Ο δαίμονας της δημοκρατίας επέστρεψε τελικά στον τόπο γέννησης του

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 - 16:41

Ο δαίμονας της δημοκρατίας επέστρεψε τελικά στον τόπο γέννησης του

Θυμόμαστε την Αραβική Άνοιξη, την εξέγερση στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, την απομάκρυνση μη αρεστών ηγετών από την εξουσία, την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σολεϊμάνι; Όλα αυτά δηλαδή που έγιναν χάριν της «ελευθερίας» και «δημοκρατίας» αμερικανικής κοπής; Φαίνεται λοιπόν ότι ο δαίμονας της «δημοκρατίας» και «ελευθερίας» επέστρεψε στον τόπο γέννησης του.

Προφανώς δεν παρακολουθούμε με ικανοποίηση τα τεκταινόμενα τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ. Αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι η «δημοκρατία» που εδώ και δεκαετίες το σιωνιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ σπέρνει σε χώρες που θέλει να εξουσιάσει, αυτή η δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της.

Πάνω από 20 πολιτείες των ΗΠΑ και περισσότερες από 25 μεγαλουπόλεις βρίσκονται στο έλεος αριστερών, αναρχικών και νέγρων λεηλατητών, εκατοντάδες επιχειρήσεις καμένες, χιλιάδες ληστευμένα καταστήματα. Νεκροί αστυνομικοί, απόπειρες εισβολής στον λευκό Οίκο ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν μέσα.

Δεν μπορούμε μεν τα γεγονότα αυτά να τα παρομοιάσουμε με την «εξέγερση» του Μαϊντάν καθώς δεν υπάρχουν ακόμη πολιτικά αιτήματα, αλλά ήδη διαφορετικές ομάδες του κατεστημένου προσπαθούν να μετατρέψουν την κατάσταση προς όφελος τους. Κάποια «δημοκρατικά» μέσα ενημέρωσης κάνουν έκκληση για απομάκρυνση του Τραμπ, ενώ ο αντίπαλος του στις εκλογές του Νοεμβρίου Μπάιντεν προσπαθεί απεγνωσμένα να προσεταιριστεί πολιτικά το αυξανόμενο κύμα διαμαρτυρίας.

Λευκοί, Μαύροι, Ασιάτες, Λατίνοι, Ινδοί είναι στους δρόμους, όλα τα αριστερά κινήματα που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία πιθανότητα να συμμετάσχουν στην πολιτική σκηνή είναι επίσης στον δρόμο. Ωστόσο όλοι αυτοί δεν μπορούν να οργανώσουν μια παναμερικανική διαμαρτυρία και ο λόγος είναι απλός. Στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν πρεσβείες των ΗΠΑ, έτσι ώστε να συντονίζουν την δραστηριότητα των διαφόρων «αγωνιστών» της «δημοκρατίας» και «ελευθερίας».

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο συντόνιζε και χρηματοδοτούσε τους εξεγερμένους Ουκρανούς εναντίον των ρωσόφιλου καθεστώτος του Γιανουκόβιτς, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Δαμασκό στα πρώτα στάδια της «Αραβικής Άνοιξης» συντόνιζε του μισθοφόρους ισλαμιστές εναντίον του καθεστώτος Άσαντ. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κάιρο συντόνιζε την εξέγερση εναντίον του Καντάφι στην Τρίπολη. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Βαγδάτη συντόνισε την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σολεϊμάνι.

Φαντάζεστε πόσα εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν τις εκδηλώσεις στις ΗΠΑ με απόλαυση και ηδονή, τα κινεζικά δίκτυα κάνουν πάρτι εδώ και ημέρες λόγω των ταραχών στις ΗΠΑ, καθώς είναι γνωστό ότι το αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο βρίσκεται πίσω από τις συνεχιζόμενες εξεγέρσεις στο Χονγκ Κονγκ. Το Πεκίνο δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί τέτοια αξιοθέατα και παραστάσεις από τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ωχριούν μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις.

Προφανώς λάδι στην φωτιά της εξέγερσης ρίχνει η τεράστια ανεργία που μαστίζει τις ΗΠΑ, μια ανεργία που είναι απότοκος της πανδημίας Covid-19. Όταν σε μια χώρα 178 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας υπάρχουν 41 εκ. άνεργοι μέσα σε δυο μήνες, τότε αρκεί μια σπίθα όπως αυτή του θανάτου του άνεργου Τζορτζ Λόιντ για να ξεκινήσει μια πυρκαγιά. Το γεγονός ότι η οικονομική κρίση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, με περαιτέρω πτώση των χρηματιστηρίων και την χρεοκοπία ασφαλιστικών ταμείων, αποτελεί όχι μόνο μια δύσκολη υπόθεση για τον Τραμπ που πρέπει να διαχειριστεί αυτό το χάος, αλλά και για τον Μπάιντεν στην περίπτωση που τον διαδεχθεί.

Ο δαίμονας της «δημοκρατίας» με τον οποίο το αμερικανοσιωνιστικό κατεστημένο θέλησε να κυριεύσει τον πλανήτη, επέστρεψε τελικά στον τόπο γέννησης του. Οι αμερικανοσιωνιστές ας τρέξουν να τον προϋπαντήσουν, δικός τους είναι.

Γ. Λιναρδής