Ερώτηση Γ. Επιτήδειου σχετικά με την δράση ΜΚΟ στην Ελλάδα

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 - 13:14

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την προβοκατόρικη δράση των ΜΚΟ όσον αφορά το μεταναστευτικό.

Ακολουθεί η ερώτηση:

Εκρηκτικές διαστάσεις έχει λάβει το  τελευταίο έτος το φαινόμενο της παράνομης εισροής μεταναστών, ο αριθμός των οποίων  αγγίζει σχεδόν το 1.000.000, γεγονός που καθιστά ανέφικτο τον έλεγχο τους ελλείψει υποδομών της ελληνικής πολιτείας. Η αδυναμία ελέγχου τους, αποτελεί απειλή για τις τοπικές κοινωνίες, διότι κατά την είσοδό τους δεν είναι εφικτή η διασταύρωση των πραγματικών στοιχείων ταυτότητας τους και κατά συνέπεια ο έλεγχος του ποινικού τους μητρώου.

Εκμεταλλευόμενες την αδυναμία, ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχουν λάβει αυτοβούλως ρόλο «συμπαραστάτη» της πολιτείας στην διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης. Παραγνωρίζεται όμως το γεγονός ότι οι περισσότερες ΜΚΟ επιδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα και έτσι η Ε.Ε. καθίσταται, εν μέρει, υπεύθυνη για την δράση τους η οποία σε πολλές περιπτώσεις έρχεται σε αντίθεση με τις εθνικές νομοθεσίες.

Πρόσφατα, μέλη ΜΚΟ έχουν συλληφθεί διότι ήταν μέλη κυκλώματος παράνομης μεταφοράς μεταναστών από Τουρκία στην Ελλάδα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Γνωρίζει την παραπάνω δραστηριότητα των ΜΚΟ;

Γιατί, αντί να διαθέσει στην ελληνική κυβέρνηση τα ποσά που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσεως, επιλέγει να χρηματοδοτεί αμφιβόλου αξιοπιστίας και νομιμότητας ΜΚΟ;