Στεφανής: “Τα σύνορά μας είναι κλειστά” - Λίγο αργότερα ήρθαν 2 βάρκες στη Λέσβο! Πού είσαι Μπογδάνε;

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 - 23:49

Στεφανής: “Τα σύνορά μας είναι κλειστά” - Λίγο αργότερα ήρθαν 2 βάρκες στη Λέσβο! Πού είσαι Μπογδάνε;

Καλεσμένος του –πιθαμιάρη!- Μπογδάνου, στην ραδιοφωνική εκπομπή «Mea Culpa» ήταν χθες ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο οποίος, επανέλαβε τέσσερις φορές μέσα σε μία φράση, πως τα σύνορα είναι… κλειστά:

 «Πλέον τα σύνορα είναι κλειστά, είναι κλειστά εδώ και παρά πολύ καιρό από τότε που πήραμε την εντολή τα σύνορα να είναι κλειστά το ξεκαθαρίζω τα σύνορα είναι κλειστά».

Και λίγες ώρες μετά την συνέντευξη… ξεφτιλίστηκε!

Δύο βάρκες, λοιπόν, με 67 συνολικά επιβαίνοντα «προσφυγάκια» πέρασαν στη Λέσβο τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στη μια επέβαιναν 51 άτομα αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής και στη δεύτερη 16 άτομα από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
Από τις αρχές Μαΐου, στη Λέσβο έφθασαν συνολικά πέντε βάρκες με 173 άτομα, ενώ στα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου, οι ροές από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου παραμένουν μηδενικές. Προφανώς, αυτό οφείλεται στο ότι ο Πασάς ΔΕΝ στέλνει πλέον «προσφυγάκια» -κατόπιν συμφωνίας με τον Κούλη, για να μην προκληθεί χάος στα νησιά λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό- κι αυτοί οι λίγοι που πέρασαν είναι «σκαστοί». 

Ωστόσο πέρασαν, διαψεύδοντας τα παραμυθάκια... 

Διαβάστε περισσότερα στο: ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ