Για τα πανηγύρια! Μητσοτάκης: Το 1821 ήταν η γέννηση, σήμερα είναι η αναγέννηση

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019 - 22:18

Για τα πανηγύρια! Μητσοτάκης: Το 1821 ήταν η γέννηση, σήμερα είναι η αναγέννηση

Σημαντική ευκαιρία απολογισμού, αλλά και “νέας νοηματοδότησης των αξιών που οδηγούν στην εθνική αυτογνωσία” χαρακτήρισε τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάστασης αξίζει να τα προσεγγίσουμε με πολλούς τρόπους, στο δυνατό φως της ιστορικής εμπειρίας, υπό το σοφό πρίσμα των διδαγμάτων της, αλλά και με σταθερή πυξίδα τη θετική προβολή της στο μέλλον» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. Όπως είπε, είναι μεγαλειώδες ένα έθνος να ανορθώνεται, να αγωνίζεται και τελικά να απελευθερώνεται, μόνο που στην πραγματικότητα το απελευθερωτικό έργο της Επαναστάσεως του 1821 ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, καθώς η Ελλάς παραμένει μια χώρα την οποία εξουσιάζει η ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε μια άκρως άκομψη σύγκριση του δοξασμένου Ιερού Λόχου με την φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό, φυγή για την οποία φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με προεξέχουσα εκείνης της Νέας Δημοκρατίας:

«Στις αρχές του 1821, πολέμησε ηρωικά ο Ιερός Λόχος των διασκορπισμένων νέων μας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, έχουμε ανάγκη από έναν διαφορετικό Ιερό Λόχο. Από τους Έλληνες που έδιωξε η κρίση και φλέγονται από την επιθυμία να γυρίσουν. Αλλά και από όσους ζουν και προκόβουν σε δεύτερες πατρίδες χωρίς να ξεχνούν την πρώτη. Είναι αυτοί που έρχονται, τώρα, ακόμη ένα βήμα πιο κοντά της με τη δυνατότητα που αποκτούν να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους»…

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία ότι τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα συνδεθούν με τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας: «Αν το 1821 ήταν η εκκίνηση, το 2021 είναι ένας κομβικός σταθμός στο δρόμο για την 4η βιομηχανική επανάσταση, την τεχνητή νοημοσύνη  και των στοιχημάτων που προβάλλονται μπροστά μας. Από τις νέες μεγάλες ανισότητες μέχρι το προσφυγικό, μεταναστευτικό και κυρίως την κλιματική αλλαγή. Γιατί οι κύκλοι, της Ιστορίας, βλέπετε, μοιάζουν «να ειρωνεύονται» τις ιστορίες των ανθρώπων» είπε.

Το 1821 ήταν η γέννηση, σήμερα είναι η… αναγέννηση λοιπόν, την οποία θα επιτύχει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Λάθος! Οποιαδήποτε σύγκριση της σημερινής ΠΑΡΑΚΜΗΣ με το Πνεύμα του 1821 είναι καταδικασμένη. Αν ο Ελληνισμός πρέπει να θέσει έναν και μοναδικό Στόχο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821, αυτός είναι να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ: Την Εθνική Ελευθερία. Τίποτε λιγότερο…