Απάντηση στη λάσπη του ΑΠΕ και των καθεστωτικών μέσων για την διανομή στην Θάσο

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013 - 12:32

ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ"

Απόλυτα επιτυχημένη η διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής στη Θάσο. Αφιερώνουμε σε όλα τα παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ τις φωτογραφίες που παραθέτουμε από την πετυχημένη δράση μας. Περαστικά τους…

Σε αντίθεση με τα όσα ψευδή αναφέρονται στην ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) και τα αναπαρήγαγαν πολλά καθεστωτικά ΜΜΕ, στις 31 Μαρτίου διεξήχθη στην Ποταμιά Θάσου με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση Ελλήνων ενημερωτική δράση και διανομή τροφίμων από δεκάδες Συναγωνιστές του πυρήνα δράσης.

Η είδηση όπως μεταδόθηκε από το ΑΠΕ: "Έντονη ήταν η αντίδραση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Ποταμιάς της Θάσου στην προσπάθεια μελών της Χρυσής Αυγής να διανείμουν χθες το απόγευμα (31-03-2013) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη πλατεία του οικισμού. Οι κάτοικοι της Ποταμιάς κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα εμπόδισαν το φορτηγό να ξεφορτώσει τα τρόφιμα και ανάγκασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψουν το χωριό φωνάζοντας πως είναι ανεπιθύμητοι και ότι δεν ζητούν ελεημοσύνη. Μέλη του πολιτιστικού συλλόγου της Ποταμιάς της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ποταμιάς και αφού απομόνωσαν σε μια γωνιά τα μέλη της Χρυσής Αυγή τους είπαν ότι δεν επιθυμούν τη διανομή τροφίμων ζητώντας τους να εγκαταλείψουν το χωριό.

Ταυτόχρονα, απέτρεπαν όσους συμπολίτες τους είχαν εκφράσει την πρόθεση να λάβουν τα δωρεάν τρόφιμα που θα διένειμαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Στα πανό που κρατούσαν αναγράφονταν συνθήματα όπως «ο φασισμός δεν θα περάσει. Μη γίνεσαι το ψάρι που σε ταΐζουν» και «ο φασισμός νικιέται με αγώνες και όχι με ελεημοσύνες», ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν και τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι. Λίγες μέρες νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής διένειμαν τρόφιμα και στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων όπου η ανταπόκριση ήταν μικρή. Τις επόμενες μέρες ανάλογη κίνηση θα κάνουν και στην Τοπική Κοινότητα της Παναγίας όπου ήδη οι κάτοικοι του παραδοσιακού οικισμού του νησιού έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να γίνουν δεκτοί ούτε οι ίδιοι ούτε τα προϊόντα τους. "

Η αλήθεια είναι πως σε πάνω από 100 οικογένειες διανεμήθηκαν άνω των 50 κιλών φρέσκα ψάρια καθώς και 150 σακούλες με ζυμαρικά και όσπρια. Η ανταπόκριση των κατοίκων της Ποταμιάς ήταν θερμότατη, δέχθηκαν τους Συναγωνιστές με μεγάλη συγκίνηση και τους έδωσαν κουράγιο να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική Νίκη. 

Αντίθετα, με το πέρας της διανομής τροφίμων, μια ολιγομελής ομάδα παρακρατικών, άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, κρατώντας πανό με αντεθνικό περιεχόμενο. Η απάντηση των Συναγωνιστών ήταν άμεση, με όλους να ψάλλουν δυνατά τον Eθνικό Ύμνο.

Παρακάτω βλέπουμε τους κατοίκους της Ποταμιάς που τους έστησαν οι αντιφασίστες να βγουν φωτογραφία, να περιμένουν στην ουρά για να παραλάβουν τρόφιμα από την Χρυσή Αυγή. Τελικά η διανομή ήταν υπερεπιτυχημένη με τους Έλληνες της Θάσου να γυρνούν την πλάτη και να φτύνουν κατάμουτρα τον αντιρατσιστικό συφερτό.