Τελειώνει η Ευρώπη των τοκογλύφων
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 13:06

“ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ”

Εμείς οι Εθνικιστές, οι αληθινοί Εθνικιστές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, δεν περιμέναμε τίποτε απ’ αυτή την Ευρώπη των Βρυξελλών, την Ευρώπη των τραπεζιτών και των Χρηματιστηρίων.

Αυτή η “Ευρώπη” έχει σαν καρδιά της και νου της τους πουριτανούς του Βορρά, για τους οποίους ο τόκος είναι θεϊκό δικαίωμα και η τοκογλυφία θεάρεστη πράξη. Επάνω στο πνεύμα του πουριτανισμού κτίστηκε ο καπιταλισμός, ένα σύστημα το ίδιο απάνθρωπο με τον μπολσεβικισμό, που βλέπει με διάθεση εχθρική σαν εμπόδιο στα σχέδιά του τα Έθνη και τις Πατρίδες.

Έπρεπε δυστυχώς να συμβεί αυτή η κρίση με αφορμή την επιδημία, με αφορμή και όχι αιτία, για να αποδειχθεί ότι η περίφημη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτε άλλο από μία απάτη! Και φτάσαμε στο σημείο ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκάμπριελ, να δηλώνει για την κρίση του κορωνοϊoύ στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε πλήρως στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης δοκιμασίας της από την ίδρυσή της».

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με κάθε μέσο!
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές και ώρες, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν σιωπά, όμως όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, όλες βεβαίως οι πληρωμένες από την Ν.Δ. δήθεν πατριωτικές ιστοσελίδες, δεν παρέχουν καμία κάλυψη, δεν μεταδίδουν τα μηνύματά μας, ενώ αντίθετα προβάλλουν χωρίς πρόβλημα κάποιους δήθεν “εθνικιστές”… Αυτό επιτέλους για να καταλάβετε ποιους πολεμάει το σύστημα και ποιοι πολεμούν το σύστημα. Για μια ακόμη φορά ένα ολόκληρο καθεστώς εναντίον μας.

Δεν πτοούμεθα ούτε από τον πόλεμό τους, ούτε από την συνωμοσία της σιωπής. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα, με αυτήν την εφημερίδα, με την σελίδα μας στο διαδίκτυο, με τους λογαριασμούς των στελεχών μας και των αγωνιστών μας στο twitter και εις ότι αφορά την “δημοκρατία” του facebook η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απαγορεύεται! Και εάν ακόμη μας απαγορεύσουν τα πάντα, θα συνεχίσουμε με προκηρύξεις από χέρι σε χέρι, με αυτήν την  ίδια την φωνή μας.

Και ήταν λίγες ημέρες πριν όταν η Σύνοδος Κορυφής της “Ευρώπης”, αυτής της ψεύτικης Ευρώπης, στην οποία κυριαρχούν οι πουριτανοί του Βορρά, Σύνοδο στην οποία αρνήθηκαν χείρα βοηθείας στις χώρες του Νότου, που τις θερίζει ο θάνατος και έγραψα γι’ αυτό το παρακάτω μήνυμα στο διαδίκτυο:
“ΟΧΙ από Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. για Ευρω-ομόλογο! ΒΕΤΟ από Ιταλία: «Προχωράμε μόνοι μας» - Στο πλευρό της η Ισπανία. Σιωπή από Μητσοτάκη... ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ”.

“Δεν γνωρίζω να έχει πεθάνει ούτε ένας Έλληνας γι’ αυτήν την μπλε σημαία με τα κίτρινα αστέρια”
Και ήταν το θέρος του έτους 2015 όταν ένα ετερόκλητο πλήθος με ποτήρια… σαμπάνιας στα χέρια συγκεντρώθηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας σημαίες της “Ευρώπης”, ήταν οι οπαδοί του “μένουμε Ευρώπη” και μέσα στην Βουλή γινότανε την ίδια ώρα μία συνεδρίαση για το περίφημο Μνημόνιο του Τσίπρα, Μνημόνιο που έφερε ενάντια στην θέληση ενός ολόκληρου λαού και είχα πει τότε στην Βουλή,  λαβαίνοντας τον λόγο τα παρακάτω:

“Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας έγινε επίκληση στην μπλε σημαία, με τα κίτρινα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, η οποία υπάρχει στη Βουλή. Δεν γνωρίζω να έχει πεθάνει ούτε ένας Έλληνας γι’ αυτήν τη σημαία. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι με αυτήν τη σημαία κάποιοι κονόμησαν χοντρά, κάποιοι πήραν κονδύλια ατελείωτα, τα οποία έγιναν βίλες και πισίνες. Έφτασαν στο σημείο να κρεμούν αυτήν τη σημαία, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια εμπορική σύμβαση, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου, μαζί με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη». Όχι, δεν μένουμε Ευρώπη. Είμαστε η Ευρώπη! Η Ευρώπη είναι ελληνική και όχι η Ελλάδα ευρωπαϊκή!”

Η κρίση που ζούμε και η ακόμη μεγαλύτερη κρίση που έρχεται θα γκρεμίσει κάθε ψεύτικη αξία, κάθε κάλπικο Ιδανικό, η ώρα των Εθνικιστών έρχεται και στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα πρέπει να σταθεί η μόνη ΕΘΝΙΚΗ δύναμη ενάντια σε αυτό το διεφθαρμένο και προδοτικό σύστημα.

Με σύνθημα “κατεβάστε τις μπλε σημαίες με τα κίτρινα αστέρια”, ας δώσουμε τον αγώνα τον καλό για μια Νέα Ελλάδα, μια Ελλάδα αντάξια της Ιστορίας της και των πεπρωμένων της Φυλής.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

“ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ” Εμείς οι Εθνικιστές, οι αληθινοί Εθνικιστές, όχι μόνο στην Ελλάδα,

Η μαρτυρία ενός Τούρκου για την Σφαγή της Χίου
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 11:34

Τουρκία: Ένα κράτος που έχει ποινικό μητρώο και όχι ιστορία!

Ο Τούρκος τοποτηρητής της Χίου το 1822 Βαχίτ πασάς αναφέρει ότι "τους μεν ηλικιωμένους επέρασαν (οι μουσουλμάνοι) γενναιότατα εν στόματι μαχαίρας, παρομοίως και τας ηλικιωμένας γραίας, την δε κινητήν περιουσίαν αυτών ελεηλάτησαν… τας δε ωραίας κόρας των και τους τρυφερούς νεανίσκους των ηχμαλώτισαν. Το αίμα έρρευσε ποταμηδόν".

Όταν ο ίδιος απέστειλε στην Κωνσταντινούπολη αναφορά για την ανακατάληψη του νησιού, απέστειλε μαζί και 5 φορτία με κομμένα κεφάλια και 2 φορτία κομμένα αυτιά. Καταμετρώντας τους νεκρούς αναφέρει κεφάλια ιερέων, προεστών και ανταρτών 1.109, «τελειωθέντες εν στόματι μαχαίρας» 25.000, σκλαβωμένα αγόρια και κορίτσια 5.000.

Έκοβαν τα αυτιά από τα κεφάλια και κατόπιν τα διατηρούσαν στην άλμη και τα τοποθετούσαν σε βαρέλια. Τα έστελναν στον Σουλτάνο ως απόδειξη της υποταγής τους ή ως δελτία της επιτυχίας τους. Ιδιαίτερη τιμή δινόταν αν τα επαναστατικά κεφάλια ανήκαν σε διακεκριμένους αρχιεπισκόπους, άρχοντες ή κληρικούς... Χίλια διακόσια κεφάλια είχαν ήδη καταγραφεί στην ιστορία της αμοιβής που δόθηκε για τον καθένα. 

[Στην εικόνα: Το οστεοφυλάκιο στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά στην Χίο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων]

Τουρκία: Ένα κράτος που έχει ποινικό μητρώο και όχι ιστορία! Ο Τούρκος τοποτηρητής της Χίου το 1822 Βαχίτ πασάς

Τα “παιδιά” του Σόρος βλέπουν τον πανικό του κορονοϊού ως την τέλεια ευκαιρία για να καταργηθεί η οικογένεια
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 10:01

Την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού εμποδίζει ανθρώπους να βρεθούν με τους δικούς τους, λόγω της απαιτούμενης «κοινωνικής απομάκρυνσης» και αναγκάζονται να επικοινωνούν μέσω τεχνολογίας, με γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείους και θείες, για κάποια «προοδευτικά» μυαλά, αυτή η παγκόσμια αναταραχή παρουσιάζει μια τρομερή «ευκαιρία».

Έτσι το openDemocracy, ο αριστερός βρετανικός ιστότοπος, δημοσίευσε ένα άρθρο με τον τίτλο αυτό: "Η κρίση του κοροναϊού δείχνει ότι είναι καιρός να καταργήσουμε την οικογένεια".

Αν σκεφτήκατε ότι το “Open Democracy” (“Ανοιχτή Δημοκρατία”) σας θυμίζει το “Open Society” (“Ανοιχτή Κοινωνία”) του George Soros, ορθώς το σκεφτήκατε. Μεταξύ των χρηματοδοτών του «προοδευτικού» ειδησεογραφικού ιστότοπου (στον οποίον συμμετέχει και ο Βαρουφάκης) είναι και το «Ίδρυμα Open Society» του Σόρος. (Για τις σχέσεις Βαρουφάκη-Σόρος δες εδώ).

Το άρθρο υπενθυμίζει ότι πολλοί «προοδευτικοί» βλέπουν αυτή την κρίση ως ευκαιρία για να προωθήσουν την πολιτική τους ατζέντα, ειδικά καθώς μεγάλα περιθώρια του πληθυσμού είναι πρόθυμα να αποδεχθούν μια μαζική κυβερνητική επίβλεψη της ζωής τους χάριν του «κοινού καλού».

Αλλά για τα άτομα αυτά που προβάλλουν τους εαυτούς τους ως «υπερασπιστές των δικαιωμάτων», η κρίση τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ξεπεράσουμε την «μυστηριώδη μορφή του ζεύγους», τον ρομαντισμό της συγγένειας και την ωραιοποίηση  του θεμελιωδώς ανασφαλούς χώρου που είναι η ιδιωτική ιδιοκτησία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ

Την ώρα που η πανδημία του κοροναϊού εμποδίζει ανθρώπους να βρεθούν με τους δικούς τους, λόγω της απαιτούμενης «κοινωνικής απομάκρυνσης»

Οι Έλληνες Εθνικιστές αντιστέκονται στην Γερμανική εισβολή και γράφουν την εποποιϊα της “Γραμμής Μεταξά”
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 08:22

Η Χρυσή γενιά των Ελλήνων Εθνικιστών που δημιούργησε τις εποποιίες του «ΟΧΙ» και της «Μάχης των Οχυρών»

6 Απριλίου 1941. Σχεδόν ολόκληρη η ηπειρωτική Ευρώπη έχει υποκύψει στην Γερμανία του Χίτλερ, όμως οι Έλληνες Εθνικιστές, λένε το δεύτερο μεγάλο «ΟΧΙ», ορθώνοντας τα στήθη τους στις επίλεκτες σιδερόφρακτες μεραρχίες. Δυστυχώς όμως και η σημερινή επέτειος όπως και η μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, θα καλυφθεί έντεχνα από την λαίλαπα του κορωνοϊού.

Ένας ιός παντοιοτρόπως πολύ «βολικός» στο σύστημα, τόσο βολικός που πολλοί υποστηρίζουν ότι αν δεν μας προέκυπτε, θα έπρεπε να «εφευρεθεί». «Διορθώνονται», χωρίς πόλεμο, οι μετοχές – «φούσκες». Οι «δημοκρατικές» κυβερνήσεις, που τόσο «κόπτονται» για ατομικές ελευθερίες, δίνουν το πράσινο φως για τον περιορισμό της ελευθερίας των πολιτών και τη συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων (με τα «απαραίτητα» SMS). Για τους σημερινούς παγκοσμιοποιητές, δεν υπάρχουν ιδανικά, ιδέες, αξίες, πρότυπα, θεσμοί. Υπάρχει μόνο μία αξία: ο πλούτος. Ένας θεός: ο Μαμμωνάς. Δεν υπάρχει εκκλησία, δεν υπάρχουν ένοπλες δυνάμεις, υπάρχει μόνο ένας θεσμός: Οι τράπεζες, οι οποίες απολαμβάνουν μοναδικής ασυλίας. Ακόμη και σε καιρό υγειονομικής κρίσης, η υγεία των πολιτών μπορεί να «θυσιαστεί» στον βωμό της είσπραξης της τραπεζικής δόσης. Με τον Κορωνοϊό, έπεσαν σε δεύτερη μοίρα, ο εποικισμός της Πατρίδας μας από λαθρομετανάστες, το σκάνδαλο της Novartis (με εμπλεκόμενο όλο το «δημοκρατικό» τόξο) και τόσα άλλα.

Τα αργυρώνητα ΜΜΕ παρουσιάζουν τόσο έντεχνα όλα τα θέματα, που ότι και να συμβεί ο Κούλης θα μας έχει «σώσει, από τις χιλιάδες θύματα που θα είχαμε», αν δεν μας κλείνανε στα σπίτια, αν δεν μας κατέστρεφαν την οικονομία, αν δεν μας οδηγούσαν σε ένα χειρότερο μνημόνιο. Παράλληλα βέβαια καταβαραθρώνουν το φρόνημα του λαού, με το φόβο, που τόσο έντεχνα ενσπείρουν οι σύγχρονοι γκεμπελίσκοι της παγκοσμιοποίησης, αμειβόμενοι φυσικά πλουσιοπάροχα. Μέχρι και επίδομα σίτισης ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000) € δόθηκε στους υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης! Όλα αυτά όμως αναλύονται διεξοδικά σε άλλα υπέροχα άρθρα Συναγωνιστών, που φιλοξενεί αυτή η μονάκριβη ιστοσελίδα των Ελλήνων Εθνικιστών. Σήμερα θα φροντίσουμε να ανυψώσουμε το φρόνημα του Έθνους μας. Θα αναφερθούμε στην εποποιία της γραμμής «ΜΕΤΑΞΑ».

Μια τέτοια ημέρα, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο γραμμές, σαν να αποθέτω ευλαβικά ένα ανοιξιάτικο λουλούδι στους 21 τσιμεντένιους γίγαντες, που βρίσκονται διάσπαρτοι στα ορεινά περάσματα της Αν. Μακεδονίας μας, ένα λουλούδι από τη ψυχή μου, γι αυτά τα Ελληνόπουλα, που για άλλη μια φορά φύλαξαν Θερμοπύλες, που πριν εβδομήντα εννέα χρόνια μετέτρεψαν, με τον ηρωισμό τους, αυτά τα οχυρά σε απόρθητα φρούρια.

Οι πρώτες μέρες του Απριλίου, κοσμούνται από τις δύο νεότερες ένδοξες σελίδες. Για πολλοστή φορά ολιγάριθμοι ψυχωμένοι Έλληνες αντιμετώπισαν αυτοκρατορίες: την 1η Απριλίου 1955 με την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ και την 6η Απριλίου 1941 στη μάχη της Γραμμής των οχυρών Μεταξά. Η πρώτη επαναστατική προκήρυξη του Διγενή περιείχε όλη τη πεμπτουσία των αγώνων του Έθνους και την τελική νικηφόρα έκβασή τους: «Με την βοήθεια του Θεού, με πίστη εις τον τίμιο αγώνα μας, με την συμπαράσταση ολοκλήρου του Ελληνισμού… Ο αγών θα είναι σκληρός, ο δυνάστης διαθέτει τα μέσα και τον αριθμό, ημείς διαθέτωμεν την ψυχή έχωμεν και το δίκιο με το μέρος μας, δι’ αυτό και θα νικήσωμεν.»

Η μοίρα επιτάσσει σε Έθνη με πλούσια ιστορία και δόξα να αριθμούν πολλές και μεγάλες επετείους. Το Ελληνικό Έθνος, ως κορωνίδα των Εθνών, έχει γράψει άφθονες χρυσές σελίδες δόξης κατά το πέρασμα των χιλιετιών της ιστορίας του. Έχει όμως ιερό καθήκον, να τιμά και να μνημονεύει όλους τους ήρωες που αγωνίσθηκαν και θυσιάσθηκαν για το μεγαλείο του Έθνους μας. Μόνο έτσι θα μπορέσει να προσθέτει νέα τρόπαια πάνω στις δάφνες, που μοιάζουν αμάραντες από τον καιρό του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών. Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, που ανερυθρίαστα οι υπαλληλίσκοι των διεθνών τοκογλύφων μας αποκαλούν "ναζί", τιμούμε του ιδεολογικούς και φυσικούς προγόνους μας, που όρθωσαν τα στήθη τους στις επίλεκτες σιδερόφρακτες μεραρχίες του Χίτλερ. Ευτυχώς εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές έχουμε πάθει ανοσία στην μολυσματική προπαγάνδα του πολυπολιτισμού ή ορθότερο πολυβαρβαρισμού και εξακολουθούμε να καταλαβαίνουμε ότι ο Ελληνο-ιταλικός πόλεμος και η μάχη των οχυρών της γραμμής ‘’Μεταξά’’, ήταν πόλεμος εθνικός, για την ανεξαρτησία της Πατρίδος μας, πολεμούσε το Ελληνικό Έθνος με το Ιταλικό και στη συνέχεια και με το Γερμανικό. Το τυφλωμένο από μίσος, για κάθε τι Ελληνικό, μυαλό, των «πλέρια δημοκρατών», βλέπει κοινωνικό πόλεμο μεταξύ πολιτευμάτων, δηλαδή οι Έλληνες του «φασίστα» Ι. Μεταξά πολεμούσαν τους φασίστες Ιταλούς και τους Γερμανούς Ναζί. Αστειότητες.

Όπως πάντα την ιστορία την γράφουν οι Προσωπικότητες. Ευτυχώς στους θυελλώδεις καιρούς του Β’ Παγκοσμίου πολέμου η Ελλάς είχε τιμονιέρη τον πανάξιο Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος μεταξύ των πολλών καλών που έκανε για τον τόπο μας, είχε την διορατικότητα να κατασκευάσει την περίφημη σειρά οχυρωματικών έργων, υπόγειων και επίγειων, κατά μήκος των ελληνο-βουλγαρικών συνόρων, που έλαβε το όνομά της από τον σχεδιαστή και δημιουργό της: ‘‘Γραμμή Μεταξά’’. Κατασκευάστηκαν με σκοπό την άμυνα της Ελλάδος σε περίπτωση εισβολής κατά τον επικείμενο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο και απετέλεσε τελικά τον κύριο προμαχώνα της. Η Γραμμή Μεταξά αποτελεί το μεγαλύτερο ελληνικό οχυρωματικό έργο στην νεότερη ιστορία.

Η οχυρωματική αυτή γραμμή αποτελούνταν κυρίως από είκοσι ένα (21) οχυρά. Τα οχυρά αυτά είχαν κατασκευασθεί, αποκλειστικά από Ελληνικά χέρια, για την αμυντική θωράκιση της Ελλάδος από βουλγαρική επίθεση, επειδή την περίοδο εκείνη, 1936-1940, η Βουλγαρία ήταν έξω από το Βαλκανικό Σύμφωνο Φιλίας και επιζητούσε να ξαναπάρει τα ελληνικά εδάφη που είχε χάσει κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913). Η αποστολή κάθε οχυρού συγκροτήματος ήταν: «άμυνα μέχρις εσχάτων, άνευ ιδέας υποχωρήσεως».

Το κάθε οχυρό αποτελούσε στο σύνολό του ένα περίκλειστο έργο από ένα ή περισσότερα στεγανά συγκροτήματα, ικανό να αμυνθεί προς κάθε κατεύθυνση. Περιλάμβανε σκέπαστρα, πυροβολεία, πολυβολεία, ολμοβολεία, βομβιδοβολεία, παρατηρητήρια, έργα παραλλαγής και παραπλάνησης, πολλαπλές εισόδους και εξόδους. Οι υπόγειες εγκαταστάσεις κάθε οχυρού περιλάμβαναν διοικητήριο, θαλάμους αξιωματικών, θαλάμους οπλιτών, τηλεφωνικό κέντρο, μαγειρείο, δεξαμενές νερού, χώρους υγιεινής, αποθήκες τροφίμων (για 15 μέρες), χειρουργείο, φαρμακείο, συστήματα αερισμού, φωτισμού (γεννήτριες, λάμπες πετρελαίου, φακούς κ.ά.), αποχέτευση, εξωτερικές θέσεις μάχης, αντιαρματικά κωλύματα, θέσεις αντιαεροπορικών όπλων κ.ά. Πέραν των οχυρών, η αμυντική γραμμή, περιελάμβανε μία τεράστια ανάπτυξη αντιαρματικών τάφρων, ζωνών αντιαρματικών σιδηροπηγμάτων και σκυροδέματος σε διπλές και τριπλές γραμμές ανάσχεσης, που στο σύνολό του για την εποχή του και με τα τότε Ελληνικά δεδομένα αποτέλεσε ένα τιτάνιο έργο.

Οι κατασκευές αυτές ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικές, ενώ κάποιες εξ αυτών συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την κατασκευή τους απαιτήθηκαν 66.000 τόνοι τσιμέντου και 3.000.000 ημερομίσθια, ενώ κατασκευάσθηκαν συνολικά 24.000 μέτρα υπόγειων στοών και 13.000 μέτρα υπόγειων καταφυγίων – θαλάμων. Για την προσέγγισή των περιοχών που θα κατασκευάζονταν τα οχυρά, απαιτήθηκε η διάνοιξη 174 χιλιομέτρων οδικού δικτύου, που έθεσε και τις βάσεις για την μεταγενέστερη ανάπτυξη των εκεί περιοχών.

Μέχρι και λιμάνι κατασκευάστηκε, με τέσσερις προβλήτες κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα, για τη μεταφορά υλικών και εργατών από τα νησιά και την νότια Ελλάδα. Σε κάποιες τοποθεσίες η πρώτη ύλη λόγω του δύσβατου του εδάφους μεταφέρονταν με καμήλες, (οι οποίες υπήρχαν στην Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη δεκαετία του ’60 και τις ονόμαζαν «αποικιακές»). Το έργο κόστισε 1,5 δισ. δραχμές (ίσο με 58,5 δις € περίπου), βλέπετε τότε λεφτά όντως υπήρχαν για την ανεξαρτησία και το μεγαλείο της Ελλάδος (αφού ο ‘‘κακός φασίστας’’ Ι. Μεταξάς, ζούσε σε ένα μάλλον λιτό σπίτι και δεν είχε off-shore εταιρείες στα νησιά Cayman, ούτε καταθέσεις τύπου λίστας Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κλπ, σαν τους σημερινούς ‘‘καλούς δημοκράτες’’).

Την υλοποίηση του μεγαλόπνοου αυτού σχεδίου ανέλαβε κυρίως ο Στρατός (το Μηχανικό κλπ) αλλά και διάφοροι άλλοι φορείς και Πολίτες όπως: το Ε.Μ.Π., Μηχανικοί, πολλές βιομηχανίες Αθήνας και Πειραιά κ.λπ. Ιδιαίτερη μάλιστα βαρύτητα είχε δοθεί στον απόρρητο χαρακτήρα της κατασκευής και στην απόλυτη μυστικότητα των όλων εργασιών. Χρησιμοποιήθηκε εργατοτεχνικό Προσωπικό από πολύ απομακρυσμένες περιοχές, όπως από την Κρήτη, του οποίου η μετάβαση και απομάκρυνση από το έργο γινόταν, σε ορισμένες περιπτώσεις, με κλειστά μάτια.

Όλα αυτά τα οχυρωματικά έργα, άντεξαν στην επίθεση των πλέον επίλεκτων μεραρχιών του Χίτλερ γιατί επανδρώνονταν από στρατιωτικούς με υψηλό φρόνημα. Ας δούμε τι έγραφε στην αναφορά του, στις 15 Μαρτίου 1941 που είχε επισκεφθεί τα οχυρά, ο Βρετανός αντιστράτηγος Χέϋγουντ, αρχηγός της Βρετανικής Αποστολής στην Ελλάδα: «...Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το υψηλό φρόνημα των αξιωματικών και ανδρών που συνάντησα στην περιοχή... Ο διοικητής του Ρούπελ μου δήλωσε ότι έχει τρόφιμα για έναν μήνα και θα μπορούσε να κρατήσει άλλο ένα δεκαπενθήμερο χωρίς τρόφιμα...» Και θα κρατούσε! Αν δεν κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος η Γιουγκοσλαβία.

Όπως είναι γνωστό η Γερμανία εισέβαλε στην Ελλάδα στις 5.40 π.μ. της 6ης Απριλίου 1941 από τα Ελληνο-Γιουγκοσλαβικά και Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα. Ήταν τότε που ο Χίτλερ διαπίστωσε ότι ο σύμμαχός του Μουσολίνι δεν είχε καμιά ελπίδα να επικρατήσει στο Αλβανικό μέτωπο, αφού και η πολυθρύλητη εαρινή του επίθεση, συντρίφτηκε πάνω στον ‘’γρανίτη’’ του Ελληνικού στρατού. Ο συσχετισμός δυνάμεων ήταν φυσικά συντριπτικός υπέρ των Γερμανών. Σε έμψυχο υλικό οι επιτιθέμενες Γερμανικές δυνάμεις ήταν τουλάχιστον τριπλάσιες. Επιτέθηκε η 12η Γερμανική Στρατιά, ήτοι: 6 μεραρχίες πεζικού, 2 μεραρχίες ορεινών καταδρομών, ένα ανεξάρτητο ενισχυμένο σύνταγμα και 3 τεθωρακισμένες μεραρχίες, μία των οποίων ήταν η επίλεκτη SS μεραρχία με το βαρύγδουπο όνομα «Σωματοφυλακή Αδόλφου Χίτλερ». Οι Ελληνικές δυνάμεις που υπεράσπιζαν τα σύνορά μας ήταν 30 Ελληνικά Τάγματα μειωμένης σύνθεσης, ήτοι περίπου 3 μεραρχίες. Σε πολεμικά μέσα η υπεροπλία των επιτιθέμενων ήταν ακόμα πιο συντριπτική, όπως στα άρματα: 1.850 περίπου έναντι 27 ελαφρών και στην αεροπορία: 1.000 αεροσκάφη με κανένα Ελληνικό να προστατεύει τον καταγάλανο ουρανό μας.

Ανοίγοντας μια μικρή παρένθεση θα πρέπει να τονίσουμε ότι τους Γερμανούς ακολουθούσαν και συμπαρατάχθηκαν σαν σύμμαχοι και οι Βούλγαροι. (Ήταν και οι Βούλγαροι ναζιστές κύριοι «Δημοκράτες»;) Θα πρέπει εδώ να θυμηθούμε και τον ρόλο της «φίλης» Τουρκίας, η οποία παίζοντας σε όλη την διάρκεια του Β’ Π. Π. διπλό παιχνίδι, προσπαθούσε πότε να μας πάρει τα Δωδεκάνησα, πότε τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, μέχρι που ζήτησε, από τους Άγγλους, να παίξει τον ρόλο του «χωροφύλακα» στα Βαλκάνια μετά τον πόλεμο, καθώς διατηρούσε ακέραιες τις δυνάμεις της, αφού δεν είχε κάνει καμιά θυσία. Τον Μάρτιο του 1941 λοιπόν, «φρόντισε» να αποσύρει το σύνολο των δυνάμεών της από την βουλγαροτουρκική μεθόριο, παρέχοντας όλη την «άνεση» στην Βουλγαρία να επιτεθεί με το σύνολο των δυνάμεων της στην Ελλάδα, αφού δεν θα κινδύνευε από κάποια τουρκική επίθεση.

Από την πρώτη ώρα η Γερμανική επίθεση κατά της “γραμμής Μεταξά”, αντιμετώπισε ισχυρή αντίσταση και οι Γερμανοί σημείωσαν μικρή επιτυχία. Μία γερμανική αναφορά στο τέλος της πρώτης μέρας των επιχειρήσεων περιγράφει πως η Γερμανική 5η Ορεινή Μεραρχία «απωθήθηκε στο πέρασμα Ρούπελ παρά την ισχυρότατη αεροπορική υποστήριξη, έχοντας σημαντικές απώλειες». Από τα 21 οχυρά που αποτελούσαν τη Γραμμή Μεταξά μόνο δύο έπεσαν την πρώτη ημέρα, και αυτά μόνον αφού καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τα περισσότερα οχυρά, συμπεριλαμβανομένων των Ρούπελ, Εχίνος, Καρατάς, Λίσσε και Ιστίμπεη αντιστάθηκαν για τρεις ημέρες.

Οι ηρωικές μάχες που έδωσαν οι υπερασπιστές όλων των οχυρών, στις αλλεπάλληλες προσβολές που δέχθηκαν από ξηρά και αέρα, από την καλύτερη πολεμική μηχανή της σύγχρονης ιστορίας, έχουν αποτυπωθεί με ανάγλυφο τρόπο σε αρκετά βιβλία και οτιδήποτε γραφεί από εμένα θα ήταν μάλλον περιττό. Οι ηρωισμοί δεν έλειψαν και ήταν πάμπολλοι. Αυτή η εσχατιά της χερσονήσου του Αίμου είναι γραφτό να γεννά πολιτισμούς και ήρωες. Λαμπρό παράδειγμα ο λοχίας Δημήτριος Ίτσιος που ήταν ο Διοικητής μεμονωμένου εξωτερικού Πολυβολείου (Π.8) στο οροπέδιο της Ομορφοπλαγιάς κοντά στο χωριό Άνω Πορρόϊα Σερρών, που ως νεότερος Λεωνίδας αντιστάθηκε με δύο στρατιώτες για πάνω από τέσσερις ώρες απέναντι σε ένα σύνταγμα Γερμανών καταδρομέων, για να καλύψει την σύμπτυξη του υπολοίπου Ελληνικού τάγματος. Ο απόγονος τόσων Ελλήνων ηρώων, ξόδεψε και τις 33.000 σφαίρες που υπήρχαν στο πολυβολείο, προτού παραδοθεί στους Γερμανούς.

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνδρες του Π.8 ευθύνονται για τον θάνατο 232 Γερμανών στρατιωτών (και του αντισυνταγματάρχη Ebeling, διοικητή του 138ου Συντάγματος Ορεινών Καταδρομών), δηλαδή όσους σκότωσε ολόκληρος ο στρατός της Γιουγκοσλαβίας στη διάρκεια της Γερμανικής εισβολής τον Απρίλιο 1941! Η αντίσταση του Π.8 εξόργισε τον στρατηγό Shorner, καθώς εκτός από τις μεγάλες απώλειες που προκάλεσε στους άνδρες του, ανέτρεψε τον σχεδιασμό του, για την πρώτη ημέρα του πολέμου. Όταν ο στρατηγός Shorner πληροφορήθηκε το γεγονός ότι ο διοικητής του πολυβολείου ήταν ένας απλός έφεδρος λοχίας, θίχτηκε ο εγωισμός του και αφού συναντήθηκε με τον αιχμάλωτο Ίτσιο τον ρώτησε:

- Ποιος είναι ο Διοικητής σου στο πολυβολείο;
- Εγώ είμαι, απάντησε ο Ίτσιος
- Δεν υπάρχει αξιωματικός;
- Όχι!
- Ξέρεις ότι για χάρη σου έχασα έναν αντισυνταγματάρχη και 232 στρατιώτες;
- Λυπάμαι Στρατηγέ αλλά υπερασπίζομαι την Πατρίδα μου.

Μετά από αυτό ο Shorner έδωσε εντολή παρουσίασης όπλων σε μια διμοιρία Γερμανών στρατιωτών προς τιμήν του Ίτσιου, και αμέσως μετά έδωσε διαταγή να εκτελεσθεί ο Ίτσιος (κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης), αλλά να μην πειραχτούν οι δύο στρατιώτες που ήταν μαζί του, τους οποίους απελευθέρωσε στα Άνω Πορρόϊα.

Το καθένα από τα οχυρά της ‘’Γραμμής Μεταξά’’ έχει και την ιστορία του, τη γενναία αντίσταση των υπερασπιστών του. Πολλά οχυρά έμειναν απόρθητα και παραδόθηκαν στις 10 Απριλίου μετά την υπογραφή του σχετικού Πρωτοκόλλου Συνθηκολόγησης (9 Απριλίου), όταν η γραμμή Μεταξά υπερφαλαγγίσθηκε, καθώς οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα από την Γιουγκοσλαβία και μέσω της κοιλάδας του Αξιού, τα Γερμανικά Panzer έφτασαν την 9η Απριλίου του 1941 στη Θεσσαλονίκη.

 

Να θυμίσουμε μόνο, (έτσι, για να διαψεύδεται ο Φαλμεράγιερ και οι φαντασιόπληκτες, υστερόβουλες θεωρίες του), την απάντηση του Διοικητή του Ρούπελ, Ταγματάρχη Γεωργίου Δουράτσου, σε αιτιάσεις του Γερμανού επικεφαλής για παράδοση: «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, καταλαμβάνονται». Ήταν η ίδια περήφανη απάντηση του «Μολών Λαβέ», ήταν ο απόηχος του «Το την Πόλιν σοι δούναι…», αλλά και της αγέρωχης απάντησης των Υπερασπιστών της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου: «Τα κλειδιά της πόλεώς μας βρίσκονται κρεμασμένα στις μπούκες των κανονιών μας, ελάτε να τα πάρετε».

Οι απώλειες των γερμανών κατά τη Μάχη των Οχυρών ήταν 2.689 νεκροί και τραυματίες, αξιωματικοί και στρατιώτες, και 170 αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις γερμανικές πηγές. Ο Διοικητής του 125ου Γερμανικού Συντάγματος που επιτέθηκε στο Οχυρό Ρούπελ – Κάλη - Καρατάς δακρύζοντας είπε: «Δεν θρηνώ ως στρατιώτης, διότι η θυσία ήταν επιβεβλημένη, αλλά κλαίω ως άνθρωπος, διότι από το Σύνταγμά μου απέμειναν μόνο λίγοι άνδρες».

Η καλύτερη επιβεβαίωση του ηρωισμού των Ελλήνων μαχητών της ‘’Γραμμής Μεταξά’’ είναι τα λόγια και έργα των αντιπάλων μας. Ο Χίτλερ έλεγε: «…από όλους τους αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με απαράμιλλο θάρρος και μέγιστη περιφρόνηση για το θάνατο…». Επίσης οι Γερμανοί έκαναν την τιμητική εξαίρεση στον Ελληνικό στρατό να μην τον κρατήσουν αιχμάλωτο (οι Αξιωματικοί κράτησαν τα ξίφη τους), αλλά τουναντίον σε πολλές περιπτώσεις του «παρουσίασαν όπλα».

Έτσι για τελευταία φορά, ο νεκρός (δολοφονημένος από τους Άγγλους), Ι. Μεταξάς νίκησε ουσιαστικά τους αντιπάλους του, σαν άλλος Κίμων, αφού είχε τόσο καλά προετοιμάσει (ηθικά και υλικά) τον Ελληνικό λαό και στρατό, που κατάφερε να αντιμετωπίσει με αρκετή επιτυχία δύο αυτοκρατορίες. Είναι βέβαια γνωστό το πόσο καθοριστική ήταν αυτή η μάχη των οχυρών, για την μετέπειτα εισβολή στην ΕΣΣΔ, της Βέρμαχτ, καθώς και γενικότερα για την τελική επικράτηση των Συμμάχων.

Ενδεικτικά, για να εκτιμηθεί η συμβολή της Ελλάδος κατά τον Β΄ΠΠ, παραθέτω τη διάρκεια της αντίστασης των ευρωπαϊκών χωρών σε ημέρες: Ελλάδα: 219, Νορβηγία: 61, Γαλλία: 43, Πολωνία: 30, Βέλγιο: 18, Ολλανδία: 4, Γιουγκοσλαβία: 3, Τσεχοσλοβακία, Λουξεμβούργο και Δανία αμαχητί.

Σταχυολογώ μόνο τρεις απόψεις των τότε συμμάχων μας 1) Sir Robert Antony Eden, Υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο 24/9/1942: «Η Ελλάδα κράτησε τους Γερμανούς στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ανέτρεψε τη χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων των Γερμανών και ανέτρεψε την πορεία του πολέμου και νικήσαμε». 2) Winston Churchill, 24/6/1941 στο Βρετανικό Κοινοβούλιο: «Αν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος των, η έκβαση του Β’ Π.Π. θα ήταν ακαθόριστη». 3) Από τα απομνημονεύματα του Σοβιετικού Στρατάρχη Georgy Zhoukou: «Αν οι Ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν τον γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε».

Βέβαια ο «πατερούλης» Στάλιν έλεγε τότε ότι: «ο κόκκινος στρατός θα μπει στην Βουλγαρία ως τιμωρός και στην Ελλάδα ως προσκυνητής». Ευτυχώς που τα βρήκε στην μοιρασιά (τότε που «δημοκράτες» και μπολσεβίκοι μοίραζαν χώρες και έθνη πάνω σε μια ‘’χαρτοπετσέτα’’!) με τον Τσόρτσιλ και δεν μας έκανε την «τιμή» να έρθουν στα Άγια Χωματά μας. Έβαλε πάντως τους υποτακτικούς του να μας αιματοκυλήσουν και να προσπαθήσουν να διαμελίσουν τη χώρα μας.

Θα μου επιτρέψετε να ανοίξω μια μεγάλη παρένθεση για το γιατί μεθόδευσαν οι «καλοί» μας σύμμαχοι να μας αιματοκυλήσουν με έναν πενταετή εμφύλιο ή ορθότερα συμμοριτοπόλεμο, καθώς στη γεωστρατηγική δεν υπάρχουν φιλίες και συναισθηματισμοί αλλά μόνο συμφέροντα: Οι Άγγλοι για να μη μας δώσουν την Κύπρο. Οι Ιταλοί, πού εντέχνως είχαν περάσει στο στρατόπεδο των νικητών, για να μη μας δώσουν τα Δωδεκάνησα και αποζημιώσεις, Οι Αλβανοί για να μη μας δώσουν την Β. Ήπειρο. Οι Βούλγαροι, για να μη πληρώσουν για τα εγκλήματα τους στην Δυτική Θράκη και Ανατολική Μακεδονία και κυρίως για να μη θέσουμε θέμα αναδιευθετήσεως των συνόρων και προστασίας της Ελληνικής μειονότητας πού υπολογιζόταν τότε σε 70 χιλιάδες ψυχές. Η Γιουγκοσλαβία του Τίτο γιατί ήθελε, δια του Σκοπιανού μορφώματος, να αποσπάσει την λεγομένη «Μακεδονία του Αιγαίου», δηλαδή όλη την Ελληνική Μακεδονία. Η Σοβιετική Ένωση, είτε δια του Τίτο, είτε δια του Δημητρώφ, για να βγει στο Αιγαίο. Η Τουρκία για να μη της ζητηθούν πρόσθετες εγγυήσεις για την προστασία του Ελληνισμού της Πόλης, της Ίμβρου και Τενέδου καθώς και των εκατομμυρίων κρυπτοχριστιανών, που ζουν στα εδάφη της Μικράς Ασίας. Κανονικά οι Σύμμαχοι έπρεπε να ζητήσουν την απολογία της Τουρκίας για την επαμφοτερίζουσα πολιτική της στη διάρκεια του πολέμου, αλλά κυρίως έπρεπε να φροντίσουν για την κατά το δυνατόν αποκατάσταση των καταπιέσεων του Ελληνικού στοιχείου την περίοδο του πολέμου (όπως η επιβολή του ‘‘Βαρλίκ Βεργκισί’’ δηλαδή ενός εφάπαξ ειδικού φόρου κεφαλαίου, μόνο στους Χριστιανούς).

Ας επανέλθουμε στη σημερινή επέτειο, που αποτελεί για μας τους Έλληνες Εθνικιστές έναν φωτοδότη των δικών μας, σημερινών ωραίων εθνικών αγώνων. Αλλά δεν θα πρέπει να στεκόμαστε σε απλή εξιστόρηση γεγονότων και μεγαλοστομίες. Τέτοιες επέτειοι αποτελούν το ευεργετικό ταρακούνημα για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο της καθημερινότητας του μαζανθρώπου. Πρέπει να αποτελούν ένα εφαλτήριο της βελτίωσης και της πνευματικής ανόδου, της δικής μας, αλλά φυσικά και του συνόλου, ένα βήμα προς τη νίκη στη ζωή. Μας βοηθούν να κατανοήσουμε ότι είμαστε κάτι πολύ ανώτερο από τον απόλυτα homo economicus, που είναι ένα ον μιας ολοφάνερα εκφυλιστικής εξειδίκευσης.

Πριν από 2.350 χρόνια περίπου όταν ο Μέγας Αλέξανδρος αντίκρισε το ανάθημα του Πέρση Βασιλιά που έγραφε: «Τρώγε. Πίνε. Όλα τ’ άλλα μηδέν», μειδίασε και ύστερα πυρπόλησε από άκρη σε άκρη την Περσέπολη, την πρωτεύουσα – σύμβολο, μιας πολυάνθρωπης αυτοκρατορίας δούλων, προσκυνημένων στον μεγάλο βασιλιά. Όχι οι Έλληνες δεν είναι φοβισμένοι «δούλοι». Είμαστε ένας υπερήφανος λαός που ξέρει να κτίζει Παρθενώνες, και να δοξάζεται σε Μαραθώνες. Οι παππούδες μας είπαν «ΟΧΙ» σε δύο αυτοκρατορίες, οι πρόγονοί μας έφθασαν «εφ’ όπλου λόγχη» μέχρι το Καλέ Γκρότο. Αν αφουγκρασθούμε λιγάκι το αίμα μας, θα ακούσουμε καθαρά τον όρκο που έδωσαν οι Έλληνες στις Πλαταιές, λίγο πριν από την νικηφόρα μάχη, η οποία απάλλαξε την Ευρώπη από την βάρβαρη Ασία για πολλούς αιώνες: «Οὐ ποιήσομαι περὶ πλείονος τὸ ζῆν τῆς ἐλευθερίας…».

Μια τέτοια ημέρα Εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, απλώς αναλογιζόμενοι την ιστορία μας. Ας μεταφερθούμε νοερά στο 1899, δηλαδή σε μια εποχή που για τον λαό και την χώρα μας ήταν σίγουρα πολύ χειρότερη από την σημερινή. Τα σύνορα ήταν λίγο πιο πάνω από την Λαμία. Είχαμε το «Δυστυχώς κύριοι, επτωχεύσαμεν», που ανακοίνωσε το 1893 ο Χαρίλαος Τρικούπης. Είχαμε καταρρακωμένη εθνική αξιοπρέπεια μετά τον ατυχή πόλεμο της Μελούνας του '97. Είχαμε διεθνή οικονομικό έλεγχο. Είχαμε ένοπλες δυνάμεις σε κατάσταση διαλύσεως. Είχαμε μια παρέλαση ανίκανων κυβερνήσεων. Επικρατούσε σχεδόν το απόλυτο χάος της ακυβερνησίας με αλλεπάλληλα πραξικοπήματα και αλλαγές κυβερνήσεων.

Και όμως 13 μόνο χρόνια αργότερα οι Έλληνες έκαναν την μεγάλη εξόρμηση των Βαλκανικών πολέμων που διπλασίασε την Ελλάδα. Το 1899 ο μεγάλος μας Παλαμάς γράφει το ποίημα: «Ο ΔΩΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΥΦΤΟΥ». Σ’ αυτό ο ποιητής, βαθιά πληγωμένος, εκφράζει τη συνείδηση του έθνους του. Ο ποιητής-προφήτης τα βλέπει όλα αυτά, αγανακτεί και θλίβεται για τον ξεπεσμό και το κατάντημα που βλέπει, φτάνει ως τα όρια της απελπισίας και από κει αναδύεται ένα όραμα ελπίδας, ένα αισιόδοξο μήνυμα εθνικής αναγέννησης. Γράφει λοιπόν σε δύο πολύ μικρά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα,
ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι....»

Για να καταλήξει:

«και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
να κατρακυλήσεις πιο βαθιά
στου Κακού τη σκάλα, -
για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
θα αιστανθείς να σου φυτρώσουν, ω χαρά!
τα φτερά,
τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα!»

Ας σιγοψιθυρίζουμε λοιπόν συχνά σε δύσκολες στιγμές, τα λόγια που εκφώνησε ο Περικλής στον μνημειώδη επιτάφιο λόγο του, για τους νεκρούς του πελοποννησιακού πολέμου και παρέμειναν αθάνατα με τη γραφίδα του Θουκυδίδη:

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΣ ΑΕΙ
ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
ΠΑΡΑ ΓΝΩΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΤΑΙ
ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΙΣ ΔΕΙΝΟΙΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ

Ρίκα Θωμάκου

Η Χρυσή γενιά των Ελλήνων Εθνικιστών που δημιούργησε τις εποποιίες του «ΟΧΙ» και της «Μάχης των Οχυρών» 6 Απριλίου

Καθημερινές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια [I]
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 - 00:39

Φίλες και φίλοι,

Η διαχείριση του φόβου των μαζών μέσω ενός υπαρκτού ή ανυπάρκτου εχθρού είναι μια παλαιά επιτυχημένη αλλά και πάντα επίκαιρη συνταγή ποδηγετήσεως των λαών από τους εκάστοτε μικρούς ή μεγάλους ηγέτες.

Στον χώρο της δημοσιογραφίας-επικοινωνίας υπάρχει ένας χρυσός κανόνας επιτυχίας. Ο κανόνας αυτός συνίσταται μόνο από τρείς λέξεις οι οποίες αν χρησιμοποιηθούν και αξιοποιηθούν σωστά τότε ο κάθε δημοσιογράφος γίνεται γνωστός, ανεβάζει προσωπικές και τις χρηματιστηριακές του μετοχές στο βασίλειο των ανθρωποφάγων διακαναλικών μαχών για τα ποσοστά τηλεθεάσεως. 

Οι τρείς λέξεις της επιτυχίας είναι «ΑΙΜΑ-ΨΕΜΑ-ΣΠΕΡΜΑ». Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε Παγκοσμίως με την επίκληση του επερχόμενου θανάτου (αίμα) και με πλήθος Fake news (Ψέμα).

Επειδή κουράστηκα με όλο αυτόν τον σάλο για τον κορονοϊό προτίμησα μέσα από το κελί μου και κόντρα στις πολύωρες τηλεοπτικές εκπομπές να εμπλουτίσω τις γνώσεις μας με μια σειρά από πειστικές αποδείξεις για την στενή και διαχρονική σχέση που έχουμε με τους αρχαίους προγόνους μας.

Η σειρά δημοσιεύσεων θα αφορά καθημερινές εκφράσεις που ίσως δεν γνωρίζουμε τις ρίζες τους αλλά τις χρησιμοποιούμε χιλιάδες χρόνια αυτούσιες από γενιά σε γενιά. Ας δούμε σήμερα δύο εξ αυτών.

1. ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ
«Απτεσθαι ξύλου», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Λόγω της πεποιθήσεως τους πως στα δένδρα κατοικούσαν νύμφες (Δρυάδες/Αμαδρυάδες). Χτυπούσαν το ξύλο του κορμού για να επικαλεστούν την προστασία τους, πιστεύοντας ότι οι νύφες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις ευχές των. Αυτή η συνήθεια συνηθίζεται ακόμα, όταν ακούμε κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί…

2. ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ
Όταν κάποιος σε μία συζήτηση μας λέει πράγματα με τα οποία διαφωνούμε ή μας ακούγονται παράλογα, συνηθίζουμε να λέμε: «Τί είναι αυτά που μου λες; Αυτά είναι αηδίες και πράσσειν άλογα». Η έκφραση «πράσσειν άλογα» δεν αναφέρεται στα ανύπαρκτα πράσινα άλογα (ίπποι) όπως πιστεύουν πολλοί. Πρόκειται για την αρχαία Ελληνική έκφραση που περιέχει το απαρέμφατο του ρήματος «πράττω» ή/και «πράσσω» (τα δύο τ, αντικαθίστανται πολλάκις στα αρχαία και από δύο σ) και το ουσιαστικό «άλογο» προέρχεται από την λέξη «λόγος-λογική» με το στερητικό α μπροστά (Α-λόγο) και υποδηλώνει κάτι εκτός λογικής δηλ. το παράλογο.

"Πράσσειν άλογα" λοιπόν σημαίνει το να κάνει κανείς παράλογα πράγματα. Ως γνωστό οι αρχαίοι Έλληνες τα συμπαθή ζώα τα αποκαλούσαν «ίππους» και η λέξη αυτή διατηρείται με μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα ενώ επικρατέστερη είναι η λέξη «άλογο» . Τέλος η λέξη «άτι» έχει Τουρκική προέλευση.

M. ΤΣΟΥΓΚΑΣ

Φίλες και φίλοι, Η διαχείριση του φόβου των μαζών μέσω ενός υπαρκτού ή ανυπάρκτου εχθρού είναι μια παλαιά επιτυχημένη

Έρχεται “θερμό” καλοκαίρι σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 23:25

Γεωτρήσεις σε κυπριακή ΑΟΖ, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε η Τουρκία, πιθανώς συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο σχεδιασμό.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 (δηλαδή μετά τις 30 Ιουνίου) προβλέπεται "καυτό" καθώς η Άγκυρα θα επιχειρήσει να εκτονώσει την κρίση που βιώνει σε διάφορους τομείς στο εσωτερικό της, αλλά και τις ήττες σε Συρία και Λιβύη.

Προφανείς στόχοι η Ελλάδα και η Κύπρος. Ωστόσο, οι κρίσεις αυτή δεν φαίνεται να πτοούν ποσώς την Άγκυρα, που δεν εγκαταλείπει τους σχεδιασμούς της. Διπλωματικές πηγές σημείωναν πως ενδεχομένως να παρατηρείται στα μεγάλα ζητήματα μια συντηρητική διατήρησή τους, σε τροχιά υλοποίησης παραμένουν όμως οι άλλες ενέργειες (παρενοχλήσεις, παραβιάσεις, πιέσεις διά της ισχύος).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Γεωτρήσεις σε κυπριακή ΑΟΖ, Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε η Τουρκία, πιθανώς συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο

Bloomberg: Ο Σαμαράς… συνέλαβε (!) την ηγεσία της Χρυσής Αυγής
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 22:08

Μία ακόμη απόδειξη ότι η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής ήταν μία δίωξη πολιτική

Κοράκια έχουν μαζευτεί γύρω από τον Μητσοτάκη, ελπίζοντας ότι η καταστροφή της οικονομίας που έρχεται θα φέρει και την πτώση του. Και τα κοράκια αυτά προέρχονται τα περισσότερα στην Νέα Δημοκρατία. Έτσι, λοιπόν, το γνωστό Bloomberg, που εκπροσωπεί τα γνωστά συμφέροντα, με τα οποία είχε πάντοτε άριστες σχέσεις ο Σαμαράς, δημοσίευσε άρθρο υμνολόγιο για αυτόν από το οποίο και τα παρακάτω: 

“Πέντε πρωθυπουργοί απομακρύνθηκαν από την εξουσία εν μέσω λαϊκής δυσαρέσκειας για την κατάσταση της οικονομίας. Ο τελευταίος από αυτούς ήταν ο Αντώνης Σαμαράς όντας στην κυβέρνηση από το 2012 έως το 2015, είδε τη Χρυσή Αυγή να κεφαλαιοποιεί τις κοινωνικές συνέπειες της πτώσης, υιοθετώντας μια ρατσιστική και νεοναζιστική ρητορική, και να γίνεται το τρίτο σε δύναμη πολιτικό κόμμα. Όταν ένας από τους οπαδούς της δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, το 2013, ο Σαμαράς συνέλαβε όλα τα ηγετικά μέλη της...”

Η Σωτηρία Θεοδωροπούλου, ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο, προειδοποιεί ότι η σημερινή κρίση, εάν δεν αντιμετωπιστεί, θα μπορούσε να προκαλέσει ολέθριες πολιτικές αναταράξεις, φέρνοντας ένα καλοκαίρι δυσαρέσκειας για τους φτωχότερους της κοινωνίας.

«Εάν οι ευρωπαϊκές οικονομίες αφεθούν να καταρρεύσουν αυτό θα οδηγήσει σε άνοδο του ευρωσκεπτικισμού. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη αποσύνθεση της ΕΕ» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.”

Από το δημοσίευμα κρατάμε την παραδοχή του Διεθνούς Ειδησεογραφικού Πρακτορείου ότι ο Σαμαράς συνέλαβε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και κατά τα άλλα μας λένε ότι ήταν μία υπόθεση απλά του κοινού ποινικού δικαίου και όχι πολιτική δίωξη….

Ακόμη αξίζει να τονιστεί από το δημοσίευμα ότι τρέμει το σύστημα την οικονομική κατάρρευση και την άνοδο των Εθνικιστών σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μία ακόμη απόδειξη ότι η δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής ήταν μία δίωξη πολιτική Κοράκια έχουν μαζευτεί γύρω από

Ο καθηγητής Ιωαννίδης λέει ότι είμαστε τυχεροί λόγω κλίματος και όχι λόγω… Μητσοτάκη!
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 21:28

Αντίστοιχοι οι θάνατοι στην Ελλάδα με τις Νότιες περιοχές της Ιταλίας

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, κ. Ιωαννίδης, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους παγκοσμίως λειτουργούς της Ιατρικής επιστήμης, επιμένει ότι τα στοιχεία που δίδονται από το ελληνικό κράτος δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι τα μέτρα μπορεί να κάνουν και κακό αντί για καλό! Σε συνέντευξή του σε Κυριακάτικη εφημερίδα τόνισε ότι δεν έχει νόημα να χαρακτηρίζονται τα κρούσματα που έρχονται στη γνώση των Αρχών ως «νέα» κρούσματα, όταν δυστυχώς ελέγχονται διαγνωστικά ελάχιστοι ασθενείς.

"Όσο λιγότερους ελέγχεις τόσο φαίνεται (ψευδώς) να έχεις λιγότερα κρούσματα, αλλά στην πραγματικότητα τόσο περισσότερα κρούσματα έχεις χάσει και τόσο πιο ανεξέλεγκτη είναι η διάδοση που συνεχίζεται."

Όσο για την χώρα μας ο καθηγητής ανέφερε ότι είμαστε τυχεροί λόγω του καιρού καθώς οι θάνατοι είναι σχετικά αντίστοιχοι με τις αντίστοιχες περιοχές της Ιταλίας (Σικελία, Καλαβρία, Μπαζιλικάτα) και την Κύπρο.

Αλήθεια, το γεγονός ότι είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα στην Νότιο Ιταλία απ’ ό,τι στην Βόρειο, καθώς και σε όλες τις χώρες, οι οποίες έχουν ανάλογο κλίμα με την Ελλάδα, δεν το παρατήρησαν οι “έγκριτοι” επιστήμονές μας; Ή μήπως πληρώνονται για να λένε μόνο ό,τι συμφέρει το γκοβέρνο; 

Υ.Γ.: Το ίδιο που συμβαίνει μεταξύ Νοτίου και Βορείου Ιταλίας, συμβαίνει και μεταξύ Νοτίου και Βορείου Ισπανίας. Νότια της Μαδρίτης τα κρούσματα είναι πολύ λιγότερα. 

Αντίστοιχοι οι θάνατοι στην Ελλάδα με τις Νότιες περιοχές της Ιταλίας Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, κ. Ιωαννίδης,

Τουρκία προς Ελλάδα: Θα σας στείλουμε 4 εκατ. λαθρομετανάστες και θα πληρωθείτε από την Ευρώπη...
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 20:30

Θα μας υποστηρίξουν και οικονομικά λένε οι Τούρκοι για τους λαθρομετανάστες που θα μας στέλνουν

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χ. Ακσόι σε επίσημες δηλώσεις του προτείνει να μεταφερθούν στην Ελλάδα τα 4 εκατ. λαθρομετανάστες που ευρίσκονται στην Τουρκία και ότι είναι πρόθυμη η Άγκυρα να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα!

Εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ: «Η πρότασή μας είναι μόνιμη: η Ελλάδα μπορεί να δέχεται τους αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ θα μπορούσε να παράσχει την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για τους αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με την αρχή της καλής γειτονίας θα υποστηρίξουμε οικονομικά την Ελλάδα.»

Η δήλωση αυτή του εκπροσώπου της τουρκικής κυβερνήσεως για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα από την Ευρώπη, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει συμφωνία με την Μέρκελ και για τον λόγο αυτό δεν έχει πάει ούτε ένας από τους “πρόσφυγες”, δηλαδή τους λαθρομετανάστες, στην Ευρώπη και επίσης δεν έχει επιστρέψει στην Τουρκία από την Ελλάδα ούτε ένας από αυτούς παρ’ όλα τα ψέματα Μηταράκη. 

Όσοι, λοιπόν, πληρώνονται για να λένε ψέματα την δουλειά τους κάνουν, οι υπόλοιποι όμως επιτέλους ξυπνήστε και καταλάβετε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σκοπό να γεμίσει την Ελλάδα με εκατοντάδες χιλιάδες, εάν όχι με εκατομμύρια λαθρομετανάστες! 

Θα μας υποστηρίξουν και οικονομικά λένε οι Τούρκοι για τους λαθρομετανάστες που θα μας στέλνουν Ο εκπρόσωπος του τουρκικού

Ένα “ξεχασμένο” ρεπορτάζ της κρατικής Ιταλικής τηλεόρασης για την εργαστηριακή μετάλλαξη του κορωνοϊού
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 19:06

Προχθές μέσα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής παρουσιάσαμε τις περίεργες δηλώσεις του υπουργού Δένδια, σύμφωνα με τις οποίες, το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στον έλεγχο της πληροφόρησης για τον κορωνοϊό, δήθεν για την καταπολέμηση των fake news που αφορούν την πανδημία.

Η δήλωση αυτή που έγινε στα πλαίσια τηλεοπτικής συνέντευξης πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Δεν είναι όμως τουλάχιστον περίεργο που ο μηχανισμός μιας αμυντικής συμμαχίας θα εμπλακεί στον τρόπο που θα παρουσιάζονται οι ειδήσεις;

Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Ίσως κάτι κρύβουν ή κάτι να φοβούνται ότι μπορεί να αποκαλυφθεί. Πολλά είναι τα ερωτήματα του κόσμου για τα οποία δεν υπάρχουν απαντήσεις. Για παράδειγμα στην Ευρώπη, υπάρχουν συμπτώματα της νόσου που δεν είχαν καταγραφεί στην Κίνα. Έχει μεταλλαχθεί ο ιός;

Επίσης, όσα έχουν βγει στην δημοσιότητα που στηρίζουν το ενδεχόμενο μιας βιολογικής επίθεσης, δεν προέρχονται από αμφιβόλου εγκυρότητας Μέσα, αλλά από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο, αρκετά χρόνια πριν!

Εκτός από το δημοσίευμα του Nature Medicine (2015) που παρουσίασε η Χρυσή Αυγή με το ξέσπασμα της πανδημίας υπάρχει και το ρεπορτάζ της ίδιας χρονιάς της Ιταλικής κρατικής τηλεόρασης Rai 3. Αναφέρει σχετικώς η εφημερίδα «δημοκρατία»:

«Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το ντοκιμαντέρ κινεζικού καναλιού με τον Κινέζο ιολόγο Τιάν Τζουνχούα που συνέλεγε δείγματα ιών από νυχτερίδες μέσα σε σπηλιές της επαρχίας Χουμπέι, λίγο πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα μόλυνσης από τον Covid-19, ανατριχίλα προκαλεί και ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης Rai 3!

Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε πριν από πέντε χρόνια, υπονοούν ότι οι Κινέζοι είτε είχαν από τότε στα εργαστήριά τους τον Covid-19 είτε αυτός προέκυψε από εξέλιξη ήδη υπάρχοντος «τεχνητού» κορονοϊού. Το ντοκιμαντέρ της τηλεοπτικής εκπομπής «Tgr Leonardo», που έπαιξε στη συχνότητα της Rai3 στις 16 Νοεμβρίου του 2015 (και το οποίο πρόβαλε στις 31 Μαρτίου και το Βεργίνα TV -το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα το οποίο έκανε κάτι τέτοιο) είχε μείνει καταχωνιασμένο και «ξεχασμένο» στην ιστοσελίδα της Rai για σχεδόν πέντε χρόνια, χωρίς κάποιος να το έχει πάρει χαμπάρι. Μέχρι που το έφερε ξανά στο φως ο Ματέο Σαλβίνι.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο επικεφαλής της Λέγκα επισήμανε ότι από το 2015 το ντοκιμαντέρ αναφερόταν σε έναν «σούπερ-ιό» που παρασκευάστηκε σε εργαστήριο της Κίνας από νυχτερίδες και ποντικούς και ήταν πολύ επικίνδυνος για τους ανθρώπους, πλήττοντας κυρίως τους πνεύμονες. Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι τα χαρακτηριστικά της δομής του κατασκευασμένου το 2015 κορονοϊού μοιάζουν εντυπωσιακά με τον Covid-19!

Ειδικότερα, το ντοκιμαντέρ αναφέρει ότι ερευνητές στην Κίνα απομόνωσαν μια πρωτεΐνη, γνωστή με την κωδική ονομασία SHC014, από έναν ιό των νυχτερίδων. Στη συνέχεια, την τοποθέτησαν πάνω στον κορονοϊό της Sars που έλαβαν από ποντικούς στο εργαστήριο. Το αποτέλεσμα ήταν να φτιάξουν έναν εντελώς καινούργιο κορονοϊό, ο οποίος στα πειράματα που έκαναν αποδείχτηκε πολύ μολυσματικός για τους ανθρώπους.

Το ντοκιμαντέρ συνεχίζει λέγοντας ότι όταν έγινε γνωστό πόσο επικίνδυνος μπορούσε να γίνει ο νέος κορονοϊός του 2015, η ελίτ των παγκόσμιων ερευνητών χωρίστηκε στα δύο, με άλλους να ζητούν την καταστροφή του και άλλους να υποστηρίζουν ότι είναι «απειροελάχιστες» οι πιθανότητες να διαφύγει από το εργαστήριο.

Το ιταλικό ντοκιμαντέρ μοιάζει σαν ένα κομμάτι του παζλ των αποκαλύψεων που σχετίζονταν με τη «σκοτεινή» δράση του ιολόγου Τζουνχούα! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ο 40χρονος ιολόγος εργαζόταν στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Ουχάν, κοντά στην αγορά της πόλης από όπου ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19, παγώνει το αίμα όλων. Πρόκειται για το ίδιο εργαστήριο το οποίο κατονόμασαν τον Φεβρουάριο οι ερευνητές του South China University of Technology Botao Xiao και Lei Xiao ως το εργαστήριο από το οποίο διέφυγε ή αφέθηκε να φύγει ο Covid-19!»

Η συζήτηση για το εάν ο covid-19 είναι ένας φυσικός ή τεχνητός ιός δεν θα σταματήσει ποτέ. Εκείνο που μετράει είναι ότι είναι υπαρκτός και σε αυτό συμφωνούν όλοι. Ακόμα και εάν δεν πρόκειται για ατύχημα ή βιολογική επίθεση, τα μέτρα που έχουν παρθεί σε ολόκληρο τον κόσμο θυμίζουν κατάσταση πολιορκίας. Όμως αυτά έχουν ήδη γίνει γνωστά και ο καθένας τα αντιλαμβάνεται με τα δικά του κριτήρια. Το ΝΑΤΟ που εμπλέκεται σε όλη αυτή την κατάσταση ακριβώς και μάλιστα στον τομέα της πληροφόρησης;

Υ.Γ. Δεν υιοθετούμε τα περί "κινέζικου ιού", καθώς στα διεθνή αυτά πειράματα συμμετείχαν ερευνητές και από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, που σήμερα κάνουν λόγο για "κινεζικό ιό"...

Προχθές μέσα από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής παρουσιάσαμε τις περίεργες δηλώσεις του υπουργού Δένδια, σύμφωνα με τις οποίες, το

Πουλάει τρέλα ο υπουργός υγείας της Κύπρου για τον κορωνοϊό
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 17:52

Λίγες ημέρες πριν και ενώ μιλούσε "off the record" στους δημοσιογραφους, ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου έλεγε χωρίς να γνωρίζει ότι τον καταγράφουν οι κάμερες ότι «ο κορωνοϊός είναι μια απλή γρίπη και δεν τρέχει τίποτα, απλώς εκάναμε λίγο…»

Μόλις χθες έδωσε την δική του... ερμηνία στο γνωστό βίντεο που σας παραθέτουμε. Ο κ. Ιωάννου με ανάρτηση του στο Facebook  αναφέρει πως η φράση είχε ως στόχο "να καθησυχάσει τις ανησυχίες δημοσιογράφων, που έκαναν σύγκριση του COVID-19 με πολύ πιο επικίνδυνους ιούς, όπως ο Εμπόλα, όπου το ποσοστό θνητότητας αγγίζει το 50%."

Σιγά να μην τον ρώτησαν και για το Aids! Τα συμπεράσματα δικά σας...

Λίγες ημέρες πριν και ενώ μιλούσε "off the record" στους δημοσιογραφους, ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου έλεγε χωρίς να γνωρίζει

Δικαίωμα Ασύλου σε όλους δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Ακόμα και στους “πρόσφυγες” που ήρθαν τον Μάρτιο
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 17:00

Η δέσμευση των «εθνικοφρόνων» έγινε κατά την τηλεδιάσκεψη για το λαθρομεταναστευτικό, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά των γραικύλων οι Χρυσοχοΐδης και Μηταράκης κι από την πλευρά των αφεντικών η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον, ο νεοδημοκράτης αντιπροέδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, η υφυπουργός Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της προεδρεύουσας Κροατίας Τερέτζια Γκρας, ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεζερί και ο επικεφαλής του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA) Μάικλ Φλάχερτι.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, η Γιόχανσον δήλωσε περιχαρής τα εξής: «Λοιπόν, αυτό με το οποίο θα ήθελα να κλείσω, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό το διάστημα, είναι επίσης ότι πρέπει οι άνθρωποι να έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν ασύλου. Καλωσορίζω θερμά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης που μου είπε γι’ αυτό μόλις τώρα, ότι οι νέες αφίξεις που ήρθαν εντός του Μαρτίου θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν ασύλου. Είναι πολύ, πολύ σημαντικό. Αυτές τις εποχές, είναι σημαντικό να στεκόμαστε στις αξίες μας και τα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως είπα και στην αρχή της ομιλίας μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Η δέσμευση των «εθνικοφρόνων» έγινε κατά την τηλεδιάσκεψη για το λαθρομεταναστευτικό, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά των γραικύλων οι

Ο Μητσοτάκης, το “Εγώ” του και ένα πρωτοσέλιδο
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 15:43

Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδος ΤΑ ΝΕΑ, δεν δείχνει μόνο την ποιότητα της «ενημέρωσης» στον καιρό του κορωνοϊού αλλά κάτι χειρότερο… Την ποιότητα του ανθρώπου που κυβερνά αυτή την στιγμή την χώρα.

Εν μέσω πανδημίας, νεκρών και γενικευμένου φόβου για τον ιό αλλά και το μέλλον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε εξώφυλλο σε μια ιστορική εφημερίδα με τίτλο «ΕΓΩ και η καραντίνα…»

Το «ρεπορτάζ» μας ενημερώνει για πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν: Τι βιβλία διαβάζει ο πρωθυπουργός, ποιες ταινίες παρακολουθεί και πως περνάει τον «εγκλεισμό» του στο… φτωχικό του με την οικογένεια. Θα μπορούσαν αυτά να απασχολούν μια παραπολιτική στήλη ολίγων λέξεων, όμως όχι, γίνονται πρωτοσέλιδο!

Non stop το λιβάνισμα του «μεσσία» Μητσοτάκη από τα καταχρεωμένα ΜΜΕ και εδώ επαναλαμβάνουμε το πρόβλημα δεν είναι τόσο στα ΝΕΑ, αλλά στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης καθοδηγεί αυτό το ρεύμα.

Φαίνεται ότι η σεμνότητα είναι άγνωστη έννοια για τους σημερινούς πολιτικούς…

Το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδος ΤΑ ΝΕΑ, δεν δείχνει μόνο την ποιότητα της «ενημέρωσης» στον καιρό του κορωνοϊού αλλά κάτι

Tα μέτρα της κυβέρνησης διχάζουν τον λαό και εξαπλώνουν τον «ιό» του φόβου
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 14:28

Ούτε οι κομμουνιστές δεν θα έστελναν περιπολικά στις Εκκλησίες! Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν στέλνει αστυνομικούς και στα στέκια των αλλοδαπών που κυκλοφορούν πανελεύθεροι;

Σύμφωνα με το βίντεο που σας παραθέτουμε, κάποιοι πιστοί στην Πάτρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας για την Θεία Λειτουργία. Κάπου εκεί εμφανίστηκε και η Αστυνομία, αλλά και ο… διχασμός που έχουν προκαλέσει τα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανάμεσα στους ανθρώπους της ίδιας γειτονιάς!

Αποτέλεσμα της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να προκληθεί ένταση, δεδομένου ότι κάτοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί και διαμαρτύρονταν για την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ άλλοι ζητούσαν από τους αστυνομικούς να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία για να μην υπάρξει κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού.

Τελικά η ένταση τερματίστηκε με τους αστυνομικούς να επιδίδουν πρόστιμα σε πολλούς από τους παρευρισκόμενους πιστούς, καθώς δεν είχαν βεβαίωση εξόδου.

Εικόνες από το μέλλον μιας κοινωνίας στην οποία κυριαρχεί ο τρόμος…

Ούτε οι κομμουνιστές δεν θα έστελναν περιπολικά στις Εκκλησίες! Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν στέλνει αστυνομικούς και στα στέκια

Χένρι Κίσινγκερ: “Χρειαζόμαστε ένα νέο παγκόσμιο όραμα”
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 13:07

Ο Χένρι Κίσινγκερ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας πρώην υπουργός εξωτερικών και σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο ξεπούλημα της Κύπρου μας και φανατικός υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης.

Σε πρόσφατο άρθρο του για την πανδημία, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Daily Mail, περιγράφει και αυτός την… ανάγκη για ένα «παγκόσμιο όραμα»:

«Όταν τελειώσει η πανδημία, πολλά θεσμικά όργανα των χωρών θα θεωρηθούν ότι έχουν αποτύχει. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος μετά τον κορονοϊό. Οι ηγέτες ασχολούνται με την κρίση σε μεγάλο βαθμό σε εθνικό επίπεδο, αλλά τα αποτελέσματα της επιθετικότητας του ιού δεν αναγνωρίζουν σύνορα.
 
Ενώ η επίθεση στην ανθρώπινη υγεία - ελπίζουμε - θα είναι προσωρινή, οι πολιτικές και οικονομικές αναταράξεις που εξαπολύθηκαν θα μπορούσαν να διαρκέσουν για γενιές. Καμία χώρα, ούτε καν οι ΗΠΑ, μπορεί να ξεπεράσει τον ιό με καθαρά εθνική προσπάθεια. Η αντιμετώπιση των αναγκών της στιγμής πρέπει τελικά να συνδυαστεί με ένα παγκόσμιο όραμα και πρόγραμμα συνεργασίας.»

Θυμίζουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες με το ξέσπασμα της πανδημίας, δεκάδες πολιτικοί από ολόκληρο τον κόσμο έχουν εκφράσει δημόσια την θέση τους υπέρ μιας «παγκόσμιας διακυβέρνησης». Και στην Ελλάδα…

Φαίνεται ότι για τα σκοτεινά όργανα της  Νέας Τάξης, ο κορωνοϊός αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιβάλλουν την ατζέντα τους, μια ατζέντα που πλέον δεν είναι κρυφή και στρέφεται κατά της ελευθερίας των εθνικών κρατών και υπέρ μιας παγκόσμιας τυραννίας.

Όμως η παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος, είναι το ίδιο το πρόβλημα...

Ο Χένρι Κίσινγκερ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας πρώην υπουργός εξωτερικών και σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ που έχει αφήσει

Στο πλευρό της Ελλάδος οι “Αδελφοί της Ιταλίας”
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 12:22

“Πατριώτες” μην ντρέπεστε να πείτε την πολιτική ταυτότητα του κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας”

Στην φωτογραφία βλέπετε αφίσα του κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας” με τον Ευρωβουλευτή της Γάιο Ιούλιο Καίσαρα Μουσολίνι, ο οποίος είναι πρώην Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και κατ’ ευθείαν απόγονος του Μπενίτο Μουσολίνι. Νομίζουμε αυτό τα λέει όλα για το που ευρίσκεται πολιτικά το εν λόγω κόμμα. Ντρέπονται όμως να το πούνε οι “πατριώτες”… 

H Τζιόρτζια Μελόνι, λοιπόν, ηγέτιδα του κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» και στενή σύμμαχος του Ματέο Σαλβίνι, έστειλε ένα μήνυμα προς την Ελλάδα, με αφορμή την απόφαση να κυματίσει η σημαία της Ιταλίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Σε μήνυμα της στο twitter ανέφερε τα εξής:

«Οι σημαίες δύο ιστοριών χιλιάδων χρόνων οι οποίες αποτελούν τη βάση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, κυματίζουν παράλληλα στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Ελλάδας. Χωρίς την Ελλάδα και την Ιταλία, η Ευρώπη δεν έχει ρίζες και μέλλον. Ευχαριστώ τους Έλληνες αδελφούς».

Υ.Γ.: Χαρακτηριστικό της “ντροπής” των ΜΜΕ του συστήματος το παρακάτω δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του “Πρώτου Θέματος”, στο οποίο αλλάζουν κόμμα στον Ιταλό Αντιπρόεδρο της Βουλής και τον κάνουν βουλευτή του κόμματος των “Πέντε Αστέρων”!:

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Με μια συμβολική κίνηση επέλεξε ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Φάμπιο Ραμπέλι, για να δείξει τη διαμαρτυρία του ενάντια στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν στέκεται στο πλευρό των χωρών που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Ο Ραμπέλι, εκλεγμένος με το λαϊκιστικό κόμμα των Πέντε Αστέρων,  σε ανάρτησή του δείχνει βίντεο όπου ο ίδιος κατεβάζει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το γραφείο του. Φορώντας ιατρική μάσκα και γάντια, δείχνει φροντίδα στο να κατεβάσει την ευρωπαϊκή σημαία και να τοποθετήσει την ιταλική.” 

“Πατριώτες” μην ντρέπεστε να πείτε την πολιτική ταυτότητα του κόμματος “Αδελφοί της Ιταλίας” Στην φωτογραφία βλέπετε αφίσα του κόμματος

Κορονοϊός και παγκοσμιοποίηση
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 10:13

Τέσσερα είναι τα βασικά συμπεράσματα που, σε παγκόσμιο επίπεδο, βγαίνουν από την πανδημία του κορονοϊού:

1) Η δομική κρίση της εθνομηδενιστικής καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και σημαντικό μέρος της θα προσπαθήσει να κρυφτεί πίσω από την πανδημία.

2) Όπως συμβαίνει με τους μεγάλους πολέμους και τα τεράστια οικονομικά «κραχ», έτσι και τώρα, θα καταστραφούν δυνάμεις της ζωντανής εργασίας, θα απαξιωθεί και θα αχρηστευθεί κεφάλαιο σε μεγάλες κλίμακες.

3) Οι κοινωνίες θα περάσουν ένα πολύ μεγάλο σοκ, καθώς θα αλλάξει δραματικά η καθημερινότητά τους από τα σημάδια των πολιτικών εκείνων που θα εφαρμοστούν στις «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» και στο πολύ σοβαρό ενδεχόμενο αυτές να μονιμοποιηθούν.

4) Θα υπάρξει καταλυτική επίδραση και στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς.

Πάνω, λοιπόν, σ’ αυτά τα τέσσερα βασικά συμπεράσματα μπορούμε να βασίσουμε την συνέχιση της σκέψης μας, λέγοντας ότι το καταστροφικό περιεχόμενο της παγκοσμιοποίησης παίρνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς ο ενυπάρχων εσωτερικός ανταγωνισμός ανάμεσα σε αντιπαλόμενα κέντρα ισχύος και το κυνήγι του υπερκέρδους σε όλους τους τομείς, έχουν οδηγήσει σε μια τεράστια αντίθεση ανάμεσα στον μεταλλαγμένο άνθρωπο και την κοινωνία της αγοράς από την μία και την Φυσική Ισορροπία από την άλλη, της οποίας η καταστροφή «χτυπάει κόκκινο» εδώ και δεκαετίες. Μέσα από την συντριβή της αντιφυσικής κομμουνιστικής ουτοπίας και την επικράτηση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, ο Πλανήτης, τα Έθνη, οι Λαοί, δοκιμάστηκαν βάναυσα. Διαλύθηκαν κοινωνικές κατακτήσεις και θεσμοί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Η επέλαση των «αγορών» και των «νόμων» τους έγινε μέσα από συνεχείς καταπατήσεις Εθνικής Κυριαρχίας και Κοινωνικού Δικαίου. Η πολυπολιτισμική χοάνη της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ έσπειρε πολέμους, διέλυσε ή ελέγχει χώρες, επέβαλε εμπάργκο. Οι ακόλουθοι της νεοφιλελεύθερης «Σχολής του Σικάγο» και της Wall Street γκρέμισαν παντού το κοινωνικό κράτος και αφού ύμνησαν την «θεά Αγορά» (όχι φυσικά με την αρχαιοελληνική της σημασία) σε όλες τις κερδοσκοπικές εκδοχές της, νέες ανακατατάξεις και συσχετισμοί έθεσαν επί τάπητος ένα νέο μεγάλο μοίρασμα της υφηλίου.

Από την γυάλινα εύθραυστη φαντασμαγορία του νεοφιλελευθερισμού και της επελαύνουσας παγκοσμιοποίησης περάσαμε στην φάση της γεωπολιτικής. Το πέρασμα αυτό σημαδεύτηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από την επιστροφή της Πολιτικής με δύο τρόπους. Πρώτον, ως ειδικό στοιχείο για την επίτευξη στόχων κάθε μεγάλου κέντρου. Δεύτερον, ως μορφή αντίδρασης των υποτελών Εθνών και Λαών απέναντι σε μια καταπιεστική κατάσταση που τους συνέθλιβε συστηματικά. Τον δεύτερο τρόπο, την μορφή αντίδρασης δηλαδή, οι κυρίαρχοι τον ονόμασαν «εθνολαϊκισμό». Με τον ερχομό και τον καλπασμό της πανδημίας του κορονοϊού βλέπουμε ένα «στριπτίζ» του νεοφιλελευθερισμού και των άλλων δογμάτων της παγκοσμιοποίησης.

Μπροστά σε μια διεθνή καταστροφή κλείνουν τα σύνορα με τον πλέον αυστηρό τρόπο, σταματούν απότομα διάφορες συναλλαγές και επαφές και επανέρχεται θεαματικά στην σκηνή, ως πρωταγωνιστής, το Κράτος, που τόσο λοιδορήθηκε και καταγγέλθηκε. Έχουμε, λοιπόν, άλλο ένα φαινόμενο «εκδίκησης» της Ιστορίας. Φανατικοί νεοφιλελεύθεροι (όπως ο Μητσοτάκης) ανακοινώνουν εθνικοποιήσεις, κρατικοποιήσεις και κεντρικές παρεμβάσεις στην οικονομία. Έτσι, έστω και προσχηματικά, έχουμε ένα «φτύσιμο» στα νεοφιλελεύθερα δεδομένα (η αγορά πάνω απ’ όλα, ιδιωτικοποίηση των πάντων κλπ.) και μια στροφή στην επαναφορά στους (απεχθείς για τους «φιλελέφτ») όρους του «εθνολαϊκισμού», επικλήσεις στον «Πατριωτισμό των Ελλήνων», στην ισχυροποίηση του Κράτους.

Οι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης και της ευρωπαϊκής εκδοχής της (ΕΕ), δεν το πιστεύουν και, κατά την γνωστή λαϊκή έκφραση, «το φυσάνε και δεν κρυώνει». Δεν μπορούν ούτε να καταλάβουν ούτε (βεβαίως) να συμφωνήσουν στο ότι πάνω από 80% του Ελληνικού Λαού θεωρεί σωστή την αναχαίτηση της λαθροεισβολής στον Έβρο, στο ότι το 90% των κατοίκων των νησιών αντιδρούν αρνητικά (και δυναμικά…) στο κυβερνητικό σχέδιο μετατροπής του Τόπου τους σε απέραντα hot spots, στο ότι πάνω από το 70% των Ελλήνων είναι σφόδρα αντίθετο στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το συμπέρασμα που βγάζουν είναι τόσο εύκολο όσο και βεβιασμένο, καθώς θεωρούν ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι «συντηρητική», «ρατσιστική», «ξενοφοβική», «καθυστερημένη». Στην πραγματικότητα, δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η Κοινωνία αυτή που κατηγορούν είναι (παρά τις αντιφάσεις και τα λάθη που την διέπουν) πιο μπροστά και πιο ρεαλίστρια (χωρίς εισαγωγικά) από αυτούς.

Επομένως, είναι ολοφάνερο ότι πρέπει να γίνουν γρηγορότερα βήματα προς μια άλλη Συνείδηση, η οποία είναι υπεραναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά για να αλλάξει η πορεία προς την γενική ανισορροπία και την καταστροφή της Φύσης, των Εθνών, των Λαών. Αυτή η νέα Συνείδηση που πρέπει να καλλιεργηθεί μέσα στις καρδιές και το μυαλό μας, προστάζει πως δεν πρέπει ούτε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη απαθή κατάσταση ούτε να επιτρέψουμε την μονιμοποίηση της σημερινής άρρωστης (κυριολεκτικά και μεταφορικά) κατάστασης. Ο Αγώνας για Φυσική Ισορροπία, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία συνεχίζεται και εντείνεται!

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Τέσσερα είναι τα βασικά συμπεράσματα που, σε παγκόσμιο επίπεδο, βγαίνουν από την πανδημία του κορονοϊού: 1) Η δομική κρίση

Για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 08:37

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή": Από την «ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ»  στο «ΨΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ» λίγος φόβος δρόμος!

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες, μια κατακραυγή για τους Έλληνες που θέλουν να επαναπατριστούν, λόγω του κινδύνου του κορωναϊού.

Σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε εφημερίδες, σε ειδησεογραφικά ιστολόγια, στα δελτία ειδήσεων από φωτισμένους «αναλυτές». Κάποιοι αυστηρά, άλλοι πιο ήπια, όλοι κατηγορούν όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα, από χώρες του εξωτερικού.

Μιλάνε με τα χείριστα λόγια, για τους άτυχους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Κυκλοφορούν και ψέματα του τύπου πως δήθεν: «ζητούν να επαναπατριστούν με έξοδα της πολιτείας», ενώ αρχικά βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν με την Ryan Air, η οποία ακύρωσε την πτήση και τους άφησε μετέωρους.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως, αυτοί που ζητούν να ξεχάσουμε τους Έλληνες του εξωτερικού, είναι οι ίδιοι που ολημερίς ζητούσαν να τους δώσουμε ψήφο. Είναι οι ίδιοι που προπαγανδιστικά είπαν ότι θα τους δώσουν ψήφο. Είναι οι ίδιοι που διαφήμιζαν στα καφενεία πως «ο τάδε γνωστός, έφυγε από την Ελλάδα, δουλεύει στην Γερμανία, κονομάει γερά και ξέρεις, και το παιδί μου έξω θα το στείλω. Όχι θα το αφήσω να χαντακωθεί εδώ για τρείς και εξήντα».

Είναι όλοι αυτοί που γκρίνιαζαν για το “brain drain” της χώρας. Είναι όλοι αυτοί που απαιτούσαν από τους Έλληνες του εξωτερικού, να στείλουν χρήματα να στηρίξουν την κρίση, είναι όλοι αυτοί που απαιτούσαν από τους Έλληνες του εξωτερικού να οργανωθούν και να πιέσουν για την Μακεδονία ή την λαθρομετανάστευση.

Ναι. Μιλάω για τους πατριώτες, για τους Μακεδονομάχους, για τους κεντρώους δεξιούς, για τους αστούς. Με τους αριστερούς δεν ασχολούμαι, δεν λερώνω το γραπτό μου με αναφορές σε παρανοϊκούς εγκληματίες.

Τώρα που ήρθε η ώρα να δείξει η Ελλάδα, στοργή και φροντίδα για τους ξενιτεμένους Έλληνες, τώρα που ήρθε η στιγμή να τους δείξουμε έμπρακτα ότι η Πατρίδα δεν τους ξεχνάει, τώρα δείχνουμε τον χειρότερο εαυτό μας. Εκείνο τον τηλεορασόπληκτο εαυτούλη μας, που μόλις φοβήθηκε λίγο για το τομάρι του, ξεχνάει Έθνος, ξεχνάει Ιδέες, αλλάζει συνθήματα.

Και φυσικά δεν λέω να φέρουμε ανάμεσά μας, ανεξέλεγκτα, ανθρώπους που ίσως μεταφέρουν τον περίεργο αυτόν ιό. Φυσικά και πρέπει να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Άλλο αυτό όμως και άλλο να τους βρίζουμε ολημερίς, να ευχαριστιόμαστε που π.χ. η Πρεσβεία στο Λονδίνο σχεδόν λειτουργεί σαν να αντιμετωπίζει εχθρούς. Την ίδια στιγμή που εκατοντάδες λαθρομετανάστες, λαμβάνουν επιδόματα, περιθάλπονται, μεταφέρονται χωρίς καραντίνα με πούλμαν στην ενδοχώρα, την ίδια στιγμή εμάς θα μας «κοστίσει ακριβά» η μεταφορά των περίπου ογδόντα αποκλεισμένων Ελλήνων, στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Στο σημείο αυτό να πω κι ένα μεγάλο «ντροπή σας» στους «σύμμαχους φιλέλληνες Βρετανούς» που δέχονται να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην χώρα τους, λες και είναι η Ουγκάντα του Αμίν Νταντά.

Κύριοι και κυρίες που θεωρείτε εαυτούς Εθνικιστές, να ξέρετε ότι δεν μας περισσεύει κανένας Έλληνας, όπου κι αν βρίσκεται. Να ξέρετε ότι Εθνικιστής είναι εκείνος που φροντίζει για το καλό του συνόλου του Έθνους κι όχι για τον κώλο του.

Κύριοι και κυρίες που θεωρείτε εαυτούς Έλληνες, να ξέρετε ότι τώρα κρίνεστε. Τώρα κρινόμαστε όλοι. Στα εύκολα είμαστε όλοι Μεγαλέξανδροι. Στα δύσκολα όμως μεταμορφωνόμαστε σε Εφιάλτες;

Ποτέ δεν συμπάθησα αυτή την κοινωνία της κατανάλωσης, της αστικής μπόχας και της κοσμοπολίτικης φούσκας. Ποτέ μέχρι τώρα όμως δεν είχα συνειδητοποιήσει το βάθος της ξεφτίλας.

Η σάπια κοινωνία μας, φτιασιδώνεται με την επιμέλεια γριάς τσατσάς, αλλά η ασχήμια της δεν κρύβεται πια.

ΜΥΡΜΙΔΟΝΑΣ

Άρθρο από την εφημερίδα "Χρυσή Αυγή": Από την «ΨΗΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ» στο «ΨΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ» λίγος φόβος δρόμος!

Για ποια “Ευρώπη” μας μιλάνε;
Κυριακή, 5 Απριλίου 2020 - 00:49

Χρειάστηκε μια παγκόσμια κρίση για να αρχίσει να ξηλώνεται με τόση ευκολία το παραμύθι της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», το οποίο εμείς ως Έλληνες το ζήσαμε πολύ καλά με τα μνημόνια και τους «μηχανισμούς στήριξης» της τελευταίας δεκαετίας.

Η «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» δεν είναι ούτε ευρωπαϊκή ούτε αλληλεγγύη. Είναι μια συντεχνία τοκογλύφων η οποία θησαυρίζει από την δυστυχία των Λαών της Ευρώπης και στην πρώτη δυσκολία, γυρίζει την πλάτη της.

Βράζει η Ιταλία αυτή την στιγμή για την Ε.Ε. των τοκογλύφων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρεις χώρες έδειξαν έμπρακτη αλληλεγγύη στον Ιταλικό Λαό και καμία από αυτές δεν ανήκει στην Ε.Ε.. Μιλάμε για την Ρωσία, την Κίνα και την… Κούβα! Ως Εθνικιστές, βλέπουμε το επερχόμενο γκρέμισμα αυτού του σαθρού οικοδομήματος με χαρά και ελπίδα. Έρχεται η ώρα των Εθνικιστών, έρχεται η ώρα της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε! Και ως Έλληνες πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη ημέρα. Επιστροφή στην Εθνική Οικονομία, επιστροφή σε ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, επιστροφή στις παραδόσεις μας, στην Ταυτότητά μας και στον Ελληνισμό μας. Ή θα είναι αυτό το μέλλον μας, ή θα φυτοζωούμε αρκετές δεκαετίες ακόμα, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι τοκογλύφοι.

Χρειάστηκε μια παγκόσμια κρίση για να αρχίσει να ξηλώνεται με τόση ευκολία το παραμύθι της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», το οποίο εμείς

Από τα “γιούχα” στον Μηταράκη, στα χειροκροτήματα για την καραντίνα…
Σάββατο, 4 Απριλίου 2020 - 23:40

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντες οι τελευταίοι μήνες για την πολιτική ζωή της χώρας. Άρχισαν με ένα “μεγαλόπνοο” σχέδιο της Ν.Δ. να δημιουργήσει νέους καταυλισμούς σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, που ναυάγησε μέσα από συμπλοκές του λαού με τα ΜΑΤ και τα “γιούχα” του Μηταράκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέρρεε και ξαφνικά ήλθε σαν σανίδα σωτηρίας ο Έβρος και ο... κορωνοϊός. Και όλοι πλέον επιδοκιμάζουν την κυβερνητική τακτική, αλλά κανένας δεν ξέρει για πόσο…

Ζήσαμε, βεβαίως, το τι εστί απόλυτη προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου με την στάση των ΜΜΕ, τα οποία βεβαίως κέρδισαν εκατομμύρια από όλη αυτή την ιστορία. Και μέσα σε όλα αυτά και με τους Έλληνες ευρισκόμενους κυριολεκτικά σε καραντίνα, έγινε η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ακολούθησαν και τα συγχαρητήρια του Αλέξη Τσίπρα προς την Ν.Δ.

Χαρακτηριστικά ήσαν τα όσα δήλωσε ο Eκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Καλωσορίζουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο μέτωπο της λογικής και του πατριωτικού συμφέροντος που χάραξε η συμφωνία των Πρεσπών. Είναι θετικό ότι έστω και τώρα παραδέχεται πως κορόιδευε όλη την Ελλάδα όταν υποδαύλιζε το μίσος και τον εθνικό διχασμό για μικροκομματικά συμφέροντα.»

Υπαρξιακό το πρόβλημα, λοιπόν, για κάθε καλό Έλληνα, που πίστεψε τα προεκλογικά ψέματα της ΝΔ και σήμερα βλέπει να εισπράττει το χειροκρότημα της αριστεράς, που έπρεπε οπωσδήποτε να φύγει για μία πολιτική στην ίδια γραμμή με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία με την ψήφο του καταδίκασε.

Ο κορωνοϊός θα φύγει και οι λαθρομετανάστες θα αρχίσουν να έρχονται και πάλι. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη για την Νέα Δημοκρατία.

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντες οι τελευταίοι μήνες για την πολιτική ζωή της χώρας. Άρχισαν με ένα “μεγαλόπνοο” σχέδιο της Ν.Δ. να δημιουργήσει

Παλαιότερες ΚαταχωρήσειςΠεριοδικό ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ