Λ. Φουντούλης: Συμπαραστεκόμαστε στην απεργία ενάντια στην μνημονιακή Αριστερά

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016 - 14:16

Παρέμβαση κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έκανε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, κατά την διάρκεια συζήτησης σχετικά με τον ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων. Ο Ευρωβουλευτής του Κινήματος μας, αφού υπογράμμισε τον καίριο ρόλο των τοπικών αρχών στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης για όλα τα κράτη-μέλη, τόνισε την σημασία που πρέπει να δοθεί στην υποστήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων, καθώς και οποιουδήποτε επιλέγει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην επαρχία, την ραχοκοκαλιά της Ελλάδας. Όμως, η σημερινή αριστερή κυβέρνηση έχει επιλέξει να καταστρέψει τους αγρότες, όπως και σχεδόν όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, πλην των ευνοούμενων της. Τέλος, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην λαίλαπα του Μνημονίου.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

"Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στην σημερινή Ευρώπη, αποτελούν ίσως το βασικό κύτταρο, πάνω στο οποίο θα πρέπει να επάν-οικοδομήσουμε τα κράτη της Ευρώπης. Οι αρχές αυτές, σε χώρες όπως η Ελλάδα, έχουν αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό, όχι τόσο λόγω έλλειψης αρμοδιοτήτων αλλά κυρίως λόγω έλλειψης ανθρώπων. Ο πληθυσμός έχει συρρικνωθεί δραματικά, με αποτέλεσμα την σημερινή άσχημη κατάσταση.

Συμφωνώ λοιπόν απολύτως, πως πρέπει να ενισχύσουμε την περιφέρεια και κυρίως τους ανθρώπους της. Τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, όλους εκείνους που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην επαρχία. Σκοπός μας πρέπει να είναι η αποκέντρωση, με την οποία θα βελτιωθεί επίσης και η κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει βάλει στο στόχαστρο για να εξολοθρεύσει μεταξύ των άλλων κοινωνικών ομάδων και  τους αγρότες. Με την πολιτική της καθιστά λόγια άνευ περιεχομένου τα όσα συζητάμε σήμερα εδώ, καθώς  δεν θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια αγρότες για να τους ενισχύσουμε.

Τέλος, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε πως όλοι οι πόροι, χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων που θα διατεθούν θα πρέπει να διατεθούν με απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο, μακριά από οποιαδήποτε υπόνοια διαφθοράς, αν θέλουμε να έχουμε απτά αποτελέσματα."