Κάνουν πίσω οι “τουρκοφάγοι” της ΝΔ - Πήρε πίσω την δήλωσή του ο Βορίδης

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 23:22

Κάνουν πίσω οι “τουρκοφάγοι” της ΝΔ - Πήρε πίσω την δήλωσή του ο Βορίδης

Με αφορμή το ζήτημα της αποφάσεως Ερντογάν για την Αγία Σοφία οργίασε η κυβερνητική προπαγάνδα. Παρ’ όλο το γεγονός ότι τρώνε το ένα χαστούκι μετά το άλλο, όπως με το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν έγιναν ποτέ, επιμένουν με την βοήθεια πάντοτε των ΜΜΕ, που βρίσκονται στο πλευρό τους, με το αζημίωτο, επιμένουν σε μία φτηνή προπαγάνδα χωρίς όρια. 

[Μία παρένθεση εκτός θέματος: Νέα κονδύλια ετοιμάζονται για τους “ημετέρους” για τον κορωνοϊό στα ΜΜΕ. Ήδη άρχισαν και πάλι τα σχετικά μηνύματα επί του θέματος.]

Με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, λοιπόν, ο Μητσοτάκης και η επίσημη γραμμή της κυβερνήσεως είναι ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνοτουρκικό, αλλά διεθνές! Δεν παρέλειψε όμως η ΝΔ να εξαπολύσει τους συνήθεις “ακροδεξιούς” Βορίδη και Γεωργιάδη που παρουσιάστηκαν ως “τουρκοφάγοι”και κοντά σε αυτούς ο Μπογδάνος και ένας βουλευτής από την Καστοριά, που έγραψε και μήνυμα ότι “πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι”!

Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο… και όλοι ξέρουμε ότι η ΝΔ ήταν πάντα ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της ελληνοτουρκικής “φιλίας”.

Όσο για τον Βορίδη, που δήλωσε ότι πρέπει να κλείσει το μουσείο του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, έκανε νέα δήλωση σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και είπε ότι αυτό το είπε σαν σκέψη, αλλά δεν θα υποδείξει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας… Με άλλα λόγια, αποδέχεται την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας της κυβερνήσεως στην οποία ανήκει και επομένως αποδέχεται να υπάρχει και μουσείο Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη.

Με αυτά και με αυτά, η ΝΔ, κάνει μία προπαγάνδα για να αφήνει και τους “εθνικόφρονες” να “εθνικοφρονίζουν” και ποιος αλήθεια να ενδιαφέρεται για την Αγιά Σοφιά, όταν υπάρχει η κουτάλα της εξουσίας;