Ερώτηση για έλλειψη ιατρού στα Αντικύθηρα

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012 - 16:06

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 ΘΕΜΑ:«ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

 Προ ολίγων ημερών, έγινα δέκτης της από 17 Ιουλίου 2012 ενυπόγραφης αναφοράς 67 μονίμων κατοίκων των Αντικυθήρων, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι από τις 10 Ιουλίου 2012 δεν υπάρχει γιατρός στο νησί. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως η αγροτική ιατρός που υπηρετούσε στο Περιφερειακό Ιατρείο των Αντικυθήρων μετατέθηκε χωρίς να αντικατασταθεί και έτσι το νησί παραμένει χωρίς ιατρική και φαρμακευτική αρωγή.

Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων για το γεγονός αυτό, οι αρμόδιες αρχές απήντησαν με την αποστολή ενός ιατρού που παρέμεινε στο νησί για ελάχιστες μέρες και απεχώρησε, αφού συνταγογράφησε φάρμακα στους κατοίκους, με το πρόβλημα να παραμένει άλυτο. Η συγκεκριμένη στάση των αρμοδίων Αρχών μονάχα ως εμπαιγμός μπορεί να θεωρηθεί. Επιπλέον, βρισκόμαστε εν μέσω θέρους, εποχή που ο πληθυσμός του νησιού υπερδιπλασιάζεται λόγω της άφιξης παραθεριστών, αποδήμων Αντικυθηρίων και τουριστών.

Επειδή τα νησιά της χώρας μας, ιδιαίτερα τα μικρότερα εξ αυτών λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους απαιτούν τη συνεχή φροντίδα των Αρχών.

Επειδή η συνεχής παρουσία ιατρού στη νήσο είναι θέμα που άπτεται του θεμελιώδους δικαιώματος στην υγεία τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού.

 Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να λύσει άμεσα το ζήτημα της έλλειψης γιατρού στη νήσο Αντικυθήρων;

 

ΑΘΗΝΑ, 03/08/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣ

Βουλευτής Α’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ