θα παραμείνουν τουλάχιστον για 14 μέρες σε καραντίνα στο πλαίσιο των αποφάσεων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μετά την παρέλευση της περιόδου της απομόνωσης αναμένεται να μεταφερθούν σε κλειστή δομή στην ενδοχώρα.

Τον Μάρτιο συνολικά και σύμφωνα με στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, στα νησιά του βορείου Αιγαίου πέρασαν 1.280 λαθρομετανάστες. Από αυτούς 851 πέρασαν στη Λέσβο, 415 στη Χίο και 216 στη Σάμο.

Αυτό που μένει από το γεγονός είναι ότι μπήκαν παράνομα στην Πατρίδα μας, όχι πέντε, όχι δέκα, αλλά 1.280 λαθρομετανάστες στα νησιά και κανένα κανάλι δεν είπε λέξη! Αυτό δείχνει για μια ακόμη φορά ότι σε αυτήν την χώρα υπάρχει ένας μηχανισμός προπαγάνδας που θυμίζει κράτος ολοκληρωτικό και καθόλου άστοχα δεν είχαμε αποκαλέσει την Ελλάδα της ΝΔ Βόρειο Κορέα της Ευρώπης.

Γέμισε ψέματα τον λαό η Ν.Δ. - Μέσα σε καθεστώς σιωπής από τα ΜΜΕ συνεχίζουν να έρχονται οι λαθρομετανάστες στα

Πίσω κοράκια! Καλά κρατάει η προπαγάνδα του θανάτου: Καθηγητής είπε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει… 500.000 θανάτους!
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 19:50

Η προπαγάνδα του τρόμου συνεχίζεται… Σε αντίθεση με από όσα δήλωσε και πάλι ένας από τους πλέον διακεκριμένους καθηγητές της Ιατρικής παγκοσμίως, ο κ. Ιωαννίδης, ότι δηλαδή μπορεί να πρόκειται για φιάσκο η όλη ιστορία της καραντίνας και των απαγορεύσεων για τον κορωνοϊό.

Ποιος είναι, όμως, ο καθηγητής από τις ΗΠΑ, που είπε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μέχρι και 500.000 νεκρούς και που το είπε; Που αλλού; Στο MEGA! Ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν έχει την οποιαδήποτε σχέση με την ιατρική, ονομάζεται Δασκαλάκης και είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος και ασχολείται με την πληροφορική και την τεχνητή νοημοσύνη! Με τι γνώσεις, λοιπόν, μίλησε για… 500 χιλιάδες θανάτους (!), ουδείς γνωρίζει, ούτε φυσικά και ο ίδιος, αφού τίποτε δεν είπε!

Αντιθέτως, ο έγκριτος καθηγητής της Ιατρικής κ. Ιωαννίδης, σε συνέντευξή του που έδωσε στους κ.κ. Δανίκα και Διονύσης Θανάσουλα επιμένει για ενδεχόμενο φιάσκο και λέει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα, που να δικαιολογούν τα ακραία μέτρα! Επισημαίνει ότι κάθε χρόνο έχουμε περισσότερους από 500.000 θανάτους στον κόσμο από την κοινή γρίπη και τονίζει ότι “Μπορεί να κάνουμε τεράστιο κακό τελικά με τα μέτρα εγκλεισμού και να τινάξουμε και την Ελλάδα και τον κόσμο στον αέρα.”

Εις ό,τι αφορά τον υψηλό αριθμό θανάτων στην Ιταλία, λέει και αυτός, πράγμα το οποίο μπορούμε να δούμε και μόνοι μας στο διαδίκτυο, ότι δεν έχει όλη η Ιταλία αυτούς τους θανάτους, αλλά μόνον 4 περιοχές της! Και κονιορτοποίησε κυριολεκτικά όλη την προπαγάνδα του φόβου δίδοντας το στοιχείο ότι στο 99% των θανάτων που αποδίδονται στον κορωνοϊό υπήρχαν και άλλες αιτίες για τον θάνατο και δεν γνωρίζουμε εάν ο θάνατος προκλήθηκε από τον κορωνοϊό! 

Η προπαγάνδα του τρόμου συνεχίζεται… Σε αντίθεση με από όσα δήλωσε και πάλι ένας από τους πλέον διακεκριμένους καθηγητές της

Εγκλωβισμένοι οι Έλληνες στο σπίτι, πάρτι οι λαθρομετανάστες στην Χίο!
Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020 - 18:38

Άλλη μία απόδειξη της άνισης στάσης της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι σε Έλληνες και αλλοδαπούς («πρόσφυγες» και «μετανάστες»), αποτελεί η είδηση ότι την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών τηρεί υποχρεωτικά και υπό τον φόβο τσουχτερών προστίμων τα περιοριστικά μέτρα για την μη περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού, οι αλλοδαποί που διαβιούν στον καταυλισμό της Χίου φαίνεται ότι αδιαφορούν επιδεικτικά για την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε πολίτης του νησιού σε ενημερωτική ιστοσελίδα, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, διοργανώθηκε το πρωί της Δευτέρας υπαίθριο παιδικό πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Όπως φαίνεται, μάλιστα, στις φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, κανείς δεν τηρούσε τις απαραίτητες αποστάσεις και οι περισσότεροι είχαν συνωστιστεί γύρω από έναν κλόουν που έδινε παράσταση στην είσοδο.

«Αυτή την στιγμή γίνεται πάρτι με κλόουν στο ΒΙΑΛ (ΚΥΤ) Χίου με δεκάδες κόσμο και παιδιά μαζεμένα! Τι κατάσταση είναι αυτή; Οι Έλληνες περιοριστικά μέτρα και εδώ δεκάδες κόσμου συνωστίζεται και κάνει πάρτι σαν να μη συμβαίνει τίποτα; Απαράδεκτο!» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην καταγγελία του ο κάτοικος του νησιού.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Χίου, οι οποίοι ζητούν από τους υπεύθυνους του καταυλισμού να λογοδοτήσουν για το συμβάν.

Φαίνεται, όμως, ότι το φαινόμενο αυτό δεν ισχύει μόνο στην Χίο, καθώς αρκετές είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων σε γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ενώ η αστυνομία κάνει ελέγχους σε αυτούς για το εάν έχουν βγει με γραπτή άδεια ή sms από το σπίτι τους, δεν πράττουν το ίδιο και με τους αλλοδαπούς που κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο στους δρόμους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Άλλη μία απόδειξη της άνισης στάσης της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι σε Έλληνες και αλλοδαπούς («πρόσφυγες» και «μετανάστες»), αποτελεί η

Παλαιότερες ΚαταχωρήσειςΠεριοδικό ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ