Χρήστος Παππάς: Ξυπνήστε, η Πατρίδα κινδυνεύει, έρχεται νέο 1974! ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 - 21:00

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια επί του προεκλογικού Νομοσχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει οικονομικές διευκολύνσεις στους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων και την δέσμη προεκλογικών μέτρων που διευκολύνουν οικονομικά ένα κομμάτι του ελληνικού λαού. Αφού διευκρίνισε ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα πει Όχι στα όποια ευεργετικά μέτρα τα οποία όμως δεν φθάνουν, κατήγγειλε την υποκρισία και την αναλγησία του υποτιθέμενα Αριστερού ΣΥΡΙΖΑ και του προσκυνημένου στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους και κεφαλαιοκράτες, Πρωθυπουργού, ο οποίος δίνει ένα αντίδωρο το οποίο θα πάρει πολλαπλασίως πίσω με την μείωση του αφορολόγητου.

Ανεφέρθη στην συνέχεια στις αδικίες που δεν θεραπεύει το παρόν νομοσχέδιο, αδικίες που συνεχίζονται και ανέφερε για παράδειγμα την περίπτωση των συντάξεων χηρείας και το κομφούζιο το οποίο έχει δημιουργηθεί με τον Νόμο Κατρούγκαλου και τον επανυπολογισμό. Απεκάλυψε δε, χρησιμοποιώντας στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ότι τα κόμματα του μνημονίου και της διαπλοκής, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, δεν είναι με τον λαό, είναι με τους λίγους, είναι με αυτούς τους 1233 οφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν 63 δισεκ.  ευρώ, όσα χρωστάει ο υπόλοιπος ελληνικός Λαός και καμία μα καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν το καταγγέλλει και δεν έχει κάνει κάτι. Η Χρυσή Αυγή σηκώνει ψηλά την σημαία της κοινωνικής Δικαιοσύνης και απαιτεί αυτοί που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και συνεχίζουν να πλουτίζουν σε βάρος του Ελληνικού Λαού, να πληρώσουν.

Στην συνέχεια ανεφέρθη στα εθνικά μας θέματα και στην κατάσταση η οποία μπορεί να γίνει διαχειρίσιμη και επ’ ωφελεία του Έθνους εφαρμόζοντας τα μέτρα και τις προτάσεις της Χρυσής Αυγής. Ειδάλλως, εξέφρασε τον φόβο, ότι η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και θα οδηγηθούμε σε ένα νέο 1974.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Συναγωνιστή Παππά:

Την ερχόμενη Δευτέρα, 5 μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει αυτό που ονομάζει 13η σύνταξη. Δηλαδή το προεκλογικό χαρτζιλίκι προκειμένου να εξαγοράσει την πολιτική του διάσωση, να αποφύγει την συντριβή, στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζεται από τον κατήφορο, και πολύ περισσότερο δεν σώζεται με τις πολιτικές που εφαρμόζει, η εθνική μας Οικονομία. Η Οικονομία για την κατάσταση της οποίας, για να είμαστε δίκαιοι, δεν ευθύνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα τα κόμματα του μνημονίου, δηλαδή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν θα πει όχι στα όποια ευεργετικά μέτρα, τα οποία όμως δεν φτάνουν και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν, όπως και οι 120 δόσεις, να δώσουν την δυνατότητα στα εκατομμύρια των χρεωκοπημένων συμπατριωτών μας, των ανέργων, των Ελλήνων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους, να ορθοποδήσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Θέλω από το βήμα αυτό να καταγγείλω την υποκρισία και την αναλγησία του υποτιθέμενα Αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, του προσκυνημένου στους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους και κεφαλαιοκράτες πρωθυπουργού, ο οποίος πανηγυρίζει σε τηλεοπτικές του παρουσίες για το αντίδωρο το οποίο θα δώσει, και το οποίο θα πάρει πολλαπλασίως πίσω, με την μείωση του αφορολόγητου.

Λέει ο Τσίπρας στους συνταξιούχους των 500 ευρώ, στους οποίους έκοψε το ΕΚΑΣ, δηλαδή 203 ευρώ επί 12 μήνες 2.760 ευρώ το χρόνο, ότι θα τους δώσει πίσω επίδομα 500 ευρώ. Γιατί περί προεκλογικού επιδόματος πρόκειται και όχι περί 13ης σύνταξης. Το παραδέχτηκε ο ίδιος στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΛΦΑ ότι δεν είναι 13η σύνταξη, αλλά έτσι το λέμε. Θρασύτατος για άλλη μία φορά ο κύριος πρωθυπουργός.  Είναι δυνατόν αυτοί οι εμπαιζόμενοι συνταξιούχοι να ψηφίσουν ξανά ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ;

Λέω και ΝΔ γιατί περί του ιδίου πρόκειται. Με τη  ΝΔ ας ξεχάσουν και οποιαδήποτε ελπίδα ακόμη και προεκλογικού επιδόματος. Είναι δυνατόν λοιπόν να ψηφίσουν ξανά τα δύο αυτά κόμματα που κατέστρεψαν και καταστρέφουν την Ελλάδα; Η νέα γενιά τι τους φταίει; Υπάρχει λύση. Ας πάρουν αυτό το προεκλογικό επίδομα κοροϊδία, το επίδομα που έχουν πολλαπλασίως πληρώσει με αίμα και θυσίες, που θα σπαταληθεί σε πολλές περιπτώσεις σε οδοιπορικά για τις εκλογές, και στο παραβάν να κάνει έκαστος το καθήκον του και να ψηφίσει την πραγματική δύναμη που μπορεί να νοικοκυρέψει τον τόπο, την  μοναδική δύναμη που αγωνίζεται για το Λαό και τα δίκαιά του και έχει σημαία την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική ανεξαρτησία. Το κίνημα του ελληνικού Λαού, τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή.

Είπε ο κύριος πρωθυπουργός και συνεχίζει ανερυθρίαστα να λέει αριστερά και δεξιά, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους πολλούς. Όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο πιο εύκολα μπορεί να γίνει πιστευτό. Θέλω να καταγγείλω την διαδικασία όπως έκανε και ο εισηγητής μας ο κύριος Σαχινίδης και να πω ότι εσείς δεν είστε με τους πολλούς, αλλά είστε με τους λίγους. Σύσσωμο το αυτοαποκαλούμενο "συνταγματικό τόξο" είναι με τους λίγους. Είναι με αυτούς που σε εποχή κρίσης πλουτίζουν στις πλάτες του ελληνικού Λαού.  Το αδηφάγο κεφάλαιο, το χωρίς πατρίδα κεφάλαιο, το διαπλεκόμενο κεφάλαιο της αισχροκέρδειας, της τοκογλυφίας, του λαθρεμπορίου και των ναρκωτικών.

Προκαλώ τους ομιλητές και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  του ΣΥΡΙΖΑ και της  Νέας Δημοκρατίας να μας πουν γιατί κανείς, μα κανείς, δεν αναφέρθηκε στις επικαιροποιημένες λίστες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες επικαιροποιήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου 2018;     Εκεί επισήμως προκύπτει ότι το 87,5% των οφειλετών, περίπου δηλαδή τρεισήμισι εκατομμύρια οφειλέτες, χρωστούσαν μόλις το 2,3% των οφειλών, δηλαδή μόνο 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αντίθετα, εβδομήντα εννέα μεγαλοοφειλέτες με χρέη πάνω από 100 εκατομμύρια οφείλουν συνολικά το 32,7%, δηλαδή 34 δισεκατομμύρια ευρώ. Άλλοι, όμως, 1154 οφειλέτες, οι οποίοι έχουν χρέη από 10 μέχρι και 100 εκατομμύρια ευρώ, οφείλουν 28,3% των χρεών, δηλαδή 29 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι: Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Ποιοι είναι αυτοί οι 1233 και πλέον οφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν 63 δισεκατομμύρια ευρώ; Τι μέτρα σκέφτεται να πάρει η Ανεξάρτητη Αρχή και η Κυβέρνηση; Η Κυβέρνηση ούτε που μας απάντησε. Δεν έχετε να πάρετε απολύτως κανένα μέτρο. Δεν θέλετε να πάρετε. Δεν πάτε κόντρα στα αφεντικά!

Αλλά, αυτούς τους λίγους προστατεύει όλο το συνταγματικό τόξο. Δεν μπορεί δώδεκα άτομα να χρωστάνε όσα χρωστάει ο υπόλοιπος ελληνικός Λαός, και καμία μα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα να μην έχει κάνει κάτι! Υπάρχουν άρθρα τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε θετικά, εφόσον με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται κατά κάποιον τρόπο μεγάλος αριθμός πολιτών.  Πλην όμως, υφίστανται σημεία τα οποία χρήζουν τροποποίησης και βελτίωσης.

Για παράδειγμα να αναφερθώ στο σημείο αυτό και σε δύο άλλα άρθρα, τα άρθρα 19 και 21 που αφορούν τις συντάξεις χηρείας και καλύπτουν τις δυσβάσταχτες αδικίες που καθορίστηκαν με τον νόμο 4387/2016. Και με επιπλέον την εφαρμογή του νόμου 4499 του Νοεμβρίου του 2017 που όρισε σε συνδυασμό με τον νόμο του 2016 τις συντάξεις θανάτου ακόμα και κάτω των 150 ευρώ. Οι χήρες των ασφαλισμένων, οι οποίοι μάτωσαν και πάλεψαν επαγγελματικά πληρώνοντας τις εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν βρεθεί όμηροι εδώ και μία τριετία στον εμπαιγμό των κομμάτων, στον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ. Όμηροι των προσωρινών συντάξεων. Έχουμε περιπτώσεις συντάξεων χηρείας που δίδονται, ύψους 300 ευρώ, προσωρινές συντάξεις για 33 ολοκλήρους μήνες. Και προσέξετε με στο σημείο αυτό: οι δικαιούχοι αυτών των προσωρινών συντάξεων δεν θα πάρουν επίδομα με τα μέτρα που ψηφίζετε σήμερα.

Δεν προβλέπεται και δεν λέτε καμία λέξη για τα αναδρομικά που δικαιούνται οι χήρες και τα ορφανά. Θέλετε να τους βάλετε σε μια δικαστική περιπέτεια την οποία τελικά θα χάσετε, αλλά ποσώς σας ενδιαφέρει διότι δεν θα είστε κυβέρνηση. Πώς να περιγράψω με άλλα λόγια, αυτήν την Αριστερή αναλγησία;

Δείχνετε σε μία ευάλωτη κοινωνική ομάδα εσείς που κάνετε διακοπές σε θαλαμηγούς ολιγαρχών, που ανάβετε τα κουβανέζικα πούρα σας, φυσώντας κυριολεκτικά τον καπνό της αδιαφορίας και της αμετροέπειάς σας στα πραγματικά προβλήματα των δεινοπαθούντων Ελλήνων. Δεινοπαθούντων με δική σας ευθύνη, εσείς φταίτε γι’ αυτό. Ίδιοι είστε Συριζαίοι και Νουδούλοι.

Δεν θέλετε εύρωστο λαό! Δεν θέλετε υπερήφανους Έλληνες, θέλετε τον Λαό υποταγμένο έρμαιο στη προπαγάνδα σας, στην κομματοκρατία, στο ρουσφέτι, να του πετάτε προεκλογικά ένα ξεροκόμματο και να το βαφτίζετε παντεσπάνι. Στο σημείο αυτό, θα αναφερθώ κύριε πρόεδρε σε αυτό που συνέβη στην αίθουσα της Γερουσίας σήμερα το πρωί όταν συζητήθηκε η κύρωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων με την διάνοιξη νέων συνοριακών οδών.

Ο κ. Κουμουτσάκος εκ μέρους της ΝΔ είπε και το μεταφέρω από τα πρακτικά: «όσον αφορά τις σχέσεις με την γειτονική χώρα, με τα Σκόπια, επισήμως «Βόρεια Μακεδονία». Ούτε επισήμως, ούτε ανεπισήμως κ. Κουμουτσάκο. Για μας η Μακεδονία είναι μία και μόνο ελληνική.

Και επειδή βγαίνουν διάφοροι παπαγάλοι, οι υποκριτές ψευτοπατριώτες του κόμματος των Καιρίδηδων και των Τατσόπουλων που διεκδικούν με θράσος την ψήφο του ελληνικού Λαού και θυμήθηκαν τώρα προεκλογικά την Μακεδονία, θέλω να πω, να μην μας μας παριστάνει ο κ. Σαμαράς τον «Μακεδονομάχο» εκ του ασφαλούς, κάνοντας εσωτερική αντιπολίτευση στο κόμμα του, και προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις, ο υποστηρικτής, ομοίως με τον κ. Μητσοτάκη της σύνθετης ονομασίας.

Στην περίπτωσή του ισχύει απόλυτα η λαϊκή ρήση: «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα». Και επειδή ελάχιστοι ανεφέρθησαν σήμερα στο μείζον, δηλαδή στα εθνικά μας θέματα, θα σας μεταφέρω δύο ειδήσεις χαρακτηριστικές της διαμορφωθείσης καταστάσεως.

Πρώτη είδηση: «Στα όρια της φαιδρότητας το ΓΕΕΘΑ: «Κατά λάθος πέταξε το τουρκικό μαχητικό πάνω από την Χίο!» Διαβάζω: «έφταναν στο σημείο οι υπεύθυνοι του ΓΕΕΘΑ, που είναι και οι αρμόδιοι για την αεράμυνα της χώρας, να δικαιολογήσουν την χθεσινή τουρκική αεροπορική εισβολή στην Χίο, σίγουρα ξεπερνάει ακόμα και τα όρια του φαιδρού». Αρχηγός ΓEΕΘΑ είναι, για όσους δεν το ξέρουν, ο πτέραρχος Χ. Χριστοδούλου- υποστήριζαν ότι «Ο Τούρκος πιλότος... χάθηκε  και για αυτό πέταξε πάνω από την Χίο»! Ελπίζουμε όταν θα βομβαρδίσουν κάποιο ελληνικό νησί, γιατί θα συμβεί και αυτό, να μην μας πουν ότι βομβαρδίστηκαν από «λάθος των Τούρκων πιλότων»!

Όσο ο Αλέξης προσπαθεί να μας πείσει ότι έσωσε την περιοχή από πόλεμο, προδίδοντας την Μακεδονία, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να αντλήσουν πετρέλαιο από την κυπριακή ΑΟΖ... Ευτυχώς όμως όταν βγει ο Κούλης θα σεβαστεί την γεώτρηση....

Δεύτερη είδηση – ιδία πηγή, Διαβάζω: «αγωνία» των στρατιωτικών για το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν. Η πολιτική ηγεσία της χώρας: Ο Αλέξης Τσίπρας, συστήνει «ψυχραιμία και αποφυγή απάντησης των προκλήσεων». Σε σύσκεψη προ ημερών στο Μαξίμου, αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν. Εμμέσως, αλλά σαφώς, Αρχηγός Γενικού Επιτελείου τόνισε μιλώντας στον πρωθυπουργό: «Δεν έχω τα όπλα που χρειάζομαι για να κάνω αυτό που πρέπει, αλλά ακόμα μπορώ να νικήσω. Με μία προϋπόθεση: Να κτυπήσω πρώτος. Η σύγκρουση δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 2-3 ημέρες.

Πρέπει όμως να έχω την δυνατότητα να επιλέξω όπλα, χρόνο, τόπο και τρόπο εμπλοκής για να λειτουργήσουν οι όποιες δυνάμεις μου πολλαπλασιαστικά. Αν δεχθούμε πρώτοι πλήγμα, η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά δυσχερής».

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, κυριολεκτικά «χλόμιασε», ακούγοντας τους Αρχηγούς να περιγράφουν την  κατάσταση και επέμεινε στην προσπάθεια να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι με την Άγκυρα και να ενισχυθούν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. «ο παρεμποδιστικός πόλεμος εξαπολύεται τώρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι του πολέμου στο μέλλον υπό δυσχερέστερες συνθήκες». Jack Levy από το βιβλίο του ‘’η μείωση της δύναμης και ο παρεμποδιστικός πόλεμος’’ – 

Και αυτή η κίνηση του παρεμποδιστικού πολέμου δεν προβλέπει κατ’ ανάγκη την άμεση χρήση πυρός που και αυτή αν χρειαστεί πρέπει να γίνει. Προβλέπει όμως την άμεση αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς την Κύπρο με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την Συνθήκη της Ανεξαρτησίας της και εννοώ τα δικαιώματά μας ως εγγυήτριας δύναμης με ταυτόχρονη ψήφιση του Σχεδίου Νόμου που έχει καταθέσει η Χρυσή Αυγή από το 2012 σχετικά με την ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Μόνο έτσι η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη, δεν θα εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη και εθνικά ζημιογόνα, και δεν θα οδηγηθούμε σε ένα νέο 1974.

Η αφασία του ελληνικού πολιτικού προσωπικού και ειδικά του κουρασμένου κ. Τσίπρα θα μας οδηγήσει - το απεύχομαι - σε νέα εθνική τραγωδία. Η ΝΔ θα περιμένει τις εκλογές, αλλά το νέο 1974 θα οδηγήσει το επόμενο έτος στην αλλαγή του πολιτικού και πολιτειακού σκηνικού. Ακριβώς όπως έγινε και τότε.

Οι ευθύνες θα ριχθούν καθ’ ολοκληρίαν δικαίως ή αδίκως στο στρατιωτικό προσωπικό και ο μεν κ. Τσίπρας θα αποκτήσει ιστορικά επάξια τον τίτλο του νέου Ιωαννίδη, ο δε κ. Αποστολάκης τον τίτλο του νέου Γκιζίκη.

Κλείνοντας απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό λέγω τούτο: Ξυπνήστε, η Πατρίδα κινδυνεύει. Σκεφτείτε Ελληνικά, σκεφτείτε εθνικά και δυναμώστε τον Λαϊκό Σύνδεσμο, την μοναδική πολιτική δύναμη στην οποία μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του ο Ελληνικός Λαός!