Δραστηριότητες Τοπικών: Εύβοιας - Βοιωτίας - Νίκαιας, Βορείων Προαστίων, Πέλλας - Ημαθίας

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 - 15:35

Δραστηριότητες Τοπικών: Εύβοιας - Βοιωτίας - Νίκαιας, Βορείων Προαστίων, Πέλλας - Ημαθίας

Ανταπόκριση από την εκδήλωση της 17ης Νοεμβρίου στην Κρύα Βρύση

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη εκδήλωση των Τοπικών Οργανώσεων Πέλλας-Ημαθίας στα γραφεία του κινήματος στην πόλη της Κρύας Βρύσης. Πλήθος συναγωνιστών και φίλων της Χρυσής Αυγής έδωσαν από νωρίς το απόγευμα το «παρών» στην πόλη-σύμβολο του εθνικισμού για τους δύο νομούς, με τον συνολικό αριθμό των παρευρισκομένων να ξεπερνά τα 150 άτομα κατά τη στιγμή της έναρξης της εκδήλωσης.

Τον λόγο έλαβε πρώτος ο Γραμματέας της Τ.Ο. Πέλλας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συναγωνιστής Σαχινίδης Ιωάννης. Κάνοντας μια συνοπτική αναφορά των δράσεων της Τ.Ο. κατά το πρόσφατο διάστημα και προχωρώντας σε μία ενδελεχή ανάλυση των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα και κατέστησε σαφές πως το μέλλον, εγγύς και απώτερο, ανήκει στους εθνικιστές.

Εν συνεχεία ανέβηκε στο βήμα εκ μέρους της Τ.Ο. Ημαθίας ο συναγωνιστής Σταύρου Ηλίας. Με μεστό και κατανοητό λόγο αναφέρθηκε στο έργο της Χρυσής Αυγής τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου, εστιάζοντας στην καταψήφιση του Μνημονίου III και στις συνεχείς εθνικές και κοινωνικές δραστηριότητες του κινήματος. Αναφερόμενος στο Μνημόνιο III έκανε λόγο για έγκλημα εις βάρος του λαού και της πατρίδας, ενώ απέδειξε με την αναφορά του στην πλούσια κοινοβουλευτική δράση του κόμματος πως εκείνοι που χαρακτήριζαν τη Χρυσή Αυγή ως μονοθεματικό πολιτικό φορέα απεδείχθησαν λανθασμένοι. Απευθυνόμενος στους συναγωνιστές τόνισε την ανάγκη διαρκούς δράσης για το κίνημα, προσοχής στις παγίδες που συνεχώς στήνει το καταρρέων σύστημα και ατσάλινης πειθαρχίας στις προσταγές του κόμματος και του Αρχηγού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής Σερρών του κινήματος, συναγωνιστής Ματθαιόπουλος Αρτέμης. Λαμβάνοντας τελευταίος τον λόγο, ο συναγωνιστής επικεντρώθηκε στην κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του ακροατηρίου σχετικά με το περιεχόμενο του νέου Μνημονίου και του κρατικού προϋπολογισμού. Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος αλλά και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής καταψήφισαν τα ανωτέρω αντιλαϊκά εκτρώματα και κάλεσε τον ελληνικό λαό να συνεχίσει να αντιστέκεται στην αντεθνική κομματοκρατία ενισχύοντας τους Έλληνες εθνικιστές. Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν είναι δυνατόν η Ελλάς να αναμένει τη σωτηρία της από αυτούς που εδώ και τέσσερις δεκαετίες κατατρώγουν τις σάρκες της. Κλείνοντας την ομιλία του υποσχέθηκε στον κόσμο, που τον διέκοψε πολλές φορές με ενθουσιώδη χειροκροτήματα, πως η Χρυσή Αυγή δεν θα προδώσει όσους την εμπιστεύτηκαν και πως πολύ σύντομα ο αγώνας θα οδηγήσει στην τελική νίκη της ιδέας του Λαϊκού Εθνικισμού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής. 

Τ.Ο. Πέλλας - Ημαθίας
Κεντρική πλατεία, Κρύα Βρύση Πέλλας
Σάββατο: 18.00-21.00

Οργανωτική συνάντηση γυναικών στην Τ.Ο. Νίκαιας

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε άλλη μία οργανωτική συνάντηση γυναικών με ομιλήτρια την συναγωνίστρια  Νικολέτα Μπενέκη. Η συμμετοχή ήταν, για ακόμη μία φορά, πολύ μεγάλη καθώς ο αριθμός των παρευρισκόμενων γυναικών ξεπέρασε τις 30. Το θέμα της συζήτησης που εκτυλίχτηκε ήταν η ισλαμική θρησκεία και η σχέση της με τον Χριστιανισμό και τους Έλληνες. Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι φανατικές απόψεις των ισλαμιστών για όσους  πρεσβεύουν διαφορετικά θρησκευτικά πιστεύω και η μειονεκτική θέση της γυναίκας στην θρησκεία αυτή. 

Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο αφού ο ισλαμισμός  έχει μπει, δυστυχώς, για τα καλά στις ζωές μας και στην πατρίδας μας. Η συνάντηση έληξε με τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής και τον Εθνικό Ύμνο.
Οργανωτικές συναντήσεις γυναικών πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 20:00 στα γραφεία της Τ.Ο Νίκαιας.

Τ.Ο. Νίκαιας:
Καισαρείας 30, Νίκαια (Δίπλα στην εφορία Νικαίας)
Τρίτη 17.00-20.00
Πέμπτη 17.00-20:00
Παρασκευή 09.00-13.00
Τηλ. 6976 740401, 6992 332017, 210 4909389

Τ.Ο. Εύβοιας - Βοιωτίας: Κατά της παιδικής κακοποίησης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης (19 Νοεμβρίου), μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης της Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας επισκέφτηκαν μια ελληνική οικογένεια, της οποίας τα τέσσερα κοριτσάκια (3 έως 7 ετών) είχαν πέσει θύματα σωματικής και λεκτικής βίας από τον ίδιο τους τον πατέρα. Ευτυχώς η μητέρα κινήθηκε νομικά και απομάκρυνε τα παιδιά. Διστακτικά απέναντι στους ανθρώπους, εκείνα δέχτηκαν με χαρά τα παιχνίδια που τους προσφέραμε.

Στιγμή αμηχανίας ήταν όταν ένα μέλος της ομάδας μας έτεινε το χέρι του να χαϊδέψει το κεφάλι του μικρότερου παιδιού και εκείνο τρόμαξε και έβαλε τα κλάματα. Τα κακοποιημένα παιδιά αποφεύγουν τη σωματική επαφή και γενικά είναι καχύποπτα και επιφυλακτικά.

Το παιδί υπήρξε και εξακολουθεί να είναι το πρώτο θύµα της πρωτόγονης βίας ενηλίκων. Η φυσική του αδυναµία το καθιστά εύκολο στόχο επί χιλιάδες χρόνια. Η κακοποίηση των παιδιών -σωµατική, ψυχική, σεξουαλική και η εξίσου κακοποιός παραµέληση- αποτελεί το πιο µελανό στίγµα της ιστορίας του ανθρώπινου γένους. Ευρήματα ερευνών έχουν δείξει ότι τα κορίτσια κακοποιούνται με συχνότητα 3 φορές υψηλότερη από ότι τα αγόρια, ότι τα αγόρια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για συναισθηματική παραμέληση και σοβαρή σωματική βλάβη από ότι τα κορίτσια και ότι τα παιδιά έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κακοποιηθούν σεξουαλικά από τη ηλικία των 3 ετών και άνω. Ο πραγματικός αριθμός των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δείχνουν οι έρευνες. Τα περισσότερα παιδιά θύματα κακοποίησης και παραμέλησης δεν ανιχνεύονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Στη σεξουαλική κακοποίηση ειδικά, όπου δεν υπάρχουν απαραίτητα σωματικές ενδείξεις, η μυστικότητα και η ντροπή εμποδίζει τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες που γνωρίζουν να ζητήσουν βοήθεια. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Η Ομάδα "Αλληλεγγύη στους Έλληνες" της Τοπικής Οργάνωσης Εύβοιας-Βοιωτίας θα συνεχίσει τις κοινωνικές της παρεμβάσεις, στεκόμενη δίπλα στους συμπατριώτες μας που χρειάζονται ηθική και υλική συμπαράσταση. Αυτό απαιτεί ο κοινωνικός προσανατολισμός του Κινήματος μας, αυτή είναι η κοινωνική δικαιοσύνη στην οποία πιστεύουμε.

Αθηνά Δ.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Τ.Ο. Εύβοιας-Βοιωτίας
Κιαπέκου 1, Χαλκίδα
Κυριακή: 19.00-21.00

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων

Ομιλία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Βορείων Προαστίων από τον Συναγωνιστή, Μιχάλη Καρακώστα, με θέμα "Τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και η θέση της Ελλάδος σε αυτά" παρουσία πλήθους Συναγωνιστών και φίλων της Χρυσής Αυγής. Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων για παγκόσμια διακυβέρνηση και η μακρύχρονη δουλειά που έγινε σε αυτή την κατεύθυνση στην Ελλάδα μέσω του αχαλίνωτου καταναλωτισμού, της διάλυσης της Παιδείας και της οικονομικής, ηθικής και με κάθε τρόπο επιθέσεως που δέχεται ο θεσμός της Οικογένειας και της Θρησκείας. 

Τ.Ο. Βορείων Προαστίων
Λ. Ηρακλείου 426, Ν. Ηράκλειο
Δευτέρα και Παρασκευή 19:00 - 21:00