Ερώτηση για τα προβλήματα πλαγιοδέτησης επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων σε 77 λιμάνια

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012 - 13:48

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΑΓΙΟΔΕΤΗΣΗΣ Ή ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΕ 77 ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ »

 Πρόσφατη μελέτη της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, η οποία έχει αποσταλεί και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, διαπιστώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλοίαρχοι κατά τη διαδικασία πλαγιοδέτησης ή πρυμνοδέτησης των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων σε 77 λιμάνια της χώρας (ενδεικτικά αναφέρουμε: Αγκίστρι, Αίγινα, Πόρος, Νεάπολη Βοιών, Σικίνου, Νάξος, Γαυρίου, Χίος, Σάμος, Ρόδος, Μύκονος, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα). Συγκεκριμένα, τα περισσότερα λιμάνια είναι εκτεθειμένα στους ανέμους, δεν υπάρχουν προσκρουστήρες, χώροι υγιεινής, ενώ κυρίως απαιτούνται έργα εκβάθυνσής τους. 

Τα ανωτέρω προβλήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, μιας και μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και θανατηφόρα ατυχήματα, ενώ πλήττουν και τον τουρισμό από τη στιγμή που συγκεκριμένοι τύποι πλοίων αδυνατούν να δέσουν στα λιμάνια της χώρας μας. 

 Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων τα οποία επισημαίνει η  Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού;

 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 01-08-2012

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β' Πειραιώς

Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσής Αυγής