Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο κόμματα

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 - 07:21

Στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο δύο κόμματα

Υποτίθεται και υπάρχει και κείμενη νομοθεσία ότι το πολίτευμα της χώρας μας βασίζεται στην πολυφωνία και στον σεβασμό της διαφορετικότητας των γνωμών, επί τη σύνθεση των οποίων αντιθέσεων υποτίθεται ότι εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον και η διαφάνεια της λήψης αποφάσεων. Στην πραγματικότητα, όμως, στην Ελλάδα υπάρχουν δύο μόνο κόμματα, ενώ το σύστημα είναι ακόμα πιο θολό και αδιαφανές από ό,τι των ΗΠΑ, όπου όντως υπάρχουν δύο μόνο κόμματα. Παρακάτω θα επιχειρήσουμε μία συνοπτική ανάλυση του φαινομένου, αρκετή ώστε να μην μείνει καμία αμφιβολία στον οποιονδήποτε για του λόγου το αληθές.

Μνημόνιο:

Ο Σύριζα και οι Ανέλ επί σειρά ετών μέμφονταν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για σύναψη αποικιοκρατικών συμβάσεων. Δεν ήταν μόνο τα μέτρα λιτότητας για τα οποία κατηγορούνταν οι βουλευτές της τότε συμπολίτευσης, αλλά και οι όροι εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας.

Ορθώς, βεβαίως, τα παραπάνω κόμματα έκαναν την κριτική τους επί αυτών των θεμάτων. Τώρα, όμως, κυβερνήσανε τον τόπο και υπέγραψαν την ύπαρξη του αγγλικού δικαίου και παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία της χώρας μας στην αρμοδιότητα του Δικαστηρίου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Όσον αφορά τα μέτρα λιτότητας, ο Ελληνικός Λαός θα κάνει δεκαετίες για να ξεχάσει την... συνεισφορά των Σύριζα - Ανέλ στην φτωχοποίησή του.

Σε αυτό το τοπίο της μνημονιακής στροφής Σύριζα - Ανέλ, η Χρυσή Αυγή απομένει η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη του τόπου, αφού το μεν «Ποτάμι» συντάσσεται με τις δυνάμεις του μνημονίου, απαιτώντας «συμφωνία εδώ και τώρα», ενώ το ΚΚΕ δεν προσμετράται, αφού την κρίσιμη ώρα τα ΚΝΑΤ θα αναλάβουν την φρούρηση της Βουλής, όπως έκαναν και το 2010, λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια του Άδωνι Γεωργιάδη.

Λαθρομεταναστευτικό:

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στην διάρκεια της διακυβερνήσεώς τους φρόντισαν ώστε η Ελλάδα να γεμίσει λαθρομετανάστες. Μάλιστα κώφευαν επιδεικτικά όταν η εγκληματικότητα εκτινασσόταν στα ύψη εξαιτίας της ταυτόχρονης αύξησης των λαθρομεταναστών στα αστικά κέντρα. Ακροτελεύτια πράξη της σχετικής πολιτικής τους ήταν το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, που έδινε ες αεί άδεια παραμονής στην χώρα σε όποιον λαθρομετανάστη έκανε καταγγελία ότι δήθεν υβρίστηκε ρατσιστικά.

Το έργο της κυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συνεχίσει η συγκυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ, η οποία άμεσα κατήργησε τα κέντρα κρατήσεως και εν είδει επιδείξεως ισχύος έναντι των δοκιμαζόμενων Ελλήνων, απελευθέρωσε τους λαθρομετανάστες σε ολόκληρη την επικράτεια. Η πρόκληση συνεχίστηκε δε με αλλεπάλληλες δηλώσεις των αρμοδίων που ουσιαστικά προέτρεπαν τους Έλληνες να μην αντιδρούν στην υποβάθμιση της ζωής τους, επειδή το διατάζει ο Σύριζα. 

"Μακεδονικό"

Ακόμα και ο πιο αφελής αντιλήφθηκε τι έλαβε χώρα στην χώρα τις τελευταίες ημέρες. Ο Σύριζα υποτίθεται μόνος του έφερνε στην Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών, όμως απαιτήθηκε μία ευρεία κοινοβουλευτική συμμορία προκειμένου αυτή να περάσει και να επικυρωθεί από την Βουλή.

Δεν μιλάμε μονάχα για το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ υποτίθεται δεν στήριξαν την συμφωνία και "αποχώρησαν" από την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που οι μισοί τους βουλευτές υπερψήφισαν τις θέσεις του Σύριζα. Δεν μιλάμε μονάχα για το γεγονός ότι η ΝΔ έκανε τα αδύνατα δυνατά (κατ' εντολή της Μέρκελ) για να περάσει αυτή η συμφωνία ανενόχλητη από την Βουλή.

Μιλάμε κυρίως για μια βαθιά συμφωνία όλων των κομμάτων, πλην Χρυσής Αυγής πάντα, για τα κύρια σημεία αυτής της συμφωνίας, όπως η "σύνθετη ονομασία erga omnes" που παραδίδει το Ιερό Όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς σφετεριστές.

Για άλλη μία φορά, σε ένα ακόμα κρίσιμο ζήτημα για τον τόπο, η Χρυσή Αυγή εναντίον όλων υπερασπίστηκε τις θέσεις του Ελληνισμού.

Δίωξη εναντίον της Χρυσής Αυγής

Η ΝΔ ξεκίνησε με την αρωγή του ΠΑΣΟΚ μία πολιτική δίωξη εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου. Στο ρου της σκευωρίας αυτή αποκαλύφθηκε πλήρως με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, όπως το βίντεο Μπαλτάκου και το ηχητικό ντοκουμέντο με τον Σαμαρά να δίδει εντολή για προφυλάκιση βουλευτών σε ανώτατο δικαστικό. Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της γαλάζιας συμμορίας στην δικαιοσύνη ήταν να φυλακιστούν αθώοι άνθρωποι και η να νοθευτούν συνεχείς εκλογικές διαδικασίες, αφού η τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου επί δύο χρόνια λειτούργησε με την ηγεσία της παρανόμως φυλακισμένη και απουσία κρατικής χρηματοδότησης.

Σε αυτό το έγκλημα δεν είναι ένοχοι μόνο οι σκευωροί. Ένοχη είναι η κυβερνώσα αριστερά, η οποία σιώπησε ένοχα εμπρός σε αυτά τα εγκλήματα. Ο Σύριζα είχε την δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά ήδη από την αποκάλυψη του βίντεο Μπαλτάκου, όμως επέλεξε την σιωπή, δικαιολογώντας μάλιστα κατά καιρούς αυτή την πρωτοφανή κατάλυση του πολιτεύματος. Επιπλέον, ερχόμενοι στο σήμερα, η κυβέρνηση Σύριζα - Ανέλ συνεχίζει την πολιτική δίωξη εναντίον της τρίτης πολιτικής δύναμης του τόπου, συνεχίζοντας να ανέχεται την πρακτική κάποιων επίορκων δικαστικών που απαγορεύουν την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Αίτιο για αυτή την πολιτική δίωξη (και αυτό αφορά κάθε Έλληνα πολίτη) είναι ότι αυτή την διέταξαν η Μέρκελ, το εβραϊκό λόμπυ, κλίκες νεοφιλελεύθερων τραπεζιτών και άλλοι «φιλέλληνες», που επιθυμούν την Ελλάδα σκλαβωμένη και αισθάνονταν απειλή από την συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. 

Κώστας Αλεξανδράκης