Ασύδοτοι οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες με τον κορωνοϊό στο Κρανίδι

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 - 21:04

Ασύδοτοι οι Αφρικανοί λαθρομετανάστες με τον κορωνοϊό στο Κρανίδι

Απειλούν γιατρούς και νοσοκόμους και αρνούνται να ακολουθήσουν το καθεστώς της καραντίνας

Χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί στο ξενοδοχείο στο Κρανίδι, όπου φιλοξενούνται 470 Αφρικανοί μετανάστες και στις 21 Απριλίου είχαν καταγραφεί 148 κρούσματα σε αλλοδαπούς και δύο σε εργαζόμενες, διαπιστώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας και προειδοποιεί, προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιος, όπως και το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές.

Με έγγραφό του προς τα αρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους οργανισμούς, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Γεωργόπουλος, κάνει γνωστό ότι τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί και έχουν πάρει παράταση έως τις 21 Μαΐου, έχουν παύσει να εφαρμόζονται από τις 14 Μαΐου!

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, το επιπλέον υγειονομικό προσωπικό απομακρύνθηκε και στη σκηνή του ιατρείου, που έχει στηθεί έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας», απέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα αυτό να υπολειτουργεί – σε βάρος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Γιατροί και νοσοκόμοι που είχαν πρωινή βάρδια στη σκηνή δέχτηκαν «επίσκεψη» από πολυπληθή ομάδα μεταναστών, οι οποίοι βγήκαν μαζικά με άγριες διαθέσεις από το ξενοδοχείο και τους απειλούσαν! Αποτέλεσμα των απειλών  που υπέστησαν από τους Αφρικανούς ήταν η άρνησή τους να ξανακάνουν βάρδια στη σκηνή!