Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Καλαμάτας, Αργολίδας

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013 - 15:10

Ένα ακόμα ταξίδι σε μεγάλες Ιστορικές μνήμες του Κυπριακού Ελληνισμού ήταν η ομιλία του συναγωνιστή Τάσου Δημητρακοπούλου, που έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ο Αθηνών, το Σάββατο 30 Μαρτίου. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην Κύπρο μας, τον ακλόνητο αυτόν βράχο του Ελληνισμού στα Ιδανικά της Ελευθερίας και του Αγώνα από το 15ο π.Χ. αιώνα, όπου η Κύπρος ιδρύεται από Έλληνες. Το 1821 οι Κύπριοι πολεμούν στην Επανάσταση: οι αδερφοί Νικόλαος και Θεόφιλος Θησέας, οπλαρχηγοί στην Πελοπόννησο, ο Χαράλαμπος Μάλης, συνεργάτης του Παπαφλέσσα, ο μοναχός Ιωαννίκιος, συνεργάτης του Κολοκοτρώνη. Και στον Μακεδονικό και στους Βαλκανικούς Πολέμους πολεμούν ως εθελοντές και το 1940, παρά την άρνηση των Βρετανών, 1.200 Κύπριοι εθελοντές πολεμούν στα βουνά της Ηπείρου και αργότερα στα οχυρά.

Και έτσι φτάνουμε στην 1η Απριλίου 1955, με το ξέσπασμα κατά του άγγλου δυνάστη. Ο συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας (Διγενής), ο ηρωικός αυτός Αγωνιστής γίνεται ο αρχηγός της τιμημένης Εθνικιστικής αντιστασιακής οργάνωσης «Χ». Στο νησί φτάνει το 1951, και από το 1954 εγκαθίσταται μόνιμα, με άκρα μυστικότητα. Ξεσπά ένα Κίνημα εθνικιστικό, επαναστατικό, αντιεπεκτατικό αλλά κυρίως ένα κίνημα Νεολαίας. Μικρά παιδιά, από την μια στιγμή στην άλλη, μετατρέπονται σε μαχητές, απλοί καθημερινοί άνθρωποι όλων των τάξεων, μετατρέπονται σε Ήρωες. «Την Ελλάδα θέλωμεν και ας τρώγομεν πέτρες»! Λόγια Ηρωικά. Ονόματα Ηρωικά: Μόδεστος Παντελής, ο πρώτος νεκρός του αγώνα. Γεώργιος Χαραλάμπους, ο πρώτος νεκρός σε διαδήλωση. Χαράλαμπος Μούσκος, Μιχάλης Καραολής, Ανδρέας Δημητρίου, οι πρώτοι στις κρεμάλες των άγγλων, και η λίστα των Ηρώων τέλος δεν έχει. Ο Οκτώβριος του '58 χαρακτηρίζεται από τους άγγλους ως ο «Μαύρος Οκτώβρης». Τελευταία σελίδα ανδρείας, ο θάνατος του αγωνιστή Κυριάκου Μάτση στις 19-11-1958. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι και το 1959, όπου η Βουλή των Ελλήνων, τότε, χαρακτηρίζει ομόφωνα τον Αρχηγό Γρίβα, «Άξιο Τέκνο της Πατρίδας».

 

Επίκαιρος ο αγώνας της ΕΟΚΑ, επίκαιρο το Εθνικό Επαναστατικό νόημά του και τώρα. Συνεχιστές της ΕΟΚΑ, οι αγωνιστές του ΕΛΑΜ είναι οι τελευταίοι στο νησί που θα σηκώσουν την σημαία του Αγώνα. Τιμούμε τους Ηρωικούς νεκρούς της ΕΟΚΑ. Στεκόμαστε με σεβασμό στους Πεσόντες. Ευχή μας να ζήσουμε ένα πρωινό όπως τότε, με ένα ξέσπασμα όπως εκείνο της πρωταπριλιάς του '55.

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50
Τρίτη Τετάρτη Σάββατο 19:00 - 21:00

Τ.Ο. Δυτικής Αττικής: Ενημερωτική δράση στα διόδια Ελευσίνας

Μεγάλη δράση ενημέρωσης έλαβε χώρα στα διόδια της Ελευσίνας, με την συνεργασία του Πυρήνα Μεγάρων, του Πυρήνα Μάνδρας και της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής. Μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια με τις πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις του Κινήματος και την Εφημερίδα Μας, Χρυσή Αυγή.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και ενθουσιώδης. Κάθε δράση μας καταδεικνύει ότι την ώρα που όλα τα κομματικά στελέχη και εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων κρύβονται, εμείς περπατάμε στους δρόμους και στις γειτονιές της Πατρίδος μας, Υπερήφανα και Αγέρωχα, και αγωνιζόμαστε εναντίον του σάπιου πολιτικού συστήματος για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
17ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού Ασπρόπυργος
Τετάρτη και Παρασκευή 19:00 - 21:00
τηλ.6973283559- 210 5571360

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Ομιλία με θέμα «Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821»Γέμισαν και πάλι τα γραφεία μας, από φίλους και συναγωνιστές της Χρυσής Αυγής, που ήρθαν για να παρακολουθήσουν την ομιλία με θέμα «Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821».

Κεντρικός ομιλητής, ο συναγωνιστής Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επέτειο της 23ης Μαρτίου, επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό, τονίζοντας ότι εκείνη την ημέρα οι οπλαρχηγοί έπαιρναν ιερό όρκο να απελευθερώσουν το Ελληνικό Έθνος. Ο συναγωνιστής επισήμανε ότι αυτό ακριβώς επιτάσσει να κάνουμε η Πίστη στο Έθνος και την Φυλή. Να μαχόμαστε, ακόμη και αν χρειαστεί να πεθάνουμε, για την Ελευθερία της Πατρίδος μας. Όπως ακριβώς και οι Έλληνες στην Επανάσταση του 1821 που με σύνθημα τους το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» έδιωξαν τον τουρκικό ζυγό. Στην συνέχεια ο συναγωνιστής Κωνσταντακόπουλος, αναφέρθηκε στην προπαγάνδα των εθνομηδενιστών της αριστεράς και της «προόδου», που ισχυρίζονται ότι η Επανάσταση του '21 έγινε για λόγους «ταξικούς». Οι «ταξικές συνθήκες» βρίσκονται μόνο στις αρρωστημένες μπολσεβικικές φαντασίες των αξιολύπητων ορφανών του Μάρξ. Η Επανάσταση του 1821 ήταν εθνική και αυτό το αποδεικνύουν τα ίδια τα λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Η Επανάστασις η δική μας δεν ομοιάζει με καμμίαν, από όσας γίνονται σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης οι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεων των είναι εμφύλιοι πόλεμοι. Ο δικός μας πόλεμος ήταν ο πλέον δίκαιος, ήταν Έθνος με άλλο Έθνος, ήταν με ένα  λαό.».  Κλείνοντας ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στα λόγια του Γέρου του Μωριά «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ» και η εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό μας Ύμνο σε στάση προσοχής.

Τ.Ο. Καλαμάτας
Χ. Κουμαντού 2 (ά όροφος)
Δευτέρα & Σάββατο: 20:00 -22:30

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Παραδοσιακό γλέντι της Τ.Ο. Αργολίδας στο ΝαύπλιοΜε απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 24 Μαρτίου, έξω από τα γραφεία της Τ.Ο Αργολίδας στο Ναύπλιο, το παραδοσιακό γλέντι για Έλληνες, με αφορμή την επέτειο για την Εθνική Παλιγγενεσία. Από νωρίς το απόγευμα η πλατεία στην Πρόνοια γέμισε με συμπατριώτες μας, ενώ πραγματοποιήθηκε και ομιλία από τον γραμματέα της Τ.Ο. Αργολίδας, Δημήτρη Δημούλη, με θέμα την «Έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα».

Στην συνέχεια προσφέρθηκε μεγάλη ποσότητα από σουβλάκια, κοκορέτσι, κρασί και εκλεκτούς μεζέδες, συνοδεία παραδοσιακής δημοτικής μουσικής. Φέτος και για πρώτη φορά στο μεγάλο πανηγύρι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Ναύπλιο, για τον εορτασμό του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας, και μετά από απαίτηση της Χρυσής Αυγής δεν έστησαν πάγκους οι δεκάδες λαθρομετανάστες παράνομοι πραγματευτές, γεγονός που σχολιάστηκε θετικότατα από τους κατοίκους της περιοχής και τους νόμιμους μικροπωλητές.

Τ.Ο. Αργολίδας
Παράσχου 9, Ναύπλιο
Κυριακή 17:00 - 22:00
Τηλ. 6980 507785