Δήλωση Ιταλού κομμουνιστή στην “Αυγή”: “Ανοίγουν τον δρόμο στην πιο επικίνδυνη Δεξιά”

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 - 08:32

Δήλωση Ιταλού κομμουνιστή στην “Αυγή”: “Ανοίγουν τον δρόμο στην πιο επικίνδυνη Δεξιά”

Ο Πάολο Φερέρο, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και πρώην γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ” του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κομμουνιστική Επανίδρυση είναι συνέχεια του Ιταλικού Κομουνιστικού Κόμματος και συνεργάζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η Κομμουνιστική Επανίδρυση χρησιμοποιεί ακόμη το σφυροδρέπανο, το οποίο έχει αποσύρει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που πραγματικά η Ιταλία βιώνει μία πρωτοφανή κρίση και καταστρέφεται η εθνική της οικονομία, αυτό που κυρίως απασχολεί τα ορφανά του Μαρξ και του Λένιν είναι ότι μέσα από αυτή την κατάσταση κρίσεως, θα αναδειχθούν κυρίαρχες στο πολιτικό παιχνίδι εθνικές δυνάμεις! Έτσι δηλώνει στην Αυγή ο Πάολο Φερέρο:

Οδηγούν την Ιταλία σε κοινωνική έκρηξη: «Τον ιό δεν τον καταπολεμάς με τον εθνικισμό, όπως υποστηρίζει η φασιστοειδής και ρατσιστική Δεξιά και Ακροδεξιά που έχουμε. Δυστυχώς όμως, η πλειοψηφία του Λαϊκού και Σοσιαλιστικού Ευρωπαϊκού Κόμματος είναι ανίκανη να βγει από τον νεοφιλελεύθερο φαύλο κύκλο για να επανεκκινήσει την Ευρώπη με ένα νέο όραμα. Με την πολιτική τους αυτή ανοίγουν τον δρόμο στην πιο επικίνδυνη Δεξιά» τόνισε στην «Αυγή» ο Πάολο Φερέρο, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πρώην υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Πρόντι και πρώην γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης.