Χ. Παππάς: Δεν υφίσταται κράτος «Βόρεια Μακεδονία» - Κανένας Έλληνας δεν το αναγνωρίζει! 2 ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 - 21:01

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά των εθνομηδενιστών κυβερνώντων για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του:

"Στην Επιτροπή χθες ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε την μοναδική εθνική γραμμή που εκφράζει η Χρυσή Αυγή μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δηλαδή: Δεν υφίσταται κράτος Βόρεια Μακεδονία! Κανένας Έλληνας δεν αναγνωρίζει κρατική οντότητα με αυτή την ονομασία. Το να συζητάει η Βουλή και να ψηφίσει νομοθετήματα και Κυρώσεις όπου επισήμως αναγράφεται ο όρος αυτός, αυτό είναι δείγμα της αθλιότητας, της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Είναι εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, είναι προδοσία έναντι της ιστορίας μας.

Υπεισέρχομαι σε συγκεκριμένα σημεία της κύρωσης για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός κυρίως, το μέγεθος των εθνικών κινδύνων και την ζημιά που προκαλεί το παράγωγο της συμφωνίας των Πρεσπών που αποτελεί η συζητούμενη κύρωση.

Κεντρικό ρόλο λοιπόν επιτελεί το άρθρο 14 και η συγκεκριμένα η παράγραφος 6 της προδοτικής για μας Συμφωνίας των Πρεσπών, το λέγω αυτό γιατί η ΝΔ θα σεβαστεί την προδοσία, όπως σέβεται και τιμά τους «αγώνες» της Αριστεράς, η παράγραφος 6 λοιπόν υπεισέρχεται στο «τεχνικό» ζήτημα των «διασυνοριακών σημείων διελεύσεως». Συγκεκριμένα η παράγραφος 6 του επίμαχου άρθρου 14 αναφέρει: «Τα Μέρη θα επιδιώξουν τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων διασυνοριακών σημείων διελεύσεως, όπως απαιτείται από τη ροή των μετακινήσεων και θα επιδιώξουν να κατασκευάσουν νέα διασυνοριακά σημεία διελεύσεως με στόχο την ενίσχυση των μεταξύ του τουριστικών και εμπορικών ροών». Καθίσταται έτσι αντιληπτό ότι η προς ψήφιση Κύρωση δεν είναι τίποτε άλλο από την ίδια τη Συμφωνία.

Προς επίρρωση των ανωτέρω, στο άρθρο 1 του Άρθρου 14, ως υπόμνηση, ας αναφέρουμε ότι «πρέπει να δοθεί έμφαση» στη «διμερή συνεργασία Ελλάδας – Σκοπίων στους τομείς της ενέργειας, βιομηχανίας… επενδύσεων, τουρισμού, εμπορίου και μεταφορών»! Η παράγραφος 6 λοιπόν της Συμφωνίας του περί κατασκευής νέων συνοριακών σημείων διελεύσεως τίθεται στο γενικό πλαίσιο του άρθρου 14, το οποίο προάγει βαθμηδόν την απομείωση του κύρους της Ελλάδας και την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας δια της εγκαθιδρύσεως ενός καθεστώτος «μοιράσματος» ή «συνεκμεταλλεύσεως» των ελληνικών ωφελημάτων των αντίστοιχων τομέων μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων. Πρόκειται συνεπώς για την αρχή της πρακτικής της κατατμήσεως και κατακερματισμού της υποστάσεως της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, αρχικώς μέσω της εμφιλοχωρήσεως του σκοπιανού παράγοντα στην Ενέργεια, στην Οικονομία, στο Εμπόριο και στις Μεταφορές.

Ως τοποτηρητής λοιπόν η Ε.Ε. θα διαφεντεύει την περιοχή και θα αντιμετωπίζει ως «πρόκληση» την άσκηση και διασφάλιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, την όποια προσπάθεια προασπίσεως των εθνικών μας  προϊόντων καθώς αυτές οι ενέργειες θα αποτελούσαν «προπαρασκευαστικές» πράξεις και θα δυναμίτιζαν την ισορροπία, την… συνανάπτυξη και την συνεκμετάλλευση! Η Κύρωση αυτή έχει και άλλες ενδιαφέρουσες αν μη τι άλλο παραμέτρους ειδικώς αν η «κατασκευή νέων συνοριακών σημείων διελεύσεως» συνδυασθεί με το κατάπτυστο άρθρο 13 και ιδωθεί μέσα από το γενικό ιδεολογικοπολιτικό πρίσμα της Συμφωνίας, η οποία εκχωρεί «γη και ύδωρ» κυριολεκτικώς: «Λαμβάνοντας υπ' όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος είναι περίκλειστο κράτος, τα Συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή αλλά θα εφαρμόζονται και όταν θα συνομολογούνται συμφωνίες που αναφέρονται στο Άρθρο 18 της παρούσας Συμφωνίας».

Εδώ τα Σκόπια επιδιώκουν μέσω της Συμφωνίας να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο, λαμβάνοντας έτσι σάρκα και οστά το όραμα του Τίτο για «έξοδο στο Αιγαίο». Δηλαδή η Ελλάδα υποχρεώνεται να συνομολογήσει και να αποδεχθεί, ειδικό άρθρο για ένα ζήτημα του Δικαίου της Θάλασσας. Η συμφωνία δηλαδή κατοχυρώνει δικαίωμα των Σκοπίων ως «περίκλειστο» κράτος για ελεύθερη πρόσβαση στο Αιγαίο, εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ, διεξαγωγή αλιείας στις ελληνικές θάλασσες, χρήση των ελληνικών λιμένων με  ναυτική σημαία για τα πλοία τους (ψευδο- «Μακεδονική») στο Αιγαίο σύμφωνα με το άρθρο 69 της Διεθνούς Συμβάσεως για το Δίκαιο της Θάλασσας και της Σύμβασης του ΟΗΕ του1982.

Συνεπώς το σκοπούμενο, δηλαδή η εγκατάσταση νέου συνοριακού σημείου διελεύσεως», αποτελεί την πρώτη τεχνοκρατική προπαρασκευαστική ενέργεια για την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας η οποία στοχεύει βραχυπροθέσμως στην υπονόμευση της Ελληνικής Οικονομίας, στην απίσχναση της εθνικής κυριαρχίας και του ελληνικού παράγοντα στην περιοχή και, μακρυπροθέσμως στον κατακερματισμό της Ελληνικής Εδαφικής Ακεραιότητας. Συμπερασματικώς, η Ελλάδα παραιτείται εθελουσίως από την δυνατότητα μετατροπής της σε σημαίνοντα κόμβο, λόγω γεωγραφικής θέσεως, βαρυνούσης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας και πολύ περισσότερο επιλέγει να καταστεί, δια της ενδοτικής και σε εντεταλμένη υπηρεσία κυβερνήσεώς της, σε πολιτικό νάνο και «κέντρο διερχομένων», οι οποίοι θα την απομυζούν ενεργειακώς, εμπορικώς και εν γένει οικονομικώς.

Καθίσταται εξόφθαλμο πως ο «επιθετικός αναθεωρητισμός» που βιώνει η Ελλάδα εξ’ Ανατολάς, δεν είναι ο μόνος. Τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα δεν αποτελούν αποκλειστικώς βορά των επεκτατικών βλέψεων του Ερντογάν αλλά βάλλονται απηνώς και από τα περιβάλλοντα κράτη, ήτοι τα Σκόπια, τα οποία δρώντας μέσω συγκεκριμένης γεωπολιτικής συστημικής δομής, ως δορυφόροι των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν πρόσβαση στο Αιγαίο και άλλα προνόμια εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας.

Τελειώνοντας, κύριε Πρόεδρε θέλω να σας ενημερώσω περί μείζονος πολιτικού ζητήματος το οποίο κατά κάποιον τρόπο άπτεται και των εθνικών θεμάτων με τα οποία ασχολείται και η Επιτροπή στην οποία τοποθετηθήκαμε για την εν λόγω κύρωση. Η ΝΔ σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, τοποθετήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, σε κοινή γραμμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και το υπόλοιπο «δημοκρατικό τόξο» υπέρ της μη άρσης ασυλίας του βουλευτή Νικολάου Φίλη.

Η παραγγελία της άρσεως ασυλίας έγινε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφορούσε ποινική δίωξη κατά του Νικολάου Φίλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών για τοποθετήσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίες στήριζαν τις θέσεις των Αλβανών δολοφόνων ενάντια στην μνήμη του εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Με τον εθνομηδενιστικό λόγο του Φίλη ο οποίος είναι ίδιος και απαράλλαχτος με το σύνολο της Αριστεράς διεπράχθη το αδίκημα της προσβολής της μνήμης του εκτελεσθέντος από τους αλβανούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, χρονικά μάλιστα όταν ακόμη η σωρός του εκρατείτο από τα όργανα του αλβανικού ανθελληνικού καθεστώτος αυθαίρετα και ηρνούντο να την παραδώσουν στους οικείους του. Η υπόθεση Φίλη έφτασε στο ελληνικό Κοινοβούλιο μετά από μήνυση των χαροκαμένων μαρτυρικών γονέων του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η ψευδοπατριωτική εξίσου εθνομηδενιστική στην πραγματικότητα και επικίνδυνη ψοφοδεξιά της ΝΔ συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και το υπόλοιπο «δημοκρατικό τόξο» και ζήτησε να μην αρθεί η βουλευτική ασυλία του Φίλη. Αυτή είναι η επίσημη θέση του κόμματος της ΝΔ και αυτό εισηγείται επισήμως η ΝΔ προς την αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου θα γίνει ψηφοφορία για την άρση ή μη της βουλευτικής ασυλίας του Φίλη.

Τώρα, αν για μικροκομματικούς λόγους διαφοροποιηθούν κάποιοι βουλευτές στην αυριανή ψηφοφορία αυτό δεν αλλάζει την πολιτική ουσία της για άλλη μια φορά προδοτικής στάσης της νεοφιλελεύθερης ΝΔ του Μητσοτάκη, της ΝΔ των εθνομηδενιστών, των Καιρίδηδων και των Τατσόπουλων.

Να σημειωθεί ότι στην μήνυση για την οποία η ΝΔ δεν θέλει να εξεταστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και ο Φίλης να τύχει των βουλευτικών προνομίων της βουλευτικής ασυλίας προτείνεται ως πρώτος μάρτυρας ένας φαρμακοποιός, πολιτευτής της ΝΔ και κατ’ επάγγελμα ψηφοσυλλέκτης των εν Ελλάδι Βορειοηπειρωτών. Άλλη μια απόδειξη της διπροσωπίας του παλαιοκομματισμού και της κοροϊδίας της ΝΔ προς τους Βορειοηπειρώτες και τον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.

Η Χρυσή Αυγή κρατώντας ψηλά την σημαία του Αγώνα για την δικαίωση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου μας και τιμώντας και με αυτόν τον τρόπο την μνήμη του εθνομάρτυρα Κατσίφα ήταν η μόνη πολιτική δύναμη η οποία για λόγους όχι απλώς πολιτικούς, αλλά για λόγους ουσίας και ηθικής τάξεως, ψήφισε υπέρ της άρσεως ασυλίας του εθνομηδενιστή και υβριστή του Ήρωα Κατσίφα, Νικολάου Φίλη.

Το  ερώτημα που τίθεται είναι, τι άλλο μπορούν να περιμένουν οι αυτοαποκαλούμενοι «εγκλωβισμένοι πατριώτες» από το κόμμα της προδοσίας και της υποταγής, δηλαδή την ΝΔ, την σφηκοφωλιά – παράταξη των εθνομηδενιστών για να της γυρίσουν την πλάτη;

Χρήστος Παππάς: Δεν συμμετέχουμε στα κόλπα της πολιτικής σας ανωμαλίας και στις αλλαγές πολιτικών παρτενέρ αντιπροέδρων!

Αναφορικά με τα αλισβερίσια του "συνταγματικού τόξου" για να διασωθεί κοινοβουλευτικά το ανύπαρκτο "Ποτάμι" ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Παππάς δήλωσε:

"Λίγα λόγια για τις κυβερνητικές διευκολύνσεις που κάνετε σήμερα προς το Ποτάμι και εννοώ τις διευκολύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το πολιτικό του δεκανίκι που λέγεται Ποτάμι. Η τροπολογία του Κανονισμού της Βουλής που εισάγεται σήμερα προς ψήφιση θα μπορούσε να ονομαστεί «Τροπολογία Ποτάμι».

Βεβαίως αφορά και είναι υπόθεση ολίγων μηνών η πλήρωση της θέσεως μετά την επανασύσταση ως κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού την πλήρωση της θέσεως ενός ακόμη αντιπροέδρου. Δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθώ στο κομματίδιο των βαρόνων το οποίο αφού εξυπηρέτησε τους σκοπούς της δημιουργίας του ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο, την προδοτική συμφωνία και όλα τα κατάπτυστα εθνοπροδοτικά αλλά και τα υπόλοιπα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και τους πυλώνες της εθνικής ζωής, δηλαδή την Πατρίδα, την Πίστη και την Οικογένεια πνέει τα λοίσθια.

Στην περίπτωση λοιπόν, αυτή δύο μόλις λέξεις. Ο Λαός μας λέει «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Αυτό κάνει σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι. Εμείς να πούμε ότι ωραία η παρέα σας αλλά εμείς δεν θα πάρουμε. Δεν συμμετέχουμε στα κόλπα της πολιτικής σας ανωμαλίας και στις αλλαγές πολιτικών παρτενέρ αντιπροέδρων κτλ.

Εσείς μπορεί να μεθοδεύετε με υπόγειες συμφωνίες κάποια πράγματα, να προσθέτετε και να αφαιρείτε αντιπροέδρους, να αλλάζετε διατάξεις, αλλά εμείς σε αυτές τις αδιαφανείς διεργασίες που προηγούνται των προτάσεων και της νομοτεχνικής στήριξης του επιστημονικού σας συμβουλίου στην Βουλή, δεν λαμβάνουμε μέρος.

Μας βρίσκετε αντιθέτους. Εξάλλου γι’ αυτό είχε φροντίσει ήδη με την σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ η ψευτοδεξιά του Αντώνη Σαμαρά από το 2012, δηλαδή να θέσει εντελώς αντιδημοκρατικά και αντικοινοβουλευτικά την Χρυσή Αυγή από το να πληρώσει την θέση αντιπροέδρου που της ανήκε. Κάτι που γινόταν επί σειρά ετών χωρίς την απαίτηση πλαφόν στην ψηφοφορία το οποίο πλαφόν φροντίσατε εκ των υστέρων να δημιουργήσετε με σχετική τροποποίηση του Κανονισμού ώστε να διασφαλιστείτε και να φανείτε ως σύννομοι και δήθεν δημοκρατικοί.

Φυσικά και είμαστε αρνητικοί, θα καταψηφίζαμε αλλά όχι μόνο δεν καταψηφίζουμε, αλλά και δεν συμμετέχουμε στο πολιτικό σας αλισβερίσι!"