Το τέλος της δυτικής κυριαρχίας

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 16:43

Το τέλος της δυτικής κυριαρχίας

Εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και με πρόσφατες αναρτήσεις μας στην ιστοσελίδα όπως και με άρθρα μας στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουμε ασχοληθεί με την αλλαγή εποχής στην γεωπολιτική, με την αρχή της επόμενης ιστορικής φάσης. Με τις αναλύσεις και τα άρθρα μας προϊδεάσαμε για μια θεμελιωδώς νέα εικόνα του κόσμου που δεν ταιριάζει στην έννοια της παγκόσμιας κυριαρχίας της Δύσης και κατ’ επέκταση στην κυριαρχία του σιωνιστικού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.

Σταχυολογούμε ως παραδείγματα τις εξής αναρτήσεις μας στην ιστοσελίδα: Ρωσία - Κίνα - Ιράν: Η στρατηγική συμμαχία που μετατοπίζει την παγκόσμια ισορροπία (14.3.2017), Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα για το πετροδολάριο (4.11.2017), Οι ΗΠΑ αποστερούνται της υπεροχής των στον Ειρηνικό (24.8.2019), Ο Γάλλος Πρόεδρος προεξοφλεί το τέλος της Δυτικής κυριαρχίας (31.8.2019), Νέα γεωπολιτικά δεδομένα από τη επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία (2.11.2019), Ο καπιταλισμός στην μονάδα εντατικής θεραπείας (24.4.2020) και επιπλέον πολλά άρθρα στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Πριν από λίγες ώρες ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell, που προφανώς έχει έντονη αίσθηση γεωπολιτικών συνθηκών, σε συνάντηση με Γερμανούς διπλωμάτες προσδιόρισε μια νέα στρατηγική πορεία για την ΕΕ. Όπως δήλωσε στους διπλωμάτες ο Borrell, «η πορεία αυτή έχει προσανατολισμό την Ασία. Η κυριαρχία των ΗΠΑ, η κυριαρχία της Δύσης τελειώνει και μια νέα εποχή ανατέλλει. Μια εποχή στην οποία η ΕΕ δεν θέλει πλέον να είναι ουραγός των ΗΠΑ, αλλά προτιμά να συνεργαστεί με την Ασία».

Βιώνουμε το τέλος μιας πολύ μακράς εποχής ιστορικής, οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας από την Δύση. Στην εποχή μας αναδύονται νέα κέντρα εξουσίας, οι κανόνες του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού που ίσχυαν εδώ και δεκάδες χρόνια τελειώνουν. Θα ζήσουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, ανεξάρτητα αν τον ονομάζουμε πολυπολικό ή πολυκεντρικό, η διαδικασία έχει ξεκινήσει.

Η «ιστορική» Δύση χάνει την κυρίαρχη θέση της ως αποτέλεσμα της φυσικής πορείας της ιστορίας, νέα κέντρα οικονομικής ανάπτυξης, οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης, πολιτικής επιρροής οδηγούν στην πτώση της δυτικής κυριαρχίας.

Γ. Λιναρδής