Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και οι άθρησκοι

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 00:53

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης και οι άθρησκοι


Δεν είναι λίγες οι φορές που οι “προοδευτικοί” προβάλουν σαν πρότυπό τους τον Στρατηγό Μακρυγιάννη. Γνωρίζουν τι έχει πει και τι έχει γράψει γιατί εάν τα γνώριζαν σίγουρα θα απέφευγαν να αναφέρονται σε αυτόν! Ιδού ένα απόσπασμα από τα γραπτά του:

Στρατηγός Μακρυγιάννης:  «Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα, λιβάνι καλόν αγιορείτικο.

Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου, τους είπα: ‘‘Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιοψάθα; Βοηθήστε, διότι μας παίρνουν αυτοί, οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολύτιμον έχουμε. Φραγκεμένους μας θέλουν. Μην αφήσετε, Άγιοί μου, αυτά τα πουλημένα κρέατα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες».

Εάν κάποιος έλεγε σήμερα αυτά που έχει γράψει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης όχι μόνον δεν θα τον θεωρούσαν “προοδευτικό”, αλλά μάλλον θα τον κάθιζαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου να δικαστεί με τον αντιρατσιστικό νόμο!