Ανίκανη η ΝΔ όπως ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ στην σωστή αντιμετώπιση των εμπρησμών και των δασικών πυρκαγιών

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 - 19:30

Ανίκανη η ΝΔ όπως ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ στην σωστή αντιμετώπιση των εμπρησμών και των δασικών πυρκαγιών

Ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα καίει μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Εύβοια αφού για ακόμη μια φορά τα κόμματα της μεταπολίτευσης άφησαν στην μοίρα τους την άγρια ζωή, τα δάση, τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

Στις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2019 εκδηλώθηκε σε πολλά μέτωπα πυρκαγιά σε δασώδη περιοχή βόρεια της Χαλκίδας στην Εύβοια. Οι πιθανότητες εμπρησμού είναι αρκετά μεγάλες από την χρονική στιγμή της εκδήλωσης της πυρκαγιάς αλλά και από το εύκολα προσβάσιμο σε ασφάλτινο δρόμο σημείο της εκδήλωσης της κοντά στο πευκοδάσος και Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αγριλίτσας.

Δυστυχώς με τους νεοδημοκράτες στην κυβέρνηση, όπως και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε για ακόμη μια φορά κρατικός σχεδιασμός που καταλυτικά να αποτρέπει τους εμπρηστές και δυναμικά να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα κάθε είδους πυρκαγιά.

Με ένα σωστό αντιπυρικό σχεδιασμό πρόληψης (αστυνόμευση ζωτικών περιοχών) - αντιμετώπισης (σχεδιασμός αντιπυρικών ζωνών πριν την καλοκαιρινή περίοδο) δεν θα υπήρχε η σημερινή θλιβερή κατάσταση.

Θεόδωρος Γ. Κωστής