Δραστηριότητες Τοπικών: Σέρρες, Έβρος, Θάσος

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012 - 08:10

Δραστηριότητες Τοπικών: Σέρρες, Έβρος, Θάσος

Διπλή δράση περιελάμβανε το πρόγραμμα της Τ.Ο. Σερρών της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Αρχικά, κλιμάκιο αποτελούμενο από δεκάδες Συναγωνιστές, παρευρέθηκε σε εκδήλωση στη Τριάδα, για να τιμήσει τα 810 θύματα της κομμουνιστικής θηριωδίας. Τα θύματα, άντρες, γυναίκες και παιδιά, οι περισσότεροι άμαχοι, αιχμαλωτίστηκαν από τους Βουλγάρους και σφαγιάστηκαν από τους συμμορίτες του ΕΛΑΣ το 1944. Κατάθεση στεφάνου εκ μέρους της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε ο Συναγωνιστής Αντώνης Αργυριάδης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, αποδοκιμάστηκε έντονα από τους Συναγωνιστές αλλά και από τους περισσότερους παριστάμενους, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μενέλαος Βλάχβεης, ο οποίος 4 μόλις μέρες μετά την υπερψήφιση του εθνοκτόνου Μνημονίου νόμισε ότι μπορεί να κυκλοφορεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να μην έχει εγκληματίσει σε βάρος των Ελλήνων. Ο Βλάχβεης έφυγε άρον-άρον συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ αρκετός κόσμος μας πλησίασε και μας συνεχάρη, προτρέποντας μας να μην αφήσουμε σε ησυχία τους προδότες πολιτικάντηδες.

Μετά την Τριάδα, σειρά είχε η λίμνη Κερκίνη. Εδώ και καιρό δεχόμαστε σωρεία καταγγελιών από τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, που διαμαρτύρονται για την παρουσία εκατοντάδων Βουλγάρων και Σκοπιανών στη λίμνη, οι οποίοι ψαρεύουν χωρίς άδεια, επιτίθενται σε Έλληνες ψαράδες και έχουν γεμίσει την περιοχή σκουπίδια. Να τονιστεί ότι η λίμνη προστατεύεται από τη Σύμβαση για τους Υδροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας (Ραμσάρ) κι αποτελεί τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Η αντίδραση της αστυνομίας όλον αυτόν τον καιρό περιοριζόταν στη φράση «δεν έχουμε άτομα να στείλουμε». Απηυδισμένοι οι κάτοικοι από την κρατική αδιαφορία, την τελευταία εβδομάδα τηλεφωνούσαν στην αστυνομία και έλεγαν ότι δήθεν η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στη λίμνη. Ως εκ «θαύματος», όχι μόνο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προχώρησαν και σε 10 συλλήψεις. Σήμερα, κι αφού είχαμε ανακοινώσει ότι όντως θα βρισκόμασταν στη λίμνη, πάλι ως εκ «θαύματος» η αστυνομία βρήκε δυνάμεις να στείλει. Ο επικεφαλής μάλιστα μας ανακοίνωσε ότι έδιωξαν όλους τους Βούλγαρους πριν έρθουμε, κάτι που φυσικά δεν ανταποκρινόταν στη πραγματικότητα, αφού όπως μας κατήγγειλαν και οι κάτοικοι της περιοχής, έδιωξαν μόνο όσους ήταν στην αρχή της λίμνης. Αν πήγαινε κανείς πιο μέσα θα αντίκριζε το γνωστό σκηνικό. Η εικόνα της λίμνης όμως, πλέον δεν παραπέμπει καθόλου σε υδροβιότοπο και μάλιστα τόσο μεγάλης σημασίας, αλλά σε χωματερή. Όπου κι αν κοιτάξει κανείς, θα βρει πεταμένα σκουπίδια. Μπύρες, μπουκάλια, χαρτιά, ακόμα και καμένα πλαστικά αντικρίσαμε στις όχθες, όλα στα βουλγάρικα εννοείται. Σε λίγο καιρό που η λίμνη θα φουσκώσει, όλα αυτά θα καταλήξουν μέσα στο νερό, προξενώντας σημαντική οικολογική -και όχι μόνο- καταστροφή. Με πρωτοβουλία του Γραμματέα της Τ.Ο. Σερρών, Συναγωνιστή Νικήτα Σιώη, θα υπάρξει εντός των επόμενων ημερών σύσκεψη με την Περιφέρεια και τον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά το συγκεκριμένο ζήτημα και να παρεμβαίνει όπου κι όποτε χρειάζεται, καθώς η λίμνη Κερκίνη αποτελεί ένα απ’ τα διαμάντια όχι μόνο του νομού Σερρών, αλλά και της Πατρίδας μας γενικότερα. Δεν θα την αφήσουμε να καταστραφεί από τις ορδές των βαρβάρων και την κρατική αδιαφορία.

Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Σερρών, Βασιλέως Βασιλείου 25, 1ος όροφος,
Ώρες κοινού: Δευτέρα & Τετάρτη 20:00 - 22:00
Τηλέφωνο: 6938 721350

Επίσημη έναρξη λειτουργίας της ΝΕ Έβρου στην Αλεξανδρούπολη

Και επισήμως πλέον λειτουργούν τα γραφεία της Ν.Ε Έβρου στο κέντρο της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, αφού εδώ και δύο μήνες έχει προηγηθεί μια περίοδος οργανωτικής εξέλιξης και πορείας, που συμπεριέλαβε εξορμήσεις, σε πολλά μέρη του νομού, παρεμβάσεις εκπροσώπων του Κινήματος σε τοπικά ΜΜΕ, ενημερωτικές ομιλίες καθώς και διανομή άφθονου ενημερωτικού υλικού.

Τα γραφεία της ΝΕ βρίσκονται επί της οδού Μαζαράκη 34, στον πρώτο όροφο, και είναι προς το παρόν για το κοινό ανοικτά κάθε Τετάρτη από τις 19.00 έως τις 22.00. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 6947.179.504 και 25510 53353 (για τις ώρες που λειτουργούν τα γραφεία για το κοινό).

Τα δε εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σε κοντινό χρονικό διάστημα, επιφυλάσσοντας -εκτός απροόπτου- ευχάριστες εκπλήξεις...

Ν.Ε. Έβρου
Μαζαράκη 34, 1ος όροφος, Αλεξανδρούπολη
Τετάρτη 19:00 - 22:00
Τηλ: 2551053353, 6947179504

Κοινωνική αλληλεγγύη από την Τ.Ο Θάσου

Κλιμάκιο συναγωνιστών από την Τ.Ο Θάσου, καθ’ όλη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, πραγματοποίησε την πρώτη της επίσημη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, μοιράζοντας ποσότητες τροφίμων και ρουχισμό στοχευμένα σε ελληνικές οικογένειες του νησιού που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριές μας έτυχαν θερμής υποδοχής σε όλα τα μέρη που επισκέφτηκαν και δεσμεύτηκαν ότι παρόμοιες δράσεις θα επαναλαμβάνονται όλο και πιο συχνά στο μέλλον, μια και το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα θεωρεί από τις βασικές του προτεραιότητες την με κάθε τρόπο στήριξη του σκληρά δοκιμαζόμενου Έλληνα, στην εποχή του Μνημονίου, των Διεθνών Τοκογλύφων και των πάσης φύσεως πολιτικάντηδων “οικονομικών πατριωτών”, που κόπτονται πως θέλουν να σώσουν την δύσμοιρη Πατρίδα μας.

Αλληλεγγύη στους Έλληνες και τις Ελληνίδες

Τ.Ο Θάσου
Πρίνος
Ώρες κοινού: Τετάρτη 19.00 - 22.00
Τηλ.: 6938. 69.95.04