Πούτιν και Τραμπ κατά Facebook, Youtube και Google
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 10:01

Όλοι γνωρίζουμε ποιον κτυπούν και σε ποιον μόνο έχουν επιβάλει λογοκρισία αυτοί που ελέγχουν το διαδίκτυο και είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αντίθετα, κάποιους που παριστάνουν τους επαναστάτες και είναι και έτοιμοι να ορκιστούν πρωθυπουργοί δεν τους ενοχλούν… Στο χώρο του διαδικτύου όμως έχουμε εξελίξεις. 

Άτυπη συμμαχία έχουμε από Τραμπ και Πούτιν κατά των social media, που πλέον ελέγχουν τα πάντα και έφθασαν στο σημείο να ”φιμώσουν” μέχρι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ! Η Μόσχα εξαπέλυσε επίθεση κατά του αμερικανικού ”deep state” και όλα δείχνουν πως τώρα ξεκινάει μία μεγάλη σύγκρουση.

Ο Ρώσος απεσταλμένος του ΟΑΣΕ, μετά από προεδρική εντολή από τον Β. Πούτιν συνέχισε αυτό που άρχισε ο Αμερικανός πρόεδρος για τα κοινωνικά δίκτυα, ξεκινώντας ένα ιδιότυπο ”πόλεμο” εναντίον τους και δήλωσε ότι “το Facebook, το YouTube και η Google λογοκρίνουν με «ανεπιθύμητα» μέσα”.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, με το πρόσχημα των συνθημάτων για την δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου, υπάρχει μια συστηματική λογοκρισία του παγκόσμιου χώρου των πληροφοριών από ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ διαδικτυακές πλατφόρμες και αυτό ονομάζεται ”δημοκρατία αμερικανικού τύπου”, αναφέρει μεγάλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

“Οι εταιρείες του Facebook, του YouTube και της Google έχουν μεταβάλει την πλήρη ελευθερία σε ένα σκληρό σύστημα ελέγχου των πληροφοριών, με λογοκρισία των “ανεπιθύμητων” μέσων μαζικής ενημέρωσης”, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Αλέξανδρος Λουκασίσιτς, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνάντησης της μόνιμης επιτροπής του ΟΑΣΕ.

Όλοι γνωρίζουμε ποιον κτυπούν και σε ποιον μόνο έχουν επιβάλει λογοκρισία αυτοί που ελέγχουν το διαδίκτυο και είναι η ΧΡΥΣΗ

“Πόντιος Πιλάτος” οι ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 08:19

Δεν πρόκειται να θυσιάσουν την σχέση τους με την Τουρκία για χάρη της Ελλάδος οι Αμερικάνοι

Όπως το 1974 με τον Ατίλα, όπως το 1996 με τα Ίμια, η Αμερική δεν πρόκειται να θυσιάσει την στρατηγική σχέση της με την Τουρκία για χάρη της Ελλάδος ό,τι και να γράφουν τα αμερικανόδουλα παπαγαλάκια που κυριαρχούν στα ΜΜΕ της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό δείχνει και η πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη.  

Μιλώντας στο MEGA ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ρωτήθηκε για τις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας και εάν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» από τις ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις. Απαντώντας, ο κ. Πάιατ περιορίστηκε να δηλώσει ότι η «κόκκινη γραμμή» των ΗΠΑ είναι ότι «είναι απαράδεκτο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν στρατιωτική συμπλοκή» και πρόσθεσε μάλιστα, ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης «οι μόνοι που θα επωφελούνταν» θα ήταν «οι αντίπαλοί μας» και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ούτε λέξη, λοιπόν, για τις τουρκικές προκλήσεις από τον πρέσβη των ΗΠΑ, αλλά μόνο ότι θα ωφεληθεί η Ρωσία. Άμεση ήταν η αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα:

«Είναι ανοησίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα στη συνέντευξή του στο MEGA TV ότι ο νικητής, σε περίπτωση κλιμάκωσης μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας, δήθεν θα είναι ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.» 

Στην πραγματικότητα, ο μόνος σύμμαχος που θα μπορούσε να έχει η Ελλάδα κατά της Τουρκίας είναι η Ρωσία, αλλά με την αμερικανόδουλη πολιτική των κυβερνήσεων από την εποχή Τζωρτζ Παπανδρέου μέχρι και σήμερα με τον Μητσοτάκη, μόνη της έχει επιλέξει μία δουλική απέναντι στις ΗΠΑ πολιτική και εχθρική απέναντι στην Ρωσία. 

Δεν πρόκειται να θυσιάσουν την σχέση τους με την Τουρκία για χάρη της Ελλάδος οι Αμερικάνοι Όπως το 1974

Αδειάζουν από ρευστότητα τα κρατικά ταμεία
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 - 00:49

Ο Ιούλιος είναι ένας ακόμη δύσκολος μήνας για το κράτος αφού θα πρέπει να πληρωθούν τοκοχρεολύσια ύψους 3,2 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να βγει  αναγκαστικά στις αγορές για να βρει αυτά τα λεφτά.

Μέχρις πρότινος αυτός ο λογαριασμός με τα χρέη καλύπτονταν από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού, το οποίο πλεόνασμα εξαϋλώθηκε εν ριπή οφθαλμού στον ενάμιση της καραντίνας με αποτέλεσμα τα κρατικά ταμεία να γεμίσουν με τρύπες (1,35 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου) και λόγω αυτού του εκτροχιασμού ο προϋπολογισμός να γυρίσει σε δημοσιονομικό έλλειμμα (1,5 δισ. στο πρώτο τετράμηνο).

Μπροστά σε αυτή την αβεβαιότητα και με δεδομένο ότι το μαξιλάρι των διαθεσίμων δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεξάντλητο το οικονομικό επιτελείο θα επιχειρήσει να αποσπάσει μεγαλύτερα ποσά ρευστότητας από την Ευρώπη και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Εκτός από τα παραπάνω κονδύλια που διεκδικεί στο SURE  (2,4 δισ. ευρώ αντί για 1,4 δισ. ευρώ) η κυβέρνηση κυνηγά παράλληλα κάποιες αξιόλογες προκαταβολές χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου που δεν έχει ακόμη οριστικοπποιηθεί η Ελλάδα μπορεί να πάρει συνολικά 32 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 22,5 δισ. ευρώ αφορούν επιχορηγήσεις και τα υπόλοιπα 9,5 δισ. ευρώ σε δάνεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ BANKINGNEWS.GR

Ο Ιούλιος είναι ένας ακόμη δύσκολος μήνας για το κράτος αφού θα πρέπει να πληρωθούν τοκοχρεολύσια ύψους 3,2 δισ. ευρώ,

Όταν κάποιοι προσπαθούν να δρέψουν τους καρπούς της βρώμικης προπαγάνδας εναντίον της Χρυσής Αυγής
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 23:18

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος είναι ο μόνιμος στόχος της λάσπης αριστερών και “πατριωτών” 

Ο καθηγητής κ. Κιτσίκης, είχε γράψει σε περασμένα χρόνια σε ένα κείμενό του ότι ο Παπαδόπουλος έχασε την εξουσία γιατί δεν είχε… παρέες στο Κολωνάκι! Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί, που πιστεύουν ότι αυτή η χώρα εξουσιάζεται από κάποιες παρέες, που κινούνται μεταξύ πλατείας Συντάγματος και πλατείας Κολωνακίου. Μάλιστα στην Βουλή είχα πει σε ομιλία μου ότι σε αυτή την χώρα οι πρωθυπουργοί βγαίνουν από δύο ιδρύματα, το Αμερικάνικο Κολέγιο και την ΚΝΕ και πράγματι οι πρωθυπουργοί των τελευταίων ετών(Σαμαράς, Τσίπρας, Μητσοτάκης) επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου. 

Την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την κτύπησαν σκληρά και συνεχίζουν να την κτυπούν τόσο οι αριστεροί, όσο και οι φιλελεύθεροι αλλά και κάποιοι που δηλώνουν “πατριώτες” ή ακόμη και “εθνικιστές”. Ο αγαπημένος τους στόχος ήταν σταθερά ο Γ.Γ. της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και δυστυχώς δεν τον υπερασπίστηκαν ως όφειλαν οι περισσότεροι από αυτούς, που είχαν την τύχη από το πουθενά και το μηδέν, να αναδειχθούν από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Δεν κατάλαβαν ότι έτσι κτυπιέται το κόμμα και θα ευρεθούν εκτός πολιτικής και αυτοί. Άλλους ίσως τους βόλευε η λάσπη κατά του Μιχαλολιάκου, γιατί υπηρετούσε τα προσωπικά τους σχέδια. Βεβαίως και έχει το δικαίωμα ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να αλλάζει κόμμα, να αλλάζει ιδέες, να αλλάζει πολιτικούς συνεργάτες και εμείς από την πλευρά μας του ευχόμαστε καλή τύχη στον δρόμο που διάλεξε, που δεν είναι ο δικός μας δρόμος, τον οποίο ας μας επιτρέψουν εχθροί και φίλοι να συνεχίσουμε να τον ακολουθούμε και να είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας! 

Σε όλους αυτούς που είναι σήμερα μακριά από το Κίνημά μας, θα τους θυμίσουμε ένα πατριωτικό άσμα των Ναπολεοντίων πολέμων που έλεγε ότι εάν μία ημέρα όλοι γίνουν άπιστοι, εμείς θα παραμείνουμε πιστοί, γιατί υπάρχει για εμάς πάντα μία Σημαία σε αυτή τη Γη! Γιατί ποτέ δεν θα προδώσουμε την αιώνια εφηβεία μας, τους σύντροφους της χρυσής μας νεότητος, τις παλιές εικόνες μιας καλύτερης εποχής γεμάτης αρετής και αγάπης ακόμη και για τον θάνατο.

Y.Γ. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει ενάντια σε όλους τους καιρούς, γιατί είναι Ιδέα που δεν χωρά σε ποσοστά και ψήφους. Πάντοτε Πιστοί στο Καθήκον μας και στην Εθνική Ιδέα. Αυτό κάναμε και την 29η Μαΐου όπως ολόκληρες δεκαετίες τώρα... Όσοι θέλουν να αγωνιστούν υπάρχει ο δρόμος του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Για τους υπόλοιπους, υπάρχει ο καναπές και τα τηλεπαράθυρα...

Εδώ και πολλά χρόνια ο Ν.Γ. Μιχαλολιάκος είναι ο μόνιμος στόχος της λάσπης αριστερών και “πατριωτών” Ο καθηγητής κ.

Νέα εισβολή λαθρομεταναστών μέσα στο καλοκαίρι
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 21:51

Δεν φυλάσσεται με 400 αστυνομικούς ο Έβρος και τα σύνορα 220 χιλιομέτρων!

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, στους επόμενους μήνες αναμένονται κύματα λαθρομεταναστών τόσο στα νησιά όσο και στον Έβρο. Η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στους καταυλισμούς των νήσων του Βορείου Αιγαίου θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Η ίδια η κυβέρνηση σύμφωνα με δικές της πηγές, θεωρεί δεδομένο ότι στο προσεχές διάστημα χιλιάδες λαθρομετανάστες να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα και επιχειρεί με προπαγάνδα και φανφαρόνικους λεονταρισμούς να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που θα δημιουργηθεί γι’ αυτήν. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπουργός της ΝΔ, παιδί του ΠΑΣΟΚ και του Σημίτη, Χρυσοχοΐδης, που έκανε διώξεις εναντίον αστυνομικών που ήταν Χρυσαυγίτες, πήγε στον Έβρο και έκανε δηλώσεις σχεδόν θριαμβευτικές. Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως ότι τόσο ο Χρυσοχοΐδης, που τότε ήταν ΠΑΣΟΚ, όσο και κάποιοι αστυνομικοί που τους θεωρούσαν “Χρυσαυγίτες”, σήμερα είναι και οι δύο στην στοργική πολιτική αγκαλιά του Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Είπε, λοιπόν, ο Χρυσοχοΐδης θριαμβευτικά ότι θα στείλει στον Έβρο 400 αστυνομικούς! Δηλαδή, 4 βάρδιες των 100 αστυνομικών σε σύνορα μεγαλύτερα των 200 χιλιομέτρων! Δηλαδή, έναν αστυνομικό κάθε δύο χιλιόμετρα… Έτσι φυλάσσεται ο Έβρος; Αστεία πράγματα!

Όσο για το νέο “φράγμα” που διαφημίζουν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά στο μεγαλύτερο μέρος του από ενισχυμένα συρματοπλέγματα και ας σημειωθεί ότι θα τοποθετηθούν σε μήκος 26 χιλιομέτρων. Δηλαδή θα υπάρχουν κατ’ ουσίαν ελεύθερα και αφύλακτα στον Έβρο περισσότερα από 150 χιλιόμετρα… 

Δεν φυλάσσεται με 400 αστυνομικούς ο Έβρος και τα σύνορα 220 χιλιομέτρων! Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής

Θεσσαλονίκη: Δείτε εικόνες από την Πορεία Μνήμης της Χρυσής Αυγής για την 29η Μαΐου
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 20:22

Με ακλόνητο μαχητικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Θεσσαλονίκης η προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία εις μνήμην των γενναίων υπερασπιστών της Βασιλεύουσας και του τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

Σε μία πολιτεία σαπισμένη από το δηλητήριο της απάθειας, πλήθος νέοι και νέες έδωσαν το δυναμικό παρόν στην εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ηχηρό μήνυμα απέναντι στην ιστορική άγνοια και λήθη που προωθεί η κυβέρνηση. 

Τη στιγμή που τα φερέφωνα της εξουσίας διατυμπανίζουν την υποτιθέμενη διάλυση της Χρυσής Αυγής, το κέντρο των δύο μεγαλύτερων πόλεων κατακλύστηκε από μαυροκόκκινα λάβαρα και Ελληνικές Σημαίες. Από την οδό Καζαντζάκη, όπου στεγάζεται η Τοπική Οργάνωση Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες προέβησαν σε μαχητική πορεία και έγιναν δεκτοί με ιδιαίτερη θέρμη και ενθουσιασμό από τους εναπομείναντες Έλληνες των κατεχόμενων περιοχών του κέντρου.

Απορίας άξιο είναι, πως ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Χρυσαυγίτες ήταν οι μοναδικοί που θυμήθηκαν την επέτειο της Άλωσης της Πόλης, ο λεγόμενος «πατριωτικός» τύπος, επέλεξε για ακόμη μία φορά να ακολουθήσει την τακτική της φίμωσης, παίζοντας ξανά το παιχνίδι του συστήματος. Απέναντι σε όλους εκείνους που ονειρεύονται μία Ελλάδα χωρίς ιστορικές ρίζες, η Εθνικιστική Νεολαία έδωσε για μία ακόμη φορά την καλύτερη απάντηση με την δυναμική της παρουσία.

Όσο υπάρχουν υπουργοί που εκχωρούν «λίγες δεκάδες μέτρα» Ελληνικού εδάφους και όσο υπάρχουν κυβερνήσεις που αφήνουν αφύλακτη τη χώρα απέναντι στις ορδές λαθρομεταναστών, τόσο θα δυναμώνει η φωνή της Εθνικής Αντίστασης και θα πεισμώνει η ψυχή μας, ώστε να μην επιτραπεί μία νέα Άλωση!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με ακλόνητο μαχητικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Θεσσαλονίκης η προγραμματισμένη συγκέντρωση και πορεία εις μνήμην των γενναίων υπερασπιστών

Πανηγύρι της μίζας έχει στήσει η Νέα Δημοκρατία με τα νέα Hotspot
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 19:15

Ασφαλώς και δεν αποτελεί έκπληξη, η μεγάλη λεηλασία κάθε λογής ταμείου από τους… «άριστους» του Μητσοτάκη. Άλλωστε, σ’ αυτό είναι «άριστοι»: να κλέβουν!

Έτσι, σε δημοσίευμα –όλως περιέργως!- της «Καθημερινής», παρουσιάστηκε διαβαθμισμένο έγγραφο το οποίο κάνει λόγο για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες χρησιμοποιώντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Μαλακάσα, για την οποία αναφέρει πως «η νέα δομή φιλοξενίας που φτιάχτηκε τους τελευταίους μήνες κοστολογήθηκε με ένα υπέρογκο ποσό, συγκρινόμενο με ανάλογα έργα που έχει χρηματοδοτήσει η αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Ασφαλώς και δεν αποτελεί έκπληξη, η μεγάλη λεηλασία κάθε λογής ταμείου από τους… «άριστους» του Μητσοτάκη. Άλλωστε, σ’ αυτό είναι

Έλληνας ο εθνικός ήρωας των Αλβανών, Γεώργιος Καστριώτης Σκεντέρμπεης
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 18:07

Στην κεντρική πλατεία των Τιράνων υπάρχει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη-Σκεντέρμπεη, όπου Σκέντερμπεης σημαίνει Ισκεντέρ Μπέης, δηλαδή άρχοντας Αλέξανδρος, ο οποίος όμως δεν ήταν Αλβανός, αλλά Έλληνας.

Το θέμα ήλθε στην επικαιρότητα με την δήλωση ενός Αλβανού πολιτικού σε τηλεοπτική εκπομπή. Συγκεκριμένα, ο Πασκάλ Μίλο, Αλβανός ιστορικός, πολιτικός και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, σε τηλεοπτική συζήτηση για τη μεγαλύτερη αλβανική προσωπικότητα, τον Γεώργιο Καστριώτη Σκεντέρμπεη, δήλωσε ότι ο εθνικός ήρωας των Αλβανών γεννήθηκε Ορθόδοξος. Επιπρόσθετα, ο Αλβανός πολιτικός ανέφερε διατριβή σύμφωνα με την οποία ο Γεώργιος Καστριώτης Σκεντέρμπεης αγωνίστηκε για την προστασία του Χριστιανισμού και όχι για τους Αλβανούς!

Oι Αλβανοί τιμούν ως εθνικό τους ήρωα, έναν Έλληνα, τον Γεώργιο Καστριώτη ή Σκεντέρμπεη (Ισκεντέρ μπέης, όπου Ισκεντέρ καλείται ο Αλέξανδρος ο ηγεμών). Επίσης χρησιμοποιούν την πολεμική σημαία της Βυζαντινής μας Αυτοκρατορίας, ως εθνικό τους σύμβολο. Οι αγώνες του Γεωργίου Καστριώτου ήταν αγώνες ενός Έλληνα Ορθοδόξου ηγέτου εναντίον των Τούρκων. Ήταν Ηπειρώτης Έλληνας, όπως αδιάψευστα διακηρύσσουν οι Ιστορικές Πηγές.

Ο Marini Barletii, πρώτος του Βιογράφος από την Σκόδρα (αρχές 16ου μ.Χ. αι.), τον αποκαλεί «Ηπειρώτη πρίγκιπα» και «Ηγεμόνα των Ηπειρωτών». Όλα του τα έγγραφα ήταν γραμμένα στην Ελληνική γλώσσα.

Στην κεντρική πλατεία των Τιράνων υπάρχει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη-Σκεντέρμπεη, όπου Σκέντερμπεης σημαίνει Ισκεντέρ Μπέης, δηλαδή άρχοντας Αλέξανδρος, ο

Το τέλος της δυτικής κυριαρχίας
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 16:43

Εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και με πρόσφατες αναρτήσεις μας στην ιστοσελίδα όπως και με άρθρα μας στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουμε ασχοληθεί με την αλλαγή εποχής στην γεωπολιτική, με την αρχή της επόμενης ιστορικής φάσης. Με τις αναλύσεις και τα άρθρα μας προϊδεάσαμε για μια θεμελιωδώς νέα εικόνα του κόσμου που δεν ταιριάζει στην έννοια της παγκόσμιας κυριαρχίας της Δύσης και κατ’ επέκταση στην κυριαρχία του σιωνιστικού καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού.

Σταχυολογούμε ως παραδείγματα τις εξής αναρτήσεις μας στην ιστοσελίδα: Ρωσία - Κίνα - Ιράν: Η στρατηγική συμμαχία που μετατοπίζει την παγκόσμια ισορροπία (14.3.2017), Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα για το πετροδολάριο (4.11.2017), Οι ΗΠΑ αποστερούνται της υπεροχής των στον Ειρηνικό (24.8.2019), Ο Γάλλος Πρόεδρος προεξοφλεί το τέλος της Δυτικής κυριαρχίας (31.8.2019), Νέα γεωπολιτικά δεδομένα από τη επιρροή της Κίνας στην παγκόσμια οικονομία (2.11.2019), Ο καπιταλισμός στην μονάδα εντατικής θεραπείας (24.4.2020) και επιπλέον πολλά άρθρα στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Πριν από λίγες ώρες ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Josep Borrell, που προφανώς έχει έντονη αίσθηση γεωπολιτικών συνθηκών, σε συνάντηση με Γερμανούς διπλωμάτες προσδιόρισε μια νέα στρατηγική πορεία για την ΕΕ. Όπως δήλωσε στους διπλωμάτες ο Borrell, «η πορεία αυτή έχει προσανατολισμό την Ασία. Η κυριαρχία των ΗΠΑ, η κυριαρχία της Δύσης τελειώνει και μια νέα εποχή ανατέλλει. Μια εποχή στην οποία η ΕΕ δεν θέλει πλέον να είναι ουραγός των ΗΠΑ, αλλά προτιμά να συνεργαστεί με την Ασία».

Βιώνουμε το τέλος μιας πολύ μακράς εποχής ιστορικής, οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας από την Δύση. Στην εποχή μας αναδύονται νέα κέντρα εξουσίας, οι κανόνες του σιωνιστικού ιμπεριαλισμού που ίσχυαν εδώ και δεκάδες χρόνια τελειώνουν. Θα ζήσουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει, ανεξάρτητα αν τον ονομάζουμε πολυπολικό ή πολυκεντρικό, η διαδικασία έχει ξεκινήσει.

Η «ιστορική» Δύση χάνει την κυρίαρχη θέση της ως αποτέλεσμα της φυσικής πορείας της ιστορίας, νέα κέντρα οικονομικής ανάπτυξης, οικονομικής και στρατιωτικής δύναμης, πολιτικής επιρροής οδηγούν στην πτώση της δυτικής κυριαρχίας.

Γ. Λιναρδής

Εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά και με πρόσφατες αναρτήσεις μας στην ιστοσελίδα όπως και με άρθρα μας στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ

Θλιβερός υπερασπιστής της συμφωνίας των Πρεσπών κατάντησε ο άλλοτε «μακεδονομάχος» Τζιτζικώστας
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 15:58

Υπάρχει μία «μάσκα»  η  οποία σε αντίθεση με την γνωστή σε όλους μας μάσκα λόγω κορωνοϊού, έχει σταματήσει πλέον να είναι «της μόδας» και πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων, αποκαλύπτοντας την υποκρισία όσων μέχρι τώρα την χρησιμοποιούσαν.

Πρόκειται για την «μάσκα του μακεδονομάχου».

Μέχρι τις τελευταίες εθνικές εκλογές την «φορούσαν» με μεγάλη ευχαρίστηση ο Κούλης Μητσοτάκης και πολλά από τα στελέχη  της ψευτοδεξιάς ΝΔ προκειμένου να εξαπατήσουν τους πατριώτες ψηφοφόρους και να υφαρπάξουν την ψήφο τους, όπως και εντέλει συνέβη. Και τότε, ω του θαύματος, η «προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών μετετράπη σε μία νόμιμη και σεβαστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και… «Βόρειας Μακεδονίας», η οποία έπρεπε να τηρηθεί από πλευράς μας στο έπακρο.

Ο περιφερειάρχης ΠΚΜ κ.Τζιτζικώστας συνέχισε να φοράει την εν λόγω μάσκα του μακεδονομάχου κάποιους μήνες παραπάνω από τον κομματικό του προϊστάμενο, τον κ. Μητσοτάκη. Αντηχούν ακόμη στ’αυτιά μας οι δημόσιες διαβεβαιώσεις του εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί και να εφαρμόσει την «εθνικά επιζήμια», όπως έλεγε τότε, συμφωνία των Πρεσπών.  

«Για μένα ήταν και θα παραμείνουν Σκόπια» . «Στους δρόμους της περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» (ΣΚΑΪ 19-02-2019)  δήλωνε κατηγορηματικά γεμάτος έπαρση και, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, εντελώς υποκριτικά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Υπάρχει μία «μάσκα» η οποία σε αντίθεση με την γνωστή σε όλους μας μάσκα λόγω κορωνοϊού, έχει σταματήσει πλέον να

11.000 “πρόσφυγες” αποκτούν άμεσα δικαίωμα πολιτογράφησης για να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 14:26

Αυτό σημαίνει δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην περίθαλψη, στην ψήφο... Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την φιλομεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα ”Εστία”, ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο οποίος επείγεται να αποσυμφορήσει τις μεταναστευτικές δομές στα νησιά του Αιγαίου και να μεταφέρει αλλοδαπούς υπηκόους από αυτές σε άλλες δομές της ελληνικής επικρατείας στην ενδοχώρα, φέρεται πως έλαβε μία απόφαση-φωτιά: Να προχωρήσει αμέσως στην ”έξωση” 11.000 αλλοδαπών στους οποίους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τις δομές φιλοξενίας της χώρας όπου κατοικούν παρανόμως (ξενοδοχεία, διαμερίσματα , κέντρα). καθώς η ιδιότης του πρόσφυγα δεν δικαιολογεί την παραμονή τους εκεί.

Αντιθέτως η ιδιότης αυτή τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία, εγκατάσταση, απασχόληση και ένταξη στην ελληνική κοινωνία. Γι αυτό, άλλωστε, οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν ΑΜΚΑ και προσεχώς θα αποκτήσουν και Προσωπικό Αριθμό (ΠΑ) με τις νέες ταυτότητες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Για να διαχωρίζονται από τους παρανόμους μετανάστες και να μην απελαύνονται.

Ο κύριος όγκος των ανθρώπων αυτών πρόκειται να μεταφερθεί στην πρωτεύουσα από τις αρχές Ιουνίου και για τον σκοπό αυτό ο Μηταράκης συνηντήθη με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες. Πρόκειται για πρόσωπα στα οποία η κυβέρνησις του ΣΥΡΙΖΑ απένειμε στο παρελθόν την ιδιότητα του πρόσφυγα και τους παρείχε πολιτικό άσυλο με αμφίβολες διαδικασίες, καθώς οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς προέρχονται από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες οι οποίες δεν ευρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Το σχέδιο αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού βρίσκεται εν εξελίξει και με τους ρυθμούς που επιβάλλεται, οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία μέσα στην Πατρίδα τους σε ελάχιστες δεκαετίες. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και η λύση πρέπει να είναι πολιτική: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω!

Αυτό σημαίνει δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην περίθαλψη, στην ψήφο... Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει την φιλομεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Περί Σπένγκλερ (Μέρος 9)
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 13:00

Στοχαστές, πλην του Όσβαλντ Σπένγκλερ, που ησχολήθησαν με Ιστοριογραφικές - Πολιτιστικές μελέτες

• Ο Ιμπν Χαλντούν (بن خلدون, 1332-1406), ένας Άραβας ιστοριογράφος και ιστορικός, γεννημένος στην Τύνιδα, πρόδρομος των συγχρόνων κλάδων της ιστοριογραφίας, της κοινωνιολογίας, της οικονομίας και της δημογραφίας, έγραψεν στο μεγαλοπρεπές έργο του «Αλ Μουκάντιμα» («Προλεγόμενα») την άνοδον και την πτώση των δυναστειών και την δημιουργία ενός αδρανούς και στασίμου πολιτισμού. Διατηρεί μιαν εμπειρική και θρησκευτική προσέγγιση στην ιστορία και στην κοινωνιολογία, επικεντρώνεται δε κυρίως στον ισλαμικόν κόσμο. Θεωρείται ένας από τους πρώτους κοινωνιολογικούς συγγραφείς, καθώς και πρωτοπόρος της φιλοσοφίας της ιστορίας και της οικονομικής θεωρίας.

• Ο Ιταλός Ιωάννης – Βαπτιστής Βίκο, (Giambattista Vico, 1668 -1744), πολιτικός φιλόσοφος και ρήτωρ, ιστορικός και νομικός, της εποχής του Διαφωτισμού, έγραψε την «Νέα Επιστήμη» («Scienza Nuova») θέτων έναν σταθερότυπον ανόδου και πτώσεως τριών σταδίων, που σχετίζεται με την ιστορικήν ατραπό κάθε έθνους. Ο αρχικός πλήρης τίτλος του έργου του είναι: «Principi di Scienza Nuova d' intorno alla Comune Natura delle Nazioni» το οποίον ημπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικώς ως «Αρχές / Καταβολές της Νέας / Ανανεωμένης Επιστήμης Σχετικώς με την Κοινήν Φύση των Εθνών». Ο Βίκο ήταν επίσης πρωτοπόρος της εθνολογίας ως ανεξαρτήτου επιστήμης.

Ο Βίκο επίστευεν σε μιαν κυκλική φιλοσοφία της Ιστορίας, όπου η ανθρωπίνη ιστορία δημιουργείται από τον άνθρωπο. Ο όρος του για την κυκλική φύση της ιστορίας ήταν «κύκλοι και ανάκυκλοι» - «corsi e ricorsi». Το πλέον σημαντικόν κατά την θέση του είναι ότι, ο άνθρωπος και η κοινωνία κινούνται παραλλήλως, από την βαρβαρότητα στον πολιτισμό.

Καθώς οι κοινωνίες αναπτύσσονται περισσότερον κοινωνικώς, αναπτύσσεται και η ανθρωπίνη φύση, ενώ και οι δύο εκδηλώνουν την εξέλιξή τους με αλλαγές στην γλώσσα, στον μύθο, στην λαογραφία, στην οικονομία κλπ. Εν ολίγοις, η κοινωνική αλλαγή προκαλεί σαφώς και πολιτιστικήν αλλαγή.

Επομένως, ο Βίκο χρησιμοποιεί μια πρωτότυπον οργανικήν ιδέα, ότι δηλαδή ο πολιτισμός είναι ένα σύστημα κοινωνικώς παραγομένων και δομημένων στοιχείων. Ως εκ τούτου, η γνώση οποιασδήποτε κοινωνίας προέρχεται από την κοινωνικήν δομήν αυτής της κοινωνίας, η οποία ημπορεί να εξηγηθεί, επομένως, μόνον από την άποψη της ιδικής της γλώσσης. Ως εκ τούτου, κατά τον Βίκο ημπορεί να βρεθεί μια διαλεκτική σχέση μεταξύ της γλώσσης, της γνώσεως και της κοινωνικής δομής.

Στηριζόμενος σε μιαν περίπλοκον ετυμολογία, ο Βίκο στην «Νέα Επιστήμη» υποστηρίζει ότι, ο πολιτισμός αναπτύσσεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλον (ricorso) τριών αιώνων: τον θεϊκόν, τον ηρωικόν και τον ανθρώπινον. Κάθε ηλικία παρουσιάζει διακεκριμένα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά και ημπορεί να χαρακτηριστεί από κυρίους «τρόπους» ή μορφές γλώσσης. Οι «γίγαντες» της θείας εποχής στηρίζονται στην μεταφορά για να συγκρίνουν και να κατανοήσουν τα ανθρώπινα και φυσικά φαινόμενα. Στην ηρωικήν εποχή, η «μετωνυμία» και η «συνεκδοχή» υποστηρίζουν την ανάπτυξη των φεουδαρχικών ή μοναρχικών θεσμών που ενσωματώνουν εξιδανικευμένα στοιχεία. Η τελική, καταληκτική ηλικία χαρακτηρίζεται από λαϊκή δημοκρατία και προβληματισμόν με ειρωνεία. Σε αυτήν την εποχή, η άνοδος της λογικότητος οδηγεί σε «barbarie della reflessione», στην βαρβαρότητα της αντανακλάσεως και ο πολιτισμός επανέρχεται και κατέρχεται πάλιν στην ποιητικήν εποχή. Από κοινού, ο επαναλαμβανόμενος κύκλος των τριών εποχών - κοινός σε κάθε έθνος - αποτελεί για το Βίκο μια «storia ideale eterna» - «ιδεώδη αιωνίαν ιστορία». Επομένως, ημπορεί να ειπωθεί ότι όλη η ιστορία είναι η ιστορία της ανόδου και της πτώσεως των πολιτισμών, για την οποίαν ο Βίκο παρέχει αποδείξεις (μέχρι και τους ελληνο-ρωμαϊκούς ιστορικούς).

• Νικολάϊ Γιακόβλεβιτς Ντανιλέφσκυ (Николай Я́ковлевич Данилевский, 1822-1885) : υπερσυντηρητικός Ρώσος εθνολόγος, φυσιοδίφης, οικονομολόγος, φιλόσοφος, ιστορικός και ιδεολόγος του πανσλαβισμού και του σλαβοφίλου κινήματος. Ο Ντανιλέφσκυ επρωτοστάτησεν στην χρήση βιολογικών και μορφολογικών μεταφορών κατά την σύγκριση των πολιτισμών, σχηματοποιών την «Θεωρίαν των ιστορικών-πολιτιστικών τύπων»

Ο Ντανιλέφσκυ εδημοσίευσεν για πρώτην φορά (1869) στο περιοδικόν «Αυγή» («Ζαριά») το κείμενόν του «Ρωσία και Ευρώπη: Ένα βλέμμα στις πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις του σλαβικού κόσμου προς τον Ρωμαιο-γερμανικό κόσμο», το οποίον αργότερον ανεδημοσιεύθη ως μονογραφία και συνεκρότησεν την διεθνή φήμη του.

Συνέκρινε τους πολιτισμούς και τα έθνη με βιολογικά είδη, ηρνήθη την ομοιότητά τους και υπεστήριξεν ότι, κάθε έθνος ή πολιτισμός είναι ηνωμένος με την γλώσσα του, κάτι που δεν ημπορεί να μεταβιβασθεί σε κανένα άλλον έθνος. Έτσι, εχαρακτήρισεν τις μεταρρυθμίσεις του Πέτρου του Μεγάλου στην Ρωσία ως καταδικασμένες σε αποτυχία, καθώς προσεπάθησαν να επιβάλουν ξένες αξίες στον σλαβικόν ρωσικόν κόσμο.

Ο Ντανιλέφσκυ διέκρινε τέσσερις κατηγορίες ιστορικής και πολιτιστικής δραστηριότητος:

1. θρησκευτική

2. πολιτική

3. κοινωνικοπολιτική

4. πολιτιστική

Με αυτές τις δραστηριότητες εδημιουργήθηκαν δέκα ιστορικο-πολιτιστικοί τύποι:

1. Χαλδαϊκός

2. Εβραϊκός

3. Αραβικός

4. Ινδικός

5. Περσικός

6. Ελληνικός

7. Ρωμαϊκός ή αρχαίος ιταλικός

8. Γερμανικός

9. Χαμιτικός ή Αιγυπτιακός

10. Κινεζικός

Ο Ντανιλέφσκυ εφήρμοσε την τελεολογική του θεωρία της εξεξελίξεως, δηλών ότι κάθε πολιτιστικός τύπος επέρασεν από διάφορα προκαθορισμένα στάδια της νεότητος, της ενηλικιώσεως και του γήρατος, με το τελευταίον να είναι το τέλος αυτού του τύπου. Χαρακτηρίζει τον σλαβικόν τύπον ως νεολαία του πολιτισμού, ανέπτυξεν δε ένα κοινωνικοπολιτικόν σχέδιο για την περαιτέρω εξελικτική ανάπτυξή του, που περιλαμβάνει την ενοποίηση του σλαβικού κόσμου με την μελλοντική του πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη («Πόλη των Τσάρων» - «Τσάργκραντ»), που θα κυβερνάται από έναν ορθόδοξον Αυτοκράτορα. Ενώ οι άλλοι πολιτισμοί θα εκφυλίζονται στον τυφλόν αγώνα τους για ύπαρξη, ο σλαβικός κόσμος πρέπει πλέον να θεωρείται μεταξύ τους ως σωτήριος Μεσσίας. Ο Ντανιλέφσκυ, ωστόσον, επίστευεν ότι δεν υπάρχει πραγματική ή απόλυτος πρόοδος, καθώς η ιστορία είναι κυκλική.

Οι πτυχές του βιβλίου του Ντανιλέφσκυ είχαν παρουσιασθεί ως «πρόδρομοι» μερικών από τις θεωρίες του Σπένγκλερ στην «Παρακμή της Δύσεως». Ο Τόϋνμπη τις αναφέρει στην «Σπουδήν της Ιστορίας» του. Η υπόθεση του Ντανιλέφσκυ έγινεν αντικείμενο πολλών αντιπαραθέσεων και πολώσεων ανάμεσα στους αναγνώστες της. Από την μία πλευράν, οι δύο Τιτάνες της ρωσικής λογοτεχνίας Φιοντόρ Ντοστογέφσκυ και Λέων Τολστόϊ την επαίνεσαν ολοψύχως, αλλά από την άλλην, οι σπουδαίοι «Δυτικιστές» φιλοευρωπαίοι στοχαστές, όπως ο φιλόσοφος, ιστορικός και κοινωνιολόγος Νικολάϊ Ιβάνοβιτς Καρέεφ (Николай Иванович Кареев, 1850-1931), ο ιστορικός Πάβελ Νικολάγεβιτς Μιλιουκώφ (Павел Николаевич Милюков, 1859-1943) και ο κοινωνιολόγος Νικολάϊ Κωνσταντίνοβιτς Μιχαηλόφσκυ (Николай Константинович Михайловский, 1842-1904), αντέδρασαν εντόνως εναντίον της.

• Κωνσταντίν Νικολάγεβιτς Λεόντιεφ (Константин Николаевич Леонтьев, 1831–1891) : Ένας υπερσυντηρητικός τσαρικός και αυτοκρατορικός - μοναρχικός Ρώσος φιλόσοφος, που υπεστήριζεν στενοτέρους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της Ανατολής, ενάντια σε αυτό που εεπίστευεν ότι ήσαν οι καταστροφικές, εξισωτικές, χρησιμοθηρικές και επαναστατικές - διαλυτικές επιρροές της Δύσεως. Υπεστήριξεν επίσης την ανατολικήν πολιτιστική και εδαφική επέκταση της Ρωσίας, προς την Ινδίαν, το Θιβέτ και την Κίνα. Το 1875, προέτεινεν ότι, οι πολιτισμοί αντικατοπτρίζουν φυσικούς οργανισμούς που βιώνουν την ανάπτυξη και την ανθοφορία, ενώ ακολουθούν η παρακμή και ο θάνατός τους. Συμφώνως προς τον Λεόντιεφ, η αρχική, προηγουμένη περίοδος χαρακτηρίζεται από μιαν αυξανομένη ποικιλομορφία, ενώ η δευτέρα από την προοδευτικήν απλοποίηση. Ο πολύς Λεόντιεφ, όπως αργότερον και ο Σπένγκλερ, εθεώρησεν ότι η Δύση είχε μετακινηθεί στην τελευταία φάση.

Οι αισθητικές και πολιτικές του θεωρίες είχαν κάποιες ομοιότητες με εκείνες των Νίτσε και Σπένγκλερ. Αρκετές δεκαετίες πριν από την θεωρία του τελευταίου για την κυκλικήν φύση των πολιτισμών και την βεβαία πτώση της Δύσεως, ο Λεόντιεφ προέτεινε πως όλες οι κοινωνίες υφίστανται μια κατάσταση ανθοφορίας και αυξανομένης πολυπλοκότητος, ακολουθουμένην όμως από μια «δευτερογενή απλοποίηση», μια προϊούσα αποσύνθεση και τελικώς από τον θάνατον. Ο Λεόντιεφ ησθάνθη ότι η Δύση είχεν φτάσει στην αρχή της δευτερογενούς «απλοποιήσεως».

Ων βαθύατατα απαισιόδοξος, ο Λεόντιεφ έκανε αρκετές προβλέψεις που απεδείχτησαν αληθείς. Προεφήτευσεν ότι τον 20ον αιώνα θα υπήρχεν μια αιματηρά επανάσταση στην Ρωσία, την οποία θα οδηγούσε ένας «αντί-Χριστός», επανάσταση που θα ήταν σοσιαλιστική και τυραννική στην φύση της και της οποίας οι ηγεμόνες θα διέθεταν ακόμα περισσοτέραν δύναμη από τους τσαρικούς προκατόχους τους. Είπεν, «ο σοσιαλισμός είναι η φεουδαρχία του μέλλοντος». Ένιωθε ότι μόνον η πλέον σκληρά εφικτή αντίδραση θα ημπορούσε να αποτρέψει αυτό το σενάριον.

Προέβλεψεν επίσης ότι η Γερμανία θα φθάσει να καταστεί αρκούντως ισχυρά ώστε να εξαπολύσει μέχρις και δύο πολέμους κατά της Ρωσίας, καθώς και ότι η Κίνα θα απειλήσει τελικώς την δύναμη της Ρωσίας. Ισχυρίσθη τέλος ότι η τεχνολογία θα οδηγούσε μιαν ημέραν σε παγκόσμιο καταστροφή.

• Αλεξάντρ Ισαάκοβιτς Ζελιτσένκο (Александр Исаакович Зеличенко, γεννηθείς το 1956) : Ρώσος ψυχολόγος, φιλόσοφος, θεολόγος και ιστορικός, ο οποίος εξέδωσεν ένα σπουδαίο σύγγραμμα με τίτλον «Φως της Ζωής. Η ιστορία της ανθρωπότητος στην ψυχόσφαιρα της Γης» («Свет Жизни. История человечества в психосфере Земли», Μόσχα 2006, εκδόσεις «Ανοικτός κόσμος»), συνιστάμενον από τρία επί μέρους βιβλία (Α’ – «Οι Αρχές της Ιστορίας», Β΄ «Η Εποχή μας», Γ΄ «Η αναζήτηση του Ηλίου στον νεφελώδη ουρανό»). Σε αυτό συνεχίζει μεθοδικότατα την επεξεργασία της θεωρίας του Σπένγκλερ, ιδωμένη από την άποψη της αναπτυξιακής ψυχολογίας, διορθώνων μερικά μικρά ερμηνευτικά λάθη (με την προνομιακήν εκ των υστέρων ιστορικήν γνώση) και καταδεικνύων πως η διαδραστική αλλαγή των άλλων πολιτισμών αναπτύσσει την ανθρωπίνη ψυχή δημιουργούσα νέα πρότυπα ψυχικής δραστηριότητος.

· Φερνάν Πωλ Ασίλ Μπρωντέλ (Fernand Paul Achille Braudel, 1902–1985) ήταν διάσημος Γάλλος ιστορικός. Είναι ο σπουδαιότερος Γάλλος ιστορικός της μεταπολεμικής περιόδου και η πλέον εξέχουσα μορφή της «Σχολής των Χρονικών (Annales)». Η ακαδημαϊκή του πορεία εξεδιπλώθη γύρω από τρεις μεγάλες εργασίες, καθεμίααπό τις οποίες εχρειάσθη δεκαετίες εντατικής και εργώδους μελέτης: «Η Μεσόγειος» (1923-49 και έπειτα 1949-66), «Πολιτισμός και Καπιταλισμός» (1955-79), καθώς και το ανολοκλήρωτον, «Ταυτότης της Γαλλίας» (1970-85). Το 1962, διαρκούντος του Ψυχρού Πολέμου, συνέγραψεν το βιβλίον «Μια Ιστορία των Πολιτισμών», ως βάση μιας ιστορικής σειράς, αλλά η απόρριψη της - βασισμένης σε γεγονότα - παραδοσιακής αφηγήσεως εκρίθη αρκούντως ριζοσπαστική από το Γαλλικόν Υπουργείο Παιδείας, το οποίον και απέρριψεν το βιβλίο του. Αυτό ανεθεωρήθη το 1987 («Γραμματική των Πολιτισμών»), όμως και πάλιν απερρίφθη ως σχολικόν εγχειρίδιον !

Ο Μπρωντέλ στο βιβλίον αυτό δεν απέφυγεν και ο ίδιος να κάνει προβλέψεις όταν τό έγραψεν. Αυτές, τώρα, εμείς έχουμε την δυνατότητα να επαληθεύσουμε ! Έτσι, όταν φθάνουμε στο τέλος αυτού τού ογκώδους τόμου, στον «σημερινόν», τότε, πολιτισμό του ανυπάρκτου «υπαρκτού σοσιαλισμού» της Σοβιετικής Ενώσεως, αφού διαπιστώσουμε ότι «[είχεν αρχίσει] μια περίοδος φιλελευθεροποιήσεως [ή] εξανθρωπισμού, ο οποίος πραγματοποιείται με αργούς ρυθμούς, με περίσκεψη, αλλά είναι όπως φαίνεται μη αναστρέψιμος» (!), διαβάζουμε τούτα τα συγκλονιστικά: «Ίσως μόνον τώρα, και για πρώτην φορά, είναι ελυθέρα [η Σοβιετική Ένωση] να κάνει την ιδικήν της επανάσταση, να ακολουθήσει τον ιδικόν της δρόμο, σε ότι αφορά στα εσωτερικά της τουλάχιστον» και «Μια τεραστία αλλαγή ετοιμάζεται, πρόκειται νά επέλθει, ασχέτως προς την μορφήν που θα λάβει και με τήν ετικέτα που θα της επικολλήσουν εκ των υστέρων». Αυτά έγραφεν εν έτει 1963! Είναι δε ο «όνυξ τού λέοντος». Κάθε σχόλιον περιττεύει, καθώς προδήλως ο Μπρωντέλ προείπεν για την «γκλάσνοστ» και την «περεστρόϊκα» της εποχής Γκορμπατσόφ, αλλά δεν συνειδητοποίησεν ότι προέβλεπεν την κατάρρευση του «ανυπάρκτου σοσιαλισμού» των Σοβιετικών Μπολσεβίκων.

Ο… δημοκρατικότατος συγγραφέας γράφει πως οι πολιτισμοί είναι «αδελφωμένοι καί φιλελεύθεροι, αλλά ταυτόχρονα κλειστοί, αποκλειστικοί, δύστροποι ... ειρηνικοί» άλλα και «εξ ίσου φιλοπόλεμοι· μέ εκπληκτική σταθερότητα» καί «ταυτόχρονα μετακινούμενοι, πλάνητες». Σιγά - σιγά αρχίζει νά συγκροτείται ένα λεξιλόγιον που, όπως πάντα στον Μπρωντέλ, στηρίζεται σε ένα «λογικόν πλέγμα από εικόνες» : τα διάφορα επίπεδα, η αλληλουχία των διαρκειών, κ.λπ. Βήμα προς βήμα, αποσαφηνίζει τηn σημασίαn με την οποία θα χρησιμοποιεί κάθε λέξη, μέσα σε ένα σύστημα που παραμένει πάντα ιδικόν του και το οποίον δικαιολογείται πρωτίστως από την δυνατότητα που έχει νά εκφράζει κατά τον πιστότερον δυνατόν τρόπο το περίγραμμα της πολυσυνθέτου πραγματικότητος καί νά υποβάλλει όλα εκείνα τα στοιχεία της που αντιστέκονται στην ανάλυση καί παραμένουν αδιαπέραστα. Αρκεί να θυμηθεί κανείς την λέξη «κουλτούρα» (culture) – «Πνευματικός Πολιτισμός - Καλλιέργεια» γιά την οποίαν, αφού διερευνήσει (σε σύγκριση με την γερμανική γλώσσα), τις σχέσεις μεταξύ αυτής και του πολιτισμού, θα γράψει τελικώς ότι «κουλτούρα είναι ένας πολιτισμός πού δεν έχει φθάσει ακόμη στην ωριμότητά του, στο βέλτιστον των δυνατοτήτων του, καί που δεν έχει εξασφαλίσει την ανάπτυξή του» («Υλικός πολιτισμός» - «Civilisation materielle», τόμος Α΄, σελίς 79).

Αφού ορισθεί διαδοχικώς σε σχέση μέ τον χώρον, με την κοινωνία, με την οικονομία και με τις συλλογικές νοοτροπίες, η έννοια του πολιτισμού, (το 1963), ταυτίζεται τελικώς από τον Μπρωντέλ με την ιδία την μακρά διάρκεια: «Είναι αυτό που, μέσα από διαδοχικές οικονομίες, μέσα από διαδοχικές κοινωνίες, εξακολουθεί νά επιβιώνει, και δεν επιτρέπει παρά μόνον ελάχιστες και μόνον σταδιακές παρεκκλίσεις από την πορεία του». Χωρίς ωστόσον νά ταυτίζεται και με την ιστορία στο σύνολόν της, γιά την οποίαν ό Μπρωντέλ εξακολουθεί να αναζητά μιά τρίτη λέξη, πού να μην είναι ούτε «πολιτισμός» ούτε «κουλτούρα» (1959), και γιά την οποίαν θα καταλήξει εν τέλει, αλλά πολύ αργότερον, να επιλέξει την λέξη «κοινωνία», η οποία ορίζεται, στον ενικόν αυτή τη φορά, ως «τό σύνολον των συνόλων».

Μας λέγει με σαφή αμεσότητα ο αντι - εθνικιστής μείζων στοχαστής: «Ποίος άραγε ημπορεί νά παραγνωρίσει την τεραστία σημασίαν της Ιστορίας; Βεβαίως δεν πρέπει να οδηγεί στην δημιουργίαν Εθνικισμών, πού είναι πάντα καταδικαστέοι, ούτε πάλιν νά αναλώνεται αποκλειστικώς σε έναν ανθρωπισμό ο οποίος, προσωπικώς, με συγκινεί περισσότερον». Και τελικώς ομολογεί: «Το θέμα είναι ότι χωρίς Ιστορία δεν είναι δυνατόν νά υπάρξει εθνική συνείδηση. Καί χωρίς εθνική συνείδηση δεν υπάρχει ούτε πρωτότυπη κουλτούρα, ούτε πραγματικός πολιτισμός».

Εκτός από τη «Μεσόγειο», το γνωστότερον έργον του είναι το τρίτομον «Υλικός πολιτισμός, καπιταλισμός και οικονομία, XV - XVIII, XV –XVIII αιώνες», που πρωτοενεφανίσθη το 1979. Είναι μια εκτενής ιστορία του συγχρόνου προβιομηχανικού κόσμου, που εστιάζει στο πώς έθεσαν οι άνθρωποι τα θεμέλια λειτουργίας των οικονομιών. Όπως σε όλα τα μεγάλα έργα του, αναμειγνύει το παραδοσιακόν οικονομικό υλικό με την λίαν εκτενή περιγραφή του κοινωνικού αντικτύπου των οικονομικών γεγονότων στην καθημερινή ζωή, δίδει δε επίσης ιδιαιτέραν προσοχή στην διατροφή, στην μόδα, στους κοινωνικούς κανόνες (κοινωνικές νόρμες) και σε παρεμφερείς περιοχές της ατομικής και συλλογικής ζωής.

Ο Μπρωντέλ υποστηρίζει ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμοι κύκλοι στην καπιταλιστικήν οικονομία, οι οποίοι ανεπτύχθησαν στην Ευρώπη τον 12ον αιώνα. Πόλεις και αργότερον εθνικά κράτη ακολουθούν το ένα το άλλον, ως διαδοχικά κέντρα αυτών των κύκλων. Η Βενετία και η Γένοβα τον 13ον με 15ον αιώνα (1250–1510), η Αμβέρσα τον 16ον (1500–1569), το Άμστερνταμ τον 16ον με 18ον (1570–1733), το Λονδίνο και η Αγγλία τον 18ον και 19ον (1733–1896). Υπεστήριζε ότι, υφίστανται ποικίλες «δομές» - λέξη την οποία χρησιμοποιεί για να δηλώσει αρκετά είδη οργανωμένων συμπεριφορών, στάσεων, και συνηθειών, όπως επίσης και κυριολεκτικώς, δομές και υποδομές - που οικοδομήθησαν στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα, οι οποίες συνέβαλαν ή ίσως και ήσαν υπαίτιες για την μέχρι σήμερον επιτυχίαν των εδραζόμενων στην Ευρώπη πολιτισμών. Αρκετές από αυτές φαίνεται να τις αποδίδει στην μακρόβιον ανεξαρτησία πόλεων-κρατών, τα οποία, παρ’ ότι αργότερον αντεκαταστάθησαν από ομογενοποιημένα, γεωγραφικώς ενιαία κράτη, δεν ήσαν πάντα εντελώς υπό πίεση - ίσως για λόγους ωφελείας.

Ένα ιδιάζον χαρακτηριστικό του έργου του Μπρωντέλ είναι η εμφανής και λεπταίσθητος συμπόνιά του για την δυστυχία των περιθωριοποιημένων ανθρώπων. Επισημαίνει το προφανές, ότι οι περισσότερες ιστορικές πηγές προέρχονται από τις οικονομικώς (ή τουλάχιστον πνευματικώς) ισχυρές τάξεις — αυτές που είναι είτε πλούσιες είτε αναρριχώνται για να γίνουν πλούσιες. Δίδει μεγάλην σημασία στις φαινομενικώς εφήμερες ζωές των δούλων, δουλοπαροίκων και χωρικών, όπως επίσης και στις ζωές των πτωχών αστών, υποδεικνύει δε τις αθροιστικώς πολύτιμες προσφορές τους στον πλούτο και στην δύναμη των αντιστίιχων αυθεντών και κοινωνιών. Πράγματι, φαίνεται ότι ο Μπρωντέλ θεωρεί πως οι άνθρωποι αυτοί σχηματίζουν το πραγματικό συστατικόν υλικό του πολιτισμού. Η εργασία του συχνάκις διευκρινίζεται με ταυτόχρονες λεπτομερείς απεικονίσεις της καθημερινής ζωής, σπανίως δε με εικόνες περί ευγενών αρχόντων ή βασιλέων.

Αθανάσιος Κωνσταντίνου

Στοχαστές, πλην του Όσβαλντ Σπένγκλερ, που ησχολήθησαν με Ιστοριογραφικές - Πολιτιστικές μελέτες • Ο Ιμπν Χαλντούν (بن خلدون, 1332-1406),

Προεδρικό διάταγμα του Τραμπ κατά των “social media”, τελειώνει την νομική τους ασυλία
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 11:46

Στην Ελλάδα αυτό που κτύπησαν με κάθε τρόπο στο διαδίκτυο ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! 

Προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη νομική προστασία που έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, υπέγραψε, την Πέμπτη (28/05), ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κήρυξε πόλεμο στην  αυθαιρεσία και λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα social media όχι μόνο επιχειρούν αλλά  «φιμώνουν» ήδη χωρίς καμία αιδώ τα Εθνικά, πατριωτικά και συντηρητικά ΜΜΕ. Στην Ελλάδα αυτό μεταβλήθηκε σε ένα κυριολεκτικό κυνήγι μαγισσών κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 

Και  δεν είναι μόνο τα social media. Το Youtube έχει αποδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι μαγισσών κατεβάζοντας όποιο βίντεο έχει κριτική άποψη για την υπόθεση κορωνοϊός, ή ακόμη και  για τον Μπίλ Γκέιτς ή βλέπει με άλλη οπτική τα πράγματα.

Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα, το οποίο στοχεύει να τροποποιήσει τη νομική προστασία που έχουν τεχνολογικοί κολοσσοί από αγωγές για περιεχόμενο που φιλοξενείται στις πλατφόρμες τους, την Πέμπτη (28/05), όπως είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ, θα έχει, επίσης, την ευθύνη να συνεργάζεται με τις Πολιτείες για την επιβολή νομικών περιορισμών σε εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το ό,τι θα ακολουθήσει θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και θα δούμε εάν μπορεί να ελέγξει αυτό το τέρας της παγκοσμιοποίησης ακόμη και ο πανίσχυρος υποτίθεται πρόεδρος των ΗΠΑ ή υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις, που ευρίσκονται ακόμη και επάνω από αυτόν…

Στην Ελλάδα αυτό που κτύπησαν με κάθε τρόπο στο διαδίκτυο ήταν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! Προεδρικό διάταγμα σχετικά με τη

Ο Πούτιν δεν εγκαταλείπει τον Χαφτάρ
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 10:02

Η Ρωσία έστειλε 14 μαχητικά MiG 29 και Su-24 στη Λιβύη!

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, η Μόσχα απέστειλε αεροπορικές δυνάμεις στην Λιβύη, οι οποίες και βεβαίως μπορούν να ανατρέψουν πλήρως από στρατιωτικής απόψεως την κατάσταση και την ισορροπία δυνάμεων και εάν επιθυμούν να οδηγήσουν τον Στρατάρχη Χαφτάρ σε μία ολοκληρωτική νίκη! Αυτό όμως δυστυχώς για τα εθνικά μας συμφέροντα φαίνεται ότι δεν το επιθυμούν και το μόνο που σκοπεύουν είναι να παγιώσουν την επικράτεια του Χαφτάρ.

Η Ελλάδα, ως γνωστόν, έμεινε εντελώς αμέτοχη στην σύγκρουση αυτή η οποία την αφορά άμεσα, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι η Πατρίδα μας εξουσιάζεται από ξενόδουλους που αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον. Απο την άλλη πλευρά, οι Ιταλοί, μας πούλησαν για μια ακόμη φορά και κάνουν κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στην Λιβύη! 

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό πέταξε τα μαχητικά αεροσκάφη MiG 29 και SU-24 σε μια αεροπορική βάση της Λιβύης με τη συνοδεία άλλων ρωσικών μαχητικών, ανέφερε σήμερα ο αμερικανικός στρατός, περιγράφοντας λεπτομερώς την ανάπτυξη της αεροπορικής δύναμης που μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στον πόλεμο της Λιβύης.

Η Μόσχα στηρίζει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA), στην ανατολική Λιβύη, του Χαλίφα Χάφταρ στον πόλεμο ενάντια στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη και στηρίζεται από την Τουρκία. Η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ.

Η Ρωσία έστειλε 14 μαχητικά MiG 29 και Su-24 στη Λιβύη! Σύμφωνα με πληροφορίες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ,

Νέα Ίμια ο Έβρος σύμφωνα με ιστοσελίδα της ΝΔ
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 - 08:21

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το είχε γράψει 34 ώρες πριν

Διαβάσαμε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου της ΝΔ τα εξής: antinews.gr 27/05/2020 21:55, Έβρος - Ίμια:

"Αν κρίνει κανείς από τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του, ουσιαστικά, η Τουρκία αμφισβητεί ένα κομμάτι ελληνικού εδάφους, όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση των Ιμίων. Κι' αυτό, δίχως καν να εισβάλλουν Τούρκοι στρατιωτικοί στο σημείο, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε αντίθεση με τα Ίμια, όπου στη μια από τις δυο βραχονησίδες ανέβηκαν τουρκικές δυνάμεις.

Μάλιστα, τώρα, η Άγκυρα, ισχυριζόμενη ότι ελληνικές δυνάμεις "παραβίασαν τα συμβατικά μας χερσαία σύνορα", και "παρεμποδίστηκαν" από τουρκικές, ζητάει από την Αθήνα να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει. Για τι; Για ένα τμήμα γης, το οποίο, βάσει διεθνών Συνθηκών, ανήκει στην Ελλάδα. Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να απειλεί, σημειώνοντας ότι "ένα τετελεσμένο στα σύνορά μας σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει ανεκτό". Αν αυτό δεν αποτελεί σαφή πρόθεση για "γκριζάρισμα", τι είναι;"

Διαβάστε τι είχε γράψει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για το θέμα: Νέος Σημίτης και νέα Ίμια: “Γκρίζα ζώνη” και στον Έβρο!

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ το είχε γράψει 34 ώρες πριν Διαβάσαμε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου της ΝΔ τα εξής:

Οι Εθνικιστές δεν ξεχνούν! Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την 29η Μαΐου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Φωτορεπορτάζ από πλ. Μητροπόλεως)
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 23:43

Ενάντια σε ένα ολόκληρο σύστημα, που πολεμάει εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει να πολεμάει με μέσα βρώμικα το μοναδικό Εθνικιστικό Κίνημα, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έγινε και αυτήν την χρονιά εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τον τελευταίο Αυτοκράτορα και Εθνομάρτυρα της χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας μας και τους γενναίους υπερασπιστές του. 

Εκατοντάδες υπερήφανοι Άνδρες και Γυναίκες, απροσκύνητοι Χρυσαυγίτες και Χρυσαυγίτισες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βροντοφώναξαν το αγωνιστικό τους παρόν και έδωσαν μία ακόμη απάντηση ότι τα σχέδια του αμαρτωλού αντεθνικού καθεστώτος ενάντια στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα περάσουν! 

Στην Αθήνα η εκδήλωση έγινε στην Πλατεία Μητροπόλεως και μίλησαν κατά σειρά, ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος, πρώην βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησημόπουλος πρώην βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, μέλος του Μετώπου Νεολαίας, που μετέφερε το αγωνιστικό μήνυμα και τον χαιρετισμό των πρώην βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την Βόρειο Ελλάδα Ιωάννη Σαχινίδη, Χρήστο Χατζησάββα και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Μετά τον λόγο έλαβε ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος, ο οποίος και παρουσίασε τον Γ.Γ, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Συναγωνιστή Μιχαλολιάκο. Μήνυμα Αγωνιστικό απέστειλε και ο Συναγωνιστής πρώην βουλευτής Αχαϊας Μιχάλης Αρβανίτης.

Όλοι οι Συναγωνιστές τόνισαν την εθνικά απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, με μια κυβέρνηση που κατέχεται από πνεύμα ραγιαδισμού και εθνομηδενισμού και έχει παραδώσει την Ελλάδα μας ανοχύρωτη στους λαθρομετανάστες και τις τουρκικές προκλήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο κέντρο της Αθήνας, ημέρα Παρασκευή απόγευμα και μάλιστα σε ένα από τα πλέον εμπορικά της σημεία, δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι Έλληνες και η περίφημη Πλατεία Ομονοίας, που εγκαινίασε η οικογένεια που εξουσιάζει την ΝΔ και την χώρα, ήταν γεμάτοι από Αφρικανούς και Ασιάτες.

Εκδήλωση έγινε και στην Θεσσαλονίκη με πορεία των Συναγωνιστών μας σε κεντρικούς δρόμους της πόλεως της επίσης κατεχόμενης Θεσσαλονίκης μας και δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που έβγαιναν στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούσαν τους Συναγωνιστές μας. Στην Θεσσαλονίκη μάλιστα είχαμε και αντισυγκέντρωση και δυνάμεις των ΜΑΤ, που εμπόδισαν τους Χρυσαυγίτες να φτάσουν στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Αναλυτική παρουσίαση στο φύλλο της εφημερίδας μας, το οποίο θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020. 

Ενάντια σε ένα ολόκληρο σύστημα, που πολεμάει εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζει να πολεμάει με μέσα βρώμικα το μοναδικό

Το είπαν και το έκαναν οι Τούρκοι: Ισλαμική προσευχή μέσα στην Αγιά Σοφιά
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 22:51

Ολοκληρώθηκε η οθωμανική φιέστα για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης κάτω από πανηγυρικό κλίμα αλλά χωρίς κοινό λόγω κορονοϊού.

Η ανθελληνική «γιορτή» μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση, τη διοργάνωση της οποίας έχει αναλάβει επισήμως το υπουργείο Τουρισμού. Στην εκδήλωση έγινε και η προκλητική ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι στην Αγία Σοφιά. Δεν είναι καν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό,  είναι όμως η πρώτη φορά που έγινε ανήμερα της 29ης Μαΐου.

Ο Ερντογάν έστησε ένα κανονικό σόου. Μετά τα πυροτεχνήματα, μια κάμερα με drone “στόχευσε” στην Αγιά Σοφιά και “μπήκε” στον Ναό - Σύμβολο της Ορθοδοξίας όπου έγινε η ισλαμική προσευχή.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με κύριο πρωταγωνιστή τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος χαιρέτησε τα πλοιάρια στον Βόσπορο, τα οποία παριστούσαν πως πήγαιναν να αλώσουν την Πόλη…

Η δημόσια εμφάνιση από το μπαλκόνι που βλέπει στον Βόσπορο του Ερντογάν σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Στο θλιβερό Γραικυλιστάν της ελληνοτουρκικής "φιλίας" και της... συνεκμετάλλευσης, δεν υπήρξε σήμερα από το κράτος ή φορείς, καμία εκδήλωση Μνήμης για την μαύρη αυτή επέτειο, εκτός από τις 2 συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεντρώσεις που καλύφθηκαν από απόλυτη συνωμοσία σιωπής, όπως άλλωστε συμβαίνει κάθε χρόνο…

Ολοκληρώθηκε η οθωμανική φιέστα για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης κάτω από πανηγυρικό κλίμα αλλά χωρίς κοινό

Μεγάλα ξεφτιλίκια: Ελληνικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τα Σκόπια για να χαιρετίσουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ!
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 21:45

Αυτοί είναι οι δήθεν «μακεδονομάχοι» της Νέας Δημοκρατίας που σουλάτσαραν στα συλλαλητήρια για να μαζεύουν ψήφους! Η κίνηση αυτή, ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ΑΘΩΩΣΗ της κυβέρνησης Τσίπρα στην Βουλή, για την προδοσία της Μακεδονίας μας.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, συνοδευόμενα από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν σήμερα πάνω από τα Σκόπια, προκειμένου να καλωσορίσουν την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Την υπέρπτηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Κέιτ Μπερνς και η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ράντμιλα Σεκερίνσκα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Σκόπια – που η ελληνική κυβέρνηση έχει επισήμως αναγνωρίσει με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», έγιναν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020, επί κυβερνήσεως του «εθνικόφρονα» Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν άσκησε κανένα βέτο.

Θυμίζουμε επίσης ότι προεκλογικά, πλήθος πολιτευτών και σημερινών υπουργών της κυβέρνησης ΝΔ, έτρεχαν στα παλλαϊκά συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας για να μαζεύουν ψήφους, αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει προεκλογικά ότι θα σεβαστεί και θα τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτοί είναι οι δήθεν «μακεδονομάχοι» της Νέας Δημοκρατίας που σουλάτσαραν στα συλλαλητήρια για να μαζεύουν ψήφους! Η κίνηση αυτή, ήρθε

“Εθνικοφροσύνη” ρε! Γαλάζια επικοινωνιολόγος μισεί την Ελλάδα και τον Χριστιανισμό
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 20:53

Η «άριστη» μαντάμ, είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος των καθαρματικών νεοφιλελεύθερων σκουπιδιών που κυβερνούν την Ελλάδα στο όνομα της δήθεν «εθνικοφροσύνης», φιλενάδα της Μαρέβας και αρθρογράφος στον νεοφιλελεύθερο διαδικτυακό υπόνομο Liberal.gr και στην Athens Voice. Τ’ ονοματάκι της είναι Βίβιαν Ευθυμιοπούλου και δηλώνει ξεκάθαρα πως μισεί τα έθνη και τις πατρίδες και πιο πολύ απ’ όλες μισεί την Ελλάδα...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Η «άριστη» μαντάμ, είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του κόμματος των καθαρματικών νεοφιλελεύθερων σκουπιδιών που κυβερνούν την Ελλάδα στο όνομα

Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ! Πρώτες εικόνες από την Εθνικιστική Συγκέντρωση Μνήμης για την 29η Μαΐου στην Αθήνα
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 19:44

Η εκδήλωση Τιμής της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά στην πλατεία Μητροπόλεως, με την παρουσία του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου.

Οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής δεν ξέχασαν ούτε φέτος τους Τελευταίους Υπερασπιστές της Βασιλεύουσας και τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα μια εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτική παρουσίαση των δύο ανοιχτών συγκεντρώσεων σε επόμενη ανάρτηση.

Η εκδήλωση Τιμής της Επιτροπής Εθνικής Μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά στην πλατεία Μητροπόλεως, με

Παλαιότερες ΚαταχωρήσειςΠεριοδικό ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ