Οι νεοραγιάδες προσκυνούν τον Ερντογάν την ώρα που αυτός διεκδικεί το Αιγαίο

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019 - 21:09

Οι νεοραγιάδες προσκυνούν τον Ερντογάν την ώρα που αυτός διεκδικεί το Αιγαίο

Ο "σουλτάνος" Ερντογάν δεν πτοείται καθόλου από τους τεμενάδες που του κάνει το υποτακτικό κράτος των Αθηνών και συνεχίζει την επιθετική πολιτική με μηνύματα για τη συμφωνία που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα, όσο και για τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TANAP και προειδοποίησε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη θα προχωρήσει, όπως και ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να αποσύρει τα πλοία της από την ανατολική Μεσόγειο.

«Οι πυλώνες αυτής της συμφωνίας θα εφαρμοστούν με ακρίβεια. Τώρα απειλούν τη Λιβύη. Η συμφωνία θα πάει στη Βουλή και θα προχωρήσουμε. Οι ενέργειές μας θα φέρουν ειρήνη και ευημερία, όχι σύγκρουση και αίμα» τόνισε ο Ερντογάν, για το μνημόνιο κατανόησης με το Λιβύη, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

«Καλώ όλες τις πλευρές στην ανατολική Μεσόγειο να μετατρέψουμε την ενέργεια σε εργαλείο συνεργασίας και όχι σύγκρουσης», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τις τουρκικές γεωτρήσεις σημείωσε: «Κάποιος προσπαθεί να τροφοδοτήσει την ένταση, αντί απλά να μοιραστεί τις πηγές υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.Οι πολιτικές της απειλητικής ρητορικής και των εκβιασμών χρησιμοποιούνται όπου υπάρχει η πιθανότητα δίκαιης μοιρασιάς. Όμως, καμία χώρα δεν είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου. Κάναμε το επόμενο βήμα. Ούτε θα παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας, ούτε των τουρκοκυπρίων, ούτε θα ζητήσουμε για κάτι που δεν έχουμε. Δεν αποσύρουμε τα πλοία μας από εκεί με τις φωνές και τις προκλήσεις τους».

Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πει; Ο Ερντογάν προχωρά στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου και οι νεοραγιάδες του Μητσοτάκη είναι έτοιμοι για.. kazan-kazan!

Διαβάστε επίσης: Το Μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης σφετερίζεται κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

Στενή συνεργασία Τουρκίας - Πακιστάν στα πυρηνικά όπλα