Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλας - Ημαθίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Αθηνών

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 - 08:32

Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλας - Ημαθίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Αθηνών

Όπως κάθε Σάββατο πραγματοποιήθηκε θεματική ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πέλλας-Ημαθίας στην Κρύα Βρύση. Την εκδήλωση άνοιξε ο Συναγωνιστής από την Τ.Ο. Πέλλας, Νικόλαος Μπαμπαλής, ο οποίος ενημέρωσε το κοινό για θέματα που αφορούν σε κανόνες λειτουργίας των γραφείων της Κρύας Βρύσης. Εν συνεχεία στο βήμα προσήλθε ο Συναγωνιστής Ιωάννης Σαχινίδης, Γραμματέας της Τ.Ο. Πέλλας και μέλος της Κ.Ε. του Λαϊκού Συνδέσμου, για μία σύντομη αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Αναφέρθηκε, επίσης, σε σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής από την Ημαθία και μέλος της κεντρικής επιτροπής Πατσαλής Αθανάσιος που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με θέμα «Ο Αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α. για την ένωση της Κύπρου με την μητέρα Πατρίδα». Ο Συναγωνιστής αναφέρθηκε με καθαρό και μεστό λόγο στους αγώνες των Ηρώων της ΕΟΚΑ που αγωνίστηκαν με τόλμη και θάρρος εναντίον του βρετανικού ζυγού για την απελευθέρωση της Κύπρου και την ένωση με την Ελλάδα. Η εκδήλωση έληξε με άπαντες -σε στάση προσοχής- να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Τ.Ο. Πέλλας - Ημαθίας
Κεντρική πλατεία Κρύα Βρύση Πέλλας
Σάββατο: 18.00-21.00

Η Χρυσή Αυγή Χαλκιδικής τίμησε τον αγώνα της ΕΟΚΑ

Η Χρυσή Αυγή Χαλκιδικής τίμησε τον Γεώργιο Γρίβα-Διγενή και τα Ηρωικά Παλικάρια του που εναντιώθηκαν στην αυτοκρατορία της Αγγλίας και αγωνίστηκαν για τα πάτρια εδάφη της Κύπρου και την πολυπόθητη ένωσή της με την Μητέρα Ελλάδα.

Στα Φυλακισμένα Μνήματα αναπαύονται οι 13 Αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α., από τους οποίους οι 9 εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στις φυλακές, 3 έπεσαν στο πεδίο της μάχης και 1 πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο, μετά τον τραυματισμό του σε μάχη. Γνωστές οι θηριωδίες των άγγλων κατακτητών, μεταξύ των άλλων οι κηδείες των Ηρώων Αγωνιστών γίνονταν αμέσως μετά τον απαγχονισμό με μοναδική παρουσία αυτή του ιερέα των φυλακών. Οι συγγενείς των νεκρών μπόρεσαν να επισκεφθούν τους τάφους μόνο μετά το τέλος του Αγώνα. Προς τιμή τους πραγματοποιήθηκε ομιλία, παρουσία δεκάδων συναγωνιστών, στην κεντρική πλατεία της Κασσάνδρειας.

Οι 9 απαγχονισθέντες, όλοι τους ηλικίας 19-24 ετών, είναι:
Απαγχονίστηκαν μαζί στις 10 Μαΐου 1956:
Μιχαήλ Καραολής
Ανδρέας Δημητρίου
Απαγχονίστηκαν μαζί στις 9 Αυγούστου 1956:
Ανδρέας Ζάκος
Ιάκωβος Πατάτσος
Χαρίλαος Μιχαήλ
Απαγχονίστηκαν μαζί στις 21 Σεπτεμβρίου 1956:
Μιχαήλ Κουτσόφτας
Στέλιος Μαυρομάτης
Ανδρέας Παναγίδης
Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957:
Ευαγόρας Παλληκαρίδης
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Τ.Ο. Κιλκίς: Ομιλία με θέμα «ΕΟΚΑ - Η αρχή»

Στα γραφεία της Τ.Ο. του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή στο Κιλκίς, την Δευτέρα 1η Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία για την έναρξη της αντίστασης των Κυπρίων το 1955.
Η ΕΟΚΑ έκανε όλους τους Κύπριους Έλληνες, Ελλαδίτες, αλλά και ανά τον κόσμο Έλληνες και φιλέλληνες να είναι υπερήφανοι για μια ακόμα χρυσή σελίδα στο βιβλίο των Ελλήνων ηρώων που γράφεται χιλιάδες χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να γράφεται μέχρι να πέσει και το τελευταίος Έλληνας Λαϊκός Εθνικιστής.
 

Οι πρώτες επιθετικές ενέργειες του Στρατηγού Γρίβα, του Δράκου, του Αυξεντίου και των παλικαριών τους θέμα χρόνου, και δεν άργησε η σπίθα της ΕΟΚΑ να γίνει πυρκαγιά και από λίγα ένοπλα τμήματα στην αρχή, να γίνει μαζικό κίνημα αντίστασης.  Στην ομιλία έγινε στρατιωτική ανάλυση τακτικών και τρόπων δράσης της Οργάνωσης ενάντια στους βρετανούς βαρβάρους, αλλά και τους μογγόλους τούρκους αργότερα, καθώς το είδος του Αγώνα ήταν διαφορετικό.
Τώρα, η Κύπρος περνάει μια νέα φάση σκλαβιάς και επιδρομής βαρβάρων. Προσπαθούν να αποδυναμώσουν το δεύτερο Ελληνικό κράτος μετά την εξαθλίωση της Ελλάδας. Το Κίνημα μας, οι αγωνιστές του, είτε στον Ελλαδικό χώρο, είτε στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) θα πρέπει να αναλογιστούμε την ευθύνη που φέρουμε από το Αίμα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και όλων των μαχητών προγόνων μας που μας χάρισαν την Ελευθερία μας.

Τ.Ο. Κιλκίς
21ης Ιουνίου 63
Τετάρτη 19:00-22:00 & Σάββατο 10:00-14:00
Τηλ: 23415-00272, 6970-505407

Τ.Ο. Αθηνών: ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ Γ.Γ. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε, την Τρίτη 2 Απριλίου, στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών την προβολή της συνέντευξης του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου, που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Τοπικής. Ο Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, για την ΑΟΖ, αλλά και για την φίμωση της Χρυσής Αυγής από το σύνολο των μέσων μαζικής εξαπάτησης, και προέτρεψε όσους «ζωντανούς» Έλληνες να πυκνώσουν τις τάξεις του Κινήματος προκειμένου να απελευθερώσουμε την Πατρίδα μας από τους διεθνείς δυνάστες και τους ντόπιους εθνοπροδότες.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!

Τ.Ο. Αθηνών: «Η Αλήθεια για την Κατασυκοφαντημένη έννοια του Φυλετισμού»

Μια εξαιρετική ομιλία με θέμα «Η Αλήθεια για την Κατασυκοφαντημένη έννοια του Φυλετισμού» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο Αθηνών, την Τετάρτη 3 Απριλίου, με κεντρικό ομιλητή συναγωνιστή Γ.Α. από το Μέτωπο Νεολαίας.

Ο συναγωνιστής σαφέστατα, εύστοχα, με μεστό λόγο και εξαιρετικά νοήματα διαχώρισε την έννοια «Φυλετισμός» από την έννοια «ρατσισμός». Είναι  αποδεδειγμένο ότι όλες οι φυλές της γης είναι διαφορετικές μεταξύ τους, τόσο σε εξωτερικά γνωρίσματα - χαρακτηριστικά, όσο και σε ήθη, έθιμα και πολιτισμικά στοιχεία. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάποια φυλή είναι κατώτερη από κάποια άλλη αλλά ούτε και ότι δεν υπάρχουν διαφορετικότητες μεταξύ των φυλών.

Ο Φυλετισμός πρεσβεύει ότι όλες οι φυλές μπορούν και πρέπει να ζουν αρμονικά μεταξύ τους, όταν όμως τα συμφέροντα μιας φυλής δεν πλήττουν τα δικαιώματα μιας άλλης φυλής. Και από την στιγμή που ένα μεταναστευτικό κύμα κινείται ανεξέλεγκτα και λαμβάνει διαστάσεις κανονικής εισβολής, τότε πλέον τίθεται θέμα διαβίωσης, επιβίωσης, αλλά και εσκεμμένης αλλοίωσης του γηγενούς πληθυσμού.

Εμείς οι Εθνικιστές πιστεύουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους, γι' αυτό είναι και μοναδικοί. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε τον ισοπεδωτικό χυλό της κρεατομηχανής που ονομάζεται παγκοσμιοποίηση, που επιχειρεί να εξισώσει τα πάντα, να μετατρέψει τους ανθρώπους σε άβουλα όντα, έτσι ώστε -εξαφανίζοντας τα διαφορετικά ήθη και έθιμα, τις θρησκείες, την Ιστορία, τον πολιτισμό, την Γλώσσα- να τα «ενώσει» κάτω από ένα κοινό νόμισμα και μια κοινή σκλαβιά.

Εμείς οι Χρυσαυγίτες Εθνικιστές είμαστε οι επιτηρητές των Φυσικών Νόμων και της ομαλής ροής των πραγμάτων. Θα αγωνιστούμε εναντίον της αλλοτριωτικής παγκοσμιοποίησης και του καταστροφικού διεθνισμού και εναντίον κάθε προσπάθειας αλλοίωσης και διαβρωτικής παρέμβασης στην φυσική και πνευματική οντότητα της Φυλής μας. ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Τ.Ο. Αθηνών
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00