Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις ενέργειές της πλήττει άμεσα τον τουρισμό

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020 - 18:37

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις ενέργειές της πλήττει άμεσα τον τουρισμό

Η Ελλάδα περιμένει πολλά μέσα στην εθνική καταστροφή που ζει από τον τουρισμό. Όμως, οι ενέργειες της κυβερνήσεως εμποδίζουν κατ’ ουσίαν την όποια τουριστική ανάπτυξη. Επιτρέπουν τουρίστες από την… Αλβανία, που κάποτε ήταν ανέκδοτο και απαγορεύουν να έλθουν τουρίστες από την Αγγλία! 

Αντίθετα, η Ιταλία ανακοίνωσε πως ανοίγει από σήμερα χωρίς περιορισμούς τα σύνορα για τους Βρετανούς τουρίστες που επιθυμούν να την επισκεφτούν, αφού αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για το ιταλικό κράτος, το οποίο κάνει προσπάθειες να επανεκκινήσει την οικονομία του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Επίσης εκτός από τη Βρετανία άνοιξε τα σύνορα και για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα σύνορά της, σκοτώνοντας τον τουρισμό, αφού μέχρι τις 15 Ιουνίου όσοι την επισκέπτονται θα πρέπει να μπαίνουν σε 7ημερη καραντίνα. 

Ακόμα και μετά από τις 15 Ιουνίου θα δέχεται τουρίστες από μόνο 29 κράτη, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε η Βρετανία ούτε η Ιταλία.  Πέρυσι επισκέφτηκαν τη χώρα μας 3,5 εκατομμύρια οι Βρετανοί τουρίστες και έφεραν στην ελληνική οικονομία 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.