Δραστηριότητες Τοπικών: Τρικάλων, Χανίων, Ηρακλείου, Καβάλας

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 - 18:09

Δραστηριότητες Τοπικών: Τρικάλων, Χανίων, Ηρακλείου, Καβάλας

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στα γραφεία της Τ.Ο. Καβάλας, πραγματοποιήθηκε ομιλία για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, από τον συναγωνιστή Νικόλαο Καψαλίδη.

Αρχικά τον λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Τ. Ο. Καβάλας, συναγωνιστής Δημήτριος Βογιατζής, ο οποίος αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες δράσεις της Τοπικής μας και πιο συγκεκριμένα στην επίσκεψη και στήριξη από μέρους μας στην τοπική κοινωνία της Μουσθένης, εις ό,τι αφορά στο θέμα των διοδίων. Προλογίζοντας τον κύριο ομιλητή, τόνισε ότι όπως τότε οι Έλληνες ενωμένοι κατάφεραν να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό, έτσι και σήμερα μπορούμε και πάλι, ενωμένοι και αποφασισμένοι, να σπάσουμε τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υποτακτικών τους.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Καψαλίδης, ο οποίος εξέθεσε με ιστορική και χρονολογική σειρά, όλα τα γεγονότα που αποτέλεσαν την προπαρασκευή της εθνικοαπελευθερωτικής Επαναστάσεως του Γένους μας. Παρουσιάστηκαν οι προετοιμασίες των Ελλήνων της διασποράς και συγκεκριμένα οι προσπάθειες των Φιλικών, ενώ έγινε αναφορά στα φλογερά κηρύγματα του Παπαφλέσσα, στην επιστροφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από τα Επτάνησα, και στο ξέσπασμα της Επανάστασης στην Πελοπόννησο, για την αποτίναξη του βάρβαρου τουρκικού ζυγού. Ο συναγωνιστής  αναφέρθηκε στον άμεσο ξεσηκωμό όλων των Ελλήνων, από την Κρήτη έως την Μακεδονία και από την Κύπρο έως την Ήπειρο και τα μικρασιατικά παράλια. Στις κακουχίες και στα εξοντωτικά βασανιστήρια οι επαναστατημένοι Έλληνες απάντησαν με περισσότερο Αγώνα, με περισσότερο αίμα και μεγαλειώδεις θυσίες. Η ιστορική αναφορά πέρασε από τα σημαντικότερα γεγονότα των πρώτων εννέα χρόνων της επανάστασης, του Αγίου Όρους, των Σφακίων, του Βαλτετσίου, των Κυδωνιών και της Νάουσας, μέχρι το ερχομό του Ιωάννη Καποδίστρια.
Στο τέλος της ομιλίας δόθηκε η δυνατότητα να τεθούν ερωτήσεις και η συνάντηση έκλεισε, ως είθισται, με το βροντερό ψάλσιμο του Εθνικού μας Ύμνου και του Ύμνου του Κινήματός μας.

Τ.Ο. Καβάλας
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τετάρτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

Χρυσή Αυγή Τρικάλων - Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Πεσόντων της ΣΜΥ‏

Αντιπροσωπεία της Τ.Ο. Τρικάλων, προσκεκλημένη της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, κατέθεσε, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων της ΣΜΥ, ως ένδειξη σεβασμού στους Πεσόντες της Εθνικής Επανάστασης του 1821.

Παρούσα μια θλιβερή κουστωδία στελεχών του Σύριζα, Ανταρσύα και αναρχικών, που δεν σεβάστηκαν ούτε τον Εθνικό Ύμνο, ούτε το ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των νεκρών Ηρώων, ακολουθώντας κατά γράμμα τις ανθελληνικές τους καταβολές.  Χαρακτηριστικό είναι  ότι ενώ δεν αντέδρασαν μπροστά στους εκπροσώπους της κυβέρνησης του μνημονίου, προσπάθησαν να δημιουργήσουν "κλίμα" εναντίον μας, φωνάζοντας συνθήματα των σφαγέων προγόνων τους, σχετιζόμενα με τον μαρτυρικό τόπο του Μελιγαλά και τις σφαγές των Ελλήνων από τους κομμουνιστές το 1944. Καθώς δεν επέτυχαν να εμποδίσουν την κατάθεση στεφάνου από τον εκπρόσωπο της Τοπικής μας -και μπροστά στην θέα των συναγωνιστών μας- έφυγαν άπραγοι.

Ας το αντιληφθούν άπαντες ότι τέτοιες γραφικές φιγούρες, χρυσοπληρωμένα τσιράκια του σάπιου καθεστώτος που καταστρέφει την Ελλάδα, δεν μπορούν να σταματήσουν τον Αγώνα μας για την Ελευθερία της Πατρίδας μας!

Τ.Ο. Τρικάλων
Καποδιστρίου 10 και Ασκληπιού
Τρίτη και Σάββατο 19:00 - 22:00

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Χανίων

Διάλεξη του διδάκτορος Συναγωνιστή Κνιθάκη Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γραφείο της Τ.Ο Χανίων αμέσως μετά την παρέλαση. Από νωρίς το πρωί Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες διένειμαν χιλιάδες φύλλα της Εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» σε διερχόμενους συμπολίτες μας και καταστήματα. Στην Τ.Ο Χανίων δυναμικό «παρών» έδωσαν δεκάδες Συναγωνιστές από τον Πυρήνα Ρεθύμνου.

Τ.Ο. Χανίων
Τζανακάκη 40-42 1ος όροφος
Τετάρτη και Κυριακή 19.00-22.00

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου

Εκδήλωση μνήμης για την Εθνεγερσία του '21 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου. Η μεστή από νοήματα ομιλία του συναγωνιστή Τάσου κατέδειξε ότι  η απόπειρα των εγχώριων δυνάμεων της μνημονιακής κατοχής της Πατρίδας μας να ξεριζώσουν από την Νεολαία την Εθνική αυτεπίγνωση, έπεσε στο κενό. Το κείμενο της εν λόγω ομιλίας είναι η Εθνικιστική απάντηση στα ανθελληνικά στοιχεία τύπου Ρεπούση και λοιπών νοθευτών και παραποιητών της Ελληνικής Ιστορίας, και διακηρύσσει -σε πείσμα της ψευδεπίγραφης "νομιμότητας"- ότι τα κατά τόπους γραφεία των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος θα συνεχίσουν να αποτελούν το σύγχρονο Κρυφό Σχολειό του Ελληνισμού.

Τ.Ο. Ηρακλείου
Ηροδότου 87 (περιοχή Ν. Αλικαρνασσό)
Δευτέρα και Τετάρτη 17.00-22.00