Μητσοτάκης: Ο «νέος πατριωτισμός» είναι το «μένουμε σπίτι» - Oι Έλληνες «συγκρότησαν Έθνος» το 1821!

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - 13:33

Μητσοτάκης: Ο «νέος πατριωτισμός» είναι το «μένουμε σπίτι» - Oι Έλληνες «συγκρότησαν Έθνος» το 1821!

Κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, πονάνε τα αυτιά μας και τα μάτια μας με τις δηλώσεις των πολιτικών που δολοφονούν στην κυριολεξία το Πνεύμα της 25ης Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα και έτσι στο μήνυμά του δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την επικαιρότητα των ημερών, με πολλές αναφορές στη μάχη που δίνει η Ελλάδα απέναντι στον κορονοϊό και τις συνέπειές του στη δημόσια Υγεία και στην οικονομία.

Ο πατριωτισμός από τα χρόνια του Ομήρου (Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι πέρι πάτρης) έως και σήμερα, τουλάχιστον για το Ελληνικό Έθνος είναι μια έννοια συγκεκριμένη, την οποία προσπαθούν να την κάνουν όλο και πιο… αφηρημένη με ορολογίες όπως «νέος πατριωτισμός», ώστε να χαθεί το πραγματικό Νόημα της αγάπης προς την Πατρίδα. Όμως «Πατρίδα» σήμερα για τους διεθνιστές (κόκκινους και γαλάζιους) είναι οι αγορές…

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι και από υπήκοοι, πολίτες. «Συγκρότησαν Έθνος. Και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης», είπε μεταξύ άλλων.

Όμως το Ελληνικό Έθνος δεν συγκροτήθηκε το 1821, προϋπήρχε της Εθνικής Επαναστάσεως! Προϋπήρχε και της δημοκρατίας και άλλων πολιτευμάτων αν θέλετε.

Πολλά ήταν εκείνα που παραποίησε ο πρωθυπουργός στο σύντομο μήνυμά του. Όπως για παράδειγμα την «σημασία της Ενωμένης Ευρώπης» σε σχέση με τα χρόνια των Αγωνιστών του 1821… Ίδια η ξενοκρατία τότε και σήμερα.

Εκείνο που ήθελε να τονίσει περισσότερο από όλα όμως είναι το νόημα του «νέου πατριωτισμού», 199 χρόνια μετά την Εθνεγερσία του 1821: Αυτός συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο, «μένουμε σπίτι, αγαπάμε την κυβέρνηση, είμαστε υπάκουοι πολίτες».

Αυτά είναι τα σύγχρονα «οράματα» των νεοπατριωτών…