Και νέοι Τούρκοι στρατιώτες στην Κύπρο μετά τις εθνικά απαράδεκτες δηλώσεις Αναστασιάδη

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 - 10:07

Και νέοι Τούρκοι στρατιώτες στην Κύπρο μετά τις εθνικά απαράδεκτες δηλώσεις Αναστασιάδη

Η δήλωση Αναστασιάδη ότι δεν μπορεί η Κύπρος και ο Ελληνισμός να υπερασπιστεί στρατιωτικά τα δίκαιά του απέναντι στην Τουρκία, είναι μια δήλωση παράδοσης και ηττοπάθειας και δυστυχώς κάποιοι, που παριστάνουν την Κύπρο τους Έλληνες πατριώτες, ή έχουν ακόμη και το θράσος να αυτοαποκαλούνται εθνικιστές, συνεργάζονται θαυμάσια μαζί του χωρίς πρόβλημα. 

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι αποθρασύνονται και επικίνδυνη κινητικότητα έχουμε από την Τουρκία στα Κατεχόμενα. Η Άγκυρα όπως φαίνεται επιλέγει να ανοίξει άλλο ένα μέτωπο, καθώς εδώ και ημέρες, σύμφωνα με τον Erkut Sahali που αποτελεί στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), ο Ερντογάν μετέφερε τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες από την Τουρκία στα κατεχόμενα της Κύπρου μας.

Η δήλωση  Ερκούτ Σαχαλί  αναφέρει τα εξής: 

24/6/2020 Τετάρτη 1000 άτομα
26/6/2020 Παρασκευή 1000 άτομα
28/6/2020 Κυριακή 1000 άτομα
30 άτομα την 30/6/2020 Τρίτη

Σύνολο: 4000 άτομα

Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός στρατιωτών που εισήλθαν στα κατεχόμενα μέσα σε μια μόνο εβδομάδα. Η Τουρκία αυτό το διάστημα έχει από ότι διαφαίνεται σε πλήρη εφαρμογή σχέδια που έχουν στόχο το Αιγαίο και την Κύπρο, δείχνοντας μια ιδιότυπη «βιασύνη» στην υλοποίηση τους. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί εδώ και ένα χρόνο με νέα αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού Firtina των 155mm στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια, καθώς και με άρματα μάχης Leopard-2A4 στην Κυθρέα.