Προς τους ραγιάδες των Αθηνών: Ο «Πορθητής» ξεκίνησε γεώτρηση στην Καρπασία – Έρχεται η σειρά του Καστελόριζου…

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019 - 13:10

Προς τους ραγιάδες των Αθηνών: Ο «Πορθητής» ξεκίνησε γεώτρηση στην Καρπασία – Έρχεται η σειρά του Καστελόριζου…

Ως ρυθμιστής και κεντρικός παράγοντας του ενεργειακού τοπίου στην Ανατολική Μεσόγειο, θέλει να παρουσιαστεί η Τουρκία και κατόπιν συνεχών προκλήσεων να σύρει την Ελλάδα σε συνομιλίες που θα την οδηγήσουν να αποδεχθεί τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την Δευτέρα όλα τα μέρη στην ανατολική Μεσόγειο να συνεργασθούν με την Τουρκία για την «επίλυση προβλημάτων» στην περιοχή. Οι δηλώσεις του ήταν χαρακτηριστικές του ρόλου που αξιώνει η Τουρκία στην Μεσόγειο: «Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας χάρτη με την υποτιθέμενη Τουρκική ΑΟΖ, η οποία φτάνει μέχρι την Κρήτη!

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» φέρεται να έχει ξεκινήσει γεώτρηση στον κόλπο της Καρπασίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τη φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Sabah. Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων.

Σας παραθέτουμε σχόλιο της ιστοσελίδας pronews που λέει τα πάντα μέσα σε λίγες γραμμές για τις επιδιώξεις των Τούρκων:

«Επί του πρακτέου τι σημαίνουν αυτά; Οι Τούρκοι δεν θέλουν πόλεμο, είναι διαθέσιμοι όμως να απειλούν με πόλεμο και να προχωρούν κάθε μέρα σε νέες προκλητικές ενέργειες οι οποίες θα δημιουργούν ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.Όταν υπάρχουν τετελεσμένα υπάρχουν πλέον μόνο δύο επιλογές για την Αθήνα. Η πολεμική αντίδραση ή διαπραγμάτευση του τύπου «όλα στην μέση». Αυτό δηλαδή που ζητούν ΗΠΑ και Τουρκία. Μετά την Καρπασία θα έχει σειρά και το Καστελόριζο, όλα γίνονται με μέθοδο»...