Επίκαιρη ερώτηση για την εγκληματικότητα των “ρομά”

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 - 10:42

Κατόπιν αιτήματος χιλιάδων κατοίκων της περιφέρειας Αττικής, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε σήμερα επίκαιρη ερώτηση με θέμα τηνεγκληματική δράση με επίκεντρο τους καταυλισμούς ρομά, που αποτελούν πλέον «άβατα» για τις Αρχές. Με βάση τον κανονισμό της Βουλής, ο ερωτών βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου θα συζητήσει για το εν λόγω ζήτημα με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. Δένδια στην αίθουσα της Ολομέλειας την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ   ΕΡΩΤΗΣΗ   
ΗΛΙΑΣ  ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ - Βουλευτής ΑΤΤΙΚΗΣ 
 
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
 
ΘΕΜΑ :
 
Εγκληματική δράση με επίκεντρο τους καταυλισμούς ρομά, που αποτελούν πλέον «άβατα». Πλήρης ατιμωρησία και ανοχή από τις Αρχές.
 
Παρά το γεγονός ότι οι εστίες που αναπαράγουν την βαριά εγκληματικότητα τουλάχιστον στον νομό Αττικής, είναι γνωστές στις εκάστοτε πολιτικές και φυσικές ηγεσίες του αρμόδιου Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. αντίστοιχα, η απαράδεκτη ανοχή που διαχρονικά επιδεικνύεται στην αντιμετώπισή τους, οδηγεί σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.
 
Ο πρόσφατος θανάσιμος τραυματισμός του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ στην Δυτική Αττική, τα εκτεταμένα επεισόδια που ακολούθησαν στα Άνω Λιόσια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν 6 αστυνομικοί από πυρά κυνηγετικών όπλων, οι καθημερινές πλέον συμπλοκές και οι επιθέσεις με πολεμικά όπλα (καλάσνικοφ) γύρω από καταυλισμούς «ρομά» που καταλύουν κάθε έννοια έννομης τάξης, η διαιώνιση ακραίων εγκληματικών συμπεριφορών που παραμένουν ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες (κλοπές τροχιοδρομικού υλικού του ΟΣΕ, καλωδίων της ΔΕΗ, καύσεις ελαστικών κλπ.) θέτουν σε συνεχή κίνδυνο την ασφάλεια, την ζωή και την υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής Αττικής, δίνοντας χαρακτήρα τριτοκοσμικής χώρας στην Ελλάδα.
 
ΕΡΩΤΗΣΗ:
 
Για ποιο λόγο οι κρατικές Αρχές αποδέχονται την ύπαρξη εστιών εγκληματικότητας-«αβάτων»;
 
Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον περιορισμό καθενός από τα ανωτέρω αναφερθέντα φαινόμενα;
 
 
 
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
 
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Βουλευτής Αττικής
ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ