Μάρτιος 2013 - Πριν την σκευωρία: Χάνει συνεχώς έδαφος ο Σαμαράς από την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - 10:02

Μάρτιος 2013 - Πριν την σκευωρία: Χάνει συνεχώς έδαφος ο Σαμαράς από την άνοδο της Χρυσής Αυγής

Από την στήλη της εφημερίδας μας, 7 χρόνια πριν: Ιδού ο λόγος που η ΝΔ θυμήθηκε τα εθνικά θέματα, τους λαθρομετανάστες κλπ., κλπ.: «…Τους τελευταίους μήνες φθάνουν στην ΝΔ πληροφορίες ότι χάνεται κρίσιμος αριθμός ψηφοφόρων που λέγεται ότι γοητεύεται ή παρασύρεται από τον πολιτικό λόγο του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκου».

Το άρθρο στο ΒΗΜΑ είχε υπότιτλο «Ο φόβος των απωλειών από την Χρυσή Αυγή στρέφει ηγεσία και στελέχη της Συγγρού όλο και δεξιότερα» και το υπέγραφε ο ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ. Χωρίς σχόλια σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ που τα λέει όλα και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΒΗΜΑ, ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ: Τους τελευταίους μήνες η ΝΔ δέχεται ισχυρή πίεση από τη Χρυσή Αυγή και προσπαθεί με μια σειρά κινήσεων να καλύψει το χαμένο έδαφος, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην κυβερνητική επιχείρηση ανέλαβαν βουλευτές με επιρροή προς τα άκρα δεξιά, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Μ. Βορίδης και ο κ. Αδ. Γεωργιάδης. Αναμενόμενες κινήσεις για πολλούς, καθώς ο πολιτικός λόγος αρκετών βουλευτών, στελεχών και παραγόντων της ΝΔ προσομοιάζει με αυτόν της Χρυσής Αυγής και δεν είναι λίγοι όσοι ακολουθούν την ακροδεξιά ατζέντα της. Ο διαγκωνισμός ΝΔ – Χρυσής Αυγής προκαλεί πολλές συζητήσεις και εκτός χώρας, ενώ ακόμη και ο κ. Σαμαράς έχει γίνει κοινωνός αρκετών παραινέσεων από μέλη του ισραηλινού λόμπι να υπάρξει διαφορετική στάση.

Μάλιστα, όπως πληροφορείται «Το Βήμα» από έγκυρες πηγές, έχουν δοθεί επείγουσες εντολές στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον να κάνει το παν για να απαλειφθεί από το προοίμιο της αναμενόμενης έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφορά στην Ελλάδα. Ενδεικτικό της ανησυχίας για την εξάπλωση της βίας στη χώρα και της υιοθέτησης μιας σκληρής δεξιάς ατζέντας ήταν η προ ημερών μεγάλη συζήτηση στο Κογκρέσο, όπου γνωστός παράγοντας πανίσχυρης αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας.

Η πίεση, όπως είναι λογικό, στους νεοδημοκράτες είναι πολύ μεγάλη από τη Χρυσή Αυγή που συνεχίζει με αμείωτη ένταση τον διεμβολισμό. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους τελευταίους μήνες φθάνουν στην ηγετική ομάδα της ΝΔ πληροφορίες ότι χάνεται κρίσιμος αριθμός ψηφοφόρων που λέγεται ότι γοητεύεται ή παρασύρεται από τον πολιτικό λόγο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκου».