Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Πέλλας - Ημαθίας, Κατερίνης

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 - 16:19

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Πέλλας - Ημαθίας, Κατερίνης

Την Τρίτη 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών προβολή για τον Μακεδονικό Αγώνα. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία, μέσω της προβολής, να μάθουν για την δράση των Μακεδονομάχων καθώς και για τα ανταρτικά σώματα που έδρασαν στην τότε σκλαβωμένη Μακεδονία την περίοδο 1904- 1908. Ο Συναγωνιστής Ηλίας Λέντζος έκανε λεπτομερή ανάλυση των γεγονότων και της δράσης κάθε Μακεδονομάχου ξεχωριστά και των αντάρτικων σωμάτων.

Η εν λόγω λήψη και προβολή ιστορικών και αδιαμφισβήτητων γεγονότων καταδεικνύει πόσο ανθέλληνες, υποκριτές και προδότες είναι όσοι υποστηρίζουν ότι στον Αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας δεν συμμετείχε ο  γηγενής πληθυσμός, καθώς στο βίντεο προβλήθηκαν Αγωνιστές από όλη την Μακεδονία και  την υπόλοιπη Ελλάδα.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών γι ατην Επανάσταση του 1821

Με ιδιαίτερο αγωνιστικό παλμό πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών η ομιλία του συναγωνιστή Δημήτρη Θεοδωρακόπουλου με θέμα την Επανάσταση της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Εν όψει της Μεγάλης Επετείου της Απελευθέρωσης του Γένους από τον τούρκικο ζυγό, ο συναγωνιστής ξεφύλλισε, σαν ένα βιβλίο με εικόνες, όλα τα συγκλονιστικά Ηρωικά γεγονότα που οδήγησαν στην Εθνική αποτίναξη των σφαγέων τούρκων.

Ξεκινώντας από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας, ο συναγωνιστής μάς μετέφερε, με μεστό λόγο, την μάχη του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι στις 10 Μαρτίου του 1821, για να προχωρήσει στην συγκέντρωση των Μανιατών στις 17 του ίδιου μήνα, όπου και εμφανίστηκε η πρώτη σημαία του Έθνους, λευκή με έναν μπλε σταυρό στην μέση, και τα λόγια «Νίκη ή Θάνατος» κεντημένα επάνω της. Στις 23 Μαρτίου, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε τους Επαναστάτες στην Πάτρα, και στις 25 Μαρτίου οι Αγωνιστές της Ελευθερίας -από όλη την σκλαβωμένη Ελλάδα- μέσα στην εκκλησία της Αγίας Λαύρας ορκίστηκαν το σύνθημα της Εθνικής Παλιγγενεσίας: Ελευθερία ή Θάνατος. Από εκεί και πέρα οι Ηρωικές σελίδες διαδέχονταν η μια την άλλη, και οι Ηρωικέςμορφές των Ελλήνων Ηρώων αναδύονταν σαν απροσπέλαστα βουνά, για να τσακίσουν τους μογγόλους τυράννους. Ο συναγωνιστής κατάφερε με τρόπο ξεχωριστό να μεταδώσει στους παρευρισκόμενους έναν μοναδικό αγωνιστικό ενθουσιασμό, λέγοντας ότι η μόνη συνέχεια όλων αυτών των  ΗΡΩΩΝ, που έπεσαν για την Ανάσταση του Γένους, οι νέοι και μοναδικοί, αυτή την στιγμή, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της σκλαβωμένης Πατρίδα μας, είμαστε Εμείς, οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, που θα χύσουμε το Αίμα μας για να δούμε και πάλι την Πατρίδα μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Όλοι Εμείς, που έχουμε συνειδητοποιήσει ότι περπατάμε κάτω και δίπλα από σκιές ΓΙΓΑΝΤΩΝ. Αυτές των ΗΡΩΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ!

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50
Τρίτη Τετάρτη Σάββατο 19:00 - 21:00
210-8235030

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού N. Πιερίας

Kατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, η Τ.Ο. Πιερίας παραβρέθηκε σε άλλη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής, που αντιστέκονται στην λειτουργία των νέων διοδίων Αιγινίου, σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από τον σταθμό διοδίων στα Μάλγαρα, που δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα, οικονομικής και κοινωνικής φύσεως στην ευρύτερη περιοχή.

Πολυάριθμο κλιμάκιο Συναγωνιστών της Τ.Ο. Κατερίνης μετέβη στον σταθμό διοδίων, παρουσία και του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης, Συναγωνιστή Αντώνη Γρέγου και του υπεύθυνου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Συναγωνιστή Μιχάλη Τσακίρη, όπου πλήθος κατοίκων τους υποδέχθηκε με θέρμη. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Συναγωνιστής Βασίλειος Τσιούλης εκ μέρους της Τ.Ο. Πέλλας - Ημαθίας. Στην θέα και μόνον των Ελληνικών σημαιών που κρατούσαν οι Συναγωνιστές, ο ενθουσιασμός των διερχόμενων οδηγών ήταν εμφανέστατος.

Ο Συναγωνιστής Γρέγος, απευθυνόμενος σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, τόνισε πως είναι απαράδεκτη η εκμετάλλευση του εθνικού οδικού δικτύου από ιδιώτες και ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων να κλείσει άμεσα ο σταθμός διοδίων.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στα κατάμεστα γραφεία της Τ.Ο. Κατερίνης ο γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας, Συναγωνιστής Γεώργιος Παπαδημητρίου, επισήμανε στην ανάγκη συστράτευσης όλων των Ελλήνων στον Αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ για Εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια.

Στη συνέχεια, ο Συναγωνιστής Τσακίρης αναφέρθηκε στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και στον λυσσαλέο πόλεμο που δέχεται ο Λαϊκός Σύνδεσμος από τις μνημονιακές δυνάμεις και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, και προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να αντισταθούν, με πίστη στην Ιδεολογία μας και πειθαρχημένη πολιτική δράση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην σημασία που δίνει ο Λαϊκός Σύνδεσμος στο άνθος της Φυλής μας, τη Νεολαία, και ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας του Μετώπου Νεολαίας Νομού Κατερίνης. Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Ύμνο του Κινήματος και τον Εθνικό Ύμνο.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
Δραγούμη 1 και Ειρήνης
Κυριακή 19:00 - 22:00
Τηλ. 6970-881184

Ενημερωτική δράση και αλληλεγγύη Ελλήνων στην πόλη της Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Τ.Ο. Ημαθίας και Πέλλας παραβρέθηκε στην πόλη της Αλεξάνδρειας για ενημερωτική δράση. Η ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε από την λαϊκή αγορά της πόλης, όπου ο κόσμος υποδέχτηκε με θέρμη τους Συναγωνιστές και εξέφρασε τα παράπονα του για τους παράνομους μικροπωλητές που έχουν διεισδύσει στον χώρο με την ανοχή των τοπικών αρχών. Στην συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα του χώρου τους.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης και μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στην κεντρική αγορά. Οι καταστηματάρχες αποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό, και παρόλη την λασπολογία των Μ.Μ.Ε. και των κόκκινων αφεντικών τους, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μόνη ελπίδα για την απελευθέρωση της Πατρίδας. Στο τέλος, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων σε άπορες αλλά αξιοπρεπείς οικογένειες της πόλης, οι οποίες έφτασαν σε αυτό το τέλμα εξαιτίας των απόλυτα συνειδητών ανθελληνικών αποφάσεων των προδοτικών κυβερνήσεων.

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ:
Κεντρική πλατεία
Σάββατο: 18.00-21.00