Θερμή υποδοχή των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγού και Αθ. Κωνσταντίνου σε Ξάνθη και Πομακοχώρια

Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019 - 15:41

Την Πέμπτη 4 Απριλίου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας Λαγός Ιωάννης και Κωνσταντίνου Αθανάσιος μαζί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Νικολαΐδη Ελευθέριο συναντήθηκαν με μέλη και φίλους του κινήματός μας σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Ξάνθης.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα ομοψυχίας και ενθουσιασμού, καθώς έγινε γόνιμος εποικοδομητικός διάλογος αναφορικά με τις τρέχουσες εκλογές του Μαΐου. Δόθηκε δυναμικό σύνθημα και υπόσχεση Νίκης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι συναγωνιστες υποψήφιοι ευρωβουλευτές, καθώς και ο υποψηφιος περιφεριάρχης ΑΜ-Θ έδωσαν συνεντεύξεις σε περιφερειακά ΜΜΕ του νομού μας.

Οι Έλληνες πομάκοι θύματα της επεκτατικής και δόλιας εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, καταφέρνουν να αντιστέκονται στον εκτουρκισμό, παρά την διπλωματική, οικονομική και κοινωνική εισβολή της ''γείτονας'' μέσω του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, με την ανοχή όλων των ελλαδικών κυβερνήσεων όλων των αποχρώσεων.

Οι Έλληνες πομάκοι απλοί άνθρωποι της εργατιάς, δεν έχουν  κίνητρα να συμβαδίζουν με ένα κράτος που τους έχει ξεχάσει, τους στερεί τα ίσα δικαιωματα στην μόρφωση και την εργασία, μοσχοπουλώντας την ελληνικη συνείδησή τους και ξεριζώνοντας την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά τους.

Υπάρχουν πομακικές Ελληνικές φωνές με κεντρομόλες δυνάμεις που κρατούν τους τουρκοπράκτορες των υπολοίπων κομμάτων μακρια από κάθε Ελληνικό.

Αυτούς τους ανθρώπους επισκέφτηκαν οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας και ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ μαζί με συναγωνιστές από την Ξάνθη, την Παρασκευή 5 Απριλίου, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και απαράμιλλης φιλοξενείας.

Άκουσαν τα προβλήματά τους και δέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση των πομάκων για συχνότερη παρουσία της Χρυσής Αυγής στον τόπο τους.