Παραλήρημα Πρετεντέρη λόγω της ανόδου των Εθνικιστών... Τα καλύτερα έρχονται (την Κυριακή)

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 - 09:48

Ένας εκ των πρωτοπόρων στον ανηλεή συστηματικό πόλεμο κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, είναι και το γνωστό φερέφωνο του Μνημονίου της δυστυχίας μας, που ακούει στο όνομα Πρετεντέρης (ή «Ντερμπεντέρης», όπως τον είχε βαφτίσει προ ετών πολιτικός αρχηγός). Ο Πρετεντέρης-Ντερμπεντέρης, λοιπόν, έγραψε ένα πραγματικά περισπούδαστο άρθρο στο καθεστωτικό «Βήμα», με τον… βαρύ τίτλο «Το κόμμα της βίας» - Η βαριά κοινωνική αρρώστια και η «κοινοτοπία του Κακού».

Σ’ αυτό, λοιπόν, το άρθρο -ευρισκόμενος προφανώς σε απίστευτη σύγχυση- μπερδεύει την «ακροδεξιά» με την «ακροαριστερά» και εξισώνει το χαστούκι στην Κανέλλη με την φωτιά στην Marfin και τις δολοφονίες της αριστερής συμμορίας 17Ν.! Ιδού το παραλήρημά του:  

«…Αυτό το «κόμμα της βίας» δεν εμφανίστηκε βεβαίως ξαφνικά στην εκπομπή του Παπαδάκη για να πλακώσει τη Λιάνα και να καταβρέξει τη Δούρου. Κυκλοφορεί εδώ και καιρό κάτω από κουκούλες σε οργισμένες διαδηλώσεις και πύρινες διαμαρτυρίες. Παρελαύνει με τους μαυροντυμένους της Χρυσής Αυγής προτού δείρει μετανάστες στο μισοσκόταδο. Καίει την Αθήνα. Οπλίζει καραμπίνες στην Παιανία. Απαξιώνει υπολήψεις και τρομοκρατεί συνειδήσεις. Μουντζώνει τη Βουλή και καταριέται τους «προδότες πολιτικούς». Βάζει φωτιά στη Marfin. Δολοφονεί παρέα με τη «17 Νοέμβρη» και τις παραφυάδες της. Τραμπουκίζει ή αποδοκιμάζει αντίπαλους πολιτικούς ή γενικώς πολιτικούς. Πετάει γιαούρτια κι αβγά. Διαβάλλει ηθικά. Συμπλέκεται και ξυλοφορτώνει.  Φταίει η κρίση; Κουραφέξαλα. Και στην Πορτογαλία υπάρχει κρίση. Και στην Ιρλανδία. Και στην Ισπανία. Αλλά εκεί δεν πλακώνονται με μπουνιές στις τηλεοράσεις. Ούτε έδωσαν 440.985 ψήφους σε μια ακροδεξιά συμμορία - στο όνομα της καταγγελίας του «συστήματος»!..  Απλώς εμείς συνηθίσαμε. Και το αποδεχτήκαμε σαν κάτι το κανονικό. Τους ανοίξαμε τις τηλεοράσεις και τα σπίτια μας. Πριν από πέντε δεκαετίες, η Χάνα Αρεντ πήγε στην Ιερουσαλήμ να παρακολουθήσει τη δίκη του Αϊχμαν. Έγραψε τότε ένα βιβλίο που (μέσα από τη δίκη) συγκροτούσε μια ιδιαίτερη προσέγγιση στο Ολοκαύτωμα κι έφερε σε γνώση μας μια νέα έννοια: την «κοινοτοπία του Κακού». Πολύ φοβούμαι ότι αυτή ακριβώς η κοινοτοπία νανουρίζει πλέον την ελληνική κοινωνία. Όταν ο Κασιδιάρης μοιράζει μπουνιές σε απευθείας μετάδοση ακούγεται όλο και πιο συχνά μια διεστραμμένη φωνή να λέει «καλά της έκανε της σκρόφας!»

Ερώτηση: Αλήθεια, τα μπουκάλια που προ ολίγων ετών τον έπιασε η τηλεοπτική κάμερα να πετάει σε διαιτητή αγώνα μπάσκετ, δεν συνιστούν βία; Σιγήστε κ. Πρετεντέρη-Ντερμπεντέρη! Εσείς δεν δικαιούστε να ομιλείται περί βίας, γιατί είστε ένας απ’ αυτούς που την δίδαξαν και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση!