Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του αεροδρομίου της Ρόδου

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019 - 14:39

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σοβαρά τα προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου της Ρόδου»   

Εικόνες ντροπής εντοπίζονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου, με τροχοφόρα να πνίγουν τους χώρους εξωτερικά και ουρές εκατοντάδων ατόμων να ταλαιπωρούνται στο εσωτερικό για να περάσουν τον έλεγχο επιβατών, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός και πολύωρη αναμονή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία ασφαλείας του αεροδρομίου πήρε εντολή από τη Fraport να μειώσει το προσωπικό της ανά βάρδια με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γρήγορη εξυπηρέτηση των επιβατών και να δημιουργούνται ουρές. 
Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην πρωινή και απογευματινή βάρδια ενώ αρχικά υπήρχαν συνολικά από 50 άτομα προσωπικό στην καθεμία και στη βραδινή 35 άτομα εδώ και αρκετές μέρες, έγιναν τροποποιήσεις και στις μεν δύο πρώτες βάρδιες το προσωπικό είναι μειωμένο κατά δέκα άτομα,  στη δε βραδινή βάρδια έμεινε σχεδόν το μισό, δηλαδή εργάζονται 17 άτομα. Εξαίρεση έγινε μόνο για τα Σαββατοκύριακα καθώς και τις δύο μέρες οι βάρδιες εφαρμόζονται κανονικά χωρίς περικοπές.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα;
Ποια μέτρα θα ληφθούν για την αναβάθμιση του συγκεκριμένου αεροδρομίου ώστε να μην υφίστανται ταλαιπωρία εργαζόμενοι και  επιβάτες;

Αθήνα, 6/6/2019
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ