Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Λαρίσης, Θάσου

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 - 13:38

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Λαρίσης, Θάσου

Μια συγκλονιστική ομιλία από τον Βουλευτή Επικρατείας, Συναγωνιστή Χρήστο Παππά, έλαβε χώρα στα γραφεία της Τ.Ο.  το Σάββατο 23 Μαρτίου.

Με την στεντόρεια φωνή του, ο Συναγωνιστής μας ταξίδεψε βαθιά στον χρόνο για να ξυπνήσει θύμισες και μνήμες Ανείπωτου Ηρωισμού. Μνήμες που πολύ θα ήθελαν οι σημερινοί ξενοπροσκυνημένοι δυνάστες του Έθνους να χαθούν για πάντα στην λήθη. Όμως, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται εδώ γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΜΠΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

Πάντα επίκαιρο το θέμα της ομιλίας που αφορούσε στα «600 Χρόνια Επανάστασης» και αντίστασης ενός Υπερήφανου Γένους στην σκλαβιά. Ένας Ύμνος στην Ελευθερία που δεν ξεκίνησε με την επανάσταση του 1821, όπως θέλουν να μας διδάσκουν οι εκμαυλιστές της σύγχρονης ιστορίας, καθώς αυτό το «τραγούδι» δεν σταμάτησε ποτέ από την μαύρη εκείνη ώρα, την αποφράδα εκείνη Τρίτη που η λευτεριά «χάθηκε» όταν έπεσε η πύλη του Ρωμανού το ξημέρωμα στις 29 Μαΐου του 1453. Ο Παιάνας στην Λευτεριά ποτέ δεν σταμάτησε, καθώς μπορεί η Μεγάλη Πόλη να έπεσε, οι Έλληνες όμως, ποτέ δεν υποτάχθηκαν στην κατοχή και στην ιδέα της σκλαβιάς. Οι αλύτρωτες ψυχές του Γένους ποτέ δεν συνέδεσαν την κατοχή και την πτώση της Πόλης, με την υποδούλωση του Έθνους. Και έτσι ο λυτρωτικός αυτός «παιάνας» στην Ελευθερία -που σιγόκαιγε μέσα στις καρδιές όλων των Ελλήνων- έγινε για πρώτη φορά Ύμνος το 1481 όταν επαναστάτησε η Μάνη. Από το 1492 έως και το 1496 επαναστατούν Ήπειρος και Θεσσαλία. Οι εξεγέρσεις αυτές πνίγονται στο αίμα, το ηθικό όμως του Γένους δεν κάμπτεται. Το 1585 επαναστατεί η Ακαρνανία και η Ήπειρος, και το 1603 όλος ο Ελληνισμός εξεγείρεται με αποκορύφωμα την επανάσταση του 1611 που ξέσπασε στην Ήπειρο με πρωτοστάτη τον  επίσκοπο Τρίκκης ή Τρικάλων Διονύσιο τον Φιλόσοφο. Η επανάσταση του Διονυσίου χάθηκε από την προδοσία των «Ελλήνων» προεστών της εποχής, οι οποίοι βλέποντας ότι χάνουν τα «προνόμια» που τους είχαν δώσει οι τούρκοι, στράφηκαν εναντίων των επαναστατών. Ο Διονύσιος εντοπίστηκε από κάποιους εβραίους και τον παρέδωσαν στους τούρκους. Αυτοί, αφού πρώτα τον διαπόμπευσαν, στη συνέχεια τον έγδαραν ζωντανό, γέμισαν το σώμα του με άχυρο και έστειλαν το πτώμα του μαζί με τα κεφάλια άλλων 85 επαναστατών στην Κωνσταντινούπολη.

Η ίδια προδοσία συμβαίνει και σήμερα: η προδοτική ηγεσία, σε αγαστή συνεργασία με τους σημερινούς κατόχους του κεφαλαίου, ξεπουλάνε την Ελλάδα και αφανίζουν το Ελληνικό Γένος, για ίδιον όφελος.     

Ο Συναγωνιστής Παππάς, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, μας κάλεσε όλους να μελετήσουμε την πραγματική μας Ιστορία, γιατί η Γνώση είναι Δύναμη, και η Πένα στα σωστά χέρια γίνεται Ξίφος! Η ώρα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ πλησιάζει. Εδώ θα ξαναγραφτεί η Ιστορία. Και αυτή την φορά ΘΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.  

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Διανομή Σαρακοστιανών εδεσμάτων από την Τ.Ο. Λαρίσης

Την Κυριακή 24 Μαρτίου η Τοπική Οργάνωση Λαρίσης του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διοργάνωσε, με απόλυτη επιτυχία, συσσίτιο με σαρακοστιανά εδέσματα. Μοιράστηκαν περίπου 120 μερίδες φαγητού καθώς και διάφορα νηστίσιμα εδέσματα, φρούτα,  ρούχα καθώς και  παιδικά βιβλία, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε και ενημερωτικό υλικό στους διερχομένους από το χώρο των γραφείων της Τοπικής Οργανώσεως. Η προσέλευση του κόσμου για ακόμη μία φορά ήταν μεγάλη, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της φτωχοποίησης των Ελλήνων συμπολιτών μας από την αντεθνική πολιτική της κατάπτυστης συγκυβέρνησης. Η διανομή έγινε παρουσία σύσσωμου του τοπικού διοικητικού συμβουλίου και του βουλευτή του Νομού, Συναγωνιστή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου. Η εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης έκλεισε με την υπόσχεση ότι παρόμοια δράση θα λάβει χώρα και προ των εορτών του Πάσχα. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ!

Τ.Ο. Λαρίσης
23ης Οκτωβριου 9 και Ζαλοκώστα 1, 2ος όροφος
Δευτέρα - Παρασκευή 9:30-14:30, Παρασκευή και Σάββατο 19:00-21:00
Τηλ: 2410 554606, 2410 556249, 2410 556248

Τ. Ο. Θάσου: Ομιλία με θέμα την Επανάσταση του 1821Την Τετάρτη 20 Μαρτίου, και εν όψει της επετείου της Εθνεγερσίας πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Τ.Ο. Θάσου, ομιλία με θέμα “Η Επανάσταση του 1821”, από τον επικεφαλής της Τ.Ο. Θάσου, συναγωνιστή Γεώργιο Χαλκιώτη.

Στην ομιλία του, ο συναγωνιστής Χαλκιώτης, αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό υπόβαθρο των γεγονότων πριν το ξέσπασμα της εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης, αλλά και στα σημαντικότερα πρόσωπα, τους πρωτεργάτες της Εθνεγερσίας. Ήτοι στις τρεις κορυφαίες μορφές της Επαναστάσεως, στον Νικηταρά τον τουρκοφάγο, στον Αθανάσιο Διάκο και στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, παρουσιάζοντας την ζωή και τον Αγώνα τους. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για την εμπλοκή των τότε μεγάλων δυνάμεων στα Ελληνικά τεκταινόμενα, που δεν αναιρούν σε καμία περίπτωση τις θυσίες του Γένους στον Αγώνα για την Ελευθερία. Και όπως τότε, έτσι και σήμερα, λίγοι αποφασισμένοι και ’’ζωντανοί’’ Έλληνες δίνουν τον υπέρ πάντων Αγώνα.

Τ.Ο. Θάσου
Πρίνος Θάσου
Τετάρτη 19.00-22.00
Τηλ. 6938 699504