Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012 - 00:38

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης

Το απόγευμα του Σαββάτου, κατόπιν αυθόρμητης πρόσκλησης του Πυρήνα Μηχανιώνας της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανεπίσημη Οργανωτική Συνδιάσκεψη Πυρήνων του δήμου Θερμαϊκού. Η παραπάνω εκδήλωση αν και αρχικά προγραμματίστηκε να λάβει χώρα στον χώρο όπου συστεγάζεται ο Πυρήνας, τελικά ο χώρος φιλοξενίας αποδείχτηκε πολύ μικρός, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ανοιχτή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νέας Μηχανιώνας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές του Κινήματος Ματθαιόπουλος Αρτέμης και Ζησιμόπουλος Πολύβιος, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού και συζήτησαν εξεζητημένα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή. Γρήγορα το ενδιαφέρον όλων στράφηκε σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα στη ναυτολόγηση ξένων ναυτών στα αλιευτικά εις βάρος των Ελλήνων.

Ειδικά για το ζήτημα των αλιεργατών, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει νομικό κόλλημα στη ναυτολόγηση Ελλήνων και στα εμπόδια που φέρουν οι διάφορες υπηρεσίες ως προς τον αριθμό ενσήμων των ντόπιων ναυτών, ενώ για τους αλλοδαπούς δεν ισχύει τίποτε, με αποτέλεσμα οι Έλληνες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και να βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της ανεργίας. Συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η μη χορήγηση πετρελαίου για την κίνηση των αλιευτικών σκαφών, οι θέσεις που κατέχουν αλλοδαποί εις βάρον των Ελλήνων στην ιχθυόσκαλα, η απαγόρευση λιανικής πώλησης σε πολύ χαμηλή τιμή απευθείας από τους αλιείς, ακόμη και στη δωρεά ψαριών για κοινωνικούς λόγους κι άλλα παρόμοια.

Η Χρυσή Αυγή έχει δώσει πολλές φορές το παρόν στην περιοχή, όταν ήδη από το 2009 προέβη σε δυναμικές συγκεντρώσεις στην Νέα Μηχανιώνα προς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, καθώς ομάδες αριστεριστών προξένησαν μαζί με λαθρομετανάστες επεισόδια, εις ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες αλιεργάτες της περιοχής. Αλλά και παλαιότερα, η Χρυσή Αυγή ήταν ο μοναδικός πολιτικός φορέας που έδειξη την έντονη αντιπαράθεση του στην απόφαση των αρχών να παραδώσουν την ελληνική σημαία σε Αλβανό μαθητή κατά τη διάρκεια μαθητικής παρέλασης. Οι κάτοικοι απ’ ότι φάνηκε δεν το ξέχασαν αυτό, ενώ τα άλλα κόμματα και ιδίως τα αριστερών θέσεων και αποκλίσεων «σφύριζαν» αδιάφορα μέχρι τώρα υποστηρίζοντας μέχρι «της τελευταίας ρανίδας» του αίματός τους τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών και αλλοδαπών εργατών.

Η Χρυσή Αυγή γιγαντώνεται και τα δημοσκοπικά ποσοστά επιβεβαιώνονται στην πράξη. Είμαστε οι μόνοι που αντιστεκόμαστε για το έθνος και την πατρίδα και σε αυτή μας την προσπάθεια ο Ελληνικός λαός μας δείχνει έμπρακτα την υποστήριξη του.

Περιφερειακή Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας