Αναφορά για τους νεφροπαθείς της Άνδρου

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 - 14:21

Την περασμένη εβδομάδα η Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου ενημέρωσε τον βουλευτή του Κινήματός μας, Ηλία Παναγιώταρο σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά την ίδρυση Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο.

Ήδη σήμερα, 23/07/2012, ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο την σχετική αναφορά του Συλλόγου Νεφροπαθών Άνδρου και απαίτησε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς επίσης και απάντηση για ποιο λόγο δεν έχει ιδρυθεί ακόμα η εν λόγω Μονάδα, παρά το γεγονός ότι  το ίδρυμα Δ. & Λ.ΜΩΡΑΪΤΗ έχει δηλώσει ότι αναλαμβάνει όλα τα απαραίτητα έξοδα ώστε το Ελληνικό Δημόσιο να μην πληρώσει τίποτα. Ακολουθεί η σχετική επιστολή του Συλλόγου  Νεφροπαθών Άνδρου.

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

ΤΗΛ: 6977492874

18/07/2012

 

Αξιότιμοι κυρίες & κύριοι βουλευταί,

                Πήρα το θάρρος για αυτή την επιστολή, πιστεύοντας ότι έχετε όλοι αποφασίσει να ξαναλειτουργήσει το Ελληνικό κράτος σωστά.

                Είμαι νεφροπαθής και έχω την τιμή να εκπροσωπώ το Σύλλογο Νεφροπαθών Άνδρου και τις 23 οικογένειες των Ανδριωτών νεφροπαθών, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στην Αθήνα, προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση.

                Από το 2000 γίνονται προσπάθειες για να ιδρυθεί Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Άνδρο, ώστε να γυρίσουν οι νεφροπαθείς στα σπίτια τους αλλά και να δοθεί άλλος ένας προορισμός σε άλλους νεφροπαθείς για διακοπές.

                Το ίδρυμα Δ. & Λ. ΜΩΡΑΪΤΗ έχει αναλάβει όλα τα έξοδα, ώστε το Δημόσιο να μην πληρώσει ΤΙΠΟΤΑ. Δυστυχώς όμως η γραφειοκρατία στα δύο αρμόδια Υπουργεία Υγείας & Οικονομικών, καθώς και ένας «Ανδριώτης» που για δικούς του λόγους μας βάζει εμπόδια στερούν από το νησί μας αυτό το έργο.

                Επαναλαμβάνω, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

                Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας να γυρίσουμε στα σπίτια μας, στα παιδιά μας, στα εγγόνια μας.

                Είναι λυπηρό εν έτει 2012 οι νεφροπαθείς να πρέπει να εξορίζονται προκειμένου να ζήσουν.

 

Με τιμή

 

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΛΕΒΑΝΤΗ

Υ.Σ. 1) ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

       2) ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ