Δραστηριότητες Τοπικών: Εύβοιας - Βοιωτίας, Μεγάρων, Ηρακλείου

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 - 18:02

Δραστηριότητες Τοπικών: Εύβοιας - Βοιωτίας, Μεγάρων, Ηρακλείου

Τα γραφεία της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στην Χαλκίδα, γέμισαν από μέλη και φίλους του Κινήματος, την Κυριακή, για μια ιδιαίτερη ομιλία. Με θέμα «Οι Ελληνίδες που θέλουμε», η συναγωνίστρια Ε. Χατζησταματίου παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο την άποψη της Χρυσής Αυγής για το πρότυπο της Ελληνίδας.

Τα παραδείγματα στην Ιστορία του Έθνους μας πολλά και χαρακτηριστικά. Έγιναν αναλυτικές αναφορές στις αρχαίες Σπαρτιάτισσες, τις Μανιάτισσες, τις Σουλιώτισσες, τις Μεσολογγίτισσες, τις γυναίκες της Κρήτης και της Πίνδου. Γυναίκες οικοδέσποινες, μάνες, τροφοί, εργαζόμενες, σύντροφοι, αγωνίστριες, ακόμη και ένοπλες, όποτε υπήρχε ανάγκη.

Σε αναφορά του προς το Foreign Office ο Άγγλος κατάσκοπος W. M. Leake το 1805 έγραψε για τις Μανιάτισσες: "...Οι γυναίκες ακολουθούν τους συζύγους τους στο πεδίο της μάχης και όχι μόνο τους εφοδιάζουν με πυρομαχικά, αλλά επιτίθενται στον εχθρό με πέτρες και συχνά με όπλα. Οι πέτρινες μάνδρες που χωρίζουν τους περιφραγμένους χώρους χρησιμεύουν σαν χαρακώματα, από τα οποία τα αντίπαλα στρατόπεδα πυροβολούν το ένα το άλλο, και είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα των γυναικών το να διώχνουν τον εχθρό από τις ασφαλείς θέσεις με κάθε όπλο που διαθέτουν..."

Χρέος των Ελληνίδων είναι η διαφύλαξη και μετάδοση των Αξιών και των Παραδόσεων της Φυλής και η σωστή ανατροφή των απογόνων μας, ώστε να γίνουν αντάξιοι των Ηρωικότερων Προγόνων μας. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Φύτευση οπωρώνα στο ΑγρόκτημαΗ ανάπτυξη του Αγροκτήματος της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας προχωρά δυναμικά και αυτή την φορά η συνεργασία της ομάδας περιβάλλοντος της τοπικής μας με τον Πυρήνα Μεγάρων έρχεται να επιβεβαιώσει πως ο στόχος της επιστροφής στην πατρώα γη είναι οικογενειακή υπόθεση και πως οι Χρυσαυγίτες βοηθούν και θα βοηθούν πάντα ο ένας τον άλλον, ως αδέρφια και ως παράδειγμα της Ελλάδας που θέλουμε.

Γυμνά δενδρύλια γέμισαν τον οπωρώνα. Όλα τους Ελληνικές ποικιλίες και μάλιστα κάποιες προς εξαφάνιση, αφού το κράτος έχει μεριμνήσει για την πλήρη εξάρθρωση οτιδήποτε Ελληνικού σε ό,τι αφορά την διατροφή μας. Βυσσινιές, αχλαδιές, ροδιές, βερικοκιές και πλήθος άλλων δένδρων πήραν την θέση τους, ανάλογα με τις απαιτήσεις τους σε νερό, τα στοιχεία του εδάφους για την ανάπτυξή τους και φυσικά την αντοχή τους στον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες.

Άψογη συνεργασία και μεγάλη ευχαρίστηση και από τις δύο ομάδες, αφού η ανταλλαγή γνώσεων και η επαφή με την γη δείχνει την πραγματική αγάπη που έχουμε για την φύση και το σεβασμό που έχουν οι Χρυσαυγίτες μεταξύ τους. Ο οπωρώνας ολοκληρώνεται και προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ του Αγροκτήματος που προχωρά σύμφωνα με τα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που έχει ορισθεί.

Εκτός από την ολοκλήρωση του οπωρώνα, πραγματοποιήθηκαν και όλες οι υπόλοιπες εργασίες που γίνονται καθημερινά στο Αγρόκτημα, όπως το ξεβοτάνισμα, το πότισμα και η περιποίηση των ζώων. Ο κάματος είναι γλυκός όταν ο στόχος είναι μεγάλος και η ολοκλήρωσή του μεγαλώνει την επιθυμία για μεγαλύτερη συμμετοχή και προσπάθεια. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους Έλληνες αγρότες -και μη- ας επιστρέψουμε όλοι στην Γη του Λαού μας.

Επισκέψεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσειςΗ ομάδα "Δουλειά στους Έλληνες" της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας, στα πλαίσια των τακτικών ενημερωτικών επισκέψεών της σε επιχειρήσεις των νομών μας, επικέντρωσε αυτή την φορά σε ξενοδοχεία της κεντρικής Εύβοιας, καθώς έχουμε λάβει καταγγελίες από άνεργους Έλληνες, που μέχρι πρόσφατα απασχολούνταν εποχιακά αλλά τακτικά σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ότι στις θέσεις τους έχουν προσληφθεί εισαγόμενοι αλλοδαποί. Διαπιστώσαμε οι ίδιοι, από τις αναρτημένες καταστάσεις και τις συζητήσεις με το προσωπικό, ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων (οι 2 στους 3 σε πολλές περιπτώσεις) είναι από Πολωνία, Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ οι εργάτες (νόμιμα ή/και παράνομα απασχολούμενοι) είναι σχεδόν αποκλειστικά από Πακιστάν, Ινδία ή Αλβανία.

Την στιγμή που οι Έλληνες πλήττονται από ανεξέλεγκτη ανεργία, σε ένα μνημονιακό κράτος που αυξάνει συνεχώς την φορολογία και τα χαράτσια, οδηγώντας τις Ελληνικές οικογένειες στην εξαθλίωση, την φτώχια, την πείνα και την απόγνωση, θεωρούμε ανήθικο και αντεθνικό, από πλευράς εργοδοτών, να προτιμούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Καλούμε τους Έλληνες να προτιμούν ελληνικά προϊόντα και να στηρίζουν ελληνικές επιχειρήσεις, που απασχολούν Έλληνες! Είναι ώρα να βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας, βοηθώντας τον Λαό μας να επιβιώσει από την συντονισμένη επίθεση που δέχεται. Κάθε ξένος εργαζόμενος, ένας Έλληνας άνεργος.

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας
Κιαπέκου 1, Χαλκίδα
Κυριακή: 19.00-21.00

Ομιλία με θέμα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Τ.Ο. Ηρακλείου

Την Τετάρτη 3 Απριλίου, στην Τ.Ο Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τον Αγώνα της ΕΟΚΑ στην μαρτυρική Κύπρο μας, με ομιλητή τον Συναγωνιστή Τάσο Τσαγκαρίδη, ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε διανομή της εφημερίδας ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε γειτονιές της πόλης.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο Συναγωνιστής Τσαγκαρίδης αναφέρθηκε στον Κυπριακό Ελληνισμό, ο οποίος -μην αντέχοντας  την σκλαβιά από τους αποικιοκράτες Άγγλους - αποφασίζει, την πρωταπριλιάτικη αυγή του '55,  να συντρίψει τα δεσμά της ξένης κατοχής και να πάρει την τύχη της εθνικό-ιστορικής του πορείας, αποκλειστικά στα δικά του χέρια.

Ήταν το προαιώνιο πρόσταγμα της πανάρχαιας Ελληνικής μας Ιστορίας που καλούσε τον Κυπριακό Ελληνισμό να προχωρήσει σε ένοπλο, ασυμβίβαστο και ανυποχώρητο αγώνα, για να διεκδικήσει την ολοκλήρωση των εθνικό-κοινωνικών  του προσανατολισμών. Έτσι, στις 7 Μαρτίου του 1953 στην Αθήνα, σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού, σφραγίζεται η απόφαση για την ίδρυση της ΕΟΚΑ, της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν η δυναμική διεκδίκηση του προαιώνιου απελευθερωτικού πόθου του Κυπριακού Ελληνισμού, όπως ο πόθος διακηρύχθηκε με το Δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου 1950, όταν το 97% του λαού απαίτησε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Στρατιωτικός αρχηγός του αγώνα, ο απόστρατος συνταγματάρχης Γεώργιος Γρίβας. Ένας παρασημοφορημένος ήρωας της Μικρασίας, του Αλβανικού έπους και του εμφυλίου (αρχηγός της ομάδας Χ των θρυλικών χιτών που πολέμησαν κατά του κομμουνισμού), που έμελε να μετενσαρκώσει τον Βυζαντινό Διγενή Ακρίτα και να καταστεί ο συγκλονιστικότερος θρύλος της νεοτέρας Ελληνικής Ιστορίας, αφού κατάφερε να αναδειχτεί σε μια παγκόσμια ηγετική μορφή.

Γρηγόρης Αυξεντίου, Μάρκος Δράκος, Μόδεστος Παντελής, Πέτρος Γιάλλουρος, Μιχαλάκης Καραολής, Ανδρέας Δημητρίου, Ανδρέας Ζάκος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Ιάκωβος Πατάτσος, Ανδρέας Παναγίδης, Μιχαήλ Κουτσόφτας, Στέλιος Μαυρομμάτης, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Ιωνάς Νικολάου, Κυριάκος Κολοκάσης, Κυριάκος Μάτσης. Ο καπνός από το θυσιαστήριο των Ηρώων τυλίγει και σκεπάζει όλη την Κύπρο. Γίνεται φλόγα, γίνεται πυρκαγιά, που κατακαίει και μεταλαμπαδεύει, την χωρίς πισωγυρίσματα απόφαση και οι αγωνιστές με ασίγαστο πάθος και άσβεστο πόθο, για λύτρωση και λευτεριά, γράφουν σελίδες ιστορικής δόξας και τιμής.

ΕΛΛΑΣ- ΚΥΠΡΟΣ- ΕΝΩΣΙΣ

Τ.Ο. Ηρακλείου
Ηροδότου 87 (περιοχή Ν. Αλικαρνασσό)
Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-22.00

Ομιλία Χρήστου Παππά με θέμα «Κύπρος- Αιγαίο- Μέτωπο Ενιαίο»

Στα κατάμεστα, από συναγωνιστές και φίλους του Κινήματος, γραφεία του Πυρήνα Μεγάρων, ο Βουλευτής Επικρατείας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς, σε μια συγκλονιστική ομιλία τιμής και μνήμης, ύμνησε στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα που ξεκίνησε ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας με τους Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., για την απόταξη του βρετανικού ζυγού που σκλάβωνε τα αδέρφια μας στην Κύπρο. Η αναφορά στην ζωή και το έργο του στρατηγού Γρίβα, αλλά και τις επιχειρησιακές δράσεις των Αγωνιστών στην μαρτυρική Κύπρο ήταν εκτενής και γλαφυρή. Στο τέλος της ομιλίας ένας αλλιώτικος ύμνος ακούστηκε στα γραφεία, καθώς ο Συναγωνιστής Παππάς -καλώντας σε στάση προσοχής- αναφώνησε στον Αγώνα για την Ελευθερία και την Ένωση τα ονόματα των Ηρώων Αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α., πεσόντων στο πεδίο μάχης κατά των αποικιοκρατών Άγγλων. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Πυρήνας Μεγάρων
Οδός Ρήγα Φερραίου 6
Δευτέρα και Πέμπτη 19:00-21:00
Τηλ: 2296023375, 6972512823