Κοπή παραδοσιακής Βασιλόπιτας Τ. Ο. Χρυσής Αυγής σε Χαλκιδική και Λάρισα - Φωτορεπορτάζ

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 - 08:39

Κοπή παραδοσιακής Βασιλόπιτας Τ. Ο. Χρυσής Αυγής σε Χαλκιδική και Λάρισα - Φωτορεπορτάζ

Τον οικισμό των Πετραλώνων στην Χαλκιδική επέλεξαν οι συναγωνιστές των τοπικών οργανώσεων Χαλκιδικής και Ημαθίας της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να κόψουν την παραδοσιακή βασιλόπιτα. Η εκδήλωση έγινε σε ένα παραδοσιακό καφενείο κοντά στο σπήλαιο των Πετραλώνων με την μαζική συμμετοχή συναγωνιστών από Χαλκιδική, Ημαθία και Θεσσαλονίκη. Αναμενόμενη και δυναμική ήταν και η παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής, δεδομένου του ότι στις τελευταίες εκλογές η Χρυσή Αυγή προσέγγισε στα Πετράλωνα ποσοστό 8% , ένα από τα υψηλότερά της στην επικράτεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς των συναγωνιστών και συνδιοργανωτών της εκδήλωσης Στέλιου Χασάπη, υπεύθυνου  Τ.Ο. Χαλκιδικής και Θεόφιλου Τσολαϊδη, υπευθύνου Τ.Ο. Ημαθίας, ο οποίος μετέφερε προς τους παριστάμενους το μήνυμα και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του συντονιστή Ημαθίας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, συναγωνιστή Μιχάλη Τσακίρη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος, ο οποίος επίσης έλαβε το λόγο προκειμένου να ευχηθεί ενόψει της νέας χρονιάς, κάνοντας ταυτόχρονα και μία σύντομη αναφορά στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση.

  

Στις παρεμβάσεις τους οι συναγωνιστές τόνισαν για μία ακόμη φορά ότι η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν διαλύθηκε, όπως μάταια ελπίζουν οι εχθροί της, αλλά αντίθετα ανασυντάσσεται και επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο σε μία περίοδο κρίσιμη για την πατρίδα μας και με την απουσία οποιασδήποτε φωνής εθνικής αντιπολίτευσης εντός του κοινοβουλίου. Έγινε αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής, απαλλαγμένο πλέον από βαρίδια του παρελθόντος, προδότες και ριψάσπιδες και με ακλόνητη πίστη στον Αρχηγό και στην Ιδέα, θα δώσει για μία ακόμη φορά το παρόν στο εθνικό προσκλητήριο για την σωτηρία της Πατρίδας μας. Στο τέλος της εκδήλωσης και όπως είθισται στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, άπαντες οι παριστάμενοι έψαλλαν σε στάση προσοχής τον Εθνικό μας Ύμνο.

Παρουσία του καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας - Σιγγιλογραφίας Νικόλαου Παπαδημητρίου, της Περιφερειακής Συμβούλου με την "Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλία" Μαρίας Μπίλλη και πλήθους Συναγωνιστών πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση και η κοπή παραδοσιακής Βασιλόπιτας της Τ.Ο. Λάρισας. Παίρνοντας τον λόγο η Συναγωνίστρια Μπίλλη ανέφερε ότι το 2020 σηματοδοτεί νέους αγώνες για την ανάκτηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας που βάλλεται από την ενδοτική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οδηγεί στην άλωση του Ελληνισμού. Τονίστηκε η ανάγκη συστράτευσης με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να απενέλθει το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών στη Βουλή.

Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Μπίλλη αναφέρθηκε λεπτομερώς στα αποτελέσματα της επανακαταμέτρησης των ψήφων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές και πως οι μεθοδεύσεις των εχθρών του Κινήματος μας στέρησαν την Νίκη! Όλοι οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες οφείλουν να αγωνιστούν για την προάσπιση της Πατρίδας και κυρίως για την επιβίωση και συνέχεια του Ιερού Έθνους των Ελλήνων εις το διηνεκές.