Ερώτηση για ανεπαρκή αριθμό προσλήψεων μονίμων εκπαιδευτικών

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012 - 13:42

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 ΘΕΜΑ: «ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2012-2013»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και με δηλώσεις μελών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο αριθμός των μόνιμων εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν για τη σχολική περίοδο 2012-2013 δεν θα υπερβεί τους 200. Παράλληλα, λιγότεροι σε σύγκριση με την περσινή χρονιά θα είναι και οι διορισμοί των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε πως σε συνάντηση που είχε με τη Διδασκαλική Κοινότητα Ελλάδας, ο Υπουργός Παιδείας είχε δεσμευθεί για 1.065 νέους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για το νέο έτος.

Επειδή ο χώρος της Παιδείας αντιμετωπίζει τεράστιες ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό και ταυτόχρονα χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται δέσμιοι μιας χρόνιας αναμονής για διορισμό. Επειδή τέτοιες κινήσεις υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τον ήδη σε μαρασμό ευρισκόμενο χώρο της Παιδείας και φανερώνουν μία απαξίωση της κυβέρνησης απέναντι στον νευραλγικό αυτόν τομέα, κάτι που έρχεται και σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαρκή κάλυψη των αναγκών του εκπαιδευτικού συστήματος σε επίπεδο προσωπικού;

 

Αθήνα, 02-08-2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Βουλευτής Μαγνησίας

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ